جاذبه های گردشگری سروستان
سروستان یکی از شهرهای استان فارس در جنوب ایران است. این شهر مرکز شهرستان سروستان میباشد. بخش مرکزی این شهرستان در ۸۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز واقع است. از محصولات مشهور آن میتوان به لبنیات(به خصوص دوغ)، پسته و زیتون اشاره کرد. این شهر یکی از شهرهای استان است که در آن نفت نیز وجود دارد و پالایشگاه آن در دست احداث است.
راه ها :
سروستان از شمال به منطقه ارسنجان، از شمال غرب به شیراز، از غرب به منطقه اکبرآباد کوار و کوار، از جنوب غرب به خفر، از جنوب به خاوران و تادوان، از جنوب شرق به فسا، از شرق به استهبان و نیریز و از شمال شرق به دریاچه بختگان منتهی میشود. با توجه به منشعب شدن جادهها در سروستان به سایر نقاط فارس ترافیک عبوری این شهرستان قابل توجهاست.
این شهرستان در مسیر اصلی شمال به جنوب کشور قرار دارد و جاده شیراز - بندرعباس از آن عبور میکند. مسیر ۷۹ کیلومتری شیراز-سروستان به صورت بزرگراه شامل دو خط از هر مبدا میباشد.
جاده آسفالت غنبی به طول ۵۶ کیلومتر از سمت شمال این شهرستان را به بخش خرامه متصل مینماید. همچنین جاده سروستان-خاوران در سمت جنوب محور ارتباطی شهرستانهای سروستان، استهبان و نیریز به جهرم میباشند.
از جاذبههای مذهبی سروستان میتوان از امامزاده شاه صفی الدین کوهنجان، امامزاده اسحاق، بقعه بی بی شریفه مهارلو، امامزاده خدیجه بانو مهارلو و قدمگاه کوه چنار مهارلو نام برد
بقاع متبرکه
- امامزاده سید علی ابن اسحاق واقع در روستای کت گنبد
- امامزاده ابراهیم واقع در روستای نظرآباد
- امامزاده ابراهیم واقع در روستای هزاردره
- امامزاده شاصفی الدین واقع در روستای کوهنجان
- امامزاده پیرچراغ واقع در روستای کمال آباد
- امامزاده پیرغیب واقع در روستای شوریجه
جاذبههای تاریخی شهرستان
کاخ ساسان، مقبره شیخ یوسف بن یعقوب سروستانی، مسجد جامع تزنگ، قلعه انگشت گبری، قلعه مخروبه برزو، عمارت پیر رباط(خانقاءقطب الدین اولیاء)، خرف خانه، شهر براته تپه تاریخی مجاور کوهنجان، شهر تاریخی پیر بیابان، حمام کوهنجان، کاروانسراهای متعدد نظیر شاه عباسی مهارلو و خیر آباد و…، قلعههای گوناگون روستاهای کته گنبد، کمال آباد، دولت آباد، نظرآباد، سعادت آبادو… که برخی از این آثار امروزه جزء آثار ملی ثبت شدهاست و برخی هنوز ثبت نگشتهاست. در اینجا به ترتیب الفبا به ذکر مختصری از این آثار پرداخته میشود. کاخ ساسان به علت پروازهای جتهای آموزشی بر فراز آن در وضعیت بحرانی تخریب قرار دارد.[۱]
آثار تاریخی ثبت شده
مقبره شیخ یوسف سروستانی- امامزاده بیبی شریفه خاتون: این امامزاده در شهرستان سروستان در جنوب شرقی روستای مهارلو در میان باغات بادام واقع شدهاست. که مربوط به قرون متأخر اسلامی میباشد.
- قلعه انگشت گبری: در شمال شهرستان سروستان –انتهای جاده کمربندی سروستان به سمت فسا- واقع است. و مربوط به دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی میباشد. این اثر دارای آثار معماری جزیی و در داخل قلعه حصار و برجهای اطراف است که جهت تشخیص بافت معماری آن نیاز به حفریات باستانشناسی میباشد. وجه تسمیه این قلعه روشن نیست ولی قدر مسلم مربوط به زردشتیان قبل از اسلام و امور دینی آنان بودهاست و در داخل آن چاهی در دل کوه حفر شدهاست و بنا به اقوال عموم پر از استخوان مردهاست متأسفانه کاربرد این قلعه روشن نشدهاست.
- تپه شرقی: این تپههای باستانی که مربوط به ازمنه پیش از تاریخ میباشد در شهرستان سروستان در میان باغات دهستان مهارلو واقع گشته که در ۵۰۰ متری جنوب جاده شیراز میباشد. تپههای باستانی و تلها، همان سکونتگاههای گذشته بودهاند که رو به ویرانی نهاده و به تلی از خاک تبدیل شده و آثار و بقایای زندگی مردمان گذشته را در دل خود مدفون ساختهاند.
- تپههای امامزاده ابراهیم نظرآباد: در شهرستان سروستان-روستای نظرآباد – کیلومتر ۱۱ جنوب نظرآباد واقع است و مربوط به دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی میباشد.
- تپههای شهر برات: واقع در ۲۵ کیلومتری شهرستان شیراز که در شمال کوه قلعه گریخته قرار گرفتهاست. و مربوط به دوره اسلامی میباشد.
- تل برزو: در شهرستان سروستان قرار دارد و مربوط به دوره اسلامی میباشد.
- تل پوک: در شهرستان سروستان واز مناطق بخش کوهنجان است و دوره آن مشخص نمیباشد.
- تل سرخو: در شهرستان سروستان دهستان کنو –یک کیلومتری جاده سروستان به شیراز واقع گشته که به دوره اسلامی مربوط میباشد.
- تل شاهرخی مهارلو: در شهرستان سروستان ۲ کیلومتری روستای مهارلو واقع است که مربوط به دوران پیش از تاریخ میباشد.
- تل قلعهای مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان سروستان، روستای کت گنبد واقع شدهاست.
- تل محمد حسنی در شهرستان سروستان در ۵/۱ کیلومتری غرب روستای کنو واقع گشته و مربوط به دوره اسلامی است. این اثر در ۸/۵/۱۳۸۱ جزء آثار ملی به ثبت رسید. [شماره ثبت: ۶۰۲۶]
- چهار طاقی پیر رباط در شهرستان سروستان واقع شده و مربوط به دوره اسلامی میباشد. این اثر در ۲۵/۱۲/۱۳۷۹ جزء آثار ملی به ثبت رسید. [شماره ثبت: ۳۳۹۷]در باغستان شمال سروستان که آبی خوش و گوارا دارا میباشد آثار عمارتی رفیع سنگی که متأسفانه امروزه بخش اعظم آن فرو ریختهاست را میتوان رؤیت کرد. این بنا دارای دیوارهایی بس رفیع بوده که قسمتی از آن تا زاویه سقف پا برجاست و معلوم است که آینه کاری و دارای سقفی بسیار زیبا و منقش بودهاست. گفته شده قطب الدین اولیاء، دایی شیخ سعدی، از مشایخ صوفیه قرن ۸هـ. ق در ان مکان سکنی گزیده و درهمین مکان به تدریس عرفان مشغول بودهاست.
- خرفخانههای تنگ غنیبی درشهرستان سروستان کیلومتر ۱۰ جاده سروستان به خرامه در سمت چپ جاده در ارتفاعات واقع است. این اثر مربوط به دوره اشکانی-ساسانی میباشد. در ۲۸/۶/۱۳۸۶ جزء آثار ملی به ثبت رسید. [شماره ثبت: ۱۹۷۳۵]
- قبرستان مهارلو در شهرستان سروستان، در جنوب شرقی دهستان مهارلو در میان باغات واقع است. که مربوط به قرون متأخر اسلامی میباشد. این اثر در ۲۸/۶/۱۳۸۶ جزء آثار ملی به ثبت رسید. [شماره ثبت: ۱۹۷۲۳]
- کاروانسرای خیرآباد شهرستان سروستان کیلومتر ۲۰ جاده سروستان به شیراز، روستای خیرآباد واقع گردیدهاست و مربوط به دوره صفویه میباشد. این اثر در ۲۵/۸/۱۳۸۴ جزء آثار ملی به ثبت رسید. [شماره ثبت: ۱۳۷۴۳]
جاذبههای طبیعی سروستان
منطقه مهارلو که یکی از ۷ منطقه برتر گردشگری کشور است در این شهرستان قرار دارد. دریاچه مهارلو مهمترین جاذبه طبیعی این شهرستان است. از دیگر مناطق طبیعی سروستان میتوان به چشمه سرو نخودی نظر آباد، چشمه قمپ تزنگ واقع در روستای مؤمن آباد، چشمه غنیبی واقع در تنگ غنیبی کیلومتر ۱۵ جاده سروستان - خرامه، چشمه له یاسی (سهراب)واقع در روستای کت گنبد، باغ رباط سروستان، قدح فر در روستای نظرآباد، آب چشمه چنار، آب زنگی، آب محمد خالو، باغ حیدر، کوه زیره، آب گرم و چشمه معدنی و آب بیدک همگی واقع در دهستان مهارلو، آب مهارلو کهنه، آب شیخک در بکت، آب طلیکو مهارلو، آب باغک کت گنبد، آب امامزاده کوهنجان، چشمه آبخونی مهارلو، کمرزرد نظرآباد، بوته نور دولت آباد، چشمه انجیرک، چشمه نباتی کوهنجان، چشمه آبریز جبل کوهنجان و کوه چنار مهارلو اشاره نمود.
مطالب مشابه :
جاذبه های گردشگری سروستان
کانون گردشگران 4 فصل شیراز بخش مرکزی این شهرستان در ۸۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز واقع است.
مدل چرخه گردشگری باتلر
موسسه چشم انداز هزاره سوم ملل -شیراز در این مرحله تعداد گردشگران شروع به افزایش می كند.
غذاهای سنتی شیراز
گردشگری ایران - غذاهای سنتی شیراز گردشگران باهم برنامه ریزی کنید باهم سفر
تمرکز کرهجنوبی بر گردشگران سلامت
اقتصاد شیراز - تمرکز کرهجنوبی بر گردشگران سلامت - اقتصاد - مدیریت - حسابداری - اقتصاد شیراز
تاثیر گردشگری و توریست بر اقتصاد کشورها و شهر شیراز
تاثیر گردشگری و توریست بر اقتصاد کشورها و شهر شیراز بررسی مقایسه ای گردشگران داخلی و
استراتژیهای کرهجنوبی برای توسعه گردشگری
اقتصاد شیراز موضوع دیگری که موجب افزایش گردشگران کرهای شده است، کاهش ساعتهای کاری
نمایشگاه صنایع دستی فارس میزبان مهمانان نوروزی در نوروز 92
یادگاران شیراز - نمایشگاه صنایع دستی فارس میزبان مهمانان نوروزی در نوروز 92 - شیراز و آب رکنی
دیدنیهای شیراز
♥مرجع گردشگری تارا♥ - دیدنیهای شیراز - جایگاه ایران در صنعت توریسم گروه گردشگران
برچسب :
گردشگران شیراز