براساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری: تعویض پلاک باید با بنچاق دفاتر اسناد رسمی باشد
براساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری:
تعویض پلاک باید با بنچاق دفاتر اسناد رسمی باشد
برابر اعلام پلیس راهور روزانه حدود 12 هزار پلاک در کشور تعویض میشود که تهرانیها سهمی 25 درصدی از این آمار دارند؛ اتفاقی به ظاهر ساده که از سال 89 مورد مناقشه پلیس و سردفتران شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني كانون سردفتران و دفترياران به نقل از روزنامه حمايت، در این سال سرهنگ «احمد رستمی» معاون فنی مهندسی پلیس راهور ناجا اعلام کرد که «مالکان خودروها برای نقل و انتقال، نیازی به مراجعه به دفترخانهها ندارند»؛ گفتهای که رییس دفتر حقوقی کانون سردفتران و دفتر یاران آن را ناشی از تفسیر اشتباه پلیس از قانون ثبت اسناد رسمی میداند و میگوید: رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری معلوم میکند که برداشت پلیس اشتباه است.
محمد عظیمیان، رییس دفتر حقوقی کانون
سردفتران و دفتریاران در این باره به «حمایت» توضیح داد: براساس ماده یک قانون دفاتر اسناد رسمی، کانون سردفتران و دفتریاران وظیفه تنظیم و ثبت سند رسمی را به عهده دارد، این رویه از زمان تصویب این قانون که پلاک کردن خودرو، مطرح شد تا سال 84 ادامه داشت.
به گفته وی در این سال با تصویب آییننامه راهنمایی و رانندگی، وضعیت جدیدی در کشور حاکم شد که بر اساس آن، حین نقل و انتقال وسایل نقلیه باید پلاک هم تعویض میشد.
رییس دفتر حقوقی کانون سردفتران و دفتریاران درباره این آیین نامه گفت: در ماده 20 این آییننامه آمده است که اگر کسی بخواهد در دفتر اسناد رسمی نقل و انتقالی صورت دهد باید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کند، بعد از تعویض پلاک خودرو، شخص به دفتر اسناد رسمی مراجعه و تنظیم سند صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در این مرحله دفتر اسناد رسمی گزارشی را در اختیار نیروی انتظامی قرار میدهد و پلیس نیز اقدام به صدور کارت اتومبیل برای خریدار میکند. این وضعیت با این کیفیت ادامه داشت تا اینکه در سال 89 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی تصویب شد.
به گفته عظیمیان در ماده 29 این قانون آماده است که نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی صورت میگیرد و دارندههای وسایل نقلیه موظف هستند به پلیس مراجعه کنند و در آنجا مواردی ماند تطبیق و صحت مدارک، فک پلاک و درنهایت نصب پلاک جدید انجام میشود، خریدار سپس باید مانند گذشته به دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم رسمی مراجعه کند.
وی افزود: تفسیر پلیس از همین ماده باعث شد تا آنان به مردم اعلام کنند که برای سند زدن ماشین لازم نیست به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند یعنی آنان از یک ماده قانونی برداشت نادرستی کردند و به دلیل اینکه پلیس نیز مرجعی رسمی است فکر کردند که میتوانند کار اسناد رسمی را نیز انجام دهند. ضمن اینکه پلیس معتقد بود در قانون جدید اعلام نشده است مردم برای ثبت باید به دفاتر ثبت مراجعه کنند در حالی که ماده انتهایی همین قانون به صراحت به این مورد اشاره و حتی پیشبینی کرده است که دفاتر اسناد رسمی باید در مراکز پلیس ثبت پلاک مستقر شوند.
منبع: کانون سردفتران و دفتریاران
مطالب مشابه :
سایبر
سایبر. صفحه اصلی; نقشه سايت; تماس با ما; معرفی پلیس
هشدار پلیس فتا در ایام تعطیلات نوروز
آگهی استخدام حفظ حریم خصوصی کاربران در فضای سایبر بیش از آن که پلیس فتا از کلیه
آگهی آنلاین پدر جاسوسی دنیا برای استخدام فارسی زبانان
آگهی آنلاین پدر جاسوسی دنیا برای استخدام فارسی زبانان آموزش دفاع شخصی پلیس تاریخ حرف دل
لیست اسامی پذیرفته شدگان آزمون ویژه قضات شورای حل اختلاف
پلیس سایبر. آگهی رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارآموزی وکالت سال اخبار استخدام
هک صفحه فیسبوک- ۳۰۰ دختر ایرانی قربانی شهوترانی آن هکر
آگهی استخدام. هک صفحه فیسبوک- ۳۰۰ دختر ایرانی قربانی شهوترانی آن هکر
آییننامه اجرایی ماده (۷) قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان
پلیس سایبر. ماده۴ـ سازنده آگهی موظف است هنگام پذیرش درخواست اخبار استخدام
اعتماد اشتباه، عامل سرقت اینترنتی
بنام مهربان مهربانان اینجانب امیر عسگرپور فارغ التحصیل رشته حقوق امیدوارم که این وبلاگ
براساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری: تعویض پلاک باید با بنچاق دفاتر اسناد رسمی باشد
بنام مهربان مهربانان اینجانب امیر عسگرپور فارغ التحصیل رشته حقوق امیدوارم که این وبلاگ
مركز جذب و آزمون معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه
پلیس سایبر. آگهی رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارآموزی وکالت سال اخبار استخدام
برچسب :
آگهی استخدام پلیس سایبر