رسانه های الکترونیک ( بخش دوم )


جزوه استاد علوی – رسانه های  الکترونیک
جلسه اول
چگونه یک پاورپوینت خوب داشته باشیم؟
ویژگی های متن پاورپوینت:
1)    فاصله سطر مناسب
2)    شماره فونت واضح
3)    کنتراست رنگ حروف و زمینه
 
1)    فاصله سطر مناسب:
متن پاورپوينت بايد گویا و واضح باشد
 فاصله سطرها نيز بايد 1.25 يا بيشتر باشد
متن پاورپوينت گویا و خلاصه باشد
هر صفحه از دو تا سه و نهايتا شش سطر تجاوز نكند.
2)    شماره فونت واضح :
متن : فونت های کوچکتر از 20
تیتر : فونت 36
به جاي بولد كردن، از شماره هاي بيشتر استفاده کنیم
3)    متن خوانا و ناخوانا:
متن خوانا و گويا: با شماره فونت 40 براي تيتر و 28 براي متن و فاصله سطر1.5
متن ناخوانا: با شماره فونت 30 براي تيتر و 22 براي متن و فاصله سطر كمتر از 1.0
متن غیر رسمی و رسمی:
غير رسمي: فونت براي B Helal برای تیتر و B Homa برای زیر تیتر .
متن رسمی: فونت B Titr برای تیتر و B Mitra برای زیر تیتر .
 
 
 
 
 
کنتراست رنگ حروف و زمینه:
رنگ هم از نکات تعیین کننده در دیده شدن و خوانده شدن متن است. انتخاب رنگ تا اندازه زیادی سلیقه‌ای است اما پیش از سلیقه باید توجه داشته باشیم که ترکیب رنگ‌های صفحه ما با مخاطب و موضوع بحث تناسب داشته و در بدترین شرایط نیز به دیده شدن متن کمک کند
دو شیوه اصلی انتخاب رنگ:
یکی انتخاب زمینه روشن و متن تیره و دیگری زمینه تیره و متن روشن است. در شیوه اول حروف برجسته می‌شوند و در دومی‌عمق پیدا می‌کند.
جلسه دوم
تاریخچه جامعه اطلاعاتی :
از دهه ۱۹۷۰ در غرب، به‌ویژه در کشورهای پیشرفته، تحول عظیمی در حوزه اطلاع‌رسانی صورت گرفته است.
در دهه ۱۹۸۰ رایانه وارد کارخانه‌ها و ادارات شد، تشکیلات اقتصادی دارای بخش اطلاع‌رسانی گردید
دهه 1990 : مردم ساعات کار کمتر،بازده کاری بیشتر را ارائه میدهند و  کارهای اداری تبادل کاغذ صورت می پذیرد
جامعه اطلاعاتی چیست ? (information society)
جامعه:  به مجموعه‌ای از انسان‌ها که با هم تعامل اجتماعی پایدار دارند
اطلاعات: یا واحد کوچکتر آن داده ها
ویژگی جامعه اطلاعاتی: ویژگی فنی خستین خصیصه: تشکیل رسانه‌هاستویژگی دیگر:  نظام دو سويه
خصیصه دیگر: فن‌آوری  پویایی
 ویژگی اقتصادی : رويكرد اقتصادي به نقش روزافزون اطلاعات در فرايند توليد، توزيع، و مصرف، به‌ويژه در زمينه نوآوري و رقابت اشاره دارد. 
 ویژگی حرفه‌ای : تغییر حرفه‌ها و مشاغل قدرت جسمی و مهارت‌های یدی، مانند تراشيدن سنگ
تأكيد بر آموزش
ویژگی مکانی : شبکه‌های اطلاعاتی نقاط دور دست  را با یکدیگر مرتبط می‌کنند
ویژگی فرهنگی : دانش  مبتني  بر سرمايه به‌تدريج جاي خود را به سرمايه مبتني بر دانش داده است 
 
 
 
زیرساخت‌های جامعۀ اطلاعاتی را می‌توانیم درسه دستۀ زیرقراردهیم: 1)زیر ساخت‌های ارتباطات از راه دور؛  2) زیر ساخت‌های مرتبط با دانش‌ها؛ 3)زیر ساخت‌های تكنولوژیك مرتبط‌كنندۀ اطلاعات.
در واقع جامعه‌ی اطلاعاتی قبل از هر چیز مولود پیوندهای سخت افزاری و نرم‌افزاری متعدّدی است كه ریشه در ساختار فنّی – اجتماعی آن دارد. در اینجا می‌توان به مواردی از آنها اشاره كرد:
دیجیتال، پیدایش زبان‌های نوین كامپیوتری مثل(Gmail) ، توسعۀ تمامی اجزاء شبكه‌های مخابراتی مثل (كابل نوری ، ماهواره، تلفن‌ها ) و بالاخره پیوند همگی آنها در ساختاری به نام اینترنت كه شبكه را عملاً از دیوارهای قبلی(سازمانی، محلی، ملّی) رها می‌سازد.  ظهور جامعۀ اطلاعاتی مقارن با چند تحول مرتبط به هم است: 1)جهانی شدن اقتصاد؛ 2) ظهور اقتصاد مبتنی بر دانایی؛ 3)توسعه و كاربرد عمیق شبكه‌های ارتباطی و پیام‌های دیجیتال.
 جلسه سوم
اغاز تاریخچه اینترنت
1957: اتحاد جماهیر شوروی آن زمان موشکی با نام «اسپونیک» (Spotnik) را به فضا می‌فرستد و نشان می‌دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه‌های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها، موسسه پروژه‌های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند.
باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته‌اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست در اوایل دهه ۶۰ میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت.
نیمه دهه ۶۰ : میلادی کسی به نظرات اقای باران توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال ۱۹۶۵: نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه‌های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد.
 در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailon) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. تیلور تجربه‌ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال ۱۹۶۶:دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند.
تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر ۱۹۶۹ اعلام شده‌است. از اوایل دهه ۱۹۹۰: رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت .
تاریخچه اینترنت در ایران
          1371: دانشگاه های ایران
          1372: پیوستن به شبکه اینترنت
          1373: موسسه ندا رایانه
          1374: تاسیس شرکت «امور ارتباطات  دیتا»
1377 : پروژه یونیکد
آپلود: آپلود یعنی انتقال اطلاعات و فایلها از روی هارد دیسک رایانتان به روی سرورهای اینترنتی ٬ یا به عبارت دیگر قرار دادن فایلی خاص در داخل اینترنت به طوری که کاربر دیگر در هر جای دنیا بتواند آن فایل را بر روی رایانه ی خود دانلود کند .
اگر بخواهید فضایی در اینترنت برای آپلود کردن داشته باشید باید مقداری پول خرج کنید ! که این کار توسط ISP ها انجام می شود . یعنی بابت دریافت پول فضایی را در اینترنت به شما اجاره می دهند . اما اگر بخواهید رایگان این کار را انجام دهید و صاحب یک فضا در اینترنت باشید خوب به ادامه ی این مقاله توجه کنید .
سایت های مختلفی برای آپلود کردن وجود دارد ٬ به طور مثال در کشور ما سایتی به نام " پرشین گیگ " وجود دارد که به کاربران به صورت رایگان فضا اجاره می دهد
دانلود
دانلود: بارگیری یا دانلود Download : فرآیند برداشت داده‌های الکترونیکی از یک رایانه رایانه  به رایانهٔ دیگر با مودم یا شبکه رایانه‌ای را گویند. و یا به عبارت بهتر میتوان گفت، دریافت فایلها از اینترنت را دانلود می گویند.
تفاوت دانلود و آپلود:
آپلود (بارگذاری)، یعنی ارسال کردن یک پرونده، از رایانه‌ای به رایانه دیگر. و دانلود یعنی دریافت داده‌های الکترونیکی از یک رایانه.
جلسه چهارم
سايت وب چيست؟ سايت وب، مجموعه ي از صفحات مرتبط به يکديگر است که انبوهي از اطلاعات را در قالب متن، تصوير، صدا، و فيلم در اختيار بيننده قرار مي دهد. 
چه کساني مي توانند سايت وب داشته باشند؟ تمام اشـخاص و سـازمانها مي توانند سايت وب داشته باشند. به جرات مي توان گفت که سريعترين و بهترين راه معرفي فعاليتها، محصولات، و شرکتها سايت وب است. در واقع وب حکم کاتالوگي اينترنتي را براي شما بازي مي کند 
سايت وب چه مزايايي دارد؟ با داشتن يک سايت وب ميتوان کليه اطلاعات مربوط به يک سازمان، مانند بـيوگرافي، حوزه فعاليت، و محصولات را در قالب يک کاتالوگ جامع ايجاد کرد، با اين تفاوت که بر خلاف کاتالوگ هاي عادي نيازي به چاپ و توزيع اين کاتالوگ نخواهد بود و به سهولت و در کمترين زمان براي کليه افرادي که به اينترنت متصل هستند، قابل دسترس خواهد بود. در ضمن افراد با ديدن سايت وب و در صورت نياز براي دريافت اطلاعات بيشتر مي توانند از طريق اينترنت و با ارسال نامه با سازمان ارتباط برقرار کنند .   مراحل ايجاد يک سايت وب چيست؟ براي اينکه يک سايت وب داشته باشيد،ابتدا بايدبراي سايت خود نامي انحصاري به ثبت برسانيدکه اصطلاحاDomain ناميده ميشود. سپس بايد براي سايت خود فضايي در اينترنت اجاره کنيد، و نهايتا بايد نسبت به طراحي فضا براي سايت به چه مفهوم است و چه نکاتي را در مورد آن بايد در نظر داشت؟ فضا و اطلاعات سايت شما بايد بر روي يکي از کامـپيوترهاي ميزبان اينـترنت قرار گيرد تا ديـگران بتوانند به آن دسترسي داشته باشند. آنچه در مورد سايت ميزبان بايد مورد توجه قرار گيرد، سـرعت دسـترسي به اطـلاعات، پـشتيباني فني، طريقه مديريت سايت توسط مشتري، و مطابق بودن با نياز کاربر ميباشد  مهمترین پروتکلهایی که مرورگرها می توانند با استفاده از آنها به سرویسگرها متصل شوند عبارتند از : 1- پروتکل انتقال ابرمتن 2- پروتکل انتقال فایل 3- گوفر 4- پروتکل انتقال اخبار شبکه  5- تل نت 6- پست الکترونیکی
 برای افزودن ابزار جستجو از سه شیوه اصلی می توان بهره برد: ۱)کاوش بر اساس نمایه تولید شده توسط ماشین ۲) کاوش بر اساس نمایه های تولید شده توسط انسان ۳) ابر کاوشگر
تاریخچه وب
Tim Berners-Lee
در اوايل دهه ۱۹۸۰ در موسسه سرن دانشمندى به نام تيم
 برنرز- لى گسترش اتصال درونى رايانه هاى دنيا را مطرح كرد.
در ۱۹۸۸ اولين برنامه كاربردى فرامتن (HyperText) منتشر شد
 و در مارس ۱۹۸۹ برنرزلى به همراه روبرت كايليائو براى شروع كار پروژه اى را ايجاد كرد كه از طريق شبكه رايانه اى دستيابى به فرامتن (HyperText) را فراهم مى كرد. پروژه اى به نام «تار عنكبوتى وب» كه شامل شبكه اى از پيوندها بود. در واقع هدف اصلى آن، اشتراك مسائل تحقيقاتى و همكارى ميان فيزيكدانان در نقاط مختلف بود.
شبكه وب در سال ۱۹۹۱ پس از تحقيقات گسترده با نام وب در سرن منتشر شد
در سال ۱۹۹۳ وب را براى استفاده به طور رايگان آزاد اعلام كرد
وب سایت یا تارنما چیست؟
 مجموعه ي از صفحات مرتبط به يکديگر است که انبوهي از اطلاعات را در قالب متن، تصوير، صدا، و فيلم در اختيار بيننده قرار مي دهد.
تعریف دامنه
 
دامنه اینترنتی پسوندی است که در بخشهای پایانی نشانی اینترنتی وبگاه‌ها می‌آید.
دامنه نام منحصر بفردی است که برای .شناسایی سایت اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و از یک یا چند قسمت تشکیل شده‌است که با نقطه (دات) از هم جدا شده‌اند
هاست میزبانی وب       
    به فضایی گفته می‌شود که داده‌ها و کدهای وب‌سایت بر روی آن قرار می‌گیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم میکند
.
زبان‌های برنامه نویسی تحت وب
اچ تی ام ال
سی اس اس
زبان جاوا اسکریپتک
زبان جی‌کوئری
 
وب سایت یا تارنماچیست؟  مجموعه ای ازفايلهای برنامه نویسی شده قابلیت استفاده از مولتی مدیا (متن، تصویر، صدا، فیلم و... )
دامنه (Domain) پسوندی در بخشهای پایانی نشانی اینترنتی وبگاه‌ها پسوندهای بین الملی رایج :.com ، .net ، org .
هاست میزبانی وب (Web hosting )فضای قرار گرفتن داده ها و کدها ی وب سایت
امکان دسترسی به دیتابیس،ارسال،دریافت ایمیل،اجرای کدها و...
 
جلسه پنجم
خبرنامه الکترونیک چیست؟
خبرنامه ابزاری برای اطلاع رسانی به مخاطبین خاص با علایق مشترک درباره رویدادها ،گزارش ها یا اخبار مرتبط با يك موضوع يا حوزه سازماني است  . يك نشريه داخلي ، يك بولتن سازماني ، يك مجله دوره اي  و يا حتي يك اطلاعيه خبري در سازمان ، خبرنامه به شمار مي رود.
 
3 بخش اصلی در فرآیند تولید و ارسال خبرنامه وجود دارد:
1-محتوا: كه شامل محتوای درون خبرنامه است و می تواند حاوی خبر ، مقاله ، لینك ، عكس ، نشریه ، دعوتنامه ، اطلاعیه یا هر محتوای دیگر باشد
2- قالب : خبرنامه مانند مجلات و نشریات دیگر باید ظاهر یكسانی داشته باشد. خصوصیاتی مانند فونت، عكسهای گرافیكی، بخش بندی، تیترها، لینكها و طبقه بندی مطالب نباید در نسخه های مختلف خیلی تغییر نماید.
3- مدیریت ارسال: هنگامی كه بخش های محتوا و قالب خبرنامه ایجاد شد، خبرنامه باید برای مشتركین  یا مشتریان یا گروهی از افراد كه در لیست از پیش تعیین شده ای قرار دارند ارسال شود
 
مزیت های خبرنامه الکترونیک:
كمك به حفظ محیط زیست
کاهش مصرف کاغذ
کاهش هزینه طراحی و چاپ
قابلیت جستجو و انتشار مجدد
نگهداری در فضای اندک
ویژگی های خبرنامه الکترونیک:
 دریافت خبرنامه ها از طریق پست الكترونیكی افراد صورت مي گيرد .
فرستنده محتوائی را آماده می كند و آن را در قالب از پیش تعیین شده ای برای گروه بزرگی از افراد و شركتها يا سازمانها ارسال می كند.
براي ارسال خبرنامه يا از پست الكترونيك فرستنده و يا از سيستم نرم افزاري وب سايت او استفاده مي شود
معایب های  خبرنامه الکترونیک:
سختي مطالعه روي صفحه نمايش
وابستگي به فناوري روز
هزينه بالاي نيروي متخصص و تجهيزات نوين
 ویژگیهای خبرنامه هاي الكترونيك
1- دریافت خبرنامه ها از طریق پست الكترونیكی افراد صورت مي گيرد .
2- فرستنده محتوائی را آماده می كند و آن را در قالب از پیش تعیین شده ای برای گروه بزرگی از افراد و شركتها يا سازمانها ارسال می كند.
3- براي ارسـال خـبرنامه يا از پـست الـكترونيك فـرسـتنده و يا از سـيستم نرم افزاري وب سايت او استفاده مي شود .
مزیتهای خبرنامه الکترونیک
كمك به حفظ محیط زیست
کاهش مصرف کاغذ
انتشار از طریق اینترنت و یا اینترانت و یا CD
کاهش هزینه طراحی و چاپ
 فقدان محدودیت توزیع
نگهداری در فضای اندک
قابلیت جستجو و انتشار مجدد
اطلاع رسانی لحظه ای
كاهش حجم نامه های اداری و بایگانی
فراگیر و فرامرز بودن
نرم افزارهای ارسال خبرنامه الکترونیکی
1- معرفی ایمیل در دسته بندی های مختلف
2- تعریف خبرنامه
3- ارسال خبرنامه به یک یا چند گروه از ایمیل ها
4- ارسال خبرنامه با فرمت HTML
5- گزارش وضعیت ارسال خبرنامه
 جلسه ششم
رسانه دیجیتال چیست؟ رسانه ای است که تبادل یا انتشار محتوا در آن، تنها به کمک ابزارهای مجهز به پردازشگر دیجیتال میسر باشد.
تعریف رسانه های دیجیتال:
 رسانه‌های دیجیتال، فضا یی تعاملی، سریع، دارای بازخورد فوری و در برخی موارد بی‌واسطه را برای مخاطبان فراهم می‌سازند و امکانات و تجهیزاتی که پیش روی مخاطبان قرار می‌دهند که بسیار متنوع و دارای انعطاف است و یک کاربر مسلط به این رسانه‌ها می‌تواند آرای متنوع و امکانات و ظرفیت‌های رسانه‌یی مختلفی را در اختیار داشته باشد.
بنابراین رسانه‌های دیجیتال، هم ابزار محسوب شده و هم در ماهیت فرهنگی تاثیرگذارند؛ به عبارت دیگر، از جنبه ابزاری چون قادر به برقراری صورت‌های مختلف ارتباطی‌اند، امکان نشر پیام‌های فرهنگی بیش‌تر فراهم می‌شود.
مزاياي ديجيتال :
1-    تصوير سازي نامحدود
2-  صرفه جوئي در مواد خام و عدم محدوديت آن
3-    ثبت وقايع در كمترين زمان ممکن
4-  سهولت انجام كارو امكان كار در كمترين زمان ممكن  توسط افراد آماتور
5- سهولت انجام جلوه هاي تصويري  در بعد از توليد
6-  گسترش سينماي مؤلف و سينماي  شخصي
 
7-    صرفه جوئي در زمان و تسريع انجام كار
8- سهولت در تدوين و امكان اصلاحات در بعد از توليد
9- حجم كم جهت آرشيو
ویژگیهای رسانه های دیجیتال
1- سرعت و وسعت دامنه انتشار
2- بستر نشر آسان (اینترنت/ تکثیر استمپری/...)
3-تنوع و حجم بالای محتوا (نرم افزارهای چند رسانه ای حاوی چند صد جلد کتاب، چند ده ساعت فیلم و صوت با قابلیت جستجو و ... / بازیهای رایانه ای )
4- جذابیت و تعاملی بودن محصولات (بازیهای رایانه ای / اجتماعات مجازی/ ...)
5- بدون مرز بودن ارتباطات
6- کم هزینه بودن تولید و دسترسی (با 20 هزار تومان صاحب یک خبرگزاری بین المللی شوید/ با 60 هزار تومان هزار نسخه از یک اثر را می توان تکثیر کرد /...)
7- طیف وسیع و متنوع مخاطبین
 
برخی از اشکال رسانه های دیجیتال
1- نرم افزارهای رایانه ای (نرم افزارهای رسانه ای / نرم افزارهای چند رسانه ای / ...)
2- بازیهای رایانه ای (بازیهای آفلاین/ بازیهای آنلاین/ بازیهای موبایل /بازیهای تحت شبکه/....)
3- اینترنت (پایگاههای اینترنتی و سرویسهای مختلف همچون اجتماعات مجازی/ گروههای اینترنتی/ گفتگوی اینترنتی/ ....)
4- هنرهای دیجیتال (سینمای دیجیتال/ گرافیک رایانه ای / نقاشی دیجیتال/ تئاتر دیجیتال/ موسیقی دیجیتال / ...)
5- تلفن همراه و سرویسهای مختلف آن (پیامک/ پیام چند رسانه ای/ GPRS/ 3G/...)
معايب ديجيتال :
1- نگهداري در شرايط خاص
2-  آسيب پذيري از ويروس ها
3-  عدم وسواس در كار بدليل دسترسي آسان
4-    افزايش حجم راش ها بدليل كارآيي آسان و در دسترس بودن مواد خام
5-  كميت فداي كيفيت
مزایای دیجیتال نسبت به چاپ
1_ آزادی زمان و مکان
2_ بی واسطگی
3_ دو سویه بودن
4_ پایایی متون دیجیتال
5_ استفاده از گرافیک،فیلم،صدا و تصویر
6_ عرضه محتوا
7_ امکان شخصی سازی محتوا از سوی مخاطب
8_ شکل گرد آوری و توضیع محتوا
رسانه‌ها در حوزه‌های
 مکتوب،
 آنلاین،
 دیجیتالی،
 سایبر
دیداری و شنیداری تقسیم‌بندی می‌شوند.
اجزای رسانه های دیجیتال
الف) متن
ب) عکس ها
ج) گرافیک
د) صدا
ه) ویدئو
و) تعامل با کاربر
 
مفهوم دیجیتال و آنالوگ چیست؟
در فناوری آنالوگ، امواج و یا سیگنال به شکل اولیه ضبط و یا استفاده میشوند. واژه آنالوگ از واژه یونانی که معنای "نسبی" می دهد گرفته شده است.
مثال : در یک دستگاه ضبط صوت آنالوگ سیگنال دریافت شده مستقیما از میکروفون دریافت و به نوار کاست منتقل میشود  .
در فناوری دیجیتال امواج نمونه ای از امواج آنالوگ در یک سری از فواصل تولید میشوند سپس تبدیل به یک سری اعداد(صفر و یک) میشوند که توانایی ذخیره شدن روی دستگاه های دیجیتالی را خواهند شد . واژه دیجیتال از لغت DIGIT (رقم) ویا DIGITUS (واژه یونانی به معنی انگشت) گرفته شده .
 مثال : در یک سی دی میزان این نمونه سازی 44000 نمونه (سیگنال) در هر ثانیه است. به عبارتی44000 شماره در هر ثانیه از یک موسیقی توسط دستگاه خوانده میشود. برای شنیدن موسیقی اعداد به صورت امواج ولتاژ(مستقیم یا متناوب) در می آیند که به صوت اصلی بسیار نزدیک است.
  
جلسه هفتم
 تاريخچه ژورناليسم
ژورناليسم از يک تيتر خبري سال 1982 روزنامه سان انگليس مي‌آيد. در اين تيتر برجسته اشاره داشت به رويداد جنگ فالكند (اين تيتر در حقيقت اظهار غروري بود  براي موفقيت‌آميز بودن حمله‌ انگليسي‌ها و ربطي به آنچه‌ژورناليسم ناميده  شده نداشت.
ژورناليسم
ژورناليسم براي تشريح شيوه‌هايي از مصاحبه بکار مي‌رود که براي به دام انداختن مصاحبه شونده و فراهم کردن زمينه‌ اظهارنظري از او که در نهايت آسيب‌زننده و
رسوايي‌آور است براي شخصيت، صداقت يا شهرت فرد.
تعريف سايبرژورناليسم ( روزنامه نگاری سایبر)
سايبر  ژورنالیسم يعني گزارشگري به كمك كامپيوتر و اينترنت.
سايبر  ژورنالیسم  که همان روزنامه نگاري سايبر  است محيطي است كه در آن ساختن انواع خبرها امكان پذير است و در اين محيط انواع رسانه ها با يكديگر تركيب شده و باعث تعامل استفاده كنندگان از محتوا مي شوند و اين امر به تسهيل توزيع و پس فرست مي انجامد در این روزنامه نگاري ابزارها و وسايل بايد به نحوي قابل تغيير و جا به جايي باشند و اين يكي از ويژگي هاي سازمانهاي دايناميك امروز است.
انواع ژورناليسم
1- رسانه هاي مكتوب
2- رسانه هاي الكترونيك: راديو و تلويزيون يا نسخه PDF روزنامه روي وب
3- رسانه هاي ديجيتال: نسخه صفر و يك رسانه الكترونيك و تكست
4- رسانه سايبر: نسخه مستقل و دايناميك و تعاملي
 
 اجزاي رسانه هاي سايبر
الف) متن : متون ايستا -متون متحرك -متون لينك -
ب) عكس ها
ج) گرافيك : گرافيك متحرک -گرافیک ایستا -
د) صدا : صداي فوري -صداي تكرار شونده- صداي غيرتكرار شونده
ه) ويدئو
و) تعامل با كاربر
مزایای سايبرژورناليسم:
- استفاده همزمان از تصوير، نوشتار و صوت
- برخورداری از امكان لينك
- امکان انتقال اطلاعات بدون محدوديت و با سرعت از مكاني به  مكان ديگر
 - فضا نامحدود است .
- انتشار اخبار بلافاصله و به فوريت
نقاط ضعف روزنامه نگاري سايبر
6- اين رسانه ها فقرا را كاملا طرد و حذف خواهند كرد .
7- ضريب نفوذ و سرعت اينترنت در ايران پايين است .
8- ابزاری برای جنگ رواني احزاب يا گروه ها يا سرويس هاي خارجي .
9- نبود نظارت از نظر انتشار مطالب كذب ، توهين آميز يا غير اخلاقي.
10- فقدان حقوق و تكاليف و اهرم هاي
حمايتي، تشويقي يا تنبيهي
مهارت هاي سايبر ژورناليسم
- تسلط به نرم افزارهاي كاربردي
-مديريت اينترنتي
- اصول شبكه
-دفترچه آدرس ها وايميل هاي اينترنتي به جاي دفترچه تلفن. مصاحبه از طريق اينترنت
- آگهي مستقل براي نسخه اينترنتي
- وب سايت رسانه جديد
- خبرنامه هاي الكترونيك
 معایب سایبر ژورنالیسم ....
1)جنبه تحلیلی قوی ندارد
2)مشروعیت وسابقه آنها کمتر از رسانه مکتوب است
3)مرز شایعه و واقعیت در اینترنت کم است
4)نبود کنترل یا نظارت ازنظر انتشار مطالب کذب و توهین آمیز
5)ضریب نفوذ و سرعت اینترنت  پایین
اشكال روزنامه‌نگاری سايبر
- نسخه اينترنتي روزنامه ها ( روزنامه هاي اينترنتي- خبرگزاري هاي اينترنتي)
- روزنتها
- وب سايتهاي خبري
- وبلاگ ها
 جلسه هشتم
تاریخچه ی اولین روابط عمومی الکترونیک درایران
الکترونیک در ایران همزمان با ورود اینترنت یعنی بعد از سال 1371 به وجود آمد. بیشتر این روابط عمومی ها دولتی بودند و در حال حاضر بر اساس آمار اعلام شده، حدود1000 سایت اینترنتی مربوط به سازمان های دولتی فعالیت دارند که شامل وزارت خانه ها و سازمان های وابسته به آنها است .
البته نکته ای که نباید فراموش کرد اینکه، هر تارنمای الکترونیکی نمی تواند یک روابط عمومی الکترونیک باشد .
درحال حاضراميرانصار به عنوان نخستين مدير روابط عمومي الكترونيك ايران منصوب شده است.
بالای فرم
   تعریف روابط عمومی الکترونیک
«روابط عمومي الكترونيك روش به كار گرفتن فناوري‌هاي جديد ارتباطات و اطلاعاتي ICT و سيستم‌هاي نو اطلاع رساني واطلاع يابي براي ارائه خدمات، منطبق با خواسته‌ها و نيازهاي مخاطبان «به طور لحظه‌اي» به منظور تحقق بخشيدن به هدف‌هاي روابط عمومي است.»
ويژگي‌هاي روابط عمومي الکترونيک
1) در روابط عمومي الکترونيکي بهره‌گيري از فناوري‌هاي نوين هدف نيست بلکه وسيله است  در جهت ارائه خدمات و سرويس‌هاي مورد نياز به مخاطبان
2) خدمات و اطلاعات در تمامي روزها و ساعات در دسترس شهروندان و مخاطبان قرار مي‌گيرد .
3) در روابط عمومي الکترونيکي بايد پاسخگوي تک تک اعضاي جامعه اطلاعات بود .
مزاياي روابط عمومي الکترونيک
1) اطلاع رساني لحظه اي
2) دسترسي سريع به اطلاعات
3) کاهش حجم نامه هاي اداري و بايگاني
4) پايين آوردن هزينه هاي تبليغاتي
5) فراگيري و فرامرزي بودن
 یکی از مزیت های اصلی روابط عمومی الکترونیک، تعاملی بودن آن است .
ضرورت روابط عمومی الکترونیک در سازمانها
1) روابط عمومي‌ها را موظف می کند  هميشه خود را به روز نگه داشته و از جديدترين ابزار و تكنولوژي‌ها در انجام وظايفشان استفاده كنند .
2) موجب توسعه طرح هاي موجود در سازمان و فعالیتهای روابط عمومي می شود .
3) روابط عمومي الكترونيك، رابطه موجودبين متخصصان روابط عمومي و روزنامه نگاران را تغيير داده وآن را بهبود می بخشد .
4) سازمانها را مقید می کند تا با بهره‌گيري از تكنولوژيهاي نوين، ظرفيت‌هاي جديد ارتباطي و اطلاع‌رساني خود را تسريع نمايند.
 


مطالب مشابه :


معرفی نیروگاه رامین اهواز

معرفی نیروگاه رامین اهواز نیروگاه رامین, کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بسیج




نقش روابط عمومی ها در زیبایی شهرها

سایت نیروگاه رامین اهواز. اولین کنسرت موسیقی بختیاری فرهادبیژن پور در اهواز برگزار می




اولين جشن فارغ التحصيلي دانشجويان دانشكده خبر اهواز برگزار شد

سایت نیروگاه رامین اهواز. اولين جشن فارغ التحصيلي دانشجويان دانشكده خبر اهواز برگزار




۱۶ آذر ( روز دانشجو ) بر همه دانشجویان و دانش پژوهان مبارک باد

سایت نیروگاه رامین اهواز. وبلاگ دانشکده خبر اهواز.




تصاویری از نیروگاه رامین اهواز

تصاویری از نیروگاه رامین اهواز [ ۸۵/۱۰/۲۵ ] [ 18:21 ] [ کمال کمالی ] Weblog Themes By WeblogSkin:.




مدیرعامل نیروگاه برق ویس:جذب هزار نفر در صورت راه اندازی فازهای جدید

معرفی سایت. از برنامه های آتی این نیروگاه ساخت فازهای هفت و هشت نیروگاه رامین در شهر ویس




دانلود رایگان گزارش کارآموزی نیروگاه حرارتی(برق)

نیروگاه رامین با هدف تامین برق واقع در شمالشرقی اهواز در کنارروستای ویس سایت تخصصی برق




نقش روابط عمومی وجایگاه روابط عمومی الکترونیک

سایت نیروگاه رامین اهواز. داشتن یک وب سایت سازمانی قوی با امکانات چند رسانه ای (Multimedia)




انتقاد شدید امام جمعه ملاثانی از مدیریت نیروگاه رامین

انتقاد شدید امام جمعه ملاثانی از مدیریت نیروگاه رامین سایت. پروفایل نیروگاه




بازدید از نیروگاه رامین

بازدید از نیروگاه رامین دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز. وب سایت متعلق به بسیج




برچسب :