تقابل تولید ایرانی و برند خارجی

تقابل تولید ایرانی و برند خارجی


بی‌توجهی به صنعت پوشاک به عنوان یکی از کالاهایی که جایگاه ثابتی در سبد خانوار دارد منجر به ضعف صنایع داخلی و در نهایت خروج مقادیر زیادی ارز از کشور می‌­شود.

11300_634865051968235000_m.jpg

طی سال‌های گذشته ضعف تولید پوشاک در داخل کشور این صنعت را تحت سایه پوشاک خارجی نگه داشت و اجازه رشد به آن را نداد.

این مساله از یک طرف باعث شد تا واحدهای بزرگ تولید پوشاک در کشور جز در تعدادی محدود شکل نگیرد و از طرف دیگر موجب شده است که عمده تولید کنندگان داخلی قادر به تولید محصولات با کیفیت نباشند.

فعالیت واحد­های کوچک تولید پوشاک باعث شده تا از یک سو تولیداتشان صرفه اقتصادی لازم را نداشته باشد و از سوی دیگر صرف هزینه­های لازم برای ایجاد تقویت برند برای واحد­های کوچک امکان پذیر نباشد.از طرفی واحدهای کوچک و متوسط و یا حتی بزرگ که در کشور فعالیت می­کنند عمدتا تنوع تولید محدودی دارند و این نیز برای پیدایش یک برند در صنعت پوشاک نقطه ضعف محسوب می­شود، چرا که مصرف کننده پوشاک از برندی که به آن اطمینان پیدا کرده و وفادار می‌شود توقع دارد تا اکثر نیاز­های وی درآن گروه کالایی را تامین کند.

ثبات در کیفیت نیز یکی دیگر از توقعاتی است که در مصرف کننده نسبت به تولید کننده وجود دارد ومتاسفانه این مساله نیز یکی دیگر از نقاط ضعف واحد­های تولید کننده پوشاک در کشور است.

تغییر در کیفیت تولیدات موجب می­شود تا مصرف کننده اطمینان خود را به برند مورد نظر از دست بدهد و متاسفانه دیده شده که تولیدکنندگان پوشاک در داخل کشور بنا به دلایل گوناگون در مقاطع زمانی کیفیت محصولاتشان را تغییر می­کند. تنوع در مد نیز یکی دیگر از مشکلات تولید کنندگان پوشاک در داخل کشور است. هزینه بالای ماشین آلات و دستگاه­های مورد نیاز تولید پوشاک باعث می­شود تا صنایع تولید کننده پوشاک در داخل کشور نتوانند همگام با رقبای خارجی در تولیداتشان تنوع ایجاد کنند و نمونه­های جدیدی را عرضه کنند.

طراحی نیز یکی دیگر از مواردی است که در تولید برند، تولید کننده پوشاک باید به آن توجه کند. الگو برداری از رقبا از یک سو باعث بی اعتمادی بازار مصرف می­شود و از طرفی دیگر زمان را به نفع رقبا از تولید کننده می‌گیرد.

مصرف کننده از برند مورد اطمینان خود توقع دارد تا در ارائه طرح­ها و مدل­های جدید پیشتاز باشد و کپی برداری این امکان را از تولید کننده سلب می­کند. همچنین کپی برداری از مدل­های دیگر باعث می­شود تا تولیدات واحد کپی برداری با تاخیر نسبت به رقبا وارد بازار سود و این یک نقطه ضعف برای تولید کننده محسوب می­شود.

بسیاری از تولید کنندگان داخلی به طراحی و بهره گرفتن از توان طراحان بی توجه هستند و گروهی دیگر که با این موضوع اعتقاد دارند متاسفانه به دلیل هزینه­هایی که این مساله به آنان تحمیل می­کند، توان بهره گرفتن از طراحان توانمند و خلاق را ندارند.

نقش استعمارگران در خاموشی صنعت پوشاک ایران

با به روی کارآمدن حاکمان ضعیف در دوران گذشته ایران و آغاز صنعتی شدن کشورهای اروپایی، نمایندگان استعمار غرب با هدف چپاول سرمایه ها و منابع طبیعی کشور به شاهان و دستگاه های حکومتی ایران نزدیک شدند تا بتوانند مقاصد استعماری خود را اجرایی کنند.

استفاده ازمنابع طبیعی کشورها تنها هدف استعمارگران نبود، آن ها توجه زیادی به بازار مصرف کشورها داشتند، چرا که نفوذ به بازار چند میلیونی می توانست موجب تقویت صنایع و ایجاد درآمدهای قابل توجهی شود.

بازار پوشاک و منسوجات نیز یکی از این بازارها بود که مورد توجه استعمارگران قرار گرفت که با وارد شدن پوشاک غربی به بازار ایران و حمایت از سوی حکومت وقت به تدریج از سوی مصرف کنندگان نیز مورد اقبال قرار گرفت. روی آوردن مصرف کننده ایرانی به خرید پوشاک خارجی موجب شد تا تولید کننده داخلی بخشی از بازار خود را از دست بدهد.

از طرفی رشد صنعت در کشورهای غربی توان و تنوع تولید آنها را بهبود بخشید تا جایی که برندهای معروف پوشاک متولد و با گذشت زمان به شهرت رسیدند، اما در مقابل تولیدات ایرانی تضعیف و حرکت چرخ این صنعت به شدت کند شد.

به رغم رواج فرهنگ استفاده از پوشاک خارجی در کشور و تضعیف تولید کنندگان داخلی، اما هیچ گاه این صنعت به طور کامل در کشور از بین نرفت و تولید کنندگان هرچند محدود به فعالیت خود ادامه دادند.

در سالهای اخیر بسیاری از تولید کنندگان ایرانی تولیدات خود را افزایش داده و حتی برندهایی نیز در داخل کشور تولید شدند، اما به دلایل مشخصی، موفقیت مورد نظر برای صنعت پوشاک کشور تامین نشد و برندسازی موفقیت چشم گیری پیدا نکرد.

بازار تبلیغات

تولد و پا گرفتن یک برند در بازار پوشاک گذشته از شرایطی که درمرحله تولید باید به آنها توجه کرد، نیازمند ایجاد شرایط و زمینه­هایی در بخش عرضه است. یکی از مهترین نیازهایی که ایجاد یک برند توانمند نیاز دارد، تبلیغات است. مصرف کنندگان باید از طریق تبلیغات با یک برند پوشاک آشنا شوند و امید به این که یک کالا تمامی مزایای یک محصول خوب را دارد و می­تواند در بازار مصرف جایگاه خود را پیدا کند، خصوصا در دنیای رقابتی امروز منطقی نیست.

تا زمانی که هزینه­های لازم برای تبلیغات و معرفی یک کالا به بازار مصرف صرف نشود، انتظار موفقیت و شناخته شدن آن برند امری بیهوده است. این مساله را شاید بتوان به عنوان بزرگترین موانع پیش روی تولید کنندگان پوشاک و برند در این زمینه دانست، چرا که هزینه­های هنگفت تبلیغات برای عمده واحدهای تولید کننده پوشاک داخلی قابل قبول نبوده و از عهده این مبالغ بر نمی­آید.

یکی دیگر از مواردی که دربخش عرضه باید از سوی تولیدکنندگان و صاحبان برند مورد توجه قرار گیرد، محل عرضه محصولاتشان است. عرضه یک برند خاص پوشاک، نیازمند فروشگاه­های مشخص و متمایز و همچنین حضور در فروشگا­های بزرگ و خوشنام پوشاک است. یک برند زمانی موفق است که فروشگاهی مختص به خود داشته باشد تا خریدار برای دسترسی به آن سردرگم نشود و همچنین امکان عرضه آن برند خاص پوشاک در فروشگاهای خوشنام و معتبر پوشاک یکی دیگر از گزینه هایی است که می­تواند تضمین کننده موفقیت یک برند پوشاک در بازار کشور باشد.

بی اعتمادی سدی برابر برند سازی

­با توحه به مشکلات و موانعی که پیش روی برندهای معتبر در صنعت پوشاک کشور وجود داشته و اجازه نداده تا برندهای معتبر صنعت پوشاک کشور محدود به چند نام نشود، بازار مصرف را نیز دچار بی­اعتمادی و عدم اطمینان به نام­های داخلی کرده است.

بی ثباتی در کیفیت تولیدات، استفاده از مواد اولیه نا مرغوب و عدم توجه به سلیقه مصرف کننده از دلایلی هستند که باعث شده برند در پوشاک تولید داخلی نتواند جایگاهی داشته باشد.

متاسفانه تولیدکنندگان داخلی بی­توجه به آنچه سلیقه بازار خوانده می­شود و با فشار بر سیستم به تولید ادامه داده و آنچه را خود انتخاب می­کنند، در حالی که در تجارت امروز خصوصا در مورد کالاهایی که رقابت زیادی وجود دارد، باید واحدهای تولید کننده با استفاده از سیستم کششی و پس از بررسی سلیقه و خواست مصرف کنندگان، تولید و عرضه کنند.

مساله دیگری که باعث شده تا مصرف کنندگان داخلی را به محصولات داخلی ترجیح دهند، تبلیغاتی است که از سوی برندهای خارجی انجام شده است.

همچنین مساله دیگری که شاید بسیار اهمیت داشته باشد، نقشی است که عرضه کنندگان در بازار پوشاک ایفا می­کنند. یکی از راه­های تبلیغاتی که خصوصا در ایران موثراست، تبلیغات سینه به سینه است که به وسیله مصرف کنندگان یا عرضه کنندگان انجام می­شود. مصرف کنندگان ایرانی عمدتا تاثیر پذیری بسیار زیادی از عرضه کنندگان و فعالان بازار دارند و بنابراین اعتماد نظر و پیشنهاد ایشان تاثیر زیادی در انتخاب و خریداری کالا دارد.

از طرفی به دلیل سود بیشتری که عرضه محصولات وارداتی برای عرضه کنندگان دارد، آنان تمایل بیشتری به عرضه و فروش پوشاک خارجی دارند و از این رو خرید این گروه کالا را به مصرف کنندگان پیشنهاد می­دهند.

موارد یاد شده در مجموع باعث شده در صنعت پوشاک کشور برند سازی انجام نگیرد یا برندهای تعریف شده موفقیت پیش بینی شده را به دست نیاورند.

تقابل تولید ایرانی با برند خارجی

عدم موفقیت برندهای ایرانی در بازار کشور باعث شده تا حتی تولید کنندگانی که محصولاتشان دارای کیفیت بالاتر از محصولات وارداتی است و توانایی رقابت با آنها را دارند، توجهی به استفاده از برند ایرانی نداشته باشند و محصولاتشان را با برندهای خارجی به بازار عرضه کنند. به استثنای چند برند شناخته شده در زمینه پوشاک کشور که یا قدمت داشته یا با صرف هزینه­های بالایی توانسته­اند جایگاهی برای خود پیدا کنند، فعالیت­های دیگری که در این زمینه انجام گرفته به نتیجه نرسیده و در میانه راه شکست خورده است. این اتفاق باعث شده تا دیگر فعالانی که در عرصه تولید انواع پوشاک فعالیت می­کنند برای موفقیت در بازار و عرضه محصولاتشان از برندهای معتبر خارجی استفاده کنند.

استفاده از برندهای معتبر خارجی بدون هماهنگی و پرداخت هزینه­های حق مالکیت گذشته از این ­که از نظرقانون تجارت بین الملل تخلف بوده و همچنین از نظراخلاقی مورد تایید نیست، باعث می­شود ضعف و عدم موفقیت در زمینه برند سازی پوشاک در کشور همچنان ادامه پیدا کرده و بیش از پیش شرایط برتری پیدا کند. با این وجود این اتفاق یعنی استفاده از برندهای خارجی در پوشاک تولید ایرانی به شدت رواج داشته و بسیاری از تولیدکنندگان با این کار مشغول باشند.

تضمین فروش با برند خارجی

استفاده ازبرندهای خارجی موجب می­شود تا تولیدات داخلی که پیش از این با نام و نشان داخلی جایی در بازار نداشته­اند، مورد اقبال مصرف کنندگان قرارگیرند.

البته پوشاکی که به این نحوه تولید و به بازار عرضه می­شوند به دو رسته تقسیم می­شوند؛گروه اول آن دسته از پوشاکی هستند که کیفیت بالایی ندارند و استفاده از نام و نشان تولیدات معتبر کشورهای دیگر و شرایط بازار مصرف آن­ها را تغییری پیدا نمی­دهد.

گروه دوم آن تولیداتی هستند که بعضا آنقدر کیفیت بالایی دارند که برخی موارد حتی از نمونه­های اصل قابل تمیز نیستند و تفاوت آنها را تنها خبرگان کار می­توانند تشخیص دهند.

این دسته از پوشاک که بعضا در کارگاههای کوچک و اصطلاحا زیر پله­ای به دست خیاطان زبر دست ایرانی تولید می­شوند، در صورت استفاده از مواد اولیه با کیفیت در رده تولیدات معتبر کشورهای صنعتی و برندهای صاحب نام قرار می­گیرند تا جایی که بعضا حتی صادر نیز می­شوند، اما متاسفانه فرهنگ نادرستی که میان مصرف کنندگان ایرانی رواج پیدا کرده به گونه­ای است که این پوشاک با نام خارجی در بازار با استقبال خریداران روبه رو می­شود و اگر نام و نشان ایرانی بر آنها گذاشته شود، بازارشان کم رونق می­شود.

شاید بتوان ادعا کرد که بی اعتمادی به تولیدات داخلی و استقبال از محصولات خارجی، بزرگترین چالشی است که پیش روی این صنعت وجود دارد و تا کنون به عنوان مانعی بزرگ پیش روی برند سازی در تولد پوشاک داخلی قرار گرفته است.

باید پذیرفت عوامل مختلف در طول زمان باعث بی­اعتمادی مصرف کنندگان ایرانی به تولیدات داخلی شده وحتی در مقطعی که توان تولید کنندگان ایرانی به رتبه­ای رسیده که توانایی رقابت با با نمونه های خارجی و نامدار را پیدا کرده­اند، اما همچنان آن بی اعتمادی قدیمی میان مصرف کنندگان اجازه نداده تا در این بخش میان صنعت، بازار و مصرف کننده پیوند واقعی و حقیقی بسته ­شود و درهر زمانی که یکی از حلقه­های زنجیر در صدد رفع موانع و حل مشکلات برآمده، حلقه­های دیگر یاری نکرده و این چرخه ناسالم همچنان در حال چرخیدن است.

گزارش از زهرا فضـلی

سرویس مد و لباس هنرآنلاین


مطالب مشابه :


تقابل تولید ایرانی و برند خارجی

طراحی پارچه و لباس - تقابل تولید ایرانی و برند خارجی - آموزش طراحی پارچه و مبلمان; سرويس




برترین برند های عرضه شده در فروشگاه مبل ایران زمین

گالری مبلمان و سرویس خواب برترین برند های عرضه شده در برترین برندهای ایرانی و خارجی;




نمایندگی برندهای لباس در تبریز

در زیر به گزارشی تصویری از چندین نمایندگی برند خارجی در شهر شهرک مبلمان و خودرو




روغن موتور ايرانی با برند خارجی!

مطالعه بازار - روغن موتور ايرانی با برند خارجی! - همکاری در تدوین طرح های توجیهی و مطالعاتی




خانه مدرن و رویایی من

مبلمان اداری و آشکار در نمای داخلی و خارجی محیط را نيز از بين مي‌برند.




برترين نام‌های تجاری (برندهای) ايران

(برند) برتر ايران های تجاری وجود خارجی دارند که در اداری و انبار و مبلمان اداری است و




شرکت دکوراسیون داخلی تهران سایت مرکز پخش محصولات آیدی در ایران کاغذ دیواری، کفپوش، پارکت لمینت، چسب

آیدی بهترین کاغذ دیواری ، کف پوش ، پارکت وارد کننده بزرگترین برند مبلمان اداری خارجی




افتتاح آزمایشی لاله پارک و فان تایم

120 برند مطرح داخلی و خارجی در لاله پارک تبریز در فروشگاههای 50 تا 250 متری افتتاح شهربازی فان




دکوراسیون داخلی - شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوراتیو - طراح دکوراسیون داخلی , مدرترین شرکت دکورا

و نمای خارجی -پخش و اجراي انواع سنگ هاي تزييني و آنتيك بهترين برند مبلمان مسکونی




برچسب :