روحانی: تذکر پلیس آخرین مرحله در مساله حجاب است
رئیس جمهوری ایران دیدگاه خود در مورد نقش پلیس از جمله در مورد برخورد با بدحجابی را شرح داده است.
روز چهارشنبه، ١٧ مهر (٩ اکتبر)، حسن روحانی، رئیس جمهوری، در مراسمی در دانشگاه علوم انتظامی امین، در مورد نقش پلیس در نظارت بر پوشش زنان در ایران گفت: "در مساله حجاب، اگر تذکری لازم است باید از مدرسه، دبیرستان، دانشگاه، مساجد، علما و حوزهها آغاز شود و آخرین مرحله، به تذکر پلیس انجامد."
آقای روحانی گفت که پلیس نباید بار همه را خود به دوش بکشد و افزود: "دولت در این راستا مصمم است پیشقدم باشد و وزارت کشور، طبق وظیفه قانونی خود، در این زمینه پیشقدم خواهد بود."
در نظام جمهوری اسلامی ایران، ولی فقیه فرماندهی کل نیروهای مسلح از جمله نیروی پلیس را در دست دارد اما معمولا، اختیارات فرماندهی نیروی انتظامی را به وزیر کشور تفویض میکند.
آقای روحانی اظهار داشت که پلیس باید مظهر امنیت و زدودن تهدید از جامعه باشد اما تاکید کرد که "نه دولت و نه نیروی انتظامی و پلیس، معلم مردم نیستند و مردم نیز دانشآموز نخواهند بود."
برخورد نیروهای دولتی با "بدحجابی" یکی از پدیده های ماندنی در جمهوری اسلامی بوده است
رئیس جمهوری توصیه کرد: "آنجا که پلیس بتواند حضورش را در جامعه کمتر محسوس کند و بیشتر تاثیر بگذارد، شاید برای جامعه فرهنگ دوست ما زیباتر باشد، یعنی کمیتها کاسته و کیفیتها بیشتر شود."
حسن روحانی مسایل اخلاقی را با شرایط اقتصادی جامعه مرتبط دانست و گفت: "ما باید کاری کنیم که اخلاق و عفت استمرار پیدا کند و این شدنی نیست مگر اینکه بیکاری از بین برود و فقر در جامعه برچیده شود."
از ابتدای استقرار جمهوری اسلامی ایران، پوشش ظاهری و نحوه حضور زنان و حتی مردان در جامعه و نقش حکومت در نظارت بر آن یکی از مسایل مهم اجتماعی و سیاسی بوده که گاه باعث بروز اصطکاک بین مردم و دستگاهها و ماموران حکومتی، به خصوص نیروی انتظامی شده است.
در سالهای اول بعد از انقلاب، عدم انطباق پوشش زنان و حتی مردان با معیارهای مورد نظر حکومت واکنش تند ماموران دولتی و گروههای غیر رسمی و مجازاتهای گاه سنگین، مانند جریمه نقدی و شلاق را در پی داشت.
هدف اعلام شده جمهوری اسلامی از ابتدا تغییر فرهنگ و عادت مردم به خصوص زنان در زمینه حق انتخاب پوشش و یکسان سازی آن براساس حجاب مورد نظر حکومت بوده است اما هنوز هم برخورد قانونی با "بدحجابی" و به کار گیری ماموران انتظامی در این زمینه لازم دانسته میشود.
رویکرد احمدی نژاد نسبت به موضوع حجاب و عفاف با انتقاد برخی از مقامات حکومتی و مذهبی مواجه شد
در عین حال، سیاست حجاب اجباری در ایران با انتقاداتی از سوی مدافعان حقوق بشر و آزادی فردی مواجه بوده که به خصوص استفاده از خشونت و کاربرد تنبیههای تحقیرآمیز در این زمینه را محکوم دانستهاند.
معمولا، عملیات پلیس در برخورد با پوشش غیرقابل قبول حکومت در اوایل تابستان شدت میگرفته اما در سال جاری، نیروی انتظامی در شهریور ماه اعلام کرد که مقابله با "بدپوششی و بدحجابی" را در برخی مناطق تهران آغاز کرده است.
با صدور اعلامیه پلیس در این زمینه، پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل آقای روحانی گزارش کرد که وی "با تاکید بر حساسیت موضوع اخلاقی - اجتماعی عفاف و حجاب و لزوم اهتمام به آن، از همه مردم اخلاقمدار و به ویژه جوانان رشید و فهیم کشور دعوت کرد تا با رعایت این دستور دینی، هنجارهای مورد قبول اکثریت جامعه را محترم بشمارند." وی از ماموران پلیس خواست تا "با رویکرد اخلاقی و به دور از افراط و تفریط" موضوع حجاب را پیگیری کنند.
آقای روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی گفته بود که "من به پلیس کمک خواهم کرد که امنیت واقعی باشد و دختران ما در خیابان احساس امنیت کنند و نخواهیم گذاشت ماموری بی نام و نشان از کسی سئوال کند."
در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، نگرش رئیس جمهوری به موضوع "عفاف و حجاب" باعث شده بود تا برخی از نهادها و مقامات حکومتی و مذهبی، دولت را به سهل انگاری در اجرای "طرح جامع عفاف" مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و کوتاهی در مبارزه با بدحجابی متهم کنند. آقای احمدی نژاد در مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که برنامه هایی مهمتر از توجه به ظاهر جوانان دارد.
آقای احمدی نژاد در یکی از مصاحبه های خود در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران، از برخورد خشونت آمیز با بدحجابی انتقاد کرده و گفته بود که باید در این زمینه، به کار فرهنگی روی آورد. این سخنان واکنش های تندی را در پی آورد.
علی مطهری، یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس، هشدار داد که در نتیجه چنین اظهاراتی "قشر متدین و حزباللهی که حافظان انقلاب در مواقع خطر هستند سرخورده میشوند" و گفت که "مردم ما برای انرژی هستهای یا پرتاب ماهواره به فضا انقلاب نکردند چون اگر رژیم شاه هم بود، بالاخره با کمک آمریکا و غرب ما به این فناوریها می رسیدیم، اما روح و جان انقلاب ما، همین مسایل فرهنگی است."
همچنین، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز در پاسخ به انتقاد آقای احمدی نژاد از برخورد پلیس با بدحجابی، گفت که "هیچکس حق ندارد جلوی اقدامات پلیس را در این زمینه بگیرد."
مطالب مشابه :
مسابقه طراحی معماری سر در دانشگاه علوم انتظامی امین - نویسنده : مسعود جوادی
Arciran - مسابقه طراحی معماری سر در دانشگاه علوم انتظامی امین - نویسنده : مسعود جوادی - * آرک
بازدید از مجتمع آموزش عالی کوثر
مستقر در دانشگاه علوم انتظامی امین عصار، رئیس دانشگاه علوم انتظامی امین و
دانلود سوالات آزمون استخدامی نیروی انتظامی
دانلود سوالات آزمون استخدامی نیروی انتظامی سوالات استخدامی دانشگاه علوم پزشکی و
به میزبانی تیم پژوهشگاه شاخص پژوه، قهرمانان لیگ تیراندازی با کمان در اصفهان رخ نمائی خواهند کرد
دانشگاه علوم انتظامی امین، ریف ایران استراحت، دانشگاه علوم انتظامی امین
ناجا باید مسلح بر تکنولوژی جدید باشد/ افتخار داریم هر نقطه چرکینی در سازمان را جراحی و به مردم اعلام
دانشگاه فضای سایبر سردوشیبگیر دانشآموختگان دانشگاه علوم انتظامی امین اظهار
پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان همچنان در صدر لیگ تیراندازی با کمان
4 دهکده کمانداران، دانشگاه علوم انتظامی امین تیم دانشگاه علوم انتظامی امین با
تستهای پزشکی دانشگاه افسری ارتش:
نیروی انتظامی تستهای پزشکی دانشگاه از زیر نظر وزارت علوم خارج شد و شرط ورودی آن
رزومه محمد مهدی بابائی
دانشگاه علوم پزشکی مجله علمی ترویجی توسعه منابع انسانی دانشگاه علوم انتظامی امین. 2
روحانی: تذکر پلیس آخرین مرحله در مساله حجاب است
مجله اینترنتی حجاب ایرانی - روحانی: تذکر پلیس آخرین مرحله در مساله حجاب است - گاهنامه فرهنگی
برچسب :
دانشگاه علوم انتظامی امین