«تاريخ ايران باستان» پيرنيا به چاپ يازدهم رسيد

 «تاريخ ايران باستان» پيرنيا به چاپ يازدهم رسيدتاريخ ايران باستان

مجموعه سه جلدي كتاب «تاريخ ايران باستان» نوشته حسن پيرنيا به كوشش انتشارات دنياي كتاب به چاپ يازدهم رسيد. اين مجموعه جامع‌ترين کتابي است که تاکنون در زمينه ايران پيش از اسلام تأليف شده است. اين كتاب تنها اطلاعات تاريخ ايران نيست، بلکه دايره‌المعارف كهن ايران محسوب مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ناشران كتاب‌هاي تاريخي هفته گذشته 110 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كرده‌اند. در بين آثار منتشر شده، 97 عنوان تأليف و 13 عنوان ترجمه مشاهده مي‌شوند. همچنين 49 عنوان كتاب چاپ نخست و 61 عنوان تجديد چاپ بوده و 95 عنوان اين كتاب‌ها در تهران و 15 عنوان در شهرستان منتشر شده‌اند. شمارگان متوسط اين كتاب‌ها 2457 و متوسط صفحات آن 225 صفحه بوده است.

«از حمورابي تا امپراتوري وحشت»، «از كاخ‌هاي شاه تا زندان‌هاي سيبري»، «اورازان: وضع محل، آداب و رسوم، فولكلور»، «پلنگ سياه»، «تاريخ آذربايجان»، «تاريخ امپراتوري ايران»، «تاريخ ايران باستان»، «تاريخ ايران پس از اسلام»، «تاريخ ايران قبل از اسلام»، «تاريخ مختصر ايران»، «ديلمان و اميران فولادوند»، «دايره‌المعارف گردشگري ايران»، «داريوش بزرگ پادشاه هخامنشي»، «زمينه جامعه‌شناسي عشاير ايران»، «زندگي و جهانداري كوروش كبير» از جمله كتاب‌هاي منتشر شده در هفته گذشته است.

«سيرت كوروش كبير»، «عجايب هفت‌گانه در دنياي باستان»، «فرهنگ جم: دايره‌المعارف جامع نام‌ها»، «كنكاشي در تاريخ‌نگاري معاصر»، «كوروش كبير بنيانگذار امپراتوري هخامنشي»، «گيوي در آئينه تاريخ»، «نام نامه: فرهنگ نام‌هاي فارسي»، «مادها و هخامنشيان»، «مالزي»، «مدرسه دارالفنون»، «ميدان مشق»، «ميدان حسن‌آباد»، «هخامنشيان: آريو برزن و اسكندر مقدوني»، «هخامنشيان: خشايارشا و سقوط آتن» و... از جمله ديگر كتاب‌هاي منتشر شده در زمينه تاريخ و جغرافياست.

نگاهي به مجموعه كتاب‌هاي «تاريخ ايران باستان»

کتاب تاريخ ايران باستان (در سه جلد) نخستين کتابي است که به شيوه علمي و بر اساس مستندات و کشفيات باستان‌شناسي درباره گذشته تاريخي ايران نگاشته شد و هنوز هم مورد توجه است. اين كتاب تنها به تاريخ ايران اختصاص ندراد، بلکه دايره‌المعارفي است در باب تاريخ و تمدن و فرهنگ گذشته ممالک مهم دنيا به ويژه يونان، روم، سوريه، مصر، عربستان، ميان‌رود، هند و... چنان که هنگام مطالعه اين اثر تنها با تاريخ و سرگذشت سلسله‌هاي ايراني ماد، هخامنشي،اشکاني و سلسله يوناني سلوکي آشنا نمي‌شويم، بلکه در زمينه تاريخ خاورميانه امروز و يونان باستان اطلاعات دست اول خواهيم يافت.

منابع عمده پيرنيا کتاب‌هاي فرانسوي، انگليسي، روسي و آلماني هستند که ترجمه‌اي از منابع يوناني و رومي محسوب مي‌شوند. وي از منابع عربي و فارسي هم در سطح گسترده‌اي استفاده کرده است. وي ابتدا مطالب مورخان باستاني را در زمينه يک مطلب و رويداد تاريخي مي‌آورد، سپس در يک جمع‌بندي به تجزيه و تحليل آن‌ها مي‌پردازد و نقطه قوت تاريخ‌نگاري پيرنيا در همين قسمت ديده مي‌شود.

به عنوان نمونه درباره به قدرت رسيدن کوروش هخامنشي نوشته‌هاي هرودت، گزنفون، کتزياس، ديودو سيسلي و ژوستن را مي‌آورد و در کنار مطالب منابع اسلامي و لوح نبونبد قرار مي‌دهد و به يک نتيجه‌گيري کلي مي‌رسد. آنگاه در زمينه خويشاوندي کوروش با شاه ماد مي‌نويسد: «عقيده کتزياس که اصلاً کوروش با آستياگ قرابتي نداشته [است]، صحيح نيست؛ زيرا هرودوت و ديگر مورخان او را نوه آستياگ دانسته‌اند و نوشته‌هاي هرودت بيشتر مورد اعتماد است.»

«تاريخ ايران باستان» از زمان تأليف تا کنون چندين‌بار به چاپ رسيده است. اين مجموعه در سه جلد منتشر شده و همواره مورد استقبال پژوهشگران حوزه تاريخ و علاقه‌مندان به ايران باستان قرار گرفته است. موضوع اصلي جلد نخست آن، سرگذشت ايران در عصر ماد و هخامنشي تا پايان عصر خشايارشا است. در کنار تاريخ ايران رويدادهاي تاريخي مناطقي نظير مصر، آشور، بابل، سوريه، فلسطين و... نيز در اين‌جا مطرح مي‌شود.

نويسنده، از نژادها و خط‌هاي روزگار باستان سخن مي‌راند و منابع تاريخي خود يعني آثار توسيديد، ديودور سيسلي، پلوتارک، آريان، رازب، استرابون، موسي خورن، طبري، بلاذوري، ابن اثير و... را معرفي مي‌‌كند. وي آغاز حکومت مادها را 700 ق.م مي‌داند و از شاهان آرمان مشيرالدوله از نوشتن تاريخ ايران باستان‌، ارج‌گذاري و نشان دادن ‌پيشينه درخشان و غناي تاريخي تمدن و فرهنگ ايراني در زماني بود كه بيگانگان‌، در پوشاندن و مخدوش‌سازي چهره روشن آن کوشش داشتند.

پيرنيا در 10سال آخر عمرش اغلب به کارهاي فرهنگي و علمي اشتغال داشت و آثار با ارزشي همچون سه جلد «تاريخ ايران باستان» و «داستان‌هاي ايران قديم» و «حقوق بين‌الملل» را نوشت. وي ماد را با عناوين ديوکس، فرورتيش، هووخ شتر و اژدهاک ياد مي‌کند و درباره جنگ‌هاي ماد و آشور به تفصيل مي‌نويسد.


مطالب مشابه :


زندگی نامه استاد پیرنیا(1301تا 1376) از زبان خود استاد:(قسمت اول)

استاد محمد کریم پیرنیا-عاواد - زندگی نامه استاد پیرنیا(1301تا 1376) از زبان خود استاد:(قسمت اول




اولویت بندی منابع مطالعاتی کنکور کاردانی به کارشناسی ناپیوسته

دانلود معماری. از عنوان کتاب *** استاد محمدكريم پيرنيا **** آشنايي با معماري اسلامي ايران




حسن پیر نیا

حسن پيرنيا، ملقب به مشيرالدوله‌، باني و مؤسس آموزش عالي حقوق در کتاب Iketab دانلود رایگان




معرفي رشته تاريخ و منابع کارشناسی ارشد رشته تاریخ

معرفی کتاب. ایران57. اسامی و اصطلاحات تاریخ ایران و *- ايران قديم، حسن پيرنيا، مشيرالدوله




منابع کنکور کارشناسی ارشد مرمت

آشنايي با معماري اسلامي ايران ـ پيرنيا این مجلات در بخش دانلود کتاب‌های مرمتی قابل




سابقه اموزش حقوق-مراکز اموزشی حقوق-دانشکده های حقوق

» دانلود کتاب به اسم ميرزا نصر الله خان مشير الدوله نائيني ، پسران خويش ، حسن پيرنيا




«تاريخ ايران باستان» پيرنيا به چاپ يازدهم رسيد

دنياي اطلاعات تاريخي - «تاريخ ايران باستان» پيرنيا به چاپ يازدهم رسيد - world of history




منابع كنكور معماری

کتاب راهنمای شهر ( سبز ) کتاب دکتر استاد شیعه : مبانی برنامه ریزی ( منطقه ای ) ( پيرنيا )




آخرین وزیر دادگستری شاه درگذشت (+ عکس)

هنگام بازگشت به تهران و ارائه گزارش كار به پيرنيا، به در کتاب آهنگ وفا دانلود کتاب




برچسب :