چربی مرغ، سوخت هواپیماهای آینده
دانشمندان ناسا آزمایشی انجام دادند که تائید میکند هواپیماها قادرند با مصرف چربی مرغ به عنوان سوخت پرواز کنند
تاکنون به شباهت مرغ و هواپیما فکر کردهاید؟ مرغ بال دارد اما پرواز نمیکند درحالیکه هواپیماها هم بال دارند و هم پرواز میکنند . به تازگی دانشمندان ناسا آزمایشی را انجام دادهاند که به یک موتور هواپیمای Dc-8 اجازه داد با چربی مرغ حرکت کند . در این آزمایش که در "مرکز تحقیقات پرواز درایدن" در کالیفرنیا انجام شد ناسا سوخت به دست آمده از چربی مرغ و گوساله را امتحان کرد . در این آزمایش که Aafex (آزمایش نوع دیگری از سوخت هواپیماها) نام دارد کارشناسان کارایی این سوخت را در زمانی که مستقیماً بر روی موتور هواپیما عمل میکند بررسی و گازهای تخلیه شده از موتور را به منظور تجزیه شیمیایی آلایندههای احتمالی آزمایش کردند . به نظر میرسد نتایج این آزمایشات ایده استفاده از سوختهای زیستی به جای سوختهای فسیلی موتور جت را تائید کرده است.
"رابن دل رزاریو"، مدیر پروژه "هواپیمای بال ثابت داخل صوت" ناسا در این خصوص توضیح داد: "این سوختهای زیستی واقعا تمیز هستند و میزان بسیار کمی از مواد آلاینده را وارد اتمسفر میکنند. به ویژه میزان تولید اکسیدهای نیتروژن این سوختها بسیار ناچیز است" . اکسیدهای نیتروژن موادی سمی حاضر در "مه دودها" هستند و موجب افزایش مشکلات تنفسی و قلبی میشوند.
درحال حاضر سوختهای زیستی مشتق از جلبکها در ارتش آمریکا استفاده میشود اما نتایج بعضی تحقیقات نشان داد که سوخت به دست آمده از جلبک آنچنان که تصور میشد سبز نیست . از سویی دیگر شرکت هواپیمایی لوفتانزا در یکی از هواپیماهای خود از یک نوع سوخت زیستی مشتق از روغن گیاهی استفاده میکند . در این آزمایش سه نوع سوخت بر روی موتور Dc-8 آزمایش شد. سوخت اول یک نوع سوخت ترکیبی موتور جت به نام Hrj (سوخت گرفته شده از چربی مرغ)، سوخت دیگر Jet Propellant 8 (سوخت مشابه سوختی که هم اکنون در هواپیماها استفاده میشود) و سوخت سوم، ترکیبی 50 درصدی از هر دو سوخت بود.
به گفته "بروس اندرسون"، رئیس بخش آزمایشات ناسا، در موتوری که Hrj را سوزاند انتشار دود سیاه اکسیدهای نیتروژن کمتر از 90 درصد با قدرت حداقل موتور و 60 درصد با توان حداکثر موتور بود . در این آزمایش انتشار حداقلی ترکیبات سولفات، گازهای معلق آلی و سایر ذرات خطرناک نیز ثبت شد.
سوختهای زیستی مشتق از چربی مرغ تنها رویای دانشمندان نیست. به طوریکه اکتبر سال گذشته از همکاری میان Tyson Food، شرکت پرورش و فرآوری مرغ و شرکت گاز Syntroleum نیروگاهی در لوئیزیانا تاسیس شد که روزانه 2 هزار و 500 بشکه سوخت زیستی مشتق از پسماندهای فرآوریهای مرغ تولید میکند.
مطالب مشابه :
50 تصویر فوق العاده از هواپیماهای هواپیمایی امارات Emirates
رسانه جدید 2 - 50 تصویر فوق العاده از هواپیماهای هواپیمایی امارات Emirates - جهان به روایت تصویر
خرید بلیط به مقصد مونترال
2- پرواز از فراکفورت به مونترال با هواپیمایی ایرکانادا خواهد کردن بلیط لوفتانزا 120
امکانات کم نظیر شرکت لوفتانزا
منو حاجیم - امکانات کم نظیر شرکت لوفتانزا - طنز از نگاهی تازه بهترین شرکت هواپیمایی,
چربی مرغ، سوخت هواپیماهای آینده
از سویی دیگر شرکت هواپیمایی لوفتانزا در یکی از هواپیماهای خود از یک نوع سوخت زیستی مشتق از
تورهای ویژه نوروز 93
هواپیمایی لوفتانزا; هواپیمایی طیران هواپیمایی ترکیش; هواپیمایی ماهان; هواپیمایی ایران
تورهای ویژه نوروز 93
هواپیمایی لوفتانزا; هواپیمایی طیران هواپیمایی ترکیش; هواپیمایی ماهان; هواپیمایی ایران
برچسب :
هواپیمایی لوفتانزا