اخبار فولاد 14 فروردین 89

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران مدير عامل سنگ‌آهن گل گهر:
بزرگ‌ترين مجتمع فولاد و سنگ‌آهن كشور در منطقه سيرجان ساخته مي‌شود

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن

بزرگ‌ترين مجتمع فولاد و سنگ‌آهن كشور در منطقه سيرجان ساخته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد جلال مآب - مدير عامل شركت سنگ‌آهن گل گهر سيرجان - در مراسم افتتاح كارخانه گندله‌سازي سيرجان با بيان مطلب بالا افزود: ما با توجه به پتانسيل‌هاي سنگ آهني منطقه مي‌توانيم سالانه 20 ميليون تن كنسانتره و 15ميليون تن گندله در اين منطقه توليد كنيم.

وي افزود: بيش از يك ميليارد و 300 ميليون تن ذخيره سنگ‌آهن در منطقه سيرجان قرار دارد كه بزرگترين ذخيره كشور را به خود اختصاص داده است.

او با بيان اين كه بزرگترين مجتمع فولاد و سنگ‌آهن كشور در منطقه سيرجان ساخته خواهد شد، تصريح كرد: طبق بررسي‌هاي انجام شده، اقتصادي‌ترين منطقه كشور براي توليد فولاد، سيرجان است كه اشتغال‌زايي بسيار زيادي را در اين منطقه ايجاد خواهد كرد.

وي افزود: طبق برنامه براي توليد سالانه 40 ميليون تن فولاد در كشور نيازمند توليد 56 ميليون تن گندله هستيم كه با افتتاح اين كارخانه توانستيم توليد گندله كشور را به مرز 20 ميليون تن برسانيم.

به گفته او عمليات اجرايي ساخت كارخانه چهار سال طول كشيد كه با توليد پنج ميليون تن گندله براي حدود پنج هزار و 500 نفر به صورت مستقيم و غير مستقيم اشتغال‌زايي خواهد كرد.

وي هزينه ارزي و ريالي اجراي اين پروژه را 300 ميليارد تومان ذكر كرد و گفت: ساخت مجتمع جديد گل گهر با ظرفيت 10ميليون تن گندله را نيز آغاز كرده‌ايم.

به گفته مدير عامل شركت سنگ‌آهن گل گهر، طرح كارخانه هماتيت گل گهر نيز در يك ماه‌ آينده به بهره‌برداري خواهد رسيد.

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران كره و آمريكا فولاد بحرين را توسعه مي‌دهند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن

دو گروه كره‌اي برنده مناقصه مربوط به توسعه يك كارخانه توليد فولاد در بحرين شدند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اين اساس دو شركت كوبه استيل و مهندسي سامسونگ قصد دارند طي قرارداد به ارزش 1.2 ميليارد دلار يك كارخانه توليد فولاد خام در بحرين را توسعه دهند.

به گزارش بلومبرگ، همچنين شركت يونايتد استيل آمريكا نيز در بخشي از پروژه توسعه كارخانه فولاد بحرين مشاركت دارد.

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران وزير صنايع ومعادن:
با راه‌اندازي طرح‌هاي نيمه تمام، رتبه ايران در توليد فولاد خام تك رقمي مي‌شود
سهم بخش صنعت و معدن در توليد ناخالص ملي از 22درصد گذشت

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن

با راه‌اندازي طرح‌هاي نيمه تمام، رتبه كشور در توليد فولاد خام درجهان به كمتر از 10 ارتقا خواهد يافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي اكبر محرابيان - وزير صنايع و معادن - امروز با بيان اين مطلب افزود: سال 1389 سالي پر از افتتاح و اجراي طرح‌هاي بزرگ در كشور خواهد بود.

وي با بيان اين كه در دو سال اخير با وجود انواع و اقسام تنگناهاي بين المللي به‌ويژه بحران اقتصاد جهاني توانستيم تمام اهداف برنامه چهارم توسعه را محقق كنيم، خاطرنشان كرد: در سال‌هاي گذشته با تلاش‌هاي انجام شده رتبه كشور در توليد انواع محصولات معدني و صنعتي در جهان ارتقا يافت.

وي افزود:‌ به عنوان مثال رتبه كشور در توليد فولاد خام در جهان از 21 به 16 ارتقا يافت كه با راه‌اندازي طرح‌هاي نيمه تمام نيز رتبه ما در توليد فولاد خام به كمتر از 10 ارتقا خواهد يافت.

محرابيان با بيان اين كه رتبه كشور در توليد جهاني سنگ‌آهن نيز از 13 به كمتر از 10 رسيده است، تصريح كرد‌:‌ در توليد سيمان نيز رتبه ما از 14 به 9 ارتقا يافته است. ضمن آن‌كه در توليد خودرو سواري نيز از رتبه 16 به 12 رسيده‌ايم.

وزير صنايع و معادن در مراسم افتتاح كارخانه گندله سازي شركت سنگ‌آهن گل گهر سيرجان ادامه داد: ما با تلاش‌هاي انجام شده توانستيم در توليد فولاد خام 34درصد، شمش آلومينيوم 35 درصد، مس كاتد 31درصد، سيمان 42درصد، سنگ‌آهن دانه‌بندي شده 94درصد و خودرو سواري 96 درصد رشد توليد را محقق كنيم.

وي با بيان اين كه در سال 1384 سهم صنعت و معدن در رشد اقتصادي كشور 41درصد بود كه در سال 1387 به حدود 67درصد ارتقا يافته است، خاطر نشان كرد: اين آمارها نشان‌دهنده رشد بسيار خوب اين بخش در كنار ديگر بخش‌هاي كشور است.

او خاطرنشان كرد: مقدار سرمايه‌گذاري صنعتي در كشور در سال 1383 نيز 13 هزار ميليارد تومان بوده كه در پايان برنامه چهارم توسعه به 70 هزار ميليارد تومان رسيده است.

وزير صنايع و معادن با بيان اين كه در بخش اشتغال نيز در پايان سال 1383 سهم اشتغال صنعت و معدن در كشور 19.5 درصد بود، تصريح كرد: اين رقم در پايان سال گذشته به 21درصد ارتقا يافته است.

وي يكي از شاخص‌هاي مهم ارزيابي عملكرد بخش صنعت و معدن را سهم آن در توليد ناخالص ملي دانست و گفت: اين مقدار در سال 1379 برابر با 15.2 درصد بود كه در پايان سال 1383 به 18.5درصد رسيد. با اين حال تا پايان سال گذشته ما از مقدار 22درصد فراتر رفتيم كه اين موضوع نشان دهنده آن است كه بخش صنعت توانسته اهداف و برنامه‌هاي از پيش تعيين شده را محقق كند.

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران نگراني شديد خودروسازان اروپايي از افزايش قيمت فولاد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو

افزايش قيمت جهاني سنگ‌آهن به شدت خودروسازان بزرگ اروپايي را تهديد مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بسياري از خودروسازان بزرگ اروپا مانند فولكس‌واگن، پژو سيتروئن و فيات نگران افزايش قيمت جهاني سنگ‌آهن و به تبع آن رشد قيمت فولاد هستند.

چندي پيش بزرگترين توليدكننده سنگ‌آهن جهان از توافق خود با فولادسازان آسيايي براي افزايش 90 درصدي قيمت سنگ‌آهن توليدي خود خبر داد.

به گزارش بلومبرگ، در همين حال خودروسازان اروپايي در تلاش هستند تا به هر طريق ممكن از افزايش خيره‌كننده قيمت جهاني فولاد جلوگيري كنند. اتفاقي كه مي ‌تواند هزينه‌هاي توليد صنعت خودروسازي را به شدت افزايش دهد.

 

فارس - سياسي محرابيان: راه اندازي طرح هاي نيمه تمام فولاد رتبه ايران را به كمتر از 10 ارتقا مي دهد

با راه‌اندازي طرح‌هاي نيمه‌تمام؛ رتبه فولاد ايران به كمتر از 10 ارتقا مي‌يابد

خبرگزاري فارس: وزير صنايع و معادن گفت: در اين مدت در بخش فولاد خام بدون در نظر گرفتن ظرفيت، از رتبه 21 امروز به رتبه 16 ارتقا يافتيم كه با راه‌اندازي طرح‌هاي نيمه‌تمام به رتبه كمتر از 10 دست مي‌يابيم.

A0684383.jpg

به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، علي‌اكبر محرابيان پيش از ظهر امروز در آيين افتتاح كارخانه گندله‌سازي سيرجان اظهار داشت: در ابتداي سال 89 شاهد افتتاح يكي از طرح‌هاي عظيم صنعتي كشور هستيم و اميدواريم كه سال جاري سالي پر از افتتاح در بخش‌هاي مختلف به ويژه طرح‌هاي صنعت و معدن باشد.
وي افزود: برنامه چهارم در حالي محقق شد كه ما انواع و اقسام تنگناهاي بين‌المللي به ويژه بحران جهاني اقتصاد را تجربه كرديم و اگر قدري به آمار رشد اقتصاد كشورها نگاه كنيم، ميزان شكاف اقتصادي به وجود آمده در كشورها را مي‌توان مشاهده كرد.
محرابيان تصريح كرد: يكي از شاخص‌هاي مهم ارزيابي بخش صنعت و معدن، سهم صنعت و معدن در توليد ناخالص ملي است كه اين سهم در سال 79 عدد 02/15 درصد بود و تا پايان سال 83 به 5/18 درصد رسيد.
وي خاطرنشان كرد: در چشم‌انداز 20 ساله كشور براي توليد ناخالص ملي عدد 25 درصد پيش‌بيني شده و بسيار خوشحاليم كه طبق برآوردها تا پايان سال 88 عدد 22 درصد را پشت سر گذاشتيم و اين نشان مي‌دهد كه بخش صنعت توانسته است‌ به برنامه‌هاي از پيش تعيين شده خود برسد.
وزير صنايع و معادن اظهار داشت: موضوع بعدي سهم رشد صنايع و معادن در رشد اقتصادي كشور است كه اين سهم در سال 84 عدد 41 درصد بود و در سال 87 بر اساس گزارش‌هاي بانك مركزي به حدود 67 درصد ارتقا پيدا كرده و اين نشان‌دهنده رشد بسيار خوب اين بخش در كنار بخش‌هاي ديگر كشور است.
وي با اشاره به اهميت بخش صنعت و معدن در اشتغال كشور گفت: در بخش اشتغال صنعت و معدن در پايان سال 83 يعني پايان برنامه سوم سهم اشتغال 5/195 درصد بود و اين در حالي است كه برآوردها نشان‌دهنده رشد 5/21 درصدي تا پايان سال 88 است.
محرابيان با اشاره به عدد 25 درصد سهم اشتغال طي 15 سال آينده كاري افزود: اين كار شدني است و من فكر مي‌كنم كه اگر با همين شيب حركت كنيم، به بالاتر از 25 درصد هم در اين بخش مي‌رسيم.
وي تصريح كرد: تعداد كل پروانه‌هاي صادره در برنامه سوم 20 هزار فقره بوده كه اين عدد در برنامه چهارم به 35 هزار فقره ارتقا پيدا كرده و اين نشان‌دهنده رشد مناسب تعداد پروانه‌هاي صادره در بخش صنعت و معدن است.
محرابيان با اشاره به سرمايه‌گذاري انجام شده صنعتي در كشور خاطرنشان كرد: طي برنامه سوم مجموع سرمايه‌گذاري كشور 13 هزار ميليارد تومان بوده كه اين سرمايه‌گذاري در برنامه چهارم به عدد 70 هزار ميليارد تومان رسيد.
وي تصريح كرد: رشد 4/5 برابري را به نرخ جاري در بخش صنعت داريم و اگر ما اين را به نرخ ثابت سال 83 بدل كنيم، در نتيجه سرمايه‌گذاري برنامه سوم 14 هزار و 400 ميليارد تومان و سرمايه‌گذاري برنامه چهارم 42 هزار ميلياد تومان مي‌شود كه نشان مي‌دهد، حدود سه برابر به نرخ ثابت در بخش صنعت سرمايه‌گذاري شده است.
وزير صنايع و معادن با بيان اينكه در اشتغال پروانه‌ها هم رشد 48 درصدي وجود دارد، گفت: در توليد محصولات منتخب يعني محصولاتي كه بيشترين رشد را تشكيل مي‌دهند، در فولاد خام حدود 34 درصد رشد داشتيم و در محصولات فولادي 58 درصد، در شمش آلمينيوم 35 درصد، مس كاتد 31 درصد، سيمان 42 درصد، خودرو سواري 96 درصد و در سنگ‌آهن دانه‌بندي شده 94 درصد رشد را پشت سر گذاشته‌ايم.
وي اظهار داشت: البته مهم‌ترين ويژگي كه ما در سال‌هاي گذشته داشتيم، ايجاد ظرفيت‌هاي جديد بود و با اين ظرفيت‌هاي به وجود آمده، رشد توليد كشور در سال‌هاي آينده به صورت تصاعدي قابل توجه است.
محرابيان با اشاره به رتبه جهاني جمهوري اسلامي ايران در بعضي از محصولات در مقايسه سال 2004 با 2009 تصريح كرد: در اين مدت در بخش فولاد خام بدون در نظر گرفتن ظرفيت از رتبه 21 امروز به رتبه 16 ارتقا داشته‌ايم كه با راه‌اندازي طرح‌هاي نيمه‌تمام به رتبه كمتر از 10 دست مي‌يابيم.
وي خاطرنشان كرد: در توليد آلمينيوم از رتبه 26 قبل از راه‌اندازي كارخانه «هرمز آل» به رتبه 24 رسيديم و با عملياتي شدن اين كارخانه ما به رتبه كمتر از 20 مي‌رسيم.
محرابيان گفت: در توليد سنگ‌آهن از رتبه 13 به كمتر از 10، در توليد خودرو سواري از رتبه 16 به 12 رسيدم و در سيمان از 14 به 9 ارتقا پيدا كرده‌ايم.
وزير صنايع اظهار داشت: در برنامه سوم مجموع صادرات صنعتي و معدني كشور 6/16 ميليارد دلار بود و اين صادرات در برنامه چهارم به 2/61 ارتقا پيدا كرده است.
وي افزود: بر همين اساس سهم صادرات صنعتي و معدني از سهم 59 درصدي، امروز به سهم 85 درصدي رسيد و با عملياتي شدن ظرفيت‌هاي توليد در سال 89 شاهد جهش در اين بخش هستيم.

 

ايرنا - سياسي سيرجان اقتصادي ترين منطقه توليد فولاد كشور است

خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۱۴/۰۱/۸۹‬
كرمان- مديرعامل مجتمع گل گهر سيرجان گفت: با توجه به كارشناسي‌هاي انجام شده ، سيرجان اقتصادي‌ترين منطقه توليد فولاد در كشور است.

محمد جلال مآب روز شنبه در آيين افتتاح كارخانه گندله‌سازي سيرجان افزود:
زنجيره فولاد كشور نيازمند احداث كارخانه‌هايي نظير گندله‌سازي است.

وي با بيان اينكه توليد فولاد كشور قبل از سال ‪ ۱۴۰۰‬به ‪ ۴۰‬ميليون تن افزايش خواهد يافت، اظهار داشت: تقريبا ‪ ۵۶‬ميليون تن گندله به منظور توليد فولاد بايد در كشور توليد شود.

مديرعامل مجتمع گل گهر سيرجان با اشاره به اينكه كارخانه گندله‌سازي گل گهر نخستين كارخانه گندله‌سازي در شهرستان سيرجان است، گفت: توليد گندله اين واحد صنعتي تا ‪ ۱۵‬ميليون تن طبق برنامه افزايش خواهد داشت.

وي افزود: توليد گندله كشور با افتتاح كارخانه گندله‌سازي شهرستان سيرجان به ‪ ۲۰‬ميليون تن رسيده كه تقريبا ‪ ۳۰‬درصد افزايش توليد گندله بوده است.

جلال مآب گفت: عمليات اجرايي كارخانه گندله‌سازي شهرستان سيرجان از اواسط سال ‪ ۱۳۸۳‬شروع و با تلاش بي‌وقفه در حال حاضر به بهره برداري رسيد.

وي رشد و پيشرفت عمليات اجرايي كارخانه گندله‌سازي شهرستان سيرجان را در مقايسه با سال‌هاي گذشته داراي ركورد متناسب و معمول دانست و افزود: اين ركورد در آينده كافي نخواهد بود.

وي از وجود ‪ ۱۹‬هزار تن تجهيزات در كارخانه گندله‌سازي سيرجان خبر داد و اظهارداشت: بيش از ‪ ۵۳‬درصد اين تجهيزات توليد داخل كشور بوده كه يكي از نقاط برجسته اين طرح است.

وي ابراز اميدواري كرد كه استفاده از تجهيزات ساخت كشورمان در كارخانه هاي بعدي افزايش يابد.

جلال مآب با بيان اينكه، يك ميليارد و ‪ ۳۰۰‬ميليون تن ذخيره سنگ آهن در شهرستان سيرجان شناخته شده و قابل بهره برداري است، افزود: با اين منابع ذخيره مي‌توان ‪ ۲۰‬ميليون تن كنستانتره و پنج ميليون تن فولاد در كشور توليد كرد.

وي اظهار داشت: با طرح‌هاي اجرا شده و در دست اجراي شركت گل گهر سيرجان هشت و نيم ميليون تن افزايش توليد كنستانتره در بهار ‪ ۱۳۹۰‬خواهيم داشت.

وي افزود: مجتمع جديد گل گهر با ظرفيت ‪ ۱۰‬ميليون تن كنستانتره و ‪۱۰‬ ميليون تن گندله و پنج ميليون تن هم در حال بررسي و كارشناسي است.

مديرعامل مجتمع گل گهر سيرجان اظهار داشت: مجتمع جديد گل گهر سيرجان به حدود چهار هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري نياز دارد.

وي با اشاره به اينكه طرح مجتمع جديد گل گهر سيرجان در سه فاز چهارساله، شش ساله و هشت ساله طراحي شده، افزود: در فاز اول شش ميليون تن كنستانتره و پنج ميليون تن گندله در مدت زمان چهارسال آينده توليد خواهد شد.

جلال مآب گفت: مجتمع جديد گل گهر سيرجان بيش از ‪ ۱۵‬هزار نفر اشتغالزايي به همراه خواهد داشت.

وي با اشاره به فرمايش رهبر مقام انقلاب مبني بر نامگذاري سال جاري به همت مضاعف و كار مضاعف ، گفت: حضور رييس جمهوري در نخستين روزهاي سال در بخش صنعت بيانگر توجه به توليد و اشتغال است.


وي همچنين از اجراي طرح كارخانه هماتيت در كمتر از يك ماه آينده و افتتاح خط چهار كارخانه كنستانتره در بهار سال آينده خبر داد

 

اكونيوز - سياسي توليد فولاد از شاخص هاي پيشرفت صنعتي است

تولید فولاد از شاخص های پیشرفت صنعتی است

اکونیوز:رئیس جمهور تولید فولاد را پایه ساختن کشور خواند و گفت : به هر گونه ای که بخواهیم ایران را بسازیم باید فولاد را خودمان تولید کنیم و تولید فولاد از شاخص های پیشرفت صنعتی است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir) "دکترمحمود احمدی نژاد" در مراسم بهره برداری از بزرگترین کارخانه گندله سازی خاورمیانه در گل گهر سیرجان با بیان اینکه هر کاری که بخواهد اجرا شود به فولاد نیاز دارد، گفت: برنامه ریزی بسیاری برای تولید فولاد صورت گرفته است و همه امکانات از جمله معادن سنگ آهن و انرژی در کشور وجود دارد.
 احمدی نژاد با اشاره به اینکه به جز این ظرفیت ها برای تولید فولاد به تلاش متخصصان نیز نیاز داریم، افزود: تولید 40 میلیون تن فولاد ممکن است دست نیافتنی به نظر آید اما تجربیات انقلاب اسلامی به ویژه در سال های اخیر نشان می دهد دستیابی به این میزان امکان پذیر است.
رئیس جمهور گفت: در سال 83 ظرفیت بخش دولتی در تولید فولاد 9 و 8 دهم میلیون تن بود اما اکنون 15 و 8 دهم میلیون تن و با حساب بخش خصوصی این میزان به 17 و نیم میلیون تن رسیده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به سرعت ظرفیت تولید فولاد را افزایش دهیم، اضافه کرد: از همه کسانی که دست اندرکار و طراح و سازنده مجموعه بزرگ گندله سازی سیرجان بوده اند می خواهم این راه را با سرعت بیشتری ادامه دهند.
احمدی نژاد گفت: مردم استان کرمان از والاترین مردمان ایران هستند که به فرهنگ و اقتصاد ایران خدمت کرده اند و امروز از مفیدترین مردمان ایران هستند.
وی گفت: کرمان از نظر ظرفیت مادی به رغم همجواری با کویر خشک، سرشار از نعمت های الهی است.
رئیس جمهور اضافه کرد:‌ خدا را سپاس می گویم که یک بار دیگر به دیار پاکان، مومنان و تلاشگرانی آمدم که همه وجود، لطف و کرامتشان برای ایران است.
رئیس جمهور ساختن ایران را بالاترین کار انقلابی دانست و گفت: هر کس طرفدار آزادی، کرامت انسان و درپی برپایی عدالت و عزت انسان است باید آستین را بالا بزند و ایران را بسازد. 
احمدی نژاد افزود: ساختن ایران یعنی باز کردن دریچه نجات به روی همه بشریت و بالا بردن پرچم عزت انسان و مستحکم کردن پایه های عدالت طلبی در دنیا. 
 گفت: امروز پرچم یگانه پرستی و عدالت طلبی در ایران برافراشته شده است و ایران قدرتمند به معنی قدرتمند شدن جبهه عدالت طلبی در جهان است.
رئیس جمهور گفت : ایران قدرتمند به معنی پیدا شدن یک نقطه اتکای شکست ناپذیر برای همه ملت های خواهان عزت، آزادی و عدالت است.
احمدی نژاد با بیان اینکه امروز دو جبهه بیشتر در دنیا وجود ندارد، گفت: یک جبهه ملت ها و حق طلبان و عدالت طلبان و پاکان هستند که پرچم آن در ایران برافراشته شده است و خودخواهان، سلطه طلبان و زورگویان در طرف مقابل قرار دارند.
وی با بیان اینکه ملت ها پیشرفت ایران را پیشرفت خودشان می دانند، گفت: امروز پیشرفت ایران آرزوی همه ملت های آزادی خواه جهان است. 
احمدی نژاد گفت: تجربیات سال های اخیر نشان داد که می توانیم ایران را بسازیم و پنج سال اخیر یکی از سخت ترین دوران ملت ما و انقلاب بود.
رئیس جمهور گفت: در بحران اقتصادی جهان رشد و شتاب اقتصادی همه مدعیان منفی شد و تنها یکی دو کشور از جمله ایران رشد مثبت داشتند و کمترین آسیب از این بحران سنگین به ملت ایران وارد شد.
وی گفت: بسیاری از کشورها ذخایر ارزی سنگین خود را از دست دادند و دچار مشکلات بزرگی شدند و در آمریکا نیز، طبق گزارش خودشان هم اکنون 15 میلیون نفر بیکار وجود دارد. 
احمدی نژاد گفت: آنان تصور می کردند ایران نیز با موج بیکاری، ورشکستگی، تعطیلی کارخانه ها و توقف سرمایه گذاری مواجه می شود با این حال در سنگین ترین بحران مالی جهانی باوجود فشارهای اقتصادی جبهه استکبار بر ایران، موفق بودیم.
وی گفت: در چهار پنج سال گذشته کاری که برضد ملت ایران کردند باهیچ ملتی سابقه نداشته است و به تصور خودشان مجاری تنفسی ایران را بستند، اما همت بلند ملت، متخصصان و دلسوزان این سرزمین هم بحران مالی جهانی و هم فشارهای اقتصادی را در هم شکست و ایران رو به پیشرفت است.

 

پانا - اجتماعي ضرر 16 ميليارد توماني توليد كنندگان فولاد ناشي از نوسان قيمت

NewsCounter.aspx?id=126108 

 رئيس انجمن توليد کنندگان فولاد به پانا خبر داد:
    ضرر 16 ميليارد توماني توليد کنندگان فولاد ناشي از نوسان قيمت

    خبرگزاري پانا: رئيس انجمن توليد کنندگان فولاد با اشاره به ضرر 16 ميليارد توماني توليد کنندگان اين بخش ناشي از نوسان قيمت فولاد، گفت: توليد کنندگان فولاد با ضرر 700 دلاري در فروش هر تن روبرو هستند.

Pana_Content_0000515644_1.jpg

تقي بهرامي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي پانا، اظهار داشت: توقف پرداخت تسهيلات بانکي  و همچنين احتمال اجراي طرح هدفمند شدن يارانه ها موجب نگراني توليد کنندگان اين بخش شده است.

رئيس انجمن توليد کنندگان فولاد تصريح کرد: هم اکنون انبارهاي فولاد مملو از مواد اوليه است و فعالان اين بخش تاکنون موفق به تثبيت بازار اين بخش نشده اند.

وي با اشاره به ضرر 16 ميليارد توماني توليد کنندگان اين بخش ناشي از نوسان قيمت فولاد، گفت: توليد کنندگان فولاد با ضرر 700 دلاري در فروش هر تن روبرو هستند.
 
بهرامي با تاکيد بر ريشه يابي مشکلات توليد کنندگان فولاد و رفع آن  ، افزود: با توجه به وجود 56 ميليارد تن ذخاير معدني درکشور بايد ازطرق مختلف به دنبال بهره برداري صحيح از آنها باشيم.
 
وي کاهش سود بانکي را از جمله راهکارهاي موجود عنوان کرد و افزود: در صورت کاهش سود بانکي از 25 درصد به 12 درصد براي واحد هاي توليدي، مشکلات توليدکنندگان اين بخش تا حد بسياري رفع مي شود.

 

پانا- اجتماعي واگذاري پرداخت ديون بازنشستگان شركت فولاد مباركه به دولت

 

رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع به پانا خبر داد:
    واگذاری پرداخت دیون بازنشستگان شرکت فولاد مبارکه به دولت

    خبرگزاری پانا: رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از رفع مشکل بدهی 250 میلیارد تومانی شرکت ذوب آهن به بازنشستگان شرکت فولاد مبارکه اصفهان خبرداد و گفت: طبق مصوبه مجلس ، پرداخت دیون بازنشستگان شرکت فولاد مبارکه به دولت واگذار شده است.

Pana_Content_0000515630_1.jpg

محمدرضا سجادیان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا، اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات شرکت ذوب آهن پرداخت مطالبات بازنشستگان شرکت فولاد مبارکه اصفهان بود که بر اساس تصمیم اخیر مجلس مقرر شد این مبلغ از محل فروش سهام شرکت های دولتی نظیر ایدرو و ایمیدور پرداخت شود.

رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدهی 250 میلیارد تومانی شرکت ذوب آهن به بازنشستگان شرکت فولاد مبارکه ،تصریح کرد: پرداخت این رقم از عهده شرکت ذوب آهن خارج بود و فشار بسیاری به این بخش وارد کرده بود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطر نشان کرد: تصمیم اخیر مجلس ضمن بر طرف شدن مشکل پرداخت بدهی شرکت ذوب آهن ، آرامش خاطر بازنشستگان شرکت فولاد مبارکه را به همراه دارد.


بازار فولاد در سال 88 چگونه سپری شد

منيژه حياتي
سال 88 بی‌شک یکی از سخت‌ترین سال‌های فعالیت برای تمام فعالان بازار آهن از جمله تجار، واحدهای تولیدی، کارگزاران بورس، واردکنندگان و حتی صنایع وابسته بود؛ چراکه به‌رغم رونق‌های گاه و بیگاه معاملات بازار، مشکلات و چالش‌های زیادی سر راه آن قرار گرفت که در بیشتر روزهای معاملاتی چرخش نقدینگی در آن را به حداقل رساند.

عرضه بی‌موقع کالاهای وارداتی، گیج شدن بازار از اخبار متناقض در خصوص تعرفه، کاهش قیمت‌های جهانی، دیر به جریان افتادن بودجه طرح‌های عمرانی دولت در بخش ساخت و ساز، انحصاری بودن عرضه در بورس و عدم ورود دیگر تولیدکنندگان فولادی به این بازار همگی دست به دست هم دادند تا بازار آهن نوسانات زیاد و حتی رکود زیادی در این سال داشته باشد.
اما این فراز و نشیب‌های بازار در عین حال تجربیات خوبی نیز برای فعالان بازار به همراه داشت که نگاهی به آنچه که در این 12 ماه اتفاق افتاد در ادامه می‌آید:
شایعات و رشد قیمت‌ها در فروردین
بازار فولاد سال گذشته را با رشد قیمت میلگرد و تیرآهن آغاز کرد که علت آن انتشار شایعه مربوط به افزایش نرخ تعرفه آهن‌‌آلات بود.
اگرچه گسترش شایعات مربوط به تعرفه فولاد از نیمه سال 87 در بازار آغاز شده و باعث شده تا قیمت‌ها به صورت موقت با رشد روبه‌رو شود؛ اما بی‌خبری‌هایی که معمولا به دلیل تعطیلات نوروز اتفاق می‌افتد شدت تاثیرگذاری این شایعه را در روزهای آغازین فعالیت بازار فولاد در سال 88 بیشتر کرد؛ به طوری که در سومین هفته فروردین ماه که نخستین هفته فعالیت بازار آهن بود، میلگرد در بازار آزاد در هر کیلو یک درصد و تیرآهن8 درصد رشد کرد.
عرضه‌های بورس هم با رقابت تنگاتنگ خریداران روبه‌رو شد، اما این وضعیت پایدار نبود؛ چراکه به دلیل شایعات موجود و رشد قیمت‌ها و از طرفی به دلیل کاهش حجم عرضه‌های ذوب‌آهن به خصوص در مورد میلگرد، بازرگانی دولتی اعلام کرد که به زودی تیرآهن‌های ترکیه و عربستان را که پیش از این وارد کشور کرده، در بورس عرضه خواهد کرد.
در نهایت این خبر باعث شد تا در روزهای پایانی فروردین ماه فولادسازان بخش خصوصی نرخ محصولات خود را در بازار آزاد کاهش دهند تا در صورت ورود کالاهای وارداتی توان رقابت با آنها را داشته باشند، اما همه این خبرها باعث شد تا خریداران هم به امید کاهش قیمت‌ها عقب‌نشینی کنند، اما با وجود اینکه این وضعیت در بازار ورق هم تاثیر گذاشته بود، اما ذوب‌آهن همچنان از کاهش قیمت‌ها در بورس خودداری می‌کرد، از این رو اغلب فعالان بازار خریدهای پروژه‌ای را عامل تثبیت قیمت‌ها در بورس می‌دانستند.
میانگین قیمت تیرآهن در بازار خرده فروشی در این ماه 7788 ریال و میانگین میلگرد 5379 ریال، میانگین ورق سرد 7008 ریال و میانگین ورق گرم 5854 ریال
بود. میانگین میلگرد در فروردین 5350 ریال در بورس و 5379 ریال در بازار آزاد بود.
اردیبهشت و هراس از وارداتی‌ها
از اردیبهشت‌ماه می‌توان به عنوان نخستین توقفگاه بازار آهن در سال گذشته نام برد؛ چراکه وحشت بازار نسبت به عرضه محصولات وارداتی بازرگانی دولتی باعث شد تا معاملات بورس و بازار آزاد با رکود سنگینی در این ماه همراه شود؛ به طوری که اخبار و شایعات مربوط به افزایش تعرفه هم نتوانست تاثیری در تقاضای خریداران داشته باشد و حجم بالایی از معاملات محصولات ذوب‌آهن از سوی خریداران در هفته دوم معاملاتی ابطال شد. این وضعیت به حدی تشدید شد که حتی دامنگیر عرضه‌های وارداتی نیز شد و برخی نهادهای فعال در صنعت فولاد همچون انجمن تولیدکنندگان فولاد به طور جدی پیگیر مساله افزایش تعرفه واردات شدند، اما در نهایت باز هم این تلاش‌ها به نتیجه نرسید. این رکود به حدی بود که حتی عرضه‌کنندگان بیلت CIS هم برای قیمت‌گذاری و فروش محموله‌های خود به ایران سردرگم شدند. در این میان از هفته سوم عرضه‌كنندگان محصولات وارداتی که بیشتر بارهای برگشت خورده از امارات بودند به همراه دیگر کالاهای بازرگانی دولتی اقدام به کاهش قیمت‌های خود کردند که توان رقابت داخلی‌ها را کمتر از قبل کرد، خصوصا اینکه در همین زمان به دلیل انتشار خبری مبنی بر عرضه بزرگ مسکن دولتی در بازار، احتمال کاهش ساخت و ساز در کشور به وجود آمد.
این وضعیت ادامه پیدا کرد تا اینکه در روزهای پایانی اردیبهشت ماه به دنبال عقب‌نشینی تولیدکنندگان داخلی از بازار و عدم ارائه نرخ از سوی آنها، قیمت‌ها روند رو به رشدی به خود گرفت و تقاضا بهتر شد که در غیاب عرضه‌های داخلی این وضعیت باعث شد تا بهترین معاملات بورسی در این ماه به نام محصولات وارداتی ثبت شود، البته دوباره شایعات مربوط به تعرفه و عکس‌العمل رسمی برخی مسوولان در بازار عامل اصلی این افزایش نرخ مطرح شد.


با توجه به رکود حاکم شده در عمده روزهای فعالیت بازار در اردیبهشت ماه، میانگین قیمت میلگرد در بازار خرده فروشی 5297 ریال بود که نسبت به ماه قبل کاهش داشت. میانگین نرخ این کالا در بورس نیز 5280 ریال بود .
تیرآهن در این ماه در بازار خرده‌فروشی با میانگین نرخ 7360 ریال معامله شد. میانگین ورق گرم و سرد در بازار خرده فروشی به ترتیب 5466 و 6744 ریال بود. میانگین قیمت ورق گرم و سرد در بورس به ترتیب 4601 و 6082 ریال به ثبت رسید.
قوت گرفتن تعرفه تا پایان خرداد
معاملات بازار آهن خرداد ماه را با رشد قیمت‌ها که متاثر از اخبار تعرفه بود آغاز کرد. این جو روانی باعث شد تا در معاملات بورس و تنها در 2 روز بیش از 200 هزار تن مقاطع و 91 هزار تن ورق فولادی در رقابت فشرده خریداران معامله شود، به طوری که تیرآهن وارداتی چینی هم 20 تومان رشد داشت، اما از آنجا که عملا خبری از تعرفه نشد بازار مجددا راکد شد، اما باز هم اخباری که از رشد قیمت نفت حکایت داشت و بازارگردانی تجاری که قبلا کالا خریده بودند باعث شد تا مجددا نرخ‌ها در بورس و بازار افزایش پیدا کند. در پی این رویداد قیمت میلگرد در یک روز (18/03/88) بیش از 20 تا 60 تومان رشد داشت و هم در بازار آزاد و هم در بورس این کالا مرز 600 تومان را رد کرد.


اما این وضعیت طولی نکشید؛ چراکه با کنترل تقاضای کارگزاران در بورس سیر صعودی قیمت‌ها در هفته سوم کنترل شد، اما عملا به این اقدامات احتیاج نبود؛ چراکه بازار عملا با افت تقاضا روبه‌رو شد، اما عرضه‌های محدود ذوب‌آهن از افت قیمت‌ها در بورس جلوگیری کرد و شرایطی را در بازار ایجاد کرد که به عقیده فعالان بازار کاملا مصنوعی بود، چراکه در حالی که بازار در رکود بود و تقاضایی وجود نداشت، شاهد رقابت در رینگ فولادی‌ها در بورس بودیم از این رو در بازار غیررسمی نیز عرضه‌کننده‌ها از کاهش نرخ‌های خود خودداری کردند، البته اینکه خریدی در بازار صورت نمی‌‌گرفت هم بر تثبیت نرخ‌ها تاثیرگذار بود، اما تنها ورق‌های سرد فولاد مبارکه در این ماه همراه با تقاضا پیش رفت و قیمت آن از 6082 ریال به 6000 ریال رسید. میانگین ورق گرم در این ماه در بورس 4741 ریال و در بازار آزاد 6170 ریال بود که بیشتر به دلیل پایین بودن حجم عرضه رخ داد.
همان طور که ذکر شد به دلیل افزایش قیمت‌ها در ابتدای ماه و پس از آن توقف خرید و فروش در جریان انتخابات میانگین قیمت میلگرد بالاتر از ماه قبل ثبت شد که در بورس 5958 و در بازار آزاد 5647 ریال بود.
بالا بودن قیمت‌ها و رکود مبادلات
کاهش حجم عرضه در بورس طی ماه چهارم سال 88، نه تنها بر افزایش قیمت‌ها در این بازار منجر شد، بلکه حتی قیمت‌های بازار آزاد را هم تحت تاثیر قرار داد، اما به دلیل ابلاغ نشدن بودجه پروژه‌های دولتی، تاخیر در تعیین تکلیف تعرفه بازار آهن و سختگیری بانک‌ها در ارائه تسهیلات به تجار بازار آهن و مجریان پروژه‌های ساختمانی و همچنین افت قیمت‌ها در بازار‌های جهانی همگی این رشد‌های کاذب در بورس نتوانست یخ بازار را آب کند؛ چراکه همچنان حجم معاملات در سطح پایینی قرار داشت. طی 30 روز تیر ماه میانگین قیمت میلگرد در بورس 6206 ریال و در بازار آزاد 5875 ریال بود.
میانگین قیمت تیرآهن نیز در بورس 7816 ریال و در بازار آزاد 7512 ریال به ثبت رسید. میانگین قیمت ورق سرد در این ماه و در معاملات بورس 6140 ریال و در بازار آزاد 7420 ریال بود.
رکود مقاطع و رونق ورق در مرداد
در معاملات مرداد ماه بازار مقاطع و ورق روند متفاوتی را طی کردند. بر این اساس در حالی که تیرآهن و میلگرد به دلیل خروج تجار از بازار و عرضه وارداتی‌های ارزان قیمت در سرتاسر کشور با افت قیمت و رکود شدیدی روبه‌رو شدند، اما بازار ورق به دلیل رشد نرخ‌های جهانی و هم به دلیل نوع کاربردی آن در صنعت با افزایش قیمت همراه شد.
در ابتدای ماه اگرچه بازار توجه زیادی به تیرآهن از خود نشان داد، اما این جریان هم روزانه آرام‌تر شد؛ چراکه عرضه‌های بازرگانی دولتی بعد منفی جو روانی بازار را بدتر کرد. از این رو تجار از درگیر کردن نقدینگی خود در بازار خودداری کردند، بدین ترتیب سیل انتقادات به بازرگانی دولتی روانه شد. به عقیده منتقدان در شرایطی که حجم معاملات به حداقل رسیده و تولیدکنندگان داخلی امکان فروش کالاهای خود را ندارند نباید عرضه کالاهای وارداتی در بورس ادامه پیدا می‌کرد، خصوصا اینکه کاهش قابل توجه قیمت از سوی این عرضه‌کننده دولتی بازار را کاملا نگران کرد؛ چراکه در هفته دوم مرداد ماه این کالاهای وارداتی در بازار 100 تومان ارزان‌تر از کالاهای داخلی معامله شدند.
میلگرد چینی در این زمان 465 تومان معامله می‌شد، در حالی که قیمت میلگرد داخلی در بورس 550 تومان بود. این شرایط که از سوي برخی از کارشناسان به بدترین شرایط بازار آهن پس از جنگ تحمیلی تشبیه شد، ذوب‌آهن را مجبور کرد تا نرخ خود را به 530 تومان در بورس کاهش دهد که با توجه به عدم عرضه محصولات وارداتی در روزهای پایانی مرداد ماه، خریداران تا حدودی برای خرید کالا ترغیب شدند.
در هفته پایانی مرداد حتی اخبار و شایعاتی در بازار مطرح شد که از کاهش موجودی محصولات وارداتی حکایت داشت، با توجه به افزایش امیدواری‌ها به بازارهای جهانی این عوامل همگی باعث شدند تا تقاضا در بازار اندکی افزایش پیدا کند که نتیجه آن رشد قیمت ورق به 662 تومان و میلگرد به 660 بود. حتی این رشد شامل میلگرد چینی هم که مجددا و به‌رغم موضع‌گیری‌های زیاد در بورس عرضه شده بود؛ شد و قیمت آن به 480 تومان رسید. اما در هر صورت با توجه به اینکه بالاترین رکود و کاهش شدید قیمت‌ها در این ماه صورت گرفت، میانگین قيمت میلگرد 5632 ریال در بورس و 5524 ریال در بازار آزاد به ثبت رسید که نسبت به ماه قبل کاهش داشت. تیرآهن نیز در بورس 7221 ریال و در بازار آزاد 7440 ریال معامله شد که نسبت به ماه قبل کاهش داشت.

 


خروج نسبی رکود از بازار آهن در شهریور ماه
فعالان بازار آهن تلاش زیادی در شهریور ماه کردند تا بازار از رکود خارج شود که نتیجه آن این بود که معاملات بورس خصوصا از نیمه دوم رونق نسبتا بهتری نسبت به مرداد داشت. رشد قیمت نفت و بهبود نسبی بازار جهانی بیلت علت این وضعیت در بازار ایران مطرح می‌شد، اما نکته مهمی که در این مدت اتفاق افتاد این بود که به‌رغم رشد قیمت میلگرد،  میانگین نرخ تیرآهن هم در بازار و هم در بورس نسبت به ماه قبل کاهش داشت در حالی که عموما تیرآهن تقاضای بهتری نسبت به ساير مقاطع دارد و این امر تجربه جدیدی در بازار آهن به شمار می‌رفت.
فعالان بازار بالا بودن موجودی تیرآهن‌های وارداتی در بازار را عامل اصلی بروز این شرایط در بازار می‌دانستند، اما در هر صورت روند رشد میلگرد هم، چندان دوام نیاورد؛ چراکه کاهش قیمت‌ها در چین تمامی بازارها را تحت تاثیر قرار داده و باعث شد تا به‌رغم رشد قیمت بیلت وارداتی به ایران،  بازار با روند سست و بی هیجان از معاملات خود در شهریور گذر کند. تنها امیدواری فعالان بازار ایران در این ایام این بود که با شروع به کار نهادهای دولتی که از زمان انتخابات تقریبا از فعالیت باز ایستاده بودند و همچنین با ابلاغ بودجه‌ها تقاضاهای دولتی وارد بازار شده و نقدینگی در بازار به گردش درمي‌آید، اما همزمان با آن نگرانی از سرد شدن هوا و افت بیشتر ساخت‌وساز هم در بازار وجود داشت. به همین دلیل بود که  انتقادات زیادی نسبت به رشد 60 تومانی قیمت ورق مطرح کردند و آن را خلاف واقع ارزیابی کردند که البته بورس برای جلوگیری از گسترش جو بی‌اعتمادی به بازار از ابطال این معامله که در بازار هم شایعه شده بود، خودداری کرد. گفتنی است میانگین نرخ ورق سرد در بورس 6766 ریال و در بازار خرده فروشی8014 ریال بود که بالاترین نرخ ثبت شده برای آن از اول سال بود.
مهر ماه پر از انتظار
 بازار مهر ماه پرحادثه‌ترین ماه سال 88 بود. فعالان بازار آهن که رکود و سستی معاملات شهریور ماه را به امید رونق گرفتن معاملات در مهر ماه سپری کرده بودند، باز هم با آغاز معاملات مهر ماه با افت تقاضا در بازار آهن و رکود مواجه شدند. از آنجا که همه ساله با آغاز ماه مبارک رمضان معاملات در بازارهای کالایی به حداقل می‌رسد،  فعالان بازار آهن پیش‌بینی می‌کردند که با شروع فصل پاییز که همزمان بود با پایان ماه مبارک رمضان معاملات رنگ دیگری به خود می‌گیرد، اما این اتفاق عملا نیافتاد و شرایطی کاملا برعکس در بازار ایجاد شد، چراکه از یک طرف سررسید تحویل کالاهای فروخته شده ذوب‌آهن فرارسید و از یک طرف تعدادی از پیمانکاران طرح نوسازی‌مدارس جهت تامین نقدینگی،  اقدام به عرضه میلگرد در بازار کردند.
این اتفاق باعث شد تا بازار با انبوه پیشنهادات کالا مواجه شود که نتیجه آن صفر شدن حجم معاملات رینگ فولادی‌ها و کاهش نرخ‌های بازار آزاد در دوم مهر ماه شد.
رشد قیمت میلگرد در بورس که در شهریورماه شروع شده بود در هفته‌های بعدی مجددا در بورس از سر گرفته شد؛ به طوری که به‌رغم افت قیمت‌ها در بازار آزاد در معاملات بورس به دلیل اینکه ذوب‌آهن از قبل با خریداران توافق کرده بود میلگردهای خود را با نرخ‌های
5550 ریال و 6650 ریال در بورس عرضه کرد که با توجه به تفاوت نرخ میان این قیمت‌ها با قیمت‌های بازار آزاد که حول و حوش 5400 و
5700 ریال (با مالیات و هزینه‌های جانبی) بود،  موجب اعتراض بازار شد. این انتقادات در نهایت به کاهش 50 تومانی و یکباره قیمت تیرآهن این شرکت در هفته بعد منجر شد که باز هم باعث غافلگیری بازار و عقب‌نشینی تجار شد. افت قابل توجه تقاضا در این زمان عرضه‌کنندگان را نیز از بازار عقب راند، اما در همین زمان میلگردهای چینی از فرصت استفاده کرده و با کاهش قیمت خود به 400 تومان با نام ضایعاتی وارد بازار شدند که این رویداد نگرانی بازار و نشست اضطراری بزرگان فولاد را در پی داشت.  در پی این نشست تجار با ذوب‌آهن توافق کردند که برای جلوگیری از تشدید فضای نگران‌کننده در بازار آهن،  کاهش قیمت‌ها در بازار از این پس به صورت پلکانی و نه یکباره صورت بگیرد. انتشار این خبر باعث شد تا بازار در پایان ماه مهر اندکی خود را حفظ کند و حتی تیرآهن 20 تا 24،  25 تومان  در بورس رشد کرد و 14 هزار تن معامله شد، اما میلگرد همچنان متزلزل بود به طوری که حتی با وجود کاهش قیمت میلگرد فولاد آذربایجان به 510 تومان هیچ خریداری نداشت و ذوب‌آهن هم از عرضه این کالا تا پایان ماه خودداری کرد. اما اتفاقات این ماه باعث شد تا میانگین نرخ تیرآهن و میلگرد در مقایسه با ماه قبل مجددا کاهش داشته باشد، به طوری که قیمت تیرآهن در بورس 6404 ریال و در بازار آزاد 6928 ریال به ثبت برسد. میانگین میلگرد نیز در بورس،  5694 ریال و در بازار خرده فروشی 5490 ریال بود.
در این میان تنها نرخ ورق در بورس رشد نشان می‌دهد که علت آن تداوم خرید تجار از رینگ بود. از آنجا که قیمت‌ها در بازار آزاد به لحاظ عرضه انبوه کالاهای وارداتی، کاهش پیدا کرده بود تجار بورس با خرید کالا از افت قیمت آن جلوگیری کردند در نتیجه نه تنها میانگین ورق در بورس کاهش نداشت، بلکه در مقایسه با قبل رشد نیز داشت. میانگین هر تن ورق گرم در این ماه در بازار آزاد از 6469 ریال به 6447 ریال رسید، اما در بورس 5932 ریال به 6125 ریال رسید.
ورق سرد نیز با همین مقدار کاهش قیمت در بازار آزاد به طور میانگین 7804 ریال  ثبت شد، اما در بورس میانگین این کالا به 7062 ریال رشد کرد.
توافق بر سر قیمت تیرآهن و بهبود بازار در آبان 
هفته اول آبان با رشد قیمت تیرآهن و افت نرخ میلگرد همراه بود. با توجه به توافق بازار مبنی بر عدم کاهش نرخ تیرآهن،  معاملات این کالا هم در بازار آزاد و هم در بورس بهبود پیدا کرد، به طوری که در  یک روز همزمان با رشد 10 تومانی،  17 هزار تن تیرآهن داخلی و یک هزار تن تیرآهن وارداتی معامله شد، اما عرضه‌های محدود تیرآهن در هفته‌های بعد و به دنبال آن معامله‌های پروژه‌ای و توافقی میلگرد با نرخ 518 و 535 تومان در بورس با موج انتقادات روبه‌رو شد. به عقیده فعالان بازار عرضه نشدن تیرآهن به تداوم رشد قیمت آن منجر شد، به طوری که پس از رشد 10 تومانی در هفته اول در هفته بعد تیرآهن 20 تا 24  از 750 به 775 تومان رسید. در مقابل معاملات پروژه‌ای میلگرد نیز تفاوت قیمت‌های بورس و بازار را افزایش داد، اما تمامی این عوامل و رشد قیمت‌ها در بورس هم نتوانست منجر به رونق معاملات یا افزایش قیمت در بازار آزاد شود و تا پایان ماه معاملات بازار آزاد با روند کاهشی مواجه بود. بازار ورق در آبان برخلاف مهر ماه هم در بورس و هم در بازار آزاد با کاهش قیمت مواجه بود، به طوری که در یازدهم آبان قیمت ورق گرم B ،ا17 تومان و ورق گرم C،  ا 28 تومان  کاهش یافت. در هجدهم آبان مجددا قیمت‌ها در بورس 12 تومان کاهش پیدا کرد. در نتیجه میانگین قیمت ورق گرم در بورس 5843 ریال و در بازار آزاد 6205 ریال شد .ورق سرد نیز 6710 ریال در بورس و 7614 ریال در بازار خرده فروشی معامله شد که همگی افت داشتند.
میانگین تیرآهن در این ماه 6689 ریال بود. میانگین میلگرد در این ماه در بورس 5286 ریال و در بازار 5393 ریال بود که افت قیمت نسبت به ماه قبل داشت.
رکود در آذر ماه مجددا شدت گرفت
تلاش‌ها برای خروج معاملات آهن از رکود، در آذر ماه نیز بی‌نتیجه ماند، این درحالی بود که در بازارهای جهانی با رشد قیمت بیلت و امیدواری به آینده روبه‌رو بودیم.
این شرایط و افت تقاضا در بازار به حدی بود که در بیشتر روزها فولادسازان مشتری برای کالاهای خود چه در بورس و چه در بازار  نداشتند. رکود به حدی عمیق شد که حتی ذوب‌آهن در اقدامی بی‌سابقه برای ترغیب مشتریان به عرضه اعتباری کالاهای خود به صورت LC  دیداری (10 درصد نقدی) روی آورد؛ چراکه بارندگی در شهرهای مختلف و کندی حمل‌و‌نقل بین‌شهری در کشور تقاضا را به شدت کاهش داده بود.
این شرایط حتی توقع خریداران را تا حدی بالابرد که تقاضای خرید میلگرد 495 تومانی از بورس را  داشتند که پس از یک هفته موفق هم شدند. اما این وضعیت بدتر هم شد؛ چراکه بازرگانی دولتی مجددا اقدام به عرضه تیرآهن‌های وارداتی در بورس با نرخ 500 تومان کرد که نرخ‌شکنی بزرگی در بازار محسوب می‌شد؛ چراکه آخرین نرخ تیرآهن ذوب‌آهن 579 تومان  در بورس بود. این کاهش نرخ، شیب افت قیمت‌ها را در بازار بیشتر کرد و هراس زیادی را به وجود آورد. از طرفی خبر توقف فعالیت فولاد آذربایجان که گفته می‌شد به دلیل مشکلات مالی بوده نیز بر شدت این نگرانی‌ها در بازار افزود. هرچند بعدا این خبر تکذیب شده و تعمیرات داخلی خط تولید به عنوان علت این توقف اعلام شد. در این ماه تنها نرخ ورق گالوانیزه در بورس 20 تومان رشد کرده که علت آن محدود بودن تولید آهن در کشور و تقاضای بالای بازار در این مقطع اعلام شد.
اما میانگین ورق گرم و سرد در بورس و بازار خرده فروشی طی 30 روز ماه آذر با کاهش قیمت روبه‌رو بود. بر این اساس میانگین ورق گرم در بورس 5676 ریال و در بازار 6126 ریال بود. میانگین ورق سرد نیز در این ماه در بورس 6710 ریال بود. در بازار آزاد قیمت این کالا 7614 ریال ثبت شد.میانگین میلگرد در این ماه 5037 ریال در بورس و در بازار آزاد 5276 ریال به ثبت رسید. میانگین تیرآهن در این ماه 6368 ریال بود.
دی ماه و شدت گرفتن موج انتقادات به واردات بی‌رویه
هفته اول دی ماه موج انتقادات بازار آهن به سمت بازرگانی دولتی و عرضه میلگردهای وارداتی ای


مطالب مشابه :


Download Mobile Master Professional v6.7.3.2348

Mobile Master, the easy to use and award winning Cell phone and handset manager for Windows - synchronizes all your data between the handset and your computer.




اخبار فولاد 14 فروردین 89

، بر اين اساس دو شركت كوبه استيل و مهندسي سامسونگ قصد دارند طي ماه دی 5722 ریال و




برچسب :