رزومه
کاربردهای ضروری رزومه
تقريباً تمام افراد ميدانند كه رزومه براي انجام مصاحبه ضروري است، اما همگي آنها درك درستي از ساير كاربردهاي رزومه كه به اندازه مصاحبه اهميت دارد ندارند. در واقع رزومه شكل دهنده ساختار مصاحبه ميباشد و به نحوي عمل مينمايد كه در ذهن مصاحبه كننده باقي مانده و او را براي استخدام شما توجيه ميكند. با اين اوصاف يك رزومه خود چهار كاربرد دارد كه هر يك از ديگري متمايز بوده و داراي اهميت ميباشد.
1. اولين كاربرد يك رزومه اين است كه براي مصاحبه دعوت ميشويد.
بزرگترين چالشي كه رزومهتان با آن روبرو خواهد بود، رقابت مستقيم است. در واقع بايستي مصاحبه را در يك رقابت و جنگ رودرو با ساير رزومههايي كه حتي ممكن است بسياري از آنها متعلق به داوطلباني با شرايط و تواناييهاي بهتري از شما باشد، برنده شود. برخي از صنايع و مشاغل از جمله شركتها و سازمانهاي تكنولوژي و فوقالعاده موفق روزانه به صورت ناخواسته بيش از 1000 روزمه دريافت ميكنند. وجود تنها چند نكته قابل توجه و برجسته ميتواند اين امكان را براي شما فراهم آورده كه براي مصاحبه دعوت شده و همان يك فرد خوششانسي باشيد كه از بين آن 1000 نفر شغل مورد نظر را به دست ميآوريد.
نوشتن يك رزومه خوب مستلزم اين است كه بدانيد بعد از ارسال رزومه چه اتفاقي براي آن ميافتد. اما بررسي رزومه توسط اشخاص به روشي متفاوت صورت ميپذيرد. آنها تنها چند ثانيه صرف رزومه كرده و بعد به راحتي آن را كنار ميگذارند با بررسي اشخاص تنها با 10 خط اول مشخص ميگردد كه شما برندهايد يا بازنده. يك شخص هيچگاه براي آنكه دريابد آيا شما همان فرد مورد نظر هستيد يا خير تمامي خطوط رزومه را بررسي نخواهد كرد.
در بعضي از كشورها رزومهها توسط نرمافزارهاي كامپيوتري و سپس اشخاص دستهبندي ميگردند كه لازم است در اينگونه رزومهها لغات كليدي از مشاغل و موقعيتهايي كه داشتهايد را در هر جا كه دوست داريد و يا مناسب ميدانيد، بنويسيد و مطمئن باشيد كه نرمافزار آن را خواهد يافت.
البته يك رزومه نويس ماهر و زيرك راههاي خلاقانه و زيركانهاي خواهد يافت تا تمامي كلمات را به نحوي بنويسيد كه نرمافزار همانگونه كه برايش برنامهريزي شده است بتواند آنها را بيابد.
رزومه نحوه مصاحبه شما را شكل ميدهد.
اكثر مصاحبهكنندگان مستقيم سراغ مسابقه و تاريخچه شغليتان ميرود و در خصوص آنها سوالهايي ميپرسند. توجه داشته باشيد كه رزومه نبايد تمامي موارد يا به عبارتي جواب تمام سوالها را در برداشته باشد تا خودتان بتوانيد براي توضيحات بيشتر صحبت نماييد. از طرف ديگر رزومه نبايد گنگ، نامفهوم و يا گيجكننده باشد.
نكته قابل توجه در اينجا اين است كه بايد از رزومه خود تعداد زيادي كپي تهيه نماييد. برخي از مصاحبهكنندگان تنها يك نسخه از رزومه را درخواست ميكنند و برخي ديگر چندين نسخه از رزومه را ميخواهند در واقع به نوعي ميخواهند حافظه شما را امتحان كرده و صحت مطالب و موارد مندرج در رزومه را بفمند. هوشيار باشيد.
2. رزومه شما را در ذهن مصاحبهكننده حك ميكند
تحقيقات نشان ميدهند بعد از ترك مكان مصاحبه، رزومه ميتواند به طور غيرقابل باور شما را در ذهن مصاحبهكننده حك نمايد. داوطلب با يك رزومه خوب به عنوان شخصي حرفهاي، آراسته، باهوش و زيرك به نظر ميآيد و برعكس داوطلبي با يك رزومه ضعيف به عنوان شخصي نامرتب، معمولي و با عدم آمادگي كافي به نظر ميآيد البته صرف از نحوه حضور داوطلب در زمان مصاحبه ميباشد. كه البته تعداد اندكي از داوطلبان متوجه نقش مهم و كاربردي رزومه هستند.
يك استثناي مهم كه در رابطه با موارد بالا وجود دارد آن هنگامي است كه مصاحبهكننده در حين مراحل مصاحبه متوجه اين موضوع گردد كه شما يا دروغ ميگوييد و يا در مورد آن مواردي كه نوشتهايد بيش از حد اغراق كردهايد. در چنين صورت فوق درست نبوده و تمام برنامهريزيها به هم ميريزد و متأسفانه بايد بگويم كه شخصيت شما زير سوال ميرود.
3. در نهايت، رزومه ميتواند توجيهي براي استخدام شما باشد
چرخه استخدام روز به روز گستردهتر و طولانيتر ميشود. در واقع افراد بيشتر در امر استخدام دخيل ميباشند و هر فردي نگران آن است كه مبادا مرتكب اشتباهي گردد چنانچه استخدام شما عمل اشتباهي باشد، حيران اين اشتباه كار آساني نخواهد بود. در هر شركت يا سازمان افراد بسياري در سطح بالاتري از شما قرار دارند كه بدون اينكه حتي براي يك بار شما را ملاقات كرده باشند براي استخدام شما مهر تصديق ميزنند. هر چه در نوشته رزومه دقت بيشتر به خرج دهيد، تصميمگيري در مورد شما آسانتر خواهد بود و يك رزومه اشتباه ميتواند همه چيز را در مورد شما خراب كند.
البته داوطلباني كه توسط دوستان يا آشنايان معرفي ميگردند و يا آندسته از افراد كه يا اشخاص آشنا مصاحبه ميكنند، به درستي متوجه اهميت و ضرورت يك رزومه رقابتي و خوب نميشوند. احتمالاً دوست شما واقعاً شما را دوست داريد اما شخص ديگري نيز وجود دارد كه بايد در مورد شما توجيه شود. در واقع شما را به فردي معرفي ميكند كه هيچ وقت شما را نديده است.
هنگام نوشتن رزومه به ياد داشته باشيد، آن چيزي را بنويسيد كه ميخواهيد برايتان انجام شود. چنانچه اهداف خود را بشناسيد و بدانيد كه از رزومه خود چه ميخواهيد، در راستاي اهداف خود به بهترين شغل ممكن دست خواهيد يافت.
هفت تکنیک برای نوشتن رزومه
يك رزومه ضامن يافتن شغل براي شما نيست، يك رزومه نميتواند شايستگي شما را بيشتر از حوزه تجربهتان نشان دهد. در مسير يافتن شغل يك رزومه درهاي موفقيت را براي شما باز يا بسته نميكند.ولي يك رزومه خوب كارهاي زيادي ميتواند انجام دهد و كمكهاي فراواني در يك جستجوي شغلي ميكند و تمام طالبان شغل كه در پي آن هستند ميتوانند آن كمكها را بكار گيرند.
براي سبقت گرفتن از ديگران در يافتن شغل، علاوه بر سابقه كاري، دوران خدمت، سمتها يا حتي نتايج تلاشها و موفقيتهاي شما، رزومه بايد موارد بيشتري را شامل شود. كساني كه كار انتخاب و گزينش را انجام ميدهند بيشتر از آنچه انجام دادهايد ميخواهند بدانند كه چطور و چرا شما آن را انجام دادهايد؟ از اين طريق آنها ميتوانند شما را در راستاي اهداف و برنامههاي خود قرار دهند و با نياز خود منطبق كنند.
در مقايسه با رزومههاي ديگر، رزومههاي اجرايي طولانيتر هستند (به طور معمول دو يا حتي سه صفحه)، جزئيات بيشتري را ميطلبند، و بر مشاركتها و فنون آن تاكيد بيشتري دارند. همه چيز در رزومه بايد باعث شناساندن بيشتر شما شود و هدف كاري خاص شما را تقويت كند. تمام سندها و مطالب آن بايد دقيق، صريح و واضح و متمركز باشد. عكس ضميمه بايد كاملاً مشخص كند كه شما چه كسي هستيد، ارزش و درجه كاري شما در رزومه بايد برجسته شود .
در اينجا فنون ذيل براي يك معرفينامه قدرتمند از تواناييهاي شما آورده شده است:
1- با يك مقدمه مختصر شروع كنيد
اظهار موضوع در رزومه جايي ندارد. در عوض نمايي از نكات قوتي كه داريد را ارائه دهيد، اين نكات باعث جذب خواننده رزومه و جلب توجه او ميشود. مطمئن شويد اين مقدمه مختصر، وضعيتي كه شما خواستار آن هستيد را به خوبي نشان ميدهد همچنين دقت كنيد كه ارائه شده شامل تمام حرفههايي باشد كه در آن مشاركت داشتهايد.
2- در گذشته كاري خود ترتيب زماني را رعايت كنيد
هنگام فرستادن رزومه از طريق اينترنت يا هنگامي كه آن را تايپ ميكنيد دقت كنيد كه در رزومه شما سلسه مراتب زماني رعايت شده باشد و گذشته كاريتان گيج كننده نباشد تقريبا تمام كساني كه در يافتن شغل مورد نظرشان موفق بودهاند با ايجاد ترتيب زماني خلاصهاي قوي از معرفينامه خود ارائه دادهاند كه مورد قبول واقع شده است.
حتي اگر سعي داريد بعضي تجربيات كم ارزشتر خود را در گذشته كاريتان در آخر بنويسيد جزئيات كامل آن شغل، كارمندان و تاريخ استخدامتان را به وضوح ذكر كنيد و از مشخصات كامل آن تجربيات چشمپوشي نكنيد پرهيز كنيد وگرنه شانس خود را در انتخاب شدن كمتر خواهيد كرد.
3- تعريفهاي (توصيفات) شغلي خود را ننويسيد
رزومه شما بايد بيشتر نشان دهد كه شما چه كارهايي انجام دادهايد و چه تواناييهايي داريد تا اينكه به توصيف و تشريح يك دوران كاري بپردازد. به طور مختصر حوزه مسئوليتي خود را كه در آن انجام وظيفه ميكرديد توضيح دهيد و موفقيتها و كارهايي كه در آن مشاركت داشتهايد را مشخص كنيد. طرح اين مسايل باعث ميشود منافع، سودمندي و باروري شما در مسايل شغلي بيشتر شود.
از توضيح يك به يك و روزانه كارهايتان در دوران خدمت و كار پرهيز كنيد.
به خاطر داشته باشيد خوانندگان رزومه افرادي كاملا هوشيار و باهوش هستند كه اساس انتخاب را بر مبناي عناوين شغلي كه تا به حال داشتهايد و اظهارات كلي ميگذارند و نيازي به تشريحات و توصيفات شما در دوران كاري شما براي تصميمگيري ندارند.
4- محكم و خاص باشيد
از كلماتي كه باعث ايجاد شرايطي مبهم ميشوند پرهيز كنيد مثل (در حقيقت) و (قابل توجه) اين كلمات استحكام جملات شما را از بين ميبرد و فضايي گنگ در رزومه شما ايجاد ميكند به جاي اين كلمات از واژههاي محكمي استفاده كنيد كه باعث اعتبار اظهارات شما ميشود و آن را به طور كامل مختص به شما ميكند.
5- مفاد و حقوق را توضيح دهيد
هنگامي كه درخواست حقوق بيشتر نسبت به شغل قبلي خود دارد به جاي نوشتن جمله درخواست اضافه حقوق دارم، ميتوانيد مفاد حقوقي قانون كار راجع به اضافه شدن حقوق كارمندان در سال جاري را به مطالب خود اضافه كنيد سپس درخواست اضافه حقوق نماييد آوردن اين مطالب درخواست شما را كارآمدتر و بامعنيتر خواهد كرد اطلاعات شما در اين مورد تاثير بيشتري خواهد داشت.
6- مختصر بنويسيد
كارآيي و مقبوليت يك رزومه نهايي دو يا سه صفحهاي در جستجوي يك شغل بيشتر خواهد بود. نوشتن مختصر و فشرده نكته مهمي است كه با توجه به آن ميتوانيد اطلاعات مهم و مورد نياز خوانندگان رزومه را بدون اينكه در دريايي از جملات بيهوده سرگردان شوند به اشتراك بگذاريد. اطلاعات غيرضروري را از پيام مورد نظر خود حذف كنيد.
7- براي تاثير بيشتر نگارش صحيح به كار بريد
نگارش درست جملات به خواننده كمك ميكند كه اطلاعات مهم و نكات كليدي را از رزومه شما به آساني برداشت كند، نوع نگارش خود را براي جذب بهتر و بيشتر بهبود دهيد، متن خود را ويرايش كنيد و مطمئن شويد كه در علامتگذاريها انجام شده، غلط املايي نداريد و جملات را از نظر دستوري درست بكار بردهايد
مطالب مشابه :
طریقه ی نوشتن رزومه
طریقه ی نوشتن رزومه در سایت ای-استخدام بخش سوم. در بخش های قبلی به معرفی مفهوم رزومه و همچنین
طریقه نوشتن رزومه
« نحوه نوشتن رزومه » ازآنجائيكه نوشتن رزومه برا ي مصاحبه هاي شغلي بسيار مهم است و يك رزومه
تشريح ساختار رزومه + دانلود يک نمونه رزومه کاري
پاتوق هواداران مهندسی صنایع - تشريح ساختار رزومه + دانلود يک نمونه رزومه کاري -
نوشتن رزومه انگلیسی
welcome to your weblog. It is special for English students and those interested in English learning and teaching. Your comments and ideas are welcomed
آموزش نوشتن رزومه
حسابداری - accounting - آموزش نوشتن رزومه - آینده کتابیست که امروز مینویسی! چیزی بنویس که در آینده
نحوه نوشتن نامه استخدامي
نكاتي در مورد نوشتن رزومه و نامه استخدامي. چگونه يك نامه استخدامي مناسب بنويسيم؟
رزومه ( cv )
چگونگي نوشتن رزومه کاري. رزومه معرفینامه ای شامل خلاصه ای از تجربیات کاری، سوابق تحصیلی و
رزومه
نوشتن يك رزومه خوب مستلزم اين است كه بدانيد بعد از ارسال رزومه چه اتفاقي براي آن ميافتد.
مختصری در مورد نوشتن رزومه و ارایه درخاست
تفاوتهای بین یک رزومه و تاریخچه مختصری از زندگی یا سی وی (cv) هبین یک رزومه و تاریخچه مختصری
نمونه رزومه(نوشتن متن بیوگرافی به زبان انگلیسی)
شيوه هاي مختلفي براي نوشتن رزومه مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه
برچسب :
نوشتن رزومه