ميراژ اف يك

mirage-orbat.jpg
میراژ اف-1 یک هواپیمای جنگنده تک سرنشینه است که کاربرد آن در دفاع و برتری هوایی است.طرح میراژ اف-1 پیشتر به دنبال ادامه طرح میراژ3  و طرح میراژ اف-2 که یک نمونه 2 سرنشینه بود. تا اینکه هواپیما از بالهای پیکانی وتثبیت شونده استفاده کند. قرار شد که در میراژ اف-1 از لحاظ شکل بالها با نسل قبل خود متفاوت باشد.این تغییرات زمانی قرار شد که به طور جدی مورد برسی واقع شوند که چون هواپیماهایی که از بالهای دلتا استفاده میکردند در زمان فرود(از لحاظ سرعت فرود) و گردش ها وسیع مشکل داشتند.ایجاد بالهای مزدوج به شکل کنونی در میراژ اف-1 باعث افزایش 40% سوخت نسبت به میراژ 3- تیک اف کوتاه تر- اجرای سرعت های مافوق صوتی روانتر  وانجام مانور بسیار بهتر در ارتفاعات پایین از جمله مزیت های این تغییر شکل بالها بود. البته این مستلزم این بود که این بالها هر چند نازک باشند اما طبق اصول صحیح ساخته شوند.آنگاه این در بعضی مواقع در برتری دلتا بالها مزیت ها برابر میشدند. در نهایت مسلم شده بود که میراژ اف-1 با وجود بالهای کوچکتر نسبت به میراژ3 چیزی از قابلیت های پروازی از آن کمتر ندارد.قرار شده بود که طرح میراژ اف-1 یک ارتقا قابل توجه در خانواده میراژ داشته باشد. ارتقایی که مناسب با نسل جدید باشد و با عملکرد خوب در هزار جدید توانایی ادامه خدمت را داشته باشد.بنا شد که هواپیمایی طراحی شود که توانایی اجرای پرواز در سرعت های بالا- ارتفاع پایین -توانایی گردش های سریع- سهولت در خروج اضطرای خلبان . ... از ویزگی های میراژ اف-1 باشد. این قابلیت ها بود که باعث شد مشتریاتن خارجی چون عراق اردن اسپانیاو افریقای جنوبی مشتاق خرید شوند.

گرچه  در نبرد بوسیله عراق در مقابله با ایران در جنگ ایران و عراق انتظارات بیشتری از میراژ اف-1 میرفت اما عمدتا از دلایل عدم موفقیت آن آموزش بد خلبانان عراقی در اجرای تاکتیک ها بود.

MF1_1.jpg


aV2h4si9.jpg

میراژ اف-1 در جنگ 1991 خلیج فارس توسط دو طرف جنگ استفاده شد.(البته به صورت متمایز) بیش از 770  (762 فروند) فروند جنگنده میراژ اف-1 ساخته شد که تقریبا 500 فروند از آن به مشتریان خارجی من جمله اروپا- آسیا - افریقا و امریکای جنوبی صادر شد. میراژ اف-1 به حدود 11کشور فروخته شد. تولید میراژ اف-1 در سال 1990  تا 1992 به پایان رسید. گرچه ادامه خدمت میراژ اف-1 در کشورهای جهان سوم خیلی بیشتر خواهد بود.

میراژ اف-1 اولین پروازش را توسط René Bigand در 23 دسامبر 1966 در منطقه ایی از فرانسه بنام Melun-Villaroche انجام داد.

داسو میراژ اف-1 c جنگنده فرانسوی الاصل استاندارد قبل از میراژ 2000 و در سال 1984 وارد خدمت شد و در نیروی هوایی فرانسه مشغول شد. نمونه ساخته شده رسما در می 1967 توسط نیروی هوایی پذیرفته شد. در آن زمان 3 فروند از این الگو دستور داده شده بود که ساخته شود. میراژ اف-1 به عنوان جانشین میراژ 3 و میراژ 5 فرانسه بود.
میراژ اف-1 با داشتن موتور قدرتمند توربو جت  Atar 9k-50 خود که ساخت کمپانی اسنکما بود خیلی راحتر از میراژ 3 پیش میرفت وروانتر بود و توانست که آو(میراژ 3) را کنار بزند. موتوری قدرتمند با توان 15785 پوند که پس سوز هم داشت.میراژ اف-1 دارای سیستم های خودکافی چون استارتر موتور -کابین خلبان مجهز- نگهداری کم هزینه و سوخت گیری تحت فشار از جمله مزیت های دیگر این هواپیما بود.بیشتر توسعه ها بر روی سوخت گیری هوایی و تحقیق کردن در مورد اینکه شعاع رزمی هواپیما افزایش یابد متمرکز شد.

1218834254.jpg

بدین ترتیب با توجه به نیاز فرانسه به داشتن یک هواپیمای رهگیر که سازگاری با انواع شرایط جوی را داشته باشد نیروی هوایی فرانسه دستور ساخت میراژ اف-1 c که  با رادار تک پالس Cyrano IV ساخت تامسون CSF  مجهز شده بود را داد. بعدا نگارش دیگری از این رادار که قابلیت  look-down  به آن اضافه شده بود ساخته شد رادار مذکور Cyrano IV-1  نام داشت.
بالها در میراژ اف-1 به تدریج به عقب رانده شده و نیز همچنین باریک و باریکتر شده اند.موشک های قابل نصب در این جنگنده در نوک بالها بیشتر نصب شده اند. در میراژ اف-1 یک موتور توربو جت در  درون هواپیما نصب شده است.دهانه های نیم دایره ایی ورودی هوای موتور 2 تا هستند و در کنار بالهای جلویی هستند.میراژ اف-1 یک خروجی موتور دارد- بدنه هواپیما باریک بلنداست.در میراژ اف-1 دو سکان عمودی ثابت در زیر بدنه(شکم) هواپیما نصب شده است.همچنین (این مدل) دارای یک کابین(سایبان) حبابی شکل هست.

aV2jHSC0.jpg

در آغاز میراژ اف-1 تنها با 2 توپ 30 میلیمتری داخلی مسلح شد اما در سال 1976 به موشک R-530 که یک موشک میان برد هوا به هوا بود مجهز شد.در سال بعد موشک Magic R-550 نیز قابل نصب بر روی این هواپیما شد. در همان زمان موشک سایدویندر آمریکایی جزو تسلیحات میراژ اف-1 شد.بعد از نیروی هوایی یونان از فرانسه درخواست کرد که  جنگنده های میراژ های F-1CG  خود را با موشک های سایدویندر سازگار کند.

موشک هدایت شونده هوا به هوای R-530

aV2h5wE0.jpg

79 فروند جنگنده میراژ اف-1 تولید شده در طی مارس 1977 بعدا در دسامبر 1983 تحویل داده شدند.این ها نگارشی از Mirage F1C-200 بودند که سیستم سوخت رسانی غیر قابل تغییر داشتند و نیاز بود که در بدنه آنها شکافی به طول 7 سانتی متر ایجاد شود و کلا مشکلاشان برطرف شود! میراژ اف-1 به عنوان هواپیمای رهگیر نیروی هوایی فرانسه بود تا زمانی که میراژ 2000 وارد خدمت شد.

مدل های میراژ اف-1

Mirage F-1CE : مدل صادراتی از میراژ اف-1 سی برای اسپانیا به تعداد 45 فروند
Mirage F-1CG : "   "       "     "          "      "   " یونان به تعداد 40 فروند
Mirage F-1CH : "   "       "     "          "      "   "  مراکش به تعداد 30 فروند
Mirage F-1CJ  : "   "       "     "          "      "   "  اردن  به تعداد 17 فروند
Mirage F-1CK : "   "      "     "          "      "   "  کویت به تعداد 18 فروند
Mirage F-1CZ  : "  "       "     "          "     "    "   برای آفریقای جنوبی به تعداد 16 فروند.

miragef1_06.jpg


aV2h57HA.jpg

میراژ اف-1 بی
نیروی هوایی فرانسه در خلال میراز های اف-1 سی سفارش ساخت 20 فروند میراژ اف-1 B را که نمونه دو سرنشینه برای آموزش خلبانان بود نیز داد.این تعداد هواپیمای آموزشی در مابین اکتبر 1980 تا مارس 1983 به نیروی هوایی تحویل داده شدند. صندلی های فوق العاده مخصوص این هواپیما بود و نیز در طول 30 سانتی متر به هواپیما اضافه شد.این مدل دارای قیمت پایین تر و نیز ظرفیت سوخت کمتری میتوانست حمل کند همچنین توپ داخلی نداشت. وزن خالی هواپیما تا حدود 200 کیلوگرم اضافه شده بود. در کل میراژ اف-1 B توانایی نبرد را داشت و نیز میتوانست که توپ خارجی و غلافها و مخازن وخت نیز حمل کند.

Mirage F-1BE : نمونه صادر شده سری B برای اسپانیا به تعداد 6 فروند
Mirage F-1BJ : "     "     "     "     "     "  اردن    "  "   2 فروند
Mirage F-1BK : "      "     "      "      "   "   کویت "    "  2 فروند
Mirage F-1BQ: نمونه فروخته شده سری B  به نیروی هوایی عراق !!

میراژ اف-1 A

ورژنی دیگر ازجنگنده میراژ اف- 1  تک سرنشینه برای تهاجم زمینی (بمب افکن) با داشتن یابنده برد لیزری ولی با قابلیت توانایی درگیری هوابه هوای محدود.طراحی شده توسط نیروی هوایی افریقای جنوبی و کمپانی داسلت! میراژ اف-1 A قابلیت پرواز VFR را نیز داشت.این مدل تنها  توانایی پرواز در شرایط جوی صاف را داشت.
Mirage F-1AD : نمونه صادر شده برای لیبی به تعداد 16 فروند.
Mirage F-1AZ : نمونه صادر شده از میراژ اف-1 A برای آفریقای جنوبی به تعداد 32 فروند.

میراژ اف-1 E

نمونه تک سرنشینه مولتی رول با توانایی پرواز در کلیه شرایط جوی و نیز قابلیت بمب افکن داشتن و جنگنده بودن.

Mirage F-1JA : نمونه صادراتی از میراژ اف-1 E برای اکوادور به تعداد 16 فروند
Mirage F-1ED : "    "        "            "    "     " لیبی   به تعداد 14 فروند
Mirage F-1EE : "          "         "          "      " اسپانیا   به تعداد 22 فروند
Mirage F-1EH : "         "             "      "   "     مراکش به تعداد14 فروند.
Mirage F-1EQ : نمونه صادر شده از سری E برای نیروی هوایی عراق به تعداد 16 فروندMirage F-1EJ : "        "       "       "            "     "  اردن به تعداد 17 فروند. اردن هواپیماهای میراژ خود را با اف-16 عوض کرده است.

EQ-2 نمونه تک سرنشینه مخصوص دفاع هوایی برای نیروی هوایی عراق به تعداد 16 فروند- EQ-4 نمونه تک سرنشینه چند منظوره جنگنده بمب افکن و اکتشافی برای نیروی هوایی عراق به تعداد28 فروند.EQ-5 نمونه تک سرنشینه ضد کشتی برای نیروی هوایی عراق به تعداد 20 فروند.نمونه EQ-6 هم ضد کشتی بود و هم توانایی حمل بمب های کوچ را داشت.ضمنا همه ایی کیو ها تک سرنشینه بودند.
نیروی هوایی عراق با داشتن بیش از 108 فروند جنگنده میراژ با استاندارد EQ  بزرگترین مشتری این جنگنده بود.


Mirage F-1EDA : نمونه صادر شده از سری E  برای نیروی هوایی قطر به تعداد 12 فروند.

1218862009.jpg

میراژ اف-1 D

نمونه 2 سرنشینه  آزشی که بر پایه میراژ اف-1 E یساخته شد که چند منظوره نیز بود./ جنگنده/ بمب افکن ضربتی
Mirage F-1JE : نمونه صار شده از سری  D برای اکوادور به تعداد 2 فروند
Mirage F-1DD: نمونه صادراتی سری دیی برای لیبی به تعداد 6 فروند
Mirage F-1DDA : نمونه صادارتی از سری D برای قطر به تعداد 2 فروند.

میراژ اف-1 CR  نمونه شناسایی تاکتیکی

زمانی که طرح میراژ اف-1 روشن شد که یک طرح موفق  بوده است,کمپانی داسلت بر این تحقیق افتاد که تولید یک نمونه شناسایی از این جنگنده را شروع کند.البته بیشتر نیاز مشتریانی که داشت این مهم را بیشتر رقم زد.قرار شد که این طرح ابتدا در نیروی هوایی فرانسه شروع به رشد کند.بعد از آن با پیش بینی هایی که شد معلوم شد اگر قرار شود که چنین هواپیمایی ساخته شود از لحاظ قیمت قیمیتی بسیار بالا پیدا میکرد و گران میشد و این ممکن بود که رضایت مشتری را جلب نکند.بدین منظور قار شد که از غلاف های Add-on که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر بودند استفاده شود.

نیروی هوایی فرانسه هواپیماها را به خوبی برای مشتریانش صادر میکرد به طور مثال می توان میراژ اف-1 EQ برای نیروی هوایی عراق را نام برد.در این بین غلاف های شناسایی متنوعی نیز ساخته شد که در دسترس بودند و به راحتی در زیر بدنه هواپیما نصب میشدند.(خرید این غلاف ها برای مشتریان خیلی بهتر بود)
به هر حال توسعه یک هواپیمای شناسایی تاکتیکی برای نیروی هوایی فرانسه دادمه پیدا کرد و در نهایت اولین میراژ -اف-1 CR-200 در 20 نوامبر 1981 پرواز کرد.

Mirage F-1CR از لحاظ حمل تجهیزات اکتشافی تنوع دارد و می تواند که از آنها هم به طور داخلی و هم از لحاظ خارجی حمل کند.این مدل یک نمونه شناسایی اکتشافی با برد زیاد بود.

ثنايي فرار داد.

میراژ


A SAT SCM2400 سیستم جوینده خط مادون قرمز که در فضایی که توپ هواپیما وجود دارد نصب میشود.
در زیر دماغه هواپیما فضایی هست که میتوان در آن از دوربین های دید وسیع  TRT 40 ساخت تامسون و یا از دوربین های TRT 33 که یک دوربین عمودی هست  و ساخت تامسون سی اف سی استفاده شود.
رادار Cyrano IVM-R که نقشه های زمینی را به خوبی طرح میکند.سنسور های نوری و الکترونیک که میتوانند توسط خط وسط زیر هواپیما و یا در زیر باله ها حمل شوند.
در مجموع 64 فروند میراژ اف-1 CR  توسط نیروی هوایی فرانسه سفارش داده شد.و نیز اولین واحد(اسکادران) نیروی هوایی در ژوئیه 1983 از این مدل در عملیات ها استفاده کرد.

میراژ اف-1 CT
gx2zhmMA.jpg

این نمونه از نگارش میراژ اف-1 مخصوص تهاجم ضربتی زمینی از نمونه قبلی خود یعنی Mirage F-1C-200  بود.اولین نمونه در 3 می 1991 پرواز کرد. تعداد دیگری از این نمونه تا سال 1995 در نیروی هوایی فرانسه تبدیل شدند.(از نمونه قبلی به نمونه CT )
میراژ اف-1 c دارای یک سری سنسورهای اکتشافی هست بنام های:
Raphael TH
1218837213.jpg

رادار تصویر ساز الکترونیکی با قابلیت ارسال پیغام های رادیویی به وزن 600 کیلوگرم و نیز با نفوذ به خط دشمن تا برد  100 کیلومتر SLAR (رادار بیننده هوایی کناری)

Astac
1218898281.jpg

ASTAC  یک سیستم ELINT/ESM طراحی شده برای تشخیص و شناسایی موقعیت و محدوده رادارها  از هرنوعی که باشند.این سیستم برای ماموریت های اکتشافی در ارتفاع بالا (استند-آف) ویا در ماموریت هایی که باید در ارتفاع پایین و نفوذ در میادین جنگ جایی که نیاز است اطلاعاتی از پدافند دشمن کسب شود.این سیستم یک غلاف تاکتیکی آنالیزی است.این غلاف در زیر هواپیما نصب میشود.این غلاف هم اکنون بر روی میراژ اف-1  CRs  نیروی هوایی فرانسه و RF-4E های نیروی هوایی ژاپن کار میکند.

Desire
1218834466.jpg

سنسور نشان دهنده اکتشافی الکترواپتیکی /غلاف متحرک برای شناسایی  تصویر دیجیتال ساخت تامسون سی اف سی با داشتن اپتیک(چشمی) با قطر 610 میلیمتری با قدرت وضوح بالا- قابلیت اتصال به پایگاه زمینیSARA با کمک مولتی سنسورهای رهگیر!
Super cyclope
سنسور حرارت یاب یا جوینده طول موج مادون قرمز- و نیز سنسور های
Pod RP35P / Omera 33/Omera 40
که همگی سنسور های عکس بردای قوی با کاربرد های متنوع هستند.

میراژ اف-1 AZ و Mirage F-1CZ

نیروی هوایی افریقای جنوبی توانست که دو نمونه از میراژ های اف-1 خود یعنی Mirage F-1 AZ که نمونه تهاجمی-ضربتی زمینی بود و نیز Mirage F-1CZ که جنگنده بود رابا رادارهای خوبی مجهز کند. کمپانی Atlas Aircraft Corporation توانست که لیسانس ساخت میراز اف- 1 را از فرانسه دریافت کند .گرچه تا کنون نمونه ایی که این کمپانی ساخته و به خدمت نیروی هوایی آفریقای جنوبی در بیایید هنوز شناخته نشده است.!!
نیروی هوایی آفریقای جنوبی 48 فروند میراژ اف-1 تحویل گرفت که 32 فروند از آنه مدل AZ و 16 فروند مدل CZ بودندکه همگی در تاریخ 5 اوریل 1975 به نیروی هوایی آفریقای جنوبی تحویل داده شدند. دو فروند از میراژ های F-1 CZ به طور مخفیانه و پنهانی توسط یک هواپیمای هرکولس C-130- متعلق به افریقای جنوبی به آفریقای جنوبی حمل شدند.!! بقیه میراژ های CZ در همان سال تحویل داده شدند. در یک نمایشگاه هوایی در سال 1975 هم این CZ ها به نمایش درامدند. اما قبلا به طور عمومی در افرقای جنوبی گزارش نشده بود که این هواپیماها به طور عملیاتی در خدمت نیروی هوایی بوده اند.
Aerosud  که یک شرکت مهندسی بود در طی آزمایشاتی که داشتند قرار شد (علاقه داشتند)که موتور RD-33 میگ 29 را بر روی میراژاف-1 نصب کنند.هواپیمای مذکور جدید قرار شد که Super Mirage F-1 نام داده شود و در نمایشگاه هوایی ماسک در مسکو نمایش داده شد!!

1218924564.jpg

میراژ



مشخصات فنی جنگنده میراژ- اف-1 Mirage F-1

سال ورود به خدمت: 1973
وظیفه: چند منظوره / جنگنده بمب افکن
خدمه: 1 نفر
طول: 15.3 متر
طول بال ها: 9.32 متر
ارتفاع: 4.5 متر
مساحت باله ها: 25 متر مربع
وزن روی باله ها: 450 کیلوگرم بر هر متر مربع
وزن خالی : 7.4 تن
ماکزیمم وزن (تیک اف): 15.2 تن
پیشرانه: 1 عدد موتور توربو جت 9K-50 با حداکثر قدرت در حالت پس سوز 70.21 کیلونیوتن
حداکثر سرعت: 2338 کیلومتر در ساعت بابر با 2.3 ماخ
نرخ اوج گیری: 215 متر بر ثانیه
ماکزیمم سقف پروازی : 20 کیلومتر
شعاع رزمی پرواز: 425 کیلومتر با 2150 کیلومتر برد ازاد
مهمات:
2 قبضه توپ DEFA 533  30 میلیمتری - 2 موشک هدایت شونده راداری سوپر R-530 -و 2 موشک هوا به هوای مادون قرمز ماژیک R-550 - توانایی حمل موشک هوا به سطح  AS,30L  و موشک ضد کشتی AM.39 - توانایی حمل بمب های هدایت شونده لیزری BGL-400 250 کیلوگرمی- ضمنا توانایی حمل موشک سایدویندر بمب های MK-82

هرگونه کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز میباشد

persia-military.blogfa.com

برگرفته از سنترال کلوب


مطالب مشابه :


آموزش نصب و عيب یابی آیفون تصویری کوماکس

ایفون - آموزش نصب و عيب یابی آیفون تصویری کوماکس - ارائه کلیه مطالب در مورد آیفون- اف اف




طراحی کابینت - نصب کابینت - کابینت mdf - طراحی 3d - کابینت تمام چوب , پارتیشن ام دی اف

شرکت دکوراسیون داخلی تهران - دکوراتیو - طراحی کابینت - نصب کابینت پارتیشن ام دی اف




کوماکس

ایفون - کوماکس - ارائه کلیه مطالب در مورد آیفون- اف اف -دربازکن صوتی تصویری




موقع نصب Punk Buster ،بازی کال آف دیوتی 4 تو لیست نیست ، مشکل از کجاست؟

- موقع نصب Punk Buster ،بازی کال آف دیوتی 4 تو لیست نیست ، مشکل از کجاست؟ -




آموزش تبدیل PDF به Word

یکی از چیزهایی که تبدیل گر پی دی اف به ورد را خسته کننده می کند نصب خودکار جعبه ی ابزار Boxsoft




ميراژ اف يك

میراژ اف-1 در جنگ 1991 خلیج فارس توسط دو طرف جنگ استفاده شد.(البته به صورت متمایز) بیش از 770 (762




پي‌دي‌اف‌خوانان

نرم افزار رایگان - پي‌دي‌اف‌خوانان - همه شما آكروبات ريدر را مي‌شناسيد كمي بالا آمدنش




پیاده سازی آر اف آی دی در سیستم های اطلاعاتی

الکامپ - پیاده سازی آر اف آی دی در سیستم های اطلاعاتی - آموزش ساخت کیت های الکترونیکی




برچسب :