راهنمای جامع خرید عینک آفتابی

راهنمای جامع خرید عینک آفتابی

               عینک آفتابی

 

از آنجا که شماره برخی از عینک‌های آفتابی ارزان قیمت، ۵/۰ تا ۷۵/۰ آستیگمات است، استفاده طولانی مدت از این عینک‌ها باعث صدمه به چشم افراد می‌شود...


 ...عینک آفتابی مناسب و مفید، عینکی با خاصیت جذب بخش مضر اشعه است تا تاثیری در دید و تشخیص فرد ایجاد نکند.

گران‌ بودن عینک آفتابی معیار مناسبی برای انتخاب آن نیست

یک عینک پلاستیکی بچه گانه با قیمت پایین می‌تواند به اندازه گران قیمت ترین عینک‌ها، بخشی از اشعه را جذب کند، قیمت را فاکتور تعیین کننده مناسبی برای انتخاب عینک آفتابی دانست. تفاوت یک عینک آفتابی ارزان قیمت و یک عینک با مارک مشهور، صرفا در میزان انکسار و شکست نور است.

ممکن است شماره عینک‌های ارزان قیمت مذکور حتی به نیم تا هفتاد و پنج صدم هم برسد، به این معناست که تا این شماره حالت آستیگمات وجود دارد. از این رو استفاده طولانی مدت از این عینک‌ها برای فرد با چشمان سالم می تواند مضر باشد.

تنها راه تشخیص استاندارد بودن عینک استفاده از دستگاه‌های مربوط موجود در مطب چشم پزشکان، همچنین خرید مارک‌های مشهور در صورت تقلبی نبودن مارک‌ها، رنگ‌های خاکستری و زرد به ترتیب مناسب‌ترین رنگ‌ها برای عینک آفتابی هستند.

 

استفاده از عینک آفتابی با جنبه تجملی و آرایشی، استفاده مداوم از عینک آفتابی برای چشم مضر است. از این رو استفاده از این عینک‌ها فقط در اوقاتی از روز با میزان تابش اشعه بسیار شدید و یا در اماکنی با انکسار نور فراوان، توصیه می شود.

 

مردمک چشم از عوامل محافظتی شبکیه در برابر نور است.استفاده مداوم از عینک آفتابی سبب کاهش میزان اشعه ورودی به چشم می‌شود از این رو مردمک چشم گشاد و در نتیجه میزان اشعه عبوری از عینک تماما وارد چشم، قرنیه، لنز و شبکیه چشم می شود که مضر است.

مردمک، ابرو، مژه و پلک از دیگر عوامل تنظیم کننده میزان نور ورودی به چشم است

اشعه ماوراء بنفش یا همان (uv) دارای سه نوع طول موج uva ،uvb و uvc است که اشعه «uvc» در لایه ازن جذب شده و به زمین نمی‌رسد و آن قسمتی که برای چشم مضر است uvb است که موجب سوختگی پوست و اثرات مضر روی چشم است.

 

اشعه «uva» بیشتر توسط عدسی چشم جذب می‌شود و مدرکی برای ضرر چشم وجود ندارد. اشعه‌ای که باید چشم را از آن مصون نگه داشت uvb است.

 

عینک‌ها باید حداقل ۹۸ درصد از uva و uvb را جذب کنند چون عینکی که استاندارد نیست، بسیار مضرتر از نزدنش است، چراکه عینک آفتابی باعث می‌شود مردمک چشم باز شود و حال اگر uv را جذب نکند، تمام اشعه‌های مضر به داخل چشم نفوذ می‌کنند.

 

استفاده از عینک‌های آفتابی به عنوان یک ضرورت و حفظ سلامت چشم‌ها مطرح شده است . محافظت چشم در مقابل نور شدید آفتاب و اشعه فرابنفش موجود در آن بسیار مهم است. استفاده از عینک آفتابی مناسب در شرایطی که نور آفتاب شدید است، باعث بهتر شدن دید و پیشگیری از صدمه به عدسی و شبکیه چشم می‌شود.

استفاده از عینکهای تقلبی نه تنها این خاصیت را ندارند بلکه سبب بسیاری از عوارض چشمی‌می‌شوند که از آن جمله می‌توان، کاهش بینایی، آب مروارید و بیماری شبکیه را نام برد.

در نور شدید، چشم احساس خستگی و کاهش دید رنگی می‌کند.

در صورتی که چشم‌ها بدون محافظ هر روز برای ساعات طولانی در نور آفتاب به سر برد احتمال ابتلا به آب مروارید بسیار افزایش می‌یابد.

توصیه های لازم در مورد انتخاب عینک آفتابی

 

۱- افرادی که در حال اسکی کردن، حمام آفتاب گرفتن و کوهنوردی در ارتفاعات هستند باید حتماً از عینک آفتابی استفاده کنند. برای اینگونه محیط‌ها عینک‌هایی لازمند که فقط ۱۲ ـ ۸ درصد نور را از خود عبور دهند.

 

۲ ـ عینکهای رنگی متمایل به سبز و قهوه ای به علت مختل کردن طیف رنگ ، مضر هستند . البته برای افرادی که می‌خواهند به مدت طولانی رانندگی کنند ، توصیه می‌شود از عینکهای قهوه ای استفاده کنند ، چرا که این عینکها نور آبی آسمان را کاهش وحدت بینایی را افزایش می‌دهند، لذا برای مصارف روزمره توصیه به استفاده از این رنگ نمی‌شود .

 

۳ -اگر پشت فرمان می‌نشینید توصیه می‌شود که از عینکهای آفتابی سبز رنگ استفاده نکنید چرا که تشخیص نور قرمز و زرد را مختل می‌کند و از این نظر مناسب نیستند. به عنوان یک اصل بدانید که بهترین رنگ برای عینکهای آفتابی در وهله اول خاکستری و پس از آن قهوه ای است.

 

۴ـ شیشه‌های عینک آفتابی باید مقاومت کافی داشته باشد. پلی کربنات از همه مواد مقاوم تر است.

 

۵ ـ قاب عینک باید بزرگ باشد تا محافظت کامل در این خصوص صورت گیرد .

 

۶ – یک عینک آفتابی استاندارد عینکی است که وقتی آن را در مقابل یک صفحه طرح دار تکان می‌دهیم نباید صفحه موجدار تار و کج و معوج دیده شود .

 

۷ – اگر می‌خواهید بدانید که تیرگی عینک آفتابی شما مناسب است یا نه، در یک اتاق با نور معمولی با عینک آفتابی به آینه نگاه کنید اگر عینک آفتابی شما مناسب باشد نباید چشمان خود را ببینید .

 

۸ – کودکانی که برای ساعتهای طولانی در زیر نور آفتاب در حال بازی کردن هستند باید از عینکهای مخصوص خودشان استفاده کنند .

 

۹ – اگر در محل کار خود با اشعه‌های زیاد در تماس هستید، عینک آفتابی جوابگو نخواهد بود لذا توصیه می‌شود عینکهای متفاوت و مخصوص استفاده نمایید (برای مثال در جوشکاری ویا کار با وسائلی که تولید اشعه میکند عینک ویا محافظ های خاصی لازم است )

 

۱۰ – افرادی که تحت عمل آب مروارید یا لیزیک یا لازک قرار گرفته‌اند باید در مواجهه با آفتاب از عینکهای آفتابی مجاز استفاده کنند .

 

۱۱- بعضی داروهای پوستی یا چشمی‌حساسیت چشم‌ها را به نور آفتاب بیشتر می‌کند در صورت استفاده از این داروها ( به عنوان مثال کسانی که از قطره های چشمی‌یا قرص داکسی سیکلین استفاده می‌کنند ) باید حتماً از عینک آفتابی استفاده کنند .

 

۱۲- عینکهای آفتابی با شیشه‌های رفلکس که دارای پوشش آینه‌ای هستند برای مصارف اسکی یا کوهنوردی مناسب می‌باشند .

 

۱۳- با توجه به هزینه‌های مختلف که روزمره متحمل می‌شوید خرید یک عینک آفتابی استاندارد نه تنها عملی درست و به جا بلکه ضروری می‌باشد . بهای استفاده از عینکهای تقلبی به خطر انداختن سلامتی چشم هایتان می‌باشد .

 

۱۴ – برای تهیه عینک آفتابی بهتر است با یک چشم پزشک مشورت کنید و یا از یک اپتومتریست کمک بگیرید . و جهت خرید آن به عینک فروشیهای معتبر مراجعه نمایید . با خرید یک عینک خوب به راحتی می‌توانید تا چند سال از آن استفاده کنید .

 

۱۵- اگر دچار اختلال در بینایی هستید و از عینک طبی استفاده می‌کنید چنانچه مایل بودید می‌توانید از عینکهای آفتابی مخصوص که بر روی عینک طبی قرار می‌گیرند استفاده نمایید و یا برای عینک طبی خود شیشه های فتوکروم و یا شیشه های رنگی سفارش دهید .

 

نحوه شناخت عینک استاندارد

 

«در لنز عینک‌های ارزان ماده‌ای به نام (Triace tate) است که فقط ۴۰ درصد ازUV را جذب می‌کند و برای چشم بسیار مضر هستند بنابراین بهترین راه شناخت عینک‌های استاندارد، استفاده از دستگاه UV متر است که اغلب در عینک‌فروشی‌های معتبر یافت می‌شود.»

 

بدون استفاده از دستگاه «یووی متر» جهت شناخت استاندارد بودن عینک‌های آفتابی، تشخیص یک عینک آفتابی مناسب، حتی برای چشم پزشکان نیز سخت و غیرممکن خواهد بود.

 

گفتنی است این دستگاه باید UV عینک را از ۹۸‌درصد به بالا نشان دهد. همچنین گاهی علامت «۴۰۰ UV» در کنار برخی از عینک‌ها درج شده است که نشان‌دهنده قابلیت حفاظت بر علیه UVB است.

 

نمی‌توان هر عینک گران‌قیمتی را استاندارد قلمداد کرد و باید تمامی آنها توسط دستگاه (یووی‌متر)‌ تست شوند.

 

آیا کودکان هم به عینک آفتابی نیاز دارند ؟

 

کودکان به دلیل این که ممکن است بیش از سایرین در معرض آفتاب قرار گیرند، احتیاج به عینک‌های آفتابی دارند. هر قدر افراد جوانتر باشند uv بیشتر به چشم آنها صدمه خواهد زد، چرا که قرنیه و عدسی چشم کودکان بسیار شفاف است وuv بدون برگشت داخل چشم می‌رود در صورتی که در افراد سن بالاتر به دلیل کدر بودن عدسی و قرنیه، مقداری ازuv بازتاب خواهد داشت، پس بهتر است کودکان و بزرگسالان در معرض آفتاب از ۱۰ صبح تا ساعت‌۱۴ زدن عینک را به هیچ وجه فراموش نکنند؛ چرا که در این مدت زمان، حتی اگر شخص در سایه نیز قرار داشته باشد، خطر صدمه اشعهuv چشمان را تهدید می‌کند.

 

 

آیا رنگ شیشه عینک هم مهم است ؟

 

رنگ و لایه‌های مختلف موجود در شیشه هر‌یک با توجه به کاربرد آن طراحی می‌شود مثلا رنگ خاکستری به دلیل این که شدت نور را در تمامی رنگ‌ها به طور یکسان کم می‌کنند و کمترین اختلالی را در دید رنگی ایجاد می‌کنند، برای رانندگی و سایر کاربردهای روزمره مناسبند.

 

این عینک‌ها نور آبی را تا حد زیادی جذب می‌کنند، بنابراین بیشتر سطح‌ها می‌توانند آن را منعکس و منتشر کنند و به همین دلیل عینک‌های اسکی بیشتر زرد هستند.

 

همچنین عینک‌های قهوه‌ای علاوه بر جذب بهتر نور آبی و فرکانس‌های بالا، اشعه‌ ماوراءبنفش را هم بیشتر جذب می‌کنند و عینک‌های سبز بخشی از نور آبی را فیلتر کرده و درخشندگی سطوح را کاهش می‌دهد و در پایان عینک‌های قرمز و ارغوانی که بیشتر برای شکار و اسکی روی آب مناسبند در محیط‌های سبز و آبی استفاده می‌شود.

 

انواع جنس فریم عینک های آفتابی

۱- پلاستیکی

* CELLULOSE ACETATE – ZYL: مقرون به صرفه و خیلی سبک میباشد.

* PROPIONATE: پـلاسـتـیـک نـایـلونی که حساسـیـت زا نمیباشد و سبک وزن است.

* NYLON – GLIDAMIDE: گلیدامید مقـاوم در بـرابر گـرما و سـرمـا بــوده و انـعــطاف پذیر اما سخت و حساسـیـــت زا نمیباشد. فریم های پلاستیکی شکننده تر از فریم های فلزی بوده و در برابر تابش خورشید بمرور استحکامشان کاهش می یابد.

۲- فلزی

* MONEL: آلیاژی از چند فلز میباشد. ضد خـوردگی بوده و معمولا دارای روکش پالادیوم است.

* TITANUM: سبک و بادوام، با استحکام و مقاوم دربرابر خوردگی (نقره ای رنگ میباشد)

* BERYLLIUM: ارزان قیمـت، مـقـاوم در برابر خوردگی و کدر شدن، بسیار قابل انعطاف(خاکستری مات)

 

* STAINLESS STEEL: اسـتـیـل ضـد زنـگ سـبـک وزن و حساسیت زا نمی بـاشد، مـقـاوم در بـرابـر خــوردگــی و ساییدگی بواسطه داشتن فلز کرمیوم در ترکیبش

 

* FLEXON: نـوعـی آلـیـاژ تـیـتـانیـوم مـــی بـاشـد که بـه “فلز حافظه” موسوم است چون در صـورت آسـیـب دیـدن مـجـددا بـه شـکـل اولیه خود باز می گردد. حـتـی پـس از پیچاندن خم کردن و له کردن. سبک وزن، ضـد خـوردگی و حساسیت زا نمیباشد.

 

* ALUMINUM: سبک، بسـیـار مـقاوم در برابر خوردگی، برای استحام بیشتر با آهن و سیلیکون ترکیب میگردد. فریـم باید هم اندازه و مکمل شکل و رنگ پوست شما باشد. مـثـلا افـراد بـا صـورت گـرد بهتر است فریمهای مستطیل شکل را انتخاب کنند و افـرادی که فرم صورتشان مربعی و مستطیلی شکل است بهتر است فریمهای بیضی شکل را انتخاب کنند. نکته دیگر آنکه سطح بالای فریم نباید ابروهای شما را بپوشاند.

کلام آخر :

 

عینک‌های آفتابی ارزان به چشم آسیب می‌رساند .

یک گروه حامی منافع مصرف‌کنندگان در آلمان، باید هنگام خرید عینک‌های آفتابی قیمت را از معیارهای تصمیم‌گیری خود حذف کنید

گرین کراس آلمان هشدار داد، مدل‌های ارزان قیمت به خاطر داشتن حداقل حفاظ UV آسیب جدی به چشم وارد می‌کنند.

 

علاوه بر این شیشه رنگی آنها موجب گشودگی بیشتر مردمک چشم می‌شود که این امر چشم را در برابر اشعه‌های UV آسیب‌پذیرتر خواهد کرد.

استفاده طولانی از این عینک‌ها می‌تواند موجب بروز بیماری‌‌هایی همچون برف کوری یا آب مروارید شود.

 

خریداران به جای قیمت باید بر کیفیت عینک متمرکز شوند. این گروه عینک‌هایی را توصیه می‌کند که دستکم دارای حفاظت UV-400 باشند تا جلوی همه طول موج‌های خطرناک را بگیرد. در اروپا برچسب CE تضمین می‌کند که این عینک‌ها از چنین حفاظی برخوردارند.


مطالب مشابه :


برترین عینک آفتابی ها در سال 2012

مطالب پزشکی در مورد عینک آفتابی و عینک های طبی و شود.فریم عینک عینک دیور: قیمت:




Fake or Original Eyeglasses (عینک تقلبی را به قیمت اصل نخریم)

(عینک تقلبی را به قیمت اصل نخریم) Prescription Eyewear عینک طبی بررسی ساختمان فریم عینک




چگونه عینک آفتابی خوب بخریم؟

آنچه در عینک آفتابی اهمیت دارد عدسی و فریم آن که عینک طبی قیمت عینک




راهنمای جامع خرید عینک آفتابی

اندازه گران قیمت ترین عینک‌ها، بخشی از و از عینک طبی استفاده می فریم عینک




نکاتی که باید هنگام خرید عینک بدانیم

هنگام خرید عینک طبی قیمت لنزها روی خرید عینک می توانید عینک های بدون فریم یا عینک




برنامه حسابداری عینک فروشی و عینک سازی مبتکر (بنک داری عدسی و فریم)

نرم افزار حسابداری بنک داری عینک ، فریم ، وتعیین قیمت فروش (فریم) عینک طبی راهنمای




اشعه های خورشید و آسیب بر چشم

که بر روی عینک طبی قرار می عیـنـک ارزان قیـمت و بی کیفیت فریم عینک




کِی عینک گران و کِی ارزان بخریم؟

هنگام خرید عینک طبی باید مراقب باشید که حتما باشد که باید آن را به قیمت فریم عینک




برچسب :