آشنایی با درختان 7:هلو (peach)
توصیف گیاه شناسی
هلو گیاهی است درختی و كوچك با تاج پوشش گسترده به طول ۵/۳-۲ متر. درخت هلو معمولاً عمر كوتاهی دارد و تنها ۲۰-۱۵ سال دوام می آورد. طول عمر درختان هلویی كه در باغ های پرورشی كاشته می شوند بسیار كمتر از این رقم است و معمولاً این درختان چیزی در حدود هشت سال عمر می كنند. برگ ها باریك و دارای راس نوك تیز هستند. برگ ها از نمای نیمرخ داسی شكل به نظر می رسند.
گل ها از صورتی كم رنگ تا قرمز جگری و ارغوانی متغیرند و قطری معادل ۵/۲ سانتی متر دارند. گل ها معمولاً به طور منفرد بر روی ساقه گل پدیدار می شوند. گلبرگ ها می توانند بزرگ و پرزرق و برق یا كوچك و كم جلوه باشند. گل از جوانه جانبی مستقر بر روی ساقه های یك ساله به وجود می آید.
در هلوهای زینتی گل دارای گلبرگ های بسیار و ظاهر میخك مانند است و رنگ آن از صورتی تیره تا سفید متغیر است. گیاه هلو خود بارور است و معمولاً نیازی به گرده افشانی ندارد. میوه آن جزو میوه های هسته دار است و مزوكارپ یا میان بر همان گوشت میوه است. در بیشتر ارقام هلو، میوه ۵-۳ ماه پس از شكوفه دادن می رسد. البته در شمار اندكی از واریته ها نیز طول دوره رسیدن میوه ممكن است شش ماه به طول بینجامد.
در آب و هوای گرم بهتر نتیجه می داد و در نقاط سرد یا معتدل به خوبی مناطق گرم رشد ننموده و محصول خوبی نخواهد داد و در این مناطق باید این درخت را در گرمترین نقطه باغ بکارند و درخت ها را به فرم های پهن پاکوتاه پرورش دهند.
فاصله این درختان از یکدیگر حداکثر 5 متر در نظر گرفته می شود در اراضی قابل نفوذ که زود گرم می شود آن را می کارند و به عکس در اراضی رسی یا سدر نباید آن را کاشت . بعضی از انواع آن مستقیماً بوسیله هسته ولی انواع بیشتر آن بوسیله پیوند تکثیر می شوند .
پایه درخت هلو را می توان از کاشتن بذر هلو ، بادام ، شلیل ، و آلو تهیه نمود که البته پایه هلو و شلیل ارجحیت دارد بذر هلو را می توان علاوه بر خزانه در محل اصلی نیز کاشته و در همان محل پیوند بزنند.
میوه این درخت اکثرًا روی شاخه های یک ساله است بنابراین جوانه گل روی شاخه های چون ظاهر می شوند و هرس درخت هلو با توجه به این نکات باید صورت بگیرد .
درخت هلو در زميني كه خاك آن رس آهكدار و يارس شني است محصول زياد ميدهد.
گونهها
هلوها به دو دسته كلی؛ «هسته جدا» و «هسته چسب» تقسیم میشوند. در هلوهای هسته جدا همان طوری که از نامشان پیداست هسته و گوشت میوه تقریبا جدا از هم هستند در حالی که در هلوهای هسته چسب، به هم پیوسته میباشند. نوع اول برای استفاده عادی و نوع دوم بیشتر برای تهیه کمپوتها و آب هلو به کار میرود. هر کدام از این دستهها دارای گونههای متفاوتی هستند که از نظر رنگ پوست، گوشت میوه، و سفتی و آبداری آن با هم متفاوتاند.
ارقام هلو ها
البرتا , رد هیون , سانکرست
ازدیاد درخت هلو
هلو را به وسيله كاشتن هسته و پيوند زدن تكثير ميكنند.
پایه های هلو به روش جنسی (بذری ) یا به طریق رویشی ازدیاد پیدا می کنند. بذور پایه هایی که از طریق بذر ازدیاد می یابند به ویژه بذور P.persica از گرده افشانی آزاد به دست می آیند که 95 % آن ها از طریق خود گشنی حاصل آمده اند و تصور می شود که ارقام هلو خود بارور هستند. ازدیاد پایه ها به طریق کلونی (رویشی ) دارای مزیت یکنواختی در باغ و خزانه می باشد. این روش در مقایسه با روش ازدیاد بذر دارای معایبی از جمله مشکل و پر زحمت بودن عمل ازدیاد ، هزینه بیشتر، همچنین متفاوت بودن عادت ریشه دهی پایه ها می باشد.
درختان خزانه ای میوه هلو توسط کوپیوند سپری (شکمی ) و یا قاشی بر روی پایه های دانهال ازدیاد می شوند.کوپیوند پاییزه بسیار معمول است ، اما کوپیوند بهاره و یا کوپیوند جودرو ( در نواحی که فصل رشد طولانی دارند ) نیز انجام می شود .برخی از ارقام هلو را می توان از طریق گرفتن نرم تیل های آبدار و برگدار در بهار و تابستان و تیمار آنها با یک ماده ی تسهیل کننده ی ریشه زایی و ریشه دار کردن در یک بستر ازدیاد تکثیر کرد .
هم چنین در نواحی دارای زمستان های ملایم برخی از ارقام هلو را می توان با سخت تیل ازدیاد کرد به شرط اینکه با اسیدایندول بوتیریک ( 4000 قسمت در میلیون برای 5 ثانیه ) تیمار شده و آنگاه در پاییز در خزانه کشت شوند.بصورت تجاری تکثیر هلو توسط تیل انجام نمی شود اما ممکن است در آینده از تیل نیز استفاده شود .
بذر :
بذر هلو را می توان علاوه بر خزانه در محل اصلی نیز کاشته و در همان محل پیوند بزنند.
پیوند:
پایه درخت هلو را می توان از کاشتن بذر هلو ، بادام ، شلیل ، و آلو تهیه نمود که البته پایه هلو و شلیل ارجحیت دارد . در روش ازدیاد هلو به وسیله پیوند جوانه در نهالستان ها اکثرا از نهال های بذری به عنوان پایه استفاده می شود .برا ی این منظور بذرها به مدت 3 ماه تحت معرض چینه سرمایی قرار می گیرند.پایه های بذری هلو ریشه های نازک حاصل نموده و به نماتد حساس می باشند .
مقاومت هلو در برابر سرماي زمستانه از سيب و گلابي كمتر و تقريبآ مشابه (به) مي باشد . براي هلو سرماي كشنده معمولآ حدود ۲۱- درجه سانتي گراد است ولي اگر هوا به سرعت سرد شود در دماي ۹- تا۱۳- درجه سانتي گراد نيز جوانه و حتي شاخه هاي جوان خشك مي شوند.نياز سرمايي هلو براي بيرون آمدن از استراحت زمستانه ۵۰۰تا ۱۰۰۰ ساعت مي باشد .هلو در مقابل گر ماي تابستان مقاوم تر از سيب است و در تابستانهاي گرم ميوه هاي آن مانند گلابي كيفيت بهتري دارد .
- ريشه هلو در برابر كمبود تهويه خاك بسيار حساس است و از غرقاب شدن به شدت صدمه مي بيند.اين درخت براي بهترين رشد به خاكهاي نسبتآ سبك با عمق۱تا۵/۱ متر و زهكشي كامل نياز دارد .هلو۲ تا ۳ سال بعد از كشت شروع به گل دادن كرده و اولين محصول اقتصادي خود را در سال چهارم يا پنجم توليد مي كند .عمر اقتصادي هلو حدود ۱۰سال است و بعداز آن بار دهي آن كم مي شودو بايد درخت را قطع كرد .
- گل هلو بصورت جانبي از يك جوانه ساده ( SIMPL BUD )روي شاخه يك ساله به وجود مي آيد . اكثر ارقام هلو خود بارورند ،گرده افشاني مي تواند توسط باد انجام شود ولي كندو گذاري مقدار محصول را بالا مي برد .در هلو معمولآتعداد ميوه تشكيل شده بسيار بيشتر از حد تحمل درخت است و اين درخت بايد حتمآ تنك شود.
- ميوه هلو به وسيله تعدادي كرك پوشيده شده است .گوشت ميوه ممكن است سفيد يا زرد و در اطراف هسته قرمز باشد .هسته ممكن است به گوشت چسبيده يا از آن جدا باشد . FREE STONE به خاطر گوشت نرم و پر آبي كه داردند براي مصرف به صورت تازه و انواع هسته چسبان ياCLING براي كمپوت سازي مناسبند.
خاک
خاک های سنگین و مرطوب برای کشت هلو مناسب نبوده و هلو طالب خاک های زهکشی شده با بافت لومی شنی و شنی لومی به عمق 1-1/5 متر می باشد. نیاز آبی هلو نسبت به دیگر میوه های هسته دار بیشتر بوده و در اواخر دوره رشد میوه، این نیاز افزایش می یابد. ریشه هلو در برابر کمبود تهویه خاک بسیار حساس است و از غرقابی شدن، به شدت آسیب می بیند.
این درخت برای بهترین رشد به خاک های به نسبت سبک نیاز دارد.پایه های هلو در سازگاری با انواع خاک های مختلف متفاوت اند. نهال های بذری هلو بهترین رشد را در خاک های لومی شنی با زهکشی خوب دارند. گرچه رشد آن ها در سایرخاک ها با زهکشی خوب، نظیر؛ خاک های لومی سیلیتی ، لومی سنگلاخ و شنی رضایت بخش می باشد ولی در خاک هایی با بافت ریز و زهکشی ناقص مطلوب نیست.
پس از کندن درختان هلو از يک باغ نمی توان مجدداً داخل آن خاک هلو کاشت . به اين دليل که ريشه هلوهای قبلی آرسنيک و گاز سيانيد هيدروژن دارد خاک کرده که منجر به مسموميت درختان هلوی بعدی می شود.
در درخت هلو شاخه های شيفون ديده می شود. گرده افشانی به صورت کليستوگامی (گرده افشانی داخل غنچه ) در درخت هلو صورت می گيرد .
پايه های مناسب کشت هلو
1- پايه آلو وگوجه سبز (برای خاکهای رسی ومرطوب)
2- پايه های هولوی نرک (برای افزايش باردهی )
3- پايه گيلاس چينی (برای توليد هلوی پاکوتاه )
4- پايه بادام (برای زمينهای آهکی وسنگلاخی )
5- پايه G677(دورگ بادام وهلو، تکثيرآن باقلمه خشبی ونيمه خشبی )
شرایط رشد و نگهداری
گیاه هلو در خاك های عمیق، به خوبی زهكشی شده، آهكی و با PH معادل ۷-۶ رشد می كند. شكوفه های هلو خیلی زود شكفته می شوند، از اینرو معمولاً هلو در نواحی جنوبی بهتر رشد می كند. سرمازدگی بزرگترین مشكل پرورش دهندگان هلو است. چنانچه گل های شكفته شده و میوه های نارس در معرض دمای ۲- درجه سانتی گراد یا كمتر قرار بگیرند، از بین می روند. تكثیر هلو معمولاً از طریق كاشت جوانه ساقه های زیرزمینی صورت می گیرد و برای كنترل ارتفاع درخت، چندبار آن را هرس می كنند.
هرس كردن مانع بلندشدن بیش از اندازه گیاه می شود و بدین ترتیب انرژی گیاه صرف شاخه دهی و در نتیجه تولید میوه بیشتر می شود. میوه های هلو را معمولاً با دست می چینند و سپس آنها را درون جعبه های مخصوص حمل میوه قرار می دهند. طول عمر میوه هلو پس از برداشت بسیار كوتاه است و تحت شرایط خاص نهایتاً می توان آنها را به مدت دو هفته در انبار نگه داشت. میوه هلو پس از برداشت عمدتاً دچار بیماری های قارچی مانند آنتراكنوز، ریزوپوس، پوسیدگی قهوه ای و پوسیدگی باكتریایی می شود كه برای جلوگیری از آنها می توان از قارچ كش استفاده كرد.
هلوهایی برای خوردن مناسب است که هنگام لمس، کمی نرم تا سفت بوده و عاری از هرگونه خال و لک باشند. در صورتی که هلوها کال باشند میتوان آنها را به مدت 2 تا 3 روز در یک پاکت کاغذی در هوای اتاق قرار داد. وقتی هلو رسید 3 تا 4 روز در دمای اتاق و به مدت بیشتر در یخچال میماند.
انواع هلو
1- هلو انجیری 2 - هلو آلبرتا پیش رس
3 - هلو آلبرتا دیر رس 4 - هلو حاج کاظمی
5 - هلو ولد آبادی 6- هلو زعفرانی
7 - هلو فرانسه پیش رس
تركيبات شيميايي
گل و مغز هسته هلو داراي اميگدالين مي باشد . برگها و شاخه هاي هلو داراي اميگدونيتريل و فلاوونول گليكوسيد است .
مغز هسته سمي است و مصرف مدام آن موجب مسموميت مي شود از اين جهت براي معالجه امراض فقط مقدار كمي هسته هلو مصرف مي شود و آن هم بايد تحت نظر پزشك باشد.
در هر صد گرم هلو مواد زير موجود است:
آب 88 گرم
ويتامين آ 1400 واحد
انرژي 35 كالري
ويتامين ب 1 02/0 ميلي گرم
فسفر 17 ميلي گرم
ويتامين ب2 05/0 ميلي گرم
پتاسيم 200 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 ميلي گرم
كلسيم 8 ميلي گرم
ويتامين ث 7 ميلي گرم
آهن 5/0ميلي گرم
نشاسته 9 گرم
ضمنا هلو داراي منيزيوم و بروميوم نيز مي باشد .
خواص داروئي
هلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و داراي خواص زير مي باشد :
1- هلو ملين است و باعث تسكين تشنگي مي شود.
2- براي رفع بوي بد دهان هلو بخوريد.
3- هلو در افرادي كه گرم مزاج هستند باعث تقويت نيروي جنسي مي شود.
4- روغن مغز هسته هلو براي درد گوش و گرفتگي مجراي گوش مفيد است.
5- روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسير بماليد اثر خوبي دارد.
6- براي برطرف كردن زخم هايي كه در بدن اطفال و پشت گوش آنها مي زند هسته هلو را در آتش بياندازيد تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له كنيد و بر محل زخم بماليد.
7- خانم هاي حامله اگر مي خواهند بچه زيبايي داشته باشند بايد هلو بخورند.
8- مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفيه مي كند.
9- مغز هسته هلو براي رماتيسم مفيد است.
10- جوشانده برگهاي درخت هلو براي بيماريهاي پوست مفيد است.
11- براي بيماريهاي مجاري ادرار ، سنگ كليه و ورم مثانه جوشانده برگهاي درخت هلو را تهيه كرده و يك فنجان در روز بخوريد .
12- دم كرده برگ يا گل هلو براي رفع سياه سرفه استفاده مي شود.
13- هلو را له كنيد و بصورت ضماد براي رفع دل پيچه بچه ها و دفع كرم روده روي شكم آنها قرار دهيد.
14- برگ هلو و جعفري را با روغن زيتون مخلوط كرده و روي سوختگي و محل ضرب ديدگي بگذاريد.
15- بهترين ماسك زيبايي را مي توانيد از هلو تهيه كنيد براي طراوت و جوان كردن پوست هلو را پوست كنده وله كنيد و روي پوست قرار داده و بگذاريد مدت 20 دقيقه بماند و پس از آن صورت را با آب معدني بشوئيد.
16- براي برطرف كردن بواسير مغز هسته هلو را بصورت پماد درآورده و به مقعد بماليد .
17- جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد.
18- خوردن هلو سموم را از بدن خارج مي كند.
19- براي وزن كم كردن هلو بخوريد.
20- كسانيكه زخم معده دارند و يا مبتلايان به ورم معده و يا روده بايد با شكم خالي هلو بخورند.
21- هلو ميوه خوبي براي اشخاص مسن است مشروط براينكه با شكم خالي بخورند كه زود هضم شود.
22- جوشانده گل هلو كرم كدو و كرم معده را از بين مي برد .
23- خوردن شكوفه هلو براي زنان بار دار ممكن است باعث سقط جنين شود.
مضرات :
هلو براي اشخاص سرد مزاج مضر است آنها بايد هلو را با عسل و يا زنجبيل بخورند هضم هلو براي بعضي از اشخاص سخت است و نفخ ايجادمي كند . هميشه براي اينكه نفخ ايجاد نكند بايد آن را اقلا نيم ساعت قبل از غذا خورد.
* این میوه برای سلامت پوست مفید است و به آن طراوت می بخشد.
* مصرف هلو به دفع کرم های روده کمک می کند.
* هلو منبع خوب فیبر غذایی است و لایه های اضافه چربی را از بین می برد و حدود ۸۰ درصد آن را آب تشکیل می دهد. در نتیجه برای افرادی که قصد کم کردن وزن خود را دارند بسیار مفید است.
* مصرف منظم این میوه از یبوست جلوگیری می کند.
* مصرف این میوه که خاصیت رونده و ادرارآور دارد، به بیماران نقرس و روماتیسم توصیه می شود.
* مصرف گل هلو آرام بخش است و برای کودکان بی قرار مفید است.
گل این میوه را در کمی آب و عسل بجوشانید و پس از خنک شدن مصرف کنید.
* هلو بیماری های عفونی را درمان می کند و میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و از بیماری های قلبی عروقی، کلیوی و کم خونی پیش گیری می کند.
* این میوه افسردگی را برطرف می کند.
*کربوهیدرات و قند فراوان موجود در این میوه آن را در شمار میوه های انرژی زا قرار می دهد.
* از آن جایی که این میوه حاوی فسفر است و از سلول های عصبی محافظت می کند مصرف آن به بیماران توصیه می شود.
* ویتامین B2، B1 و A موجود در هلو در حفظ تعادل سیستم عصبی و منیزیم در بدن و تولید گلبول های قرمز، کمک می کند و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.
* مصرف هلو به صورت ناشتا، در تنظیم و کنترل عملکرد روده ها موثر است، در جذب مواد مغذی به بدن کمک می کند و خاصیت قلیایی خون را کنترل می کند.
* آب هلو که خاصیت رونده دارد، سموم را از مثانه و کلیه دفع می کند و مانع ایجاد سنگ کلیه می شود.
مطالب مشابه :
اسامی برندگان هزاران لبخند همراه اول
تکنولوژی روز - اسامی برندگان هزاران لبخند همراه اول - آموزش ، جدیترین برنامه ها ، آپدیت نرم
تصاویری از جشنواره زمستانی در ارتفاعات توچال
جشنواره زمستانه در ارتفاعات توچال (ایستگاه 5) طعنه سنگین سامسونگ به اپل! (+عکس)
10 شهر برتر فرانسه و مناطق گردشگری آنها
گشت و کاوش - 10 شهر برتر فرانسه و مناطق گردشگری آنها - • • علمی تفریحی سرگرمی دانلود
مـروری بر طلاق های بازیـگران معـروف ایـرانی
اما بعضیها شاید بولتن جشنواره فیلم کودک آگهیهای سامسونگ با لباس زمستانه
آشنایی با درختان 7:هلو (peach)
Samsung Kies 3.2.14055.3 + 2.6.3.14044.15 مدیریت گوشی و تبلت سامسونگ. زمستانه ۵۰۰تا جشنواره های حرفه و
عکس-photo-pic-picture عکس داغ - عکس جدید - عکس تازه - عکس - والپیپر - عکس روز
خاطره اسدي در جشنواره فيلم آراسته . سامانه . سامسونگ . زمان بندي . زمستانه . زمينه
برچسب :
جشنواره زمستانه سامسونگ