سفر به گرجستان-زمینی 3

برای سفر به گرجستان از طریق مسافرت زمینی با ماشین شخصی چندین مسیر متفاوت وجود داره که به نظر بنده و با تجربه ای که کسب کردم

بهترین و کوتاهترین مسیر عبور از خاک ترکیه هست. اگر از تهران تشریف میارید حدودا 900 کیلومتر را تا رسیدن به مرز بازرگان در پیش خواهید داشت

و بهتر شب رو در مهمانسرای جهانگردی ماکو و یا مسافر خانه های ارزان قیمت بازرگان سرکنید و با تجدید قوا مسیر بازرگان تا گرجستان رو در روز بعد طی کنید. جهت رسیدن به بازرگان با مبدا تهران باید به مسیر قزوین - زنجان - تبریز - ماکو - بازرگان رو انتخاب کنید و در روز دوم پس از پرداخت عوارض 12 هزار تومنی در گمرک و ورود به خاک ترکیه به سمت اولین شهر کوچک این مسیر یعنی دوبایزید حرکت کنید پس از اون به سمت ایقدیر و سپس کارس طی مسیر کنید و از کارس به سمت اردهان ادامه بدید و بدون وارد شدن به شهر اردهان به سمت هاناک و دامال و شهر کوچک پوسوف و سپس شهر مرزی ترک گزو برونید که این یعنی  رسیدن به مرز ترکیه و گرجستان . کل این مسیر رو اگه درست طی کنید و به تابلو ها توجه کافی داشته باشید 380 کیلومتر خواهد بود . پس از انجام تشریفات گمرکی و ورود به خاک گرجستان به اولین شهری که میرسید شهر مرزی واله خواهد بود . ادامه مسیر تا تفلیس عبارت خواهد بود از akhaltsikhe سپس شهر زیبا و جنگلی برجمی که آب معدنی گاز دارش معروفه   از اونجا به سمت خاشوری و از خاشوری به سمت گوری یعنی زادگاه استالین حرکت کنید و از اونجا وارد اتوبان میشد و نهایتا با طی مسیر مستقیم به تفلیس خواهید رسید. کل این مسیر در حدود 220 کیلومتر خواهد بود . این مسیر برای کسانی مناسبه که مقصدشون در وهله اول تفلیس باشه. و اما اگر بخواهید به سمت باتومی حرکت کنید میتونید از داخل خاک ترکیه مسیرتو نو کج کنید یعنی اینکه وقتی به اردهان رسیدید به جای اینکه به سمت پوسوف حرکت کنید به سمت آرتوین ادامه مسیر بدین و از اونجا به طرف هو پا و سپس مرز سارپی برونید. از مرز سارپی تا شهر بندری باتومی 30- 40 کیلومتری بیشتر راه نیست . کل میسری که شما با جهت گیری باتومی در خاک ترکیه طی خواهید کرد حدود 500 کیلومتر خواهد بود. حالا اگه بخواهید از باتومی به سمت تفلیس حرکت کنید که از قضا مسیر واقعا زیباست در حدود 400 کیلومتر دیگه باید رانندگی کنید. توصیه میشه با توجه به نا مناسب بودن شرایط جاده ها در ترکیه حتما با سرعت مطمئنه حرکت کنید چون در طول مسیر شرایط جاده یکدفعه تغییر میکنه و ممکنه خدای نکرده دچاره حادثه بشید. اگه بتونید دو نفری رانندگی کنید به راننده فشار نخواهد اومد. حتی الامکان هم در شب نرونید.

اطلا عات عمومی در باره گرجستان

گرجستان کشوری در قفقاز است که پایتخت آن شهر تفلیس است. گرجستان کشوری است که در منطقه اوراسیا قرار دارد که مرز میان اروپا و آسیا است. گرجستان در میانه و غرب قفقاز جنوبی (ماورای قفقاز) واقع شده است و از شمال با فدراسیون روسیه، از شرق با جمهوری آذربایجان، از جنوب با ارمنستان، و از جنوب غربی با ترکیه هم مرز است و در غرب هم با دریای سیاه همسایه است.

گرجستان حکومت ، جمهوری دموکراتیک و سکولار است. رئیس جمهور کنونی کشور میخائیل ساکاشویلی است که رابطه نزدیکی با غرب دارد و خواهان عضویت گرجستان در ناتو و اتحادیه اروپا می‌باشد. و با روسیه برسر دو جمهوری خودمختار آبخازیا و اوستیای جنوبی - به ویژه پس از جنگ سال ۱۳۸۷ - اختلافات فراوانی دارد.
نام بین‌المللی گرجستان، جرجیا (Georgia) می‌باشد که در بیشتر جهان به این نام خوانده می‌شود. این کشور دارای دو جمهوری خودمختار آبخازیا و اوستیای جنوبی (به گرجی: منطقهٔ تسخینوالی) است که در شمال کشور و در همسایگی روسیه هستند و اکنون این دو منطقه با پشتیبانی روسیه اعلام استقلال کرده‌اند.
گرجستان تاریخ و فرهنگ پربار و کهنی دارد و از نخستین کشورهایی است که مسیحیت را به عنوان دین رسمی کشور برگزید (در سده‌های چهارم و پنجم میلادی). تاریخ و فرهنگ گرجستان با ایران مشترکات بسیاری دارد چراکه این کشور مدتها جزئی از ایران بوده است. در دوره صفویه، مادر بیشتر شاهان، گرجی بودند و گرجی‌ها در بسیاری از مناصب کشوری و لشکری حضور داشتند. در سال ۱۱۹۲ هجری خورشیدی (۱۸۱۲ میلادی/۱۲۲۸ قمری) طبق پیمان‌نامه گلستان، گرجستان رسماً از ایران جدا شد و به خاک روسیه تزاری پیوست. گرجستان در دی ۱۳۷۰ (دسامبر ۱۹۹۱) از شوروی اسقلال یافت.
گرجستان کشوری کوهستانی و پرباران می‌باشد که پهناوری آن ۶۹٬۷۰۰ کیلومتر مربع (۱۲۱ام) است و جمعیت آن ۶/۴ میلیون تن (آمار ۱۳۸۷) می‌باشد. بیشتر مردم گرجستان مسیحی هستند و ۸۴ درصد آنان از نژاد گرجی هستند که به زبان گرجی سخن می‌گویند، این زبان خط ویژه خود را دارد.

آقا محمدخان قاجار پس از به قدرت رسیدن به قفقاز لشکر کشید و تفلیس را تسخیر کرد. پس از فتح شهر 15 هزار تن از مردم بیگناه را کشت و خانه‌ها و کلیساها را نیز خراب کرد و دهها هزار گرجی را به اسارت گرفت. این رخداد سبب تنفر شدید مردم گرجستان از ایران شد و یکی از زمینه‌های معنوی جدایی گرجستان از ایران گشت. در زمان فتحعلی شاه قاجار و پس از شکستهای پیاپی سپاه ایران به فرماندهی عباس میرزا از روسیه تزاری و در پی پیمان نامه گلستان، گرجستان رسما از ایران جدا شد و ضمیمهٔ خاک روسیه شد. از آن زمان زبان روسی به عنوان زبان رسمی گرجستان در مدارس و ادارات اجباری گردید.

شرق گرجستان پس از اسلام در دوره‌های صفویه و افشاریه نیز جزئی از ایران بوده است. در دوره صفویه، مادر بسیاری از شاهان، از مردم گرجی بوده اند و گرجی‌ها در بسیاری از مناصب کشوری و لشکری مشغول خدمت بودند. در دوره زندیه به دلیل از میان رفتن مرکزیت سیاسی ایران، هراکلیوس حاکم گرجستان ابتدا اعلام استقلال کرد و پس از چندی خود را زیر پوشش روسیه تزاری قرار داد.
پادشاهی‌های گرجی در دوره‌های باستانی، یعنی ایبریا در شرق کشور و اگریسی در غرب، از نخستین کشورهایی بودند که به ترتیب در ۳۱۷ و ۵۲۳ پس از میلاد، دین مسیحیت را دین رسمی خود ساختند. پادشاهی ایبریا دیری نپایید و بزودی بخشی از شاهنشاهی ایران گشت. اگریسی صحنه رقابت ایران و بیزانس گشته و گرجستان غربی دست به دست می گشت.

در دی ۱۳۷۰ (دسامبر ۱۹۹۱) گرجستان از شوروی استقلال یافت و زبان گرجی زبان رسمی کشور شد.

طبیعت گرجستان گوناگون است: این جمهوری با نواحی ناهموار مشخص می‌شود و دو سوم آن کوهستانی است؛ بلندترین قله این کشور با بلندی ۵۰۶۹ متر بر فراز کوهشخارا قرار دارد. گرجستان غربی دارای اقلیم مرطوب جنب مداری است، در حالی که در گرجستان شرقی خشک یا معتدل مرطوب است. منابع طبیعی جمهوری شامل زغال سنگ، نفت، منگنز، فلزات غیرآهنی و معادن غیرفلزی است. از آب رودخانه‌های گرجستان در تولید برق و آبیاری زمین‌های کشاورزی نیز استفاده می‌شود.

جمهوری گرجستان شامل دو جمهوری خودمختار آبخازیا (در شمال غرب) و اوستیای جنوبی (در شمال شرق) است. جمهوری خودمختار پیشین آجاریا در جنوب غرب کشور نیز در سال ۱۳۸۳ به استان تبدیل شد. گرجستان به ۶۵ ناحیه و مناطق روستایی تقسیم می‌شود و دارای ۱۳ شهر و چندین شهرک است که شامل شهرهای تفلیس، کوتائیسی، گوری، چیاتورا، روستاوی، پوتی، تقیبولی، زوگدیدی، تسقالتوبو، سوخومی، تقوارچلی، گاگرا، باتومی، و ۳۷ شهر کوچک، ۶۱ مرکز روستایی و ۴۵۰ روستا است.

جمعیت گرجستان در سال ۱۳۸۷، ۴/۶۳۰/۰۰۰ تن بوده است، که ۸۳/۸ درصد آنان از نژاد گرجی بوده اند که به زبان گرجی صحبت می‌کنند، این زبان دارای خط ویژه خود می‌باشد. سایر نژادهای ساکن در گرجستان؛ آذری،ارمنی روسی، آبخازی، و اوستیایی هستند.


مطالب مشابه :


سفر به گرجستان-زمینی 3

برای سفر به گرجستان از طریق مسافرت زمینی با ماشین شخصی چندین مسیر متفاوت وجود داره که به نظر




سفر نامه گرجستان

با سلام به دوستان عزیز .(سفر زمینی به گرجستان) بهمون اعلام شده بود که ساعت 23:30 پنجشنبه 26/12/89




سفر به گرجستان

سفر به گرجستان از انجا که گرجستان با ایران مرز مشترک ندارد، برای سفر زمینی به گرجستان




سفرنامه گرجستان-بندر باتومی

برای رفتن به گرجستان از طریق زمینی به ترتیب است ابتدا علت سفر به گرجستان ، تعداد




سفر به گرجستان (6) - عروس قفقاز شهر تفلیس

سفر به گرجستان (6) است و ارتفاع ساختمانهای زیر زمینی کلیسا به 13 متر میرسد.این بنا




دقایق پایانی سفر قره باغ،ارمنستان،گرجستان

ای نشسته ام دور میدان آرژانتین تا آخرین صفحه سفرنامه ارمنستان و گرجستان سفر). به شهری




برچسب :