پروژه های عمرانی
درآمد روستا مالداری، شالی و گندم بود دو درصد آن توسط پاکار جمع آوری و تحویل معتمدین و انجمن برای کارهای عمرانی میشد، کدخدا در جلسه این گروه مشارکت داشت اما حق امضا نداشت، حتی اموال ارباب خانم افسر ملوک مشمول مالیات دو درصدی میشد که پانصد تومان مالیات سی هکتار زمین ایشان شد . پروژه سد کنار رودخانه خانه نیکزاد و تنکابنی را اجرایی کردند، سپاه دانش (سرباز وظیفه حین کار که باسواد بودند و ضمن باسواد کردن مردم حامیِ معتمد و انجمن بود) محل استقرارش مکان فعلی مخابرات بود که قبلش مدرسه ابتدایی بود.
پروژهای اجرایی معتمد و انجمن، سال1342 اولین مدرسه ابتدایی که محل استقرار سپاه دانش بود (مکان فعلی مخابرات)ساخته شد، بعلت عدم آب شُرب سالم وبهداشتی در سال 1344 تقاضای لوله کشی از مَمرِزچشمه و گَتِ کِر را کردندکه با مخالفت بهداشت مواجه شد (طبق بازدید اداره بهداشت گتِ کِر آبش نشت آب( فاضلاب ) جنگل است و استفاده آن غیر بهداشتی و ناسالم است) آقای شعبانی با تنظیم شکایتی علیه رئیس بهداشت در زمان سرکشی شاه از کاخ در بابل بهمراه گرفتن مرحوم آقابرار نیکزاد،شکوایه را به شخص شاه داد تا 25 روز بعد از طرف پاسگاه برای بررسی آمده و نهایتاً بیست و چهار هزارتومان بودجه صادرشد و با شانزده هزار تومان بودجه انجمن در سال1346 با نُه(9) شیر برداشت آب در محلهای مختلف روستا به بهره برداری رسید.
سومین پروژه بزرگ در زمان وکیل (نماینده شهر) جلال تقوی با دیدار آقای شعبانی در مجلس و با صدور هشتاد هزار تومان و باچهل و هفت هزار تومان بودجه انجمنی حمام روستا ساخته شد، دربین این کارها پُل های بتونی به جای پل های چوبی ساخته میشد، سد بتونی رودخانه شهنه کلا در کنار خانه نیکزاد و تنکابنی ساخته شد، شنریزی خیابان های داخل روستا با همکاری مردم انجام شد سنگ های بزرگ به علت خرابی کوچه ها زیر و شنهای نرمتر رو ریخته می شد.
مدرسه راهنمایی پس از انجام کارهای اداری توسط انجمن به آقایان حاج جمشیدقاسمی، عزت محمدزاده،حاج خدا مراد خاکزاد برای نظارت و اجرا محول شد و برای نگهبانی و نگهداری لوازم کار مرحوم داش گرزعلی پیش بین را انتخاب که بعد از شروع مدرسه به عنوان ناظم گزیده شد.
درسال1364مدرسه ابتدایی با اهدا زمین در کنار تکیه ساخته و به بهربرداری رسید. قبل از سال 1370مکان مدرسه ابتدایی با تعویض زمین در بالا محل (زمینی که متعلق به دکتر تیرگری و روحانی بود و باخرید حدود هزار متر دیگر) به آموزش وپرورش،
ساختمان مخابرات در سال70 با یک خط و بامدیریت علی آقا اژدریان شروع به کار کرد، با جار زدن، پیغام دادن و... پنج سال با این وضعیت گذشت تا با درخواست مجدد و تلاش عزیزان در سال 1375با مرکزیت شهنه کلا250شماره به چهار روستای کمدره، زوارک، مزرس، شهنه کلا به مبلغ هفتادوپنج هزارتومان شامل 25000 تومان نقدی بقیه اقساط تعلق گرفت، خط تلفن را بر حسب جمعیت روستاها تقسیم کردند، به شهنه کلا هشتاد شماره داده شد که طایفه بندی و بین فامیل ها تقسیم شد و درسال 1379 خط تلفن آزاد با قیمت 215 هزارتومان (البته مبلغی را دولت به پیمانکار برگشت داد که متاسفانه به دست مشترکین نرسیده در پروژه های همجوار حدود هشتاد هزار تومان گرفته بودند) به متقاضیان داده شد.
رودخانه گرمرود با تمام بَرِکاتش از قدیم راه ارتباطی روستا را دچار مشکل کرده بود مخصوصا زمستان، رفتن دانش آموزان به مدرسه راهنمایی و دبیرستان، آمدن معلمان ابتدایی وراهنمایی به روستا، رفتن مردم به شهر حتی در مواقع ضروری (مثال پدرحاج مهرعلی قلی زاده مرحوم رمضانعلی به علت بیماری سخت، سیل گرمرود باعث عدم عبور آنها حتی با اسب و باعث فوت ایشان شد) این مشکلات باعث شد تا احداث پُل از پروژه های ضروی شود بسیار ادعا و نقشه ها کشیده شد اما از آنجایی که پروژه عظیم و پرهزینه بود به مرحله اجرا نمیرفت (چون دولت درجنگ بود کمتر می توانست بودجه گرفت) تادر ماه رمضان 1368توسط علی آقااژدریان و ماندگارعلینژاد (دکتر) ازفطریه برای استارت و جمع آوری پول شروع کردند، باکمک نقی اسماعیلی، قدرت اسماعیلی، اکبر اکبری،مهندس ناجی با تعیین مبلغ برای هر خانواده با هزینه ای بالغ برسه ملیون و هفتصد هزار تومان به طول 25متر با گوشواره گاویون (سنگی) در سال1370به پایان رسید، بعد از چندسال دولت با هزینه بالغ بر هفتادوپنج ملیون تومان بر متراژ پل افزوده و در یک طرف گوشواره بتونی احداث کرده است .
ازپروژه های اجرانشده طرح کَکیّارود(ساری رود) بود، یک روایت, جوانی به خواسته ککیار در ازای ازدواج با ایشان باید نهری را احداث میکرد و آب هراز را به ساری می برد, با طراحی آن زمان کانال احداث شد اما اینکه آب جاری بود یا نه شواهدی نیست که آثارش در تِجِن گِردِن, وَقفیات, امیرآباد و حاشیه پیتِر قلعه وجود دارد.
هراز چند سال کانال لایروبی(سَرتاشی) می شد، دوره رضاشاه به دستور کارپردازی زمان کدخداییِ بهروزی درسال 1319سَرتاشی و لایروبی تا سِه کَل (هراز)انجام شد، سوم شهریور 1320 بارفتن رضاشاه این پروژه بِلااجرا ماند تاسال48،49 باشروع انجمنی حاج باباشعبانی پرونده از سر گرفته شد دلیل آن هم کمبود آب زراعی حقّ آبه داران گرمرود بود باتلاش فراوان و نامه های مکرر به ادارات درسال 64 رؤسای بلندپایه آبیاری، استانداری، فرمانداری و وزارتخانه از طرح بازدید کرده و برای لایروبی و ترمیم کانال بودجه صادر و به مرحله اجرا رسید تا یک متر مکعب آب هراز به گرمرود انتقال و درپایین دست در کاری یک متر مکعب را تحویل بگیرند (برای کم کردن شوری آب) که درحین اجرای طرح, روحانی نماینده ولی فقیه دربابل (مبادا اینکه حق آبِ آنها کم شود) به دلیل سیاسی خواندن با اعزام نیروی ویژه مانع ادامه اجرای طرح شدند و تمام تجهیزات اجرایی جمع آوری و طرح اجرا نشد ، و همچنان پشت دانشگاه آیت ا... آملی سند این طرح حاکیست و نقشه ها و سندها و مدارک نزد حاجی شعبانی موجود است .
تاریخ وُرود خانه بهداشت به شهنه کلا سال1374بدون مکان(استیجاری) بود تا سال 1380ساختمان آن تاسیس شد. البته از بَدو شروع کارخانه بهداشت خانم راضیّه گل محمدی بعنوان پرسنل (ازسال1366دربهداشت کمدره کارمیکردند) مشغول بکار بودند بعداً آقای رضا صدقی آمدند(سال1376).
پروژه لوله کشی و چاه عمیق از بودجه رهبری درسال 1374بالغ بر40000000تومان تصویب و در سال 1375 اجرا در76 به بهره برداری رسید بعد از اتمام چاه مزرسی ها هم شریک شدند زمین چاه اول اهدایی بود از اسحاقعلی قاسم زاده ولی بعدا پول دریافت کرد مکان منبع نیز از آقای علی آقااژدریان خریداری شد،حاج محمدعلی احمدی درمرحله اول درجمع آوری پول ازمردم بسیارتلاش داشتند.
ساخت تکیه جدید درسال 1366 به نمایندگی حاج محمدعلی احمدی ساخته شد(سقاخانه درسه مرحله افزایش بنا داده شدکه به سه سقاخانه مشهوراست،مرحوم درویش متولی که پنج نسل ایشان متولی بودند ایشان درشب تاسوعا (اسفندهشتادودو) فوت کردند،حاج غلام آقامحمدی, حاج ماندگارعلینژاد, کربلایی حسین و قنبرعلی دشت پیما تعزیه خوان و مرحوم حاج شیخ رمضان صائمی, مرحوم دایی علی اکبرعلیزاده, مرحوم حاج اسکندر پیش بین, مرحوم درویش مدّاح, مرحوم حاج محمدعلی قلیزاده, مرحوم دامش یعقوب جلالی برای بچه ها می خواند, مرحوم دامش حیدرحیدری, حاج ماندگارعلینژاد, اُستادمهدی مهدوی, قنبرعلی وکربلایی حسین دشت پیما و بچه هایش از سال1363, کربلایی اصغر رمضانی, علی آقا و ذکریا احمدی, محمد آقا موسوی, مطلب محمدزاده, خلیل خاکپور, حاج عسگری و شیخ اکبر پیش بین, نوایی, نیکزاد و... مرثیّه خوان بودند)
ساخت مسجد ولیعصر (میان محله) حدوداً در سال 1336با اهدا زمین توسط حاج شیخ رمضان صائمی اتفاق افتاد. ساخت بنای جدید ازسال 1378شروع و درسال1385به پایان رسیده بود(به نمایندگی حاجی شعبانی و حاجی عنایت الله صائمی که با مهاجرت ایشان به شهر فقط حاجی شعبانی فعالیّت داشتند) باهمیاری و کمک همه مردم مخصوصاً حاجی عنایت بابایی که از افراد غیربومی کمک گرفتند.
مسجد بیشسرمحله در دوره آقای رضایی ازتبریز سپاه دانش بخت در سال1344یا1345بااهداء زمین توسط مرحوم عباس کارگر(محل سکونت کارگرمال شخصی فامیل مرحوم دامش یوسف که بدون فرزندبود تعلق داشت) ساخته شد که دیوار چینی را مرحوم حاج غلامحسین اکبری با شاگردی مرحوم محمدعلی قلیزاده انجام دادند که حدوداًقبل ازسال70نوسازی شد .
مطالب مشابه :
نرم افزار جدید
این هم از نسخه جدید نرم افزار تقویم خورشیدی که توسط دوست آموزشی خود را از سال1376 آغاز
کارگاه آموزشی نحوه تنظیم سند رسمی اجاره و سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت
به قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال1356 و سال1362 و سال1376 و آیین نامه اجرایی
اصول تغذیه قوچهای مولد
• تقویم زنبورداری کیرش گسنر٬ ترجمه دکتر سیاوش دهقانیان ٬دکتر حسن نصیری مقدم ٬چاپ2 سال1376
پروژه های عمرانی
تقویم تاریخ. پروژه کمدره کارمیکردند) مشغول بکار بودند بعداً آقای رضا صدقی آمدند(سال1376).
آرای وحدت رویه کیفری6
24 – 21/10/1362 شماره ردیف 62 /44 عدم لزوم تقویم ریالی دیه وتعیین قیمت قانون سال1376
سرقفلی وحق کسب وپیشه
1- حق سرقفلی به موجب ماده 6 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال1376 مرکز تقویم مؤسسه
برچسب :
تقویم سال1376