توضیحات تکمیلی در خصوص برخی از شکلهای کتاب جغرافی عمومی سال دوم متوسطه

بسمه تعالی

توضیحاتی درخصوص نمودارها وتصاویر کتاب جغرافیای عمومی

 

 

1-شکل 10-1صفحه 7 :این نمودار وضعیت دما وبارندگی ماههای مختلف سال را برای شهر شیرازنشان می دهد .محور افقی ماههای مختلف سال را مشخص می کند .محور عمودی سمت راست درجه حرارت را به سانتیگراد نشانئ می دهدومحور عمودی سمت چپ مقدار بارندگی را  به میلیمترنشان می دهد ستونهای آبی رنگ مقدار بارندگی ماهها را مشخص می کند وخط بریده  بریده میزان دمای ماههای مختلف سال را نشان می دهد.به عنوان نمونه مقدار بارندگی خرداد ماه 32میلیمتر ودماه دراین ماه 6درجه سانتیگراد است .ماههای که دما از بارندگی بیشتر است میزان تبخیر از مقدار بارندگی بیشت خواهد بودکه به رنگ قرمز مشخص شده است.دانش آموزان باید بتوانند مقدار بارندگی ودمای ماههای مختلف سال را در این نمودار مشخص کنند.

 

 

2-شکل 11-1صفحه7: این نمودار که به گلباد معروف است جهت ومدت زمان باد را نشان می دهد .در واقع گلباد یک نمودار دایره ای است که در وسط نمودار مقدار بادهای آرام معلوم می شود .منظور از باد آرام بادی است که سرعت ان در ساعت کمتر از یک کیلومتر باشد .بادهابا سرعت  بیشتررا باتوجه به جهت وزیدن آنها در حهات مختلف  این دایره نشان می دهند در این نمودار بیشترین مقدار باد از طرف شمال غرب می وزد.

 

 

 

 

3- شکل 16-1صفحه 10:این شکل تصویر ماهوارهای ازجنوب کشور را نشان می دهد.در این تصویر آبها به رنگ سیاه جنگلهای حرا به رنگ قهوه ای  گنبدهای نمکی به رنگ متمایل سفید به سفید وکوهها به رنگ تیره نشان داده شده است.

 

 

4-شکل 14-2:این شکل تصویر ماهواره ای از قسمت میانی کوههای البرز را نشان می دهد در این تصویر پوشش گیاهی به رنگ قرمز آب دریا به رنگ سیاه لکه های ابر برفهای قله دماوند وسنگهای آهکی به رنگ سفید مشخص شده ولی تن رنگهای این عوارض باهم متفاوت است بطوریکه می توان لکه های ابر قله دماوند وسنگ ها را از هم تشخیص داد. این تصویر در یک روزبدون ابر وصاف گرفته شده است وفقط چند لکه ابر در آسمان دیده می شود. 

 

 

5-شکل 16-2:این شکل یک برش یا نیمرخ از کوههای زاگرس ازجنوب به شمال را نشان میدهد از این نیمرخ نتیجه می گیریم که اگر از نزدیکی جلگه خوزستان به طرف بروجرد حرکت کنیم تامحل گسله  به ارتفاع کوههای زاگرس افزوده می شود. در این نیمرخ سنگهای رسوبی  دگرگونی وخارا مشخص شده است منظور از سنگ خارا همان توده های آذرین درونی می باشد.

 

6-شکل17-2: این شکل تصویر ماهوارهای قسمتی ازجنوب کوههای زاگراس را نشان می دهد  آن قسمت از کوههای زاگرس که تاساحل  خلیج فارس امتداد یافته است جزایر فرور بزرگ کیش هندورابی ولاوان به ترتیب از راست به چپ در این تصویر مشخص است . این تصویر جهت ونظم  چین های کوههای زاگرس را به خوبی نشان می دهد.

 

 

7-شکل22-2: این شکل تصویر ماهوارهای قسمتی از استان گیلان رانشان می دهد دراین تصویر آبها به رنگ تیره وابرها به رنگ سفید مشخص شده اند کوهها پوشش گیاهی سفید رود ودلتای سفید رود در این تصویر مشخص شده است.

8-شکل 24-2:در این شکل سه نمودار از سه منطقه آب و هوائی ایران ترسیم شده است .ستون عمودی سمت راست این نمودارها بارندگی به میلیمتر را نشان می دهند محورعمودی  سمت چپ این نمودارها درجه حرارت (دما)رانشان مدهند ستونهای آبی نشان دهند مقدار بارندگی ماهانه وخطوط قرمز نشان دهند مقدار دما دراین نمودارها مباشند به عنوان نمونه مقدار بارندگی مهر ماه نمودار 1صفر نمودار 2چهل ونمودار3چهار صد میلیمتر می باشد.مقدار دما در همین ماه برای نمودار 1و2و3 به ترتیب14و13و17درجه می باشد .دانش اموزان علاوه براینکه باید درجه حرارت ودمای هر ماه را تشخیص دهند می بایست این نمودارها را تحلیل نمایند.

 

9-شکل 6-9 صفحه 139این شکل نقشه بارندگی جهان را نشان می دهدباتوجه به راهنمای این نقشه میتوانیم بارندگی کشورمان را با بارندگی مناطق مختلف جهان مقایسه کنیم .دراین نقشه سه شماره درج شده است میزان بارندگی محدوده  عدد شماره 1بین 250تا500میلیمتر است مقدار بارندگی شماره 2 کمتر از 250میلیمتر ومقدار بارندگی محدوده شماره 3 بیش از 1500 میلیمتر است.

 

10-شکل 7-9: این شکل نقشه پراکندگی بارندگی کشورمان را نشان می دهد با توجه به راهنمای این نقشه پی می بریم که قسمت زیادی از کشور بارندگی کمتر از200میلیمتر دارند مناطق پر باران کشور به ترتیب در سواحل شمال  زردکوه بختیاری ومنطقه کردستان وجود دارد.نواحی مرکزی وشرقی کشور وسواحل جنوب از بارندگی اندکی برخوردارند. 

 

شکل 4-5-ازدرس هشتم

این شکل نقش گلخانه ای جو زمین را نشان می دهد.نکات قابل ذکر در این شکل به شرح زیر می باشد .

1-جو زمین سبب می شود که همه اشعه خورشید به سطح زمین نرسد ٬بلکه حدود 45تا50درصد اشعه خورشید به سطح زمین می رسد.

2 جو زمین سبب می شود که اشعه خورشیدی که به سطح زمین می رسد وبه گرما تبدیل می شود به راحتی خارج نگردد٬بلکه آرام آرام خارج می گردد.

3-فعالیتهای انسانها در سطح زمین باعث افزایش گازهای گلخانه ای شده وخروج گرما از جو زمین را کندتر می کند ولذا سبب افزایش نسبی دمای کره زمین می گردد.

 

شکل 5-5-ازدرس هشتم

در این شکل دو نمودار نوسان دی اکسید کربن ونوسان دمای هوا نشان داده شده است  که بین این دو نمودار ارتباط مستقیم وجود دارد٬بطوریکه مقدار دی اکسید کربن هوا در سال 1880از 290 قسمت در میلیون به 350 قسمت در میلیون در سال 2000رسیده است.نوسان دما هم از 1.2-در سال 1880به 7.در سال 2000رسیده است.

 

شکل 6-5-ازدرس هشتم

این شکل وضعیت هوا در دو شرایط عادی و وارونگی را نشان می دهد ٬در حالت عادی (الف)هوای گرم درپائین سبک است به راحتی صعود می کند واز ارتفاعات اطراف شهرعبور نموده وسبب می شود که آلودگیها در بالای شهر متراکم نگردند.در شکل (ب) یک سرپوش هوای گرم در بالای ارتفاعات وجود دارد  که این عامل باعث می شود که هوای آلوده شهر نتواند بطرف بالا صعود کند٬ این شکل نشان می دهد که وارونگی دمائی فقط درقسمتی از جو اتفاق می افتد٬که معمولا در ارتفاع200تا300متر از سطح زمین می باشد.

 

شکل 7-5-اردرس هشتم

دراین شکل دو نمودار حالت وارونگی وعادی را نشان می دهد ٬نمودار سمت چپ حالت عادی را نشان می دهد که با افزایش ارتفاع دما کاهش می یابد. نمودار سمت راست حالت وارونگی را نشان می دهد ٬در این شکل ابتدا با افزایش ارتفاع دما کاهش می یابد سپس با افزایش ارتفاع دما افزایش می یابد٬ومجددابا افزایش ارنفاع دما کم می شود ٬یعنی این شکل مشخص می کند که فقط در قسمتی از تروپوسفر با افزایش ارتفاع دما افزایش میابد.


مطالب مشابه :


نمودار سا لانه بارش و حرارت شهر تهران

جغرافیا - نمودار سا لانه بارش و حرارت شهر تهران - آشنایی با جغرافیای ایران وجهان




محاسبه شاخص اقلیم گردشگریTCI

W یا wind شاخص باد را برای اقلیم گردشگری محاسبه می کند. باد در اقلیم گردشگری شاخص مثبتی می باشد




باد شکن

باغبـــــان باشـــــی - باد شکن - می دانم ســــــبزه ای را بکنم خواهم مُــــرد




توضیحات تکمیلی در خصوص برخی از شکلهای کتاب جغرافی عمومی سال دوم متوسطه

این نمودار وضعیت دما این نمودار که به گلباد معروف است جهت ومدت زمان باد را نشان می




اثر سایها و باد روی ساختمان

عمران - اثر سایها و باد روی ساختمان - - عمران اقلیم محل. اولین وظیفه طراح، تعیین مناسبترین




داده های مرتب شده باد ایستگاه خرم آباد همراه با تصاویر.

اقلیم شناسی کاربردی نوین - داده های مرتب شده باد ایستگاه خرم آباد همراه با تصاویر. - تقدیم به




دانلود فایل پاورپوینت نمودار آموزش اعداد عربی

از عربی دبیرستان تا مقطع دکتری - دانلود فایل پاورپوینت نمودار آموزش اعداد عربی - سال اقتصاد




اقلیم و معماری بندر ترکمن

( نمودار گیونی باد یا جریان هوا از اختلاف فشار دینامیکی و حرارتی بین مراکز پرفشار




پیش بینی هوای شهرستان کنگاور

در سطر زیر نمودار سرعت وزش باد به متر بر ثانیه در چهار مقطع زمانی در شبانه روز پیش بینی شده است.




برچسب :