آموزش و پرورش مسجدسلیمان ( 1 )
آموزش و پرورش مسجدسلیمان ( 1 )
با یاد و نام خدا
آموزش و پرورش مسجدسلیمان حدود سال 1306 شمسی تاسیس شد و اولین رئیس آن آقای رضوان نام داشت . اولین مدارس شهر( دو مدرسه ی 6 كلاسه ی ابتدایی ) را شركت نفت در همان سالها ساخته (1) كه یكی از این دو مدرسه احتمالا در محل فعلی دبستان سینا در چشمه علی احداث شده است .
اولین سالی كه در آموزش و پرورش مسجدسلیمان مشغول كار شدم ( 1352 ) ، رئیس آموزش و پرورش آقای بطحایی نام داشت، اولین مدیر مدرسه ام مرحوم گرامی، آخرین رئیس آموزش و پرورش قبل از انقلاب آقای نظری، آخرین مدیر مدرسه ام آقای سلطانعباس قربانی و آخرین رئیس آموزش و پرورش آقای بهروز فرهادیان بودند . در این فاصله با مسئولین، مدیران و همكاران زیادی ارتباط داشتم كه برخی دیگر در بین ما نیستند روحشان شاد و برای بقیه آرزوی سلامتی و سربلندی دارم . طی این مدت از سه نفراز همكاران هم خاطره ی تلخ دارم، آقای تحویل زاده از روسای آموزش و پرورش مسجدسلیمان و دونفر دیگرآقایان شیخ و پیرحیاتی از همكاران اعزامی به كویت بودند . امیدوارم خداوند همه ی مارا به خاطر خطاهایمان ببخشد .
JOHN WILLIAMSON . IN A PERSIAN OIL FIELD . Ernest Benn . 1927 (1)
فضاهای آموزشی :
شركت نفت در مسجدسلیمان آغازگر ساخت فضاهای آموزشی بوده است و يكي از اولین فضاهای آموزشی همانگونه كه قبلا ذكر شد، ساختمان دبستان سینا در منطقه ی چشمه علی است . مدارسی كه در آن زمان احداث شد در نوع خود بسیار كامل و با توجه به جمعیت شهر كافی بود ولی گذشت زمان، افزایش جمعیت و بالا رفتن سطح توقع مردم سبب شد نیاز به ساخت آموزشگاههای جدید احساس گردد . از سال 1340 به بعد و شروع فعالیت سپاهیان دانش ساخت مدارس روستایی هم شروع شد و چند واحد از مدارس معروف به دوهزار و پانصد ساله هم در برخی روستاها احداث گردید . در سالهای اخیر با نظارت سازمان نوسازی مدارس، فضاهای آموزشی نوساز با امكانات بسیار خوبی ساخته شده اند .
مدارس قدیمی( مدارس شهر )
ابــتـدایــی :
ایرجی در نفتك ، ششم بهمن در چهاربیشه ، خسرو مودب در كولرشاپ و بعد با نام هفده دی در ریل وی ، سینا چشمه علی، شهناز دركوی شهید موسوی ( بعدها تعطیل شد )، امیر اصلان شاملو ( كوی شهید لرستانی )، پهلوی در نفتون، سعدی و اروند در پشت برج ، حافظ در چاه نفتی ، جاوید وشمس داوری در باغ ملی، خسروی درنمره چهل، ثریا و نوروز در كلگه، دكتر كریم فاطمی در بی بیان و فریدون در تمبی ( بجز ایرجی نفتك بقیه در دوسازمان دختر وپسر اداره می شدند ) .
راهنمایی :
پروین اعتصامی روبروی كلانتری، رازی كولرشاب جنب اداره ی برق، شهناز در كوی شهید موسوی
( توحید فعلی ) ، دو واحد در فلكه نفتون كه یكی به اسم جهارم آبان تخریب شد و دومی به شهید بهشتی تغییرنام داد، آریا و كوروش كبیر در نمره چهل ( آریا بعدها به انقلاب و كورش كبیر به هنرستان علامه تبدیل شدند )، فروغ دركلگه و فردوسی در بی بیان .
دبیرستان :
پسرانه ی سینا و دخترانه ی شهدخت ( حجاب فعلی ) در چشمه علی، دخترانه ی انصاری ( بنت الهدی فعلی ) در سی برنج، دبیرستان ملی سه راهی نفتون ، دخترانه ی اقبال در باغ ملی ( ساختمان این دبیرستان مدتی هم محل اداره ی آموزش و پرورش بود و در حال حاضر پس از تخریب وبازسازی با نام هنرستان كاردانش فردوس مشغول فعالیت است ) ، پسرانه ی25 شهریور در نمره چهل ( دکتر کرم زاده ی فعلی ) ، پسرانه ی محمدرضا شاه در سبزآباد ( كاردانش امیركبیر فعلی ) كه مختص رشته ی درسی ادبیات بود ، دخترانه ی سالور در كلگه ( سمیه فعلی ) . به تعداد كم دبیرستانها و پراكندگی آنها باتوجه به بافت جغرافیایی شهر توجه كنید .
مدارس فعلی :
ابـتـدایـی : شهر ( پسرانه 26 دخترانه 26) با مدارس غیرانتفاعی شهر، مدارس استثنایی ، مهدهای كودك و مدارس روستا یی جمعا 121 واحد .
راهنمایی : روستا 11 باب و شهر 43 باب .
متوسطه : ( دبیرستان و پیش دانشگاهی دخترانه وپسرانه 51 واحد كه 2 واحد دخترانه و یك واحد پسرانه در روستاهای گلگیر و هفت شهیدان قرار دارند ) ، ( هنرستان كاردانش و فنی وحرفه ای پسرانه و دخترانه 17 واحد ) . این آمار شامل مدارس غیر دولتی هم می شود . ضمنا در یك ساختمان معمولا بیش از یك واحد آموزشی مشغول فعالیت است .
با مقایسه ی تعداد اماكن آموزشی موجود در مسجدسلیمان پی خواهید برد كه در سال های اخیر آموزشگاههای متعددی در سه مقطع احداث شده است كه از نظر كیفیت ساختمان به هیچ وجه با مدارس گذشته قابل قیاس نیستند و از هر جهت برتری دارند . اگر در گذشته پسران ودختران از باغ چشمه علی و چهاربیشه و … باید به دبیرستانهای حجاب و سینا می آمدند، امروزه دبیرستانهای پنج آذر و هاجر مشكل را حل كرده اند وهمینطور دبیرستان دخترانه ی بی بیان . ولی مركز شهر ( نمره یك ) مانند گذشته هنوز با كمبود دبیرستان دخترانه روبرو است .
مطالب مشابه :
آموزش و پرورش مسجدسلیمان ( 1 )
مسـجـدسـليـمان - آموزش و پرورش مسجدسلیمان ( 1 ) - شهر اولین های شیرین و تلخ - مسـجـدسـليـمان
آموزش و پرورش مسجدسلیمان ( 2 )
مسـجـدسـليـمان - آموزش و پرورش مسجدسلیمان ( 2 ) - شهر اولین های شیرین و تلخ - مسـجـدسـليـمان
تالیف کتاب با عنوان مدیریت کلاس درس چندپایه
فناوری وضمن خدمت آموزش وپرورش اندیکا - تالیف کتاب با عنوان مدیریت کلاس درس چندپایه - اموزشی
روش های نوین تدریس
فناوری وضمن خدمت آموزش وپرورش اندیکا - روش های نوین تدریس - اموزشی - تربیتی - فناوری وضمن خدمت
ویژگی های معلم ماندگار
فناوری وضمن خدمت آموزش وپرورش اندیکا - ویژگی های معلم ماندگار - اموزشی - تربیتی - فناوری وضمن
برچسب :
اموزش وپرورش مسجدسلیمان