رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:اسناد تنظیم شده در نیروی انتظامی رسمی نیست


وی در خصوص ادارات اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا گفت: این ادارات اجرا وظیفه دارد اسنادی را که دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود مورد بررسی قرار دهند و در صورتی که در رابطه با مفاد آن اختلافی وجود داشته باشد بدون نیاز به مراجعه به دادگاه و احکام صادره از دادگاه طرفین را مکلف به اجرای مفاد آن کند.

 

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: طبیعی است که سندی که در نیروی انتظامی تنظیم می‌شود قابلیت اجرا در ادارات اجرایی ثبت ندارد و این که برخی می‌گویند سند تنظیم شده در نیروی انتظامی رسمی است به هیچ عنوان درست نیست و رسانه‌ها باید این موضوع را اطلاع رسانی کنند.

 

تویسرکانی در ادامه در خصوص تعداد دفاتر اسناد رسمی در کشور خاطرنشان کرد: به طور قانونی به ازای هر 15 هزار نفر بايد یک دفتر اسناد رسمی وجود داشته باشد که ما در تهران به سبب حجم عظیم معاملات و مبادلات، تعداد بیشتری از دفاتر اسناد رسمی را شاهد هستیم،بنابراین در شرایط فعلی نیازی به تأسیس دفتر اسناد رسمی جدید نداریم.

 

معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه گفت:متأسفانه کم‌توجهی‌هایی را در زمینه اجرای کامل کاداستر در سطح کشور شاهد بودیم و وعده‌هایی که در رابطه با پیش‌بینی ردیف‌های اعتباری بودجه سال 90 و 91 صورت گرفته بود محقق نشد.

 

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از نهادهای دولتی ایران است که وظیفه ثبت معاملات، شرکت‌ها، املاک و دارایی‌های شخصی اتباع ایران را به عهده دارد.

 

این سازمان با وظایف حقوقی و ساختار عملکرد مستقل، از نهادهای وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است و در حال حاضر احمد تویسرکانی ریاست این سازمان را بر عهده دارد.

 

ارسال مکانیزه 655 هزار خلاصه معاملات به بانکهای املاک سازمان ثبت اسناد

رئیس سازمان ثبت اسناد املاک کشور درباره استعلام‌ها گفت: در حوزه استعلام‌ها، ما از ابتدای مکانیزه کردن استعلام دفاتر اسناد رسمی از ادارات سازمان ثبت اسناد تاکنون 2 میلیون و 678 هزار و 654 استعلام را از طریق سیستم داشته‌ایم که این میزان عملکرد مکانیزه نقش بسزایی در کاهش هزینه‌ها دارد.

 

وی موضوع خلاصه معاملات را یکی دیگر از مشکلات موجود در سازمان ثبت دانست و افزود: پس از اینکه ملکی در دفتر اسناد رسمی مورد نقل و انتقال قرار می‌گیرد خلاصه آن معامله به اداره ثبت ارسال می‌شود و آن خلاصه معاملات در دفتر املاک ثبت درج می‌شود و کسی به عنوان مالک شناخته می‌شود که مشخصات وی در دفتر املاک سازمان ثبت اسناد املاک کشور ثبت شده باشد.

 

تویسرکانی افزود: در گذشته به خاطر اینکه این مکاتبات به صورت دستی صورت انجام می‌شد مشکلات فراوانی داشتیم اما امروزه با استفاده از سیستم مکانیزه خلاصه معاملات دفاتر اسناد رسمی از طریق سیستم به بانک‌های املاک سازمان ثبت ارسال می‌شود.

 

رئیس سازمان ثبت اسناد املاک کشور تصریح کرد: از ابتدای امسال و با اجرای این سیستم تاکنون نزدیک به 655 هزار خلاصه معاملات به شکل مکانیزه به بانک‌های املاک سازمان ثبت ارسال شده است.

 

وی یکی دیگر از تکالیف سازمان ثبت اسناد را ایجاد بانک جامع اطلاعات املاک دانست و خاطرنشان کرد: کل سوابق مالکیتی اشخاص از ابتدای تأسیس سازمان تاکنون شاید نزدیک به 28 میلیون سند مالکیتی باشد که ما نیازمند این هستیم این سوابق به بانک های جامع ما منتقل شود.

 

تویسرکانی اذعان داشت: ما در شرایط فعلی برای این که بتوانیم حداکثر استفاده از امکانات موجود را داشته باشیم سوابق دفاتر املاک را در بانک‌ها ذخیره کردیم و بخشی را هم به شکل مکانیزه در آوردیم، ما قطعاً در اجرای تکالیف قانونی باید منابع لازم جهت داده آمایی کل سوابق مالکیتی در کشور با جزئیات را در بانکها داشته باشیم.

 

کاهش مراجعات حضوری و افزایش خدمات الکترونیکی سیاست اصلی سازمان ثبت اسناد

احمد تویسرکانی، معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار داشت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همواره خدمات فراوانی را به مردم ارائه می‌دهد و به نوعی می‌توان گفت همه مردم با خدمات این سازمان در ارتباط هستند.

 

وی افزود: این ارتباط یا از طریق ثبت مالکیت‌های غیرمنقول، ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری است و یا از طریق ثبت اختراعات، علائم تجاری، طرح‌های صنعتی و ثبت وقایع ازدواج و طلاق و اجرای مفاد اسناد رسمی صورت می‌گیرد.

 

تویسرکانی تصریح کرد: سیاست اصلی سازمان ثبت در سال‌های اخیر آسیب‌شناسی و شناسایی راهکارهایی برای کاهش مشکلات موجود در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده است.

 

وی افزود: عمده سیاست سازمان کاهش مراجعات حضوری و ارائه بهینه خدمات و دسترسی آسان و سریع مردم به خدمات ثبت اسناد و املاک کشور بوده که در جهت تحقق این مهم دو سیاست عمده در امور جاری سازمان به شکل جدی تعقیب شد.

 

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کاهش مراجعات از طریق مکانیزه کردن خدمات و سیستم سازمان ثبت را یکی از سیاست‌های این سازمان دانست و افزود: تلاش ما این است تا با ارائه خدمات در محیط مجازی، سرعت و دقت در خدمت رسانی به مراجعان را افزایش دهیم و از مراجعات غیر ضروری جلوگیری کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح کاداستر از سال 73 در دستور کار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار گرفته است گفت: پیش‌بینی شده بود که کاداستر شهرها ظرف مدت 20 سال و با اعتباری معادل 70 میلیارد تومان (براساس نرخ سال 73 ) صورت گیرد.

 

تویسرکانی اظهار داشت: تا سال 88 که بنده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مشغول به کار شدم نقشه کاداستر نزدیک به 430 هزار هکتار از مجموع 1 میلیون و 100 هزار هکتار عرصه شهرها تهیه شده بود.

 

اجرای طرح کاداستر با مشکلات مالی مواجه است

وی سیاست سازمان ثبت در سال 89 را اجرای سریع طرح کاداستر در شهرها دانسته و گفت: خوشبختانه هدف ما در این زمینه محقق شد و در پایان سال 89 کاداستر شهرها به عدد 900 هزار هکتار رسید و پس از آن به سرعت تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به اسناد کاداستری را در دستور کار قرار دادیم.

 

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه در سال 90 بیش از 90 درصد عرصه شهرها و روستاها تحت طرح کاداستر قرار گرفت و گفت: ما اجرای کاداستر پوششی و کاداستر خارج از شهرها که عمده آن مربوط به منابع طبیعی و اراضی دولت است را در سال 90 به شکل جدی‌تری دنبال کردیم و خوشبختانه در این زمینه گام‌های مؤثری برداشته شد.

 

وی در ادامه با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه گفت: براساس قانون برنامه پنجم و در مواد 46 و 211 این قانون و همچنین قانون ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد، اجرای جامع کاداستر جزء وظایف اصلی ما به شمار می‌رود و پیش‌بینی شد که ظرف 5 سال کاداستر تمام عرصه‌های کشور را انجام دهیم، چرا که عرصه کشوری ما بیش از 165 میلیون هکتار است که از این میزان حدود کمتر از 2 میلیون هکتار، عرصه شهرها و روستاهاست و طبیعی است که باید کل عرصه کشور را در قالب کاداستر قرار دهیم.

 

تویسرکانی افزود: متأسفانه کم‌توجهی‌هایی را در زمینه اجرای کامل کاداستر در سطح کشور شاهد بودیم و وعده‌هایی که در رابطه با پیش‌بینی ردیف‌های اعتباری بودجه سال 90 و 91 صورت گرفته بود محقق نشد اما امیدواریم که بحث کاداستر در سال 92 مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا بتوانیم تکلیف مهمی را در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شد به درستی انجام دهیم.

 

وی بی‌نظمی‌های حقوقی و افزایش دعاوی را از معضلات مهم کشور دانست و گفت: بدون شک با اجرای کامل کاداستر بسیاری از این مشکلات مرتفع خواهد شد و ما کمتر شاهد دعاوی با موضوع املاک در دادگستری‌ها خواهیم بود.

 

تویسرکانی با اشاره به ارائه خدمات در محیط مجازی به متقاضیان گفت: از ابتدای سال 91 تاکنون در حوزه املاک بخش مهمی از مکاتبات فی‌مابین دفاتر اسناد رسمی و ادارات ثبت را به شکل مکانیزه در آوردیم و بر این اساس توانستیم میلیون‌ها مکاتبه را حذف کنیم.

 

جلوگیری از زمین خواری نیازمند سنددار کردن اراضی مالکیتی است

وی اجرای کامل طرح کاداستر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با اجرای کامل این طرح حدود مالکیت‌ها مشخص می‌شود و دیگر ابهامی باقی نمی‌ماند در حال حاضر ما ابهامات زیادی در این زمینه داریم و ممکن است بسیاری از املاک از جمله موقوفات را داشته باشیم که یا مفقود هستند و یا مورد تصرف قرار گرفته‌اند.

 

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: همچنین بسیاری از املاک دولتی ممکن است مورد تعدی و تجاوز سودجویان قرار گرفته باشند و یا املاکی در کشور باشد که صاحبان آن به هر دلیل یا متواری شدند و یا مفقود شدند و پیگیری لازم را نداشتند و همین امر سبب شده تا عده‌ای آن را غاصبانه تصرف کنند.

 

تویسرکانی بازخوانی سوابق مالکیتی اشخاص را ضروری دانست و تأکید کرد: بدون شک بازخوانی در سوابق مالکیتی اشخاص و فراخوان عمومی برای تبدیل اسناد مالکیت شفاف‌سازی بسیار مهمی در حوزه مالکیت‌ها به دنبال خواهد داشت و دستگاه‌های متولی حفاظت از بیت‌المال نیز با اجرای کاداستر راحت‌تر می‌توانند از اراضی و عرصه‌هایی که ما به عنوان انفال آنها را می‌شناسیم حراست کنند.

 

وی اجرای طرح کاداستر را زمینه‌ای برای کاهش زمین‌خواری دانست و گفت: در حال حاضر بخشی از تصرف‌ها و تعدی‌ها به بیت‌المال و پدیده زمین خواری به این جهت است که برخی دستگاه‌ها که وظیفه حفاظت از این اراضی را دارند حدود مالکیت خود را به دقت نمی‌دانند.

 

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: شاید ما بیش از 140 میلیون هکتار اراضی در عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی داریم که به عنوان اراضی ملی شناخته شده‌اند اما مجاورین و یا اشخاص حقیقی گاهی به لحاظ عدم دقت در حدود مالکیت‌ها از این اراضی سوءاستفاده می‌کنند.

 

 وی افزود: برای مثال در بحث حفاظت و حراست از حریم رودخانه‌ها وزارت نیرو موظف به حفظ و حراست از این اراضی است اما در بسیاری از این مکان‌ها شاهد این هستیم که افرادی غاصبانه در حریم رودخانه‌ها اقدام به ساخت‌وساز ویلا، رستوران و یا مراکز تفریحی کردند که این امر مقایر با قانون است و دستگاه‌هایی که متولی حفاظت و حراست از این بخش هستند باید سریعاً واکنش نشان دهند.

 

تویسرکانی در ادامه تصریح کرد: همچنین وزارت راه و شهرسازی مسئول حفاظت از این حریم راه‌ها است اما گاهی در حریم راه‌ها و جاده‌ها مکان‌هایی همچون مغازه و یا کیوسک‌های کوچک فروش مواد غذایی ساخته شده که دستگاه مربوطه باید با شناخت کامل از حدود مالکیت خود سریعاً با این ساخت‌وسازها برخورد کند.

 

وی یکی از راهکارهای جلوگیری از زمین‌خواری و تجاوز به حریم راهها را سنددار کردن اراضی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های ما توصیه به دستگاه‌ها برای سنددار کردن اراضی تحت تولیت آنها است و تاکنون با سازمان اوقاف و امور خیریه مذاکراتی داشته‌ایم تا به فوریت کلیه اراضی و ساختمان‌هایی را که متعلق به موقوفات در سراسر کشور است سنددار کنند که در این زمینه اقدامات مؤثری انجام شده و تفاهم‌نامه‌هایی نیز با سازمان اوقاف به امضا رسیده است.

 

70 درصد از اراضی موقوفه سنددار نشده‌اند

رئیس سازمان ثبت اسناد املاک کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 70 درصد اراضی موقوفه سنددار نشده‌اند افزود: این تکلیف قانونی دستگاه‌هاست که نسبت به سنددار شدن اراضی تحت تولیت خود اقدام کند، در حال حاضر بسیاری از دعاوی که در دادگستری مطرح است علیه افرادی است که اراضی دولتی را تصرف کرده‌اند.

 

وی تصریح کرد: ما گاهی شاهدیم که این تصرف‌ها متعلق به 20 سال قبل بوده اما سازمان مربوطه پیگیری نکرده است و پرونده پیچیده‌ای در این زمینه ایجاد شده در صورتی که اگر دستگاه متولی از همان ابتدا عکس‌العمل نشان می‌داد و اجازه نمی‌داد سال‌های زیادی از تصرف اراضی بگذرد دیگر شاهد هزینه‌های فراوان برای حل‌وفصل این نوع پرونده‌ها نبودیم.

 

تویسرکانی به جلسات سازمان ثبت اسناد با سازمان جنگل‌ها و مراتع، اوقاف و امور خیریه و حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: یکی از اقداماتی که ما انجام دادیم سامان دادن بانک جامع، املاک دولتی بود که در این زمینه با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری توقیفات خوبی داشتیم، هدف ما این است تا دولت نسبت به املاک خود در سراسر کشور آگاهی پیدا کند و بداند که در کجا و چه مقدار اراضی و املاک دارد.

 

وی افزود: یکی از مهم ترین کمکهای ما به دولت در رابطه با کمیسیون مستندسازی این بود که تصمیم‌گیری نسبت به املاک مازاد را برای دولت ساده کردیم.

 

 وصول 12 هزار میلیاردی معوقات بانکی در 8 ماه نخست امسال

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی دیگر از کمکهای این سازمان به دولت را وصول مطالبات معوق بانکها دانست و اظهار داشت: در 8 ماهه نخست امسال ادارات اجرای ما توانستند 12 هزار و 485 میلیارد و 105 میلیون تومان از مطالبات معوق بانکها را وصول کند که این میزان نسبت به 8  ماهه نخست سال 90، 78 درصد رشد داشته است.

 

تویسرکانی تأکید کرد: ما در حال حاضر هم اعلام آمادگی کرده‌ایم که بانک‌ها هر جایی که مطابق قوانین و مقررات تسهیلاتی را به اشخاص داده‌اند و تضمینات لازم را اخذ کرده‌اند می‌توانند با سازوکار قانونی و بدون مراجعه به دادگاه از طریق ادارات اجرای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطالبات معوق خود را وصول کنند و در صورتی که به دلخواه مطالبات را پرداخت نکرد اموال وی به مزایده گذاشته می‌شود.

 

وی در خصوص احتمال تخطی دستگاه‌های دولتی در ارائه آمار دقیق از اموال خود گفت: ما در این زمینه چنین برداشتی نداشتیم که کسی بخواهد آمار ناصحیحی را ارائه دهد، در قانون هم تأکید بر این شد که تجمیعی از املاک دولتی صورت گیرد به همین جهت در وزارت امور اقتصاد و دارایی سازوکار تجمیع اموال دولتی شکل گرفت و با فراخوانی که آن وزارت‌خانه داشت توانستند حدود 160 هزار سند مالکیت را از مجموع دستگاه‌ها جمع‌آوری کنند که با شروع همکاری سازمان ثبت با ریاست جمهوری امروز این رکورد به بالای 1 میلیون رسیده و به سرعت رو به افزایش است.

 

تویسرکانی تأکید کرد: ما در حال حاضر بیش از 7 برابر املاک را شناسایی کرده‌ایم و به این جمع‌بندی رسیده‌ایم که بسیاری از دستگاه‌ها اطلاع نداشتند که در اقصی نقاط کشور چه میزان اموال دارند.

 

وی افزود: اسناد مالکیتی بسیاری از ساختمان‌ها مربوط به 90 سال قبل بود و تجمیع این مالکیت‌ها و اطلاع مقامات عالی از آن اقدام مهمی بود که سازمان ثبت انجام داد.


مطالب مشابه :


فراخوان صدور پروانه ایجاد دفاتر پیشخوان خدمات دولت در سال 1391 استان مازندران

کارگروه دفاتر پیشخوان خدمات دولت استان دفاتر; فراخوان خدمات خدمات ثبتی غیر دولتی;




مصوبات آخرین کارگروه پیشخوان دولت استان آذربایجان غربی

تصویب فراخوان جدید برای دفاتر با ارائه خدمات دستگاههای دولتی در دفاتر استان کرمانشاه




فراخوان واگذاری خدمات امور مالیاتی دفاتر کشور

ابراهیم کیمه چی، مسوول احصای خدمات دفاتر استان تهران از فراخوان عمومی واگذاری خدمات




ثبت نام اولیه ايجاد دفاتر پيشخوان خدمات دولت استان تهران

تسهیل ارايه خدمات دولتی و بخش دفاتر استان کرمانشاه انجمن دفاتر استان




نتایج اولیه فراخوان تاسیس دفاتر پیشخوان خدمات دولت اعلام شد

نتایج اولیه فراخوان تاسیس دفاتر از دفاتر پیشخوان دولتی خدمات دولت استان




فراخوان شناسایی دفاتر پیشخوان جهت ارایه خدمات سازمان ملی استاندارد ایران

فراخوان شناسایی دفاتر پیشخوان مقرر گردید خدمات آن سازمان در دفاتر استان مازندران




رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:اسناد تنظیم شده در نیروی انتظامی رسمی نیست

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از نهادهای دولتی ایران خدمات استان کرمانشاه




فراخوان ثبت نام جهت واگذاری دستگاه های خودپرداز و اتصال به سوئیچ پیشخوان

های تهران، البرز، قزوین، کرمانشاه خدمات دولتی های دفاتر; فراخوان خدمات




فراخوان های شرکت پیشخوان خدمات گستر ایرانیان

فراخوان های شرکت پیشخوان خدمات شبکه دفاتر پیشخوان اکنون در فراخوان




علت برون سپاری و دلایل ایجاد دفاتر خدمات الکترونیکی ساتا

متقاضیان راه اندازی دفاتر خدمات خدمات در. مرکز استان خود غربی کرمانشاه




برچسب :