سهم ایثارگران از سبد بودجه سال ۹۴

پایگاه اطلاع رسانی آزادگان ایران -

قانون جامع ایثارگران موضوعی است که داستان آن همچنان ادامه دارد. قانونی که از سال ۸۴ در راستای اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی در دست بررسی قرار گرفت و سال ۸۶، در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. در طرح جامع ایثارگران که در قالب ۷۶ ماده به تصویب رسید، با ارائه تعریفی دقیق از افراد نسبت به تبیین و اطلاق واژه‌هایی چون شهید، ایثارگر، جانباز و آزاده و رزمنده اقدام و در این قانون مقرر شد، افرادی که در قالب چنین تعریفی قرار می‌گیرند از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و نیز دستگاه‌های مرتبط دیگر مورد حمایت قرار گیرند. اما انجام این امر تنها با اختصاص اعتبار لازم محقق می‌شود که به نظر می‌رسد همچنان این چالش با وجود پیش بینی آن در بودجه سال ۹۴ همچنان ادامه یابد. تخصیص اعتبار مکفی می‌تواند یکی از طرحهای پیشنهادی نمایندگان مجلس را که همانا خود اشتغالی ایثارگران است تسهیل کند. از این رودر سالروز تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مهدی ایزدی معاون تعاون  بنیاد شهید در این خصوص به گفت و گو نشستیم و وی اولین سؤال را در خصوص خوداشتغالی و کار آفرینی ایثارگران این گونه پاسخ داد.
«در حوزه اشتغال و کار آفرینی مهمتر از میزان تخصیص بودجه که مجلس  و دولت  طبق قانون انجام می‌دهند، مشکل فرهنگ کار آفرینی است. متأسفانه در بین افراد جامعه کسانی که به دنبال ایجاد کار هستند روز به روز کمتر می‌شوند  و اغلب تمایل  دارند که شغل دولتی داشته باشند.اگرچه  اشتغال در مشاغلی که توسط بخش خصوصی ایجاد می‌شود امکان درآمدزایی بالاتری  دارد، اما غالباً افراد ترجیح می‌دهند کار اداری حتی با حقوق و مزایای کمتر را  انتخاب کنند.
یک بخش از این معضل باز می‌گردد به اینکه افراد در بخش کار آفرینی احساس امنیت نمی‌کنند. چون در سرمایه گذاری احتمال ریسک وجود دارد و به تناسب کاری که فرد  می‌خواهد انجام دهد تسهیلات به فرد داده  نمی‌شود. ازطرف دیگر نرخ سود بانکی، مسائل حاشیه ای و تا حدی نیز بوروکراسی اداری مانع ازاین شده است که حوزه خود اشتغالی آن طور که باید در سطح جامعه با موفقیت همراه باشد، به همین دلیل متأسفانه با پدیده ای تحت عنوان بیکاری مواجه هستیم که همواره رو به افزایش است.» وی با تأکید بر اینکه  این روند باید اصلاح شده و آسیب شناسی شود بیان داشت: «باید موانع اشتغال و خود اشتغالی تا آنجایی که ممکن است برطرف شود و فرهنگ خود اشتغالی توسعه یابد. نکته‌ای که لازم است در اینجا به آن اشاره کنم این است که به تناسب بودجه کل کشور و نیازی که دستگاه‌های حمایتی درزمینه ایجاد اشتغال دارند و سهمیه‌ای  که دولت به این امر اختصاص داده است،  یک وجه تکلیفی دارد و یک وجه اعتباراتی، متأسفانه در سال ۹۲و۹۳  مشاغل خانوادگی در بودجه کشور دیده نشده بود و سهم ایثارگران بنیاد شهید حذف شد. علت آن هم این بود که نمایندگان مجلس  بر این عقیده بودند که قرار دادن ایثارگران در کنار مددجویان کمیته امداد و معلولان بهزیستی از باب ارزشی اقدام صحیحی نیست. در حالی که می‌شد ردیف بودجه دیگری برای آن تعریف  کرد. اما متأسفانه کل این بودجه حذف شد و همین امر موجب بروز مشکلاتی برای  بسیاری از این افراد که با اعتبار کم مشاغل خانوادگی ایجاد کرده و معیشت خود را تأمین می‌کردند، شد.
با پیگیری‌های انجام شده از سوی بنیاد شهید اصلاحات اولیه در کمیسیون تلفیق مجلس برای ایثارگران، ردیف بودجه ای در سال ۹۴ پیش بینی کرد، اما آن را منوط به تصویب  نمایندگان در صحن مجلس کرد که تا نهایی نشدن آن هیچ چیزی را نمی‌توان پیش بینی کرد. لکن در کل اعتباراتی که  تاکنون به جامعه  ایثارگری اختصاص داده شده  قابل قبول بوده است.»
پاداش پایان خدمت شهدا پرداخت می‌شود:
مهدی ایزدی معاون تعاون بنیاد شهید و ایثارگران با اشاره به اینکه بنیاد شهید با دو هدف اصلی  رسیدگی  به امورفرهنگی، ارزشی و معیشتی تأسیس شده است گفت: «مسائل معیشتی که مسئولیت آن به معاونت تعاون باز می‌گردد، شامل تشکیل پرونده ایثارگری، صدور کارت شناسایی، تأمین حقوق مستمری بگیران اعم ازوالدین، فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان است که  برابر قانون باید پرداخت  شود. همچنین  ایجاداشتغال، حمایت از کارآفرینان، توانمندسازی شغلی، ارائه تسهیلات رفاهی، مشاوره و مددکاری از جمله مسئولیت‌هایی است که انجام آن بر عهده معاونت تعاون است.» این مسئول با بیان اینکه ۸۰۰هزارایثارگرتحت پوشش بنیاد شهید قرار دارند  افزود: «۲۲۳ هزار شهید،۵۵۴هزار جانبازو ۴۳ هزارآزاده تاکنون تحت پوشش بنیاد قرار گرفته‌اند که با احتساب  اعضا خانواده  تحت پوشش  آنان،  می‌توان گفت درمجموع حدود ۳میلیون نفر از خدمات معیشتی، اشتغال و تسهیلات بنیاد  بهره مند می‌شوند.»
وی در پاسخ به این سؤال که چه میزان  ازمطالبات و معوقات  افراد تحت پوشش بنیاد تاکنون پرداخت شده است، اظهار داشت: «کلیه ایثارگران اعم از خانواده شهدا و جانبازان  که به دلایل مختلفی حقوق آنان در زمان مقرر پرداخت نشده بود معوقات آنان تا پایان سال ۹۰ پرداخت شد ودر حال حاضربنیاد هیچگونه بدهی  به این افراد ندارد.همچنین خانواده شهدایی که سن خدمت شهید آنان در سال ۹۱ و ۹۲ به ۳۰ سال رسیده است و باید از پاداش پایان خدمت برخوردارمی شدند  بخشی از مطالبات دو سال مذکور پرداخت شده است و گروهی  نیز همچنان طلب دارند که پرداخت آن در دست پیگیری است تا در همین دولت پرداخت شود.»
کاهش بیکاری فرزندان ایثارگر با ایجاد خود اشتغالی:
معاون تعاون بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به این سؤال که چه اقدامی برای اشتغال بیش از ۶۰ هزار فرزند  ایثارگر که شغلی ندارد کرده‌اید پاسخ داد: <طبق آمارهای موجود از ابتدای تشکیل دولت تدبیر وامید تا کنون حدود ۶۸ هزار نفر متقاضی شغل ازسراسر کشور  در سایت  بنیاد ثبت نام کرده‌اند که در مدت ۱۸ ماهه فعالیت دولت یازدهم  تاکنون حدود ۲۳ هزارتسهیلات شغلی به متقاضیان  داده شده است که خوشبختانه مشکل این تعداد در بحث اشتغال حل شده و جذب دستگاه‌ها شده‌اند.در دولت گذشته سهمیه ای برای جذب این متقاضیان در دستگاه‌ها  درنظر گرفته  شد که محقق نشد و متأسفانه موکول  به سال ۹۲ و ۹۳ شد. در سال جاری ۱۷ هزار نفر از این سهمیه برخوردار شدند و حدود ۶ هزار نفر نیز تسهیلات خوداشتغالی گرفتند که مجموعاً تاکنون با احتساب فارغ التحصیلانی که به جرگه شاغلین پیوستند  ۴۸ هزار نفراستخدام و یا جذب خود اشتغالی شدند. البته این آمار روزانه در حال تغییر است.»
ایزدی با اشاره به اینکه وام خود اشتغالی برای افراد در سال جاری ۱۵۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است گفت: این مبلغ برای کسانی که کارگاه دارند سقف خاصی نداشته  وبنا به ارزش طرح مبلغ وام متغییر خواهد بود.
وی افزود: برای  کمک به خود اشتغالی ایثارگران  و یا فرزندان آنان تسهیلاتی نیز در نظر گرفته شده است، بدین صورت که  اگر فرد در اجرای طرح خود موفق باشد می‌تواند ۲بار از بخشودگی ۶ درصدی سود بانکی  بهره‌مند شود و در صورت خوش حسابی و موفقیت آمیز بودن طرح، فرد متقاضی از دومین بخشودگی ۶ درصدی سود بانکی نیز برخوردار خواهد شد.
بخشودگی مالیاتی و معافیت بیمه ای برای کارفرمایان بخش خصوصی:
مهدی ایزدی معاون تعاون بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به این پرسش که  چه برنامه‌هایی را برای سال ۹۴ در دستور کار دارید گفت:  بنیاد در صدد است تا ابعاد معیشتی افراد تحت پوشش با سهولت و به سرعت صورت گیرد، لازمه این کار بردن خدمات به سمت الکترونیکی شدن است.
محوریت کار بنیاد شهید پالایش آماری و خدمات الکترونیکی است که سعی شده در سال ۹۴ تمامی خدمات اعم از تشکیل پرونده‌ها تا ارجاع پرونده به کمیسیون پزشکی و کمیسیون ماده ۱۶ به صورت الکترونیکی صورت  گیرد.
وی افزود: بخش عمده ای از خدمات‌رسانی به  جامعه ایثارگران اجرایی شده  و بخشی دیگرباقی مانده که تلاش می‌شود در سال ۹۴ آیین نامه‌های آن تصویب  وبا کمک دولت بودجه آن نیز محقق شود.معاون تعاون بنیاد با اعلام این خبر که برای اولین بار سهمیه استخدامی فرزندان ایثارگران در دو بخش دولتی و خصوصی در قانون جامعی در نظر گرفته شده است، بیان داشت: با هماهنگی‌های انجام شده این کاردر سال ۹۴ محقق می‌شود. دو اقدام خوب  برای کمک به خود اشتغالی افراد در بخش خصوصی صورت گرفته که ابلاغ نیز شده است. یکی آنکه هر کارفرمای بخش خصوصی که یک فرزند شهید یا ایثارگر را به کار گیرد از بخشودگی یک و نیم برابری مالیات  حقوقی که به فرد پرداخت می‌کنند برخوردار خواهد شد.
نکته دوم  اینکه، از آنجایی که پرداخت بخشی  از حق بیمه سهم کارفرماست، کارفرمایانی که ایثارگری را به کار گیرند بیمه آنان توسط بنیاد پرداخت خواهد شد و کارفرما از پرداخت بیمه فرد معاف خواهد شد.


مطالب مشابه :


160دانش اموز تحت پوشش کمیته امداد

محمد رضا مومی اردستانی رئیس کمیته امداد تسهیلات وام خود اشتغالی ، وام کم ثبت نام عتبات




پرداخت بیش از 14 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال زایی درسال 92 به متقاضیان کمیته امداد خرم بید

متقاضیان کمیته امداد و 35 نفر وام توان افزایی ، خود اشتغالی




سهم ایثارگران از سبد بودجه سال ۹۴

تحویل سال نو 94; سهم ایثارگران از سبد بودجه سال ۹۴; آزادگان ایران خبر از رجعت پرستویی دیگر داد




بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد ( خویش فرما )

مجریان طرح های خود اشتغالی و اشتغال و خود کفایی کمیته امداد ثبت نام




برچسب :