بودجه آموزش و پرورش چگونه افزایش یافت؟

th?id=HN.608036626478793754&pid=1.7
 

بودجه آموزش و پرورش چگونه افزایش یافت؟

بودجه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۴ بالاخره از کوره بحث و بررسی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بیرون آمد.  

طبق اخبار اعلام شده، اعتبارات پیشنهادی از سوی دولت برای آموزش و پرورش در کمیسیون تلفیق به میزان ۱۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.  

البته پیش از این کوچکی نژاد، نماینده کمیسیون آموزش‌وتحقیقات در کمیسیون تلفیق مجلس، خبر‌ تصویب احکام ۶ هزار میلیارد تومانی در کمیسیون تلفیق برای کمک به بودجه آموزش‌وپرورش را اعلام کرده بود.  

براساس احکام بیان شده از سوی کوچکی نژاد کلیه بانکها، آستان قدس رضوی و بنگاه‌های اقتصادی، ستاد اجرایی فرمان امام و بنگاه‌های اقتصادی، نیروهای مسلح و تمام شرکت‌های سودده به استثنای شرکت نفت در زمره نهادهای پرداخت کننده مالیات به آموزش و پرورش قرار می‌گرفتند.

مسئولین آموزش و پرورش باید توجه داشته باشند که فرآیند افزایش بودجه این وزارتخانه در مجلس علاوه بر مطالبه نمایندگان، به جدیت و پیگیری وزارتخانه نیز وابسته است. چرا که پشتیبانی مسئولین آموزش و پرورش، موجب افزایش انگیزه و قدرت چانه‌زنی نمایندگان در کمیسیون‌های آموزش و تلفیق خواهد بود. اما متأسفانه روزهای اخیر، خبری در رسانه‌ها مبنی بر پیگیری خاص وزارت آموزش و پرورش برای افزایش بودجه پیشنهادی به مجلس منتشر نشد.

کوچکی نژاد، به مطلب دیگری نیز اشاره نموده که جالب توجه است: شرط دستیابی به اعتبارات درنظر گرفته شده برای آموزش و پرورش، جدیت این وزارتخانه در مطالبه بودجه خود از خزانه داری و سازمان مدیریت است. یکی دیگر از اعضای کمیسیون آموزش مجلس نیز از عدم ساماندهی مشکلات مالی آموزش و پرورش انتقاد کرده و گفته است که این وزارتخانه نتوانسته سهم خود را از خرانه دریافت کند.

سرانجام طرح رتبه بندی معلمان چه خواهدشد؟ 


طبق اعلام معاون اول رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش طرح رتبه‌بندی معلمان تا پایان سال جاری به مجلس تقدیم خواهد شد.  

یکی از نیازمندی‌های این طرح، پیش بینی بار مالی ناشی از اجرای رتبه بندی معلمان است که طبق ادعای یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس، این مهم در لایحه بودجه ۹۴ دیده نشده است. 

 این نماینده مجلس در خصوص طرح رتبه بندی معلمان گفت: «تعدادی از نمایندگان در مجلس با امضای طرحی به دنبال این بودند که دولت را موظف به ارائه طرح نظام رتبه‌بندی معلمان در زمان کوتاهی کنند، اما چون مسئولان دولتی تاکید کردند که در حال آماده کردن لایحه هستند، این موضوع در مجلس حائز آراء کافی نشد و مقرر شد که در اولین فرصت وزیر آموزش و پرورش این اقدام را انجام دهد. البته وزیر اعلام کرده که تا پایان سال ۹۳ طرح نظام رتبه بندی معلمان را به مجلس ارائه می‌کند اما به نظر می‌رسد دلایل عدم ارائه این لایحه، در نظر نگرفتن اعتبارات لازم برای آن در بودجه سال ۹۴ است».

در همین راستا چند ماه قبل دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان بار مالی زیادی را به همراه دارد اعلام کرده بود که در صورت تصویب این طرح در مجلس باید اعتبار اجرای آن در بودجه ۹۴ دیده شود.  

با توجه به اهمیت طرح رتبه بندی معلمان و تأکیدی که مسئولان دولتی بر اجرای آن داشتند، باید پرسید عدم پیش بینی بارمالی این طرح در لایحه بودجه به چه معناست؟  

آیا سازمان برنامه و بودجه رتبه بندی معلمان را پیش از تصویب در مجلس نیازمند اعتبار نداشته و یا اینکه وزارت آموزش و پرورش قصد دارد هزینه‌های این طرح را در آینده از جای دیگری تأمین نماید؟

هدایت تحصیلی / وضعیت تعیین رشته چه زمانی تعیین می شود؟ 


تغییر نظام آموزشی مدارس به ۶-۳-۳، زمینه بروز تغییرات گوناگون در بخش‌های مختلف آموزش و پرورش را ایجاد نمود. یکی از این زمینه‌ها، زمان تعیین رشته دانش‌آموزان در مقطع متوسطه است که در نظام آموزشی سابق، این مهم در اتمام پایه اول متوسطه صورت می‌پذیرفت.

در همین راستا مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سؤالی درمورد زمان و چگونگی انتخاب رشته (هدایت تحصیلی)، از اظهار نظر قطعی خودداری و اعلام نمود که این موضوع در حال بررسی است.  

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش پیش از این نیز در رابطه با این موضوع گفت:‌ «هم‌اکنون در آموزش و پرورش برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرای هدایت تحصیلی در پایان پایه نهم که پایان دوره عمومی است انجام شده و لازمه تحقق این موضوع مشخص شدن ترکیب دوره متوسطه دوم است که تصمیمات مختلفی در این زمینه اخذ شده است».

با این تفاسیر به نظر می‌رسد که مسئولین امر هنوز به جمع بندی نهایی در رابطه با زمان و چگونگی انتخاب رشته دانش آموزان نرسیده‌اند.

با توجه به تصریح مبانی نظری سند تحول بنیادین بر عمومی بودن آموزش و پرورش، باید دید که آیا رویکرد آموزش دروس عمومی بالاخره می‌تواند بر سیطره فعلی تخصص‌گرایی (آموزش دروس و مهارت‌های تخصصی به دانش آموزان) خاتمه دهد و انتخاب رشته‌ی شیب‌دار و تدریجی جای خود را به انتخاب رشته‌ی ناگهانی و زودرس دهد؟

همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش، از حرف تا عمل 


با اعلام دبیر ستاد همکاری وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه کشور، نخستین مدارس حوزه‌های علمیه دانش‌آموزی سال آینده در کشور ایجاد و راه‌اندازی می‌شود.  

ارائه‌ی محتوای دروس پیش حوزوی، بهره‌گیری از اوقات فراغت و حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های حوزه از جزئیات راه‌اندازی این مدارس است.  

علیرغم مثبت بودن چشم انداز تأسیس چنین مدارسی، باید گفت که تأسیس این مدارس یکی از ۲۲ برنامه ستاد همکاری وزارت آموزش و پروررش و حوزه های علمیه است.  

یکی دیگر از برنامه‌ها در این زمینه، ، ، حضور مستمر روحانیون در مدارس است که متأسفانه در این زمینه آمارهای رضایت‌بخشی به گوش نمی‌رسد.  

در این راستا دبیر ستاد همکاری وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه کشور تعداد روحانیون شاغل در مدارس را ۲ هزار و ۷۱۳ نفر اعلام کرد.  

به نظر می‌رسد حضور روحانیون در مدارس بیش از این تعداد بوده و محدود به افراد شاغل نباشد چراکه ماه قبل حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی آموزش و پرورش ، از فعالیت حدود ۲۰هزار روحانی در مدارس کشور خبر داده بود. 

البته با فرض صحت آمارهای مذکور و با توجه به تعداد مدارس کشور (حدود ۱۳۰ هزار مدرسه) باید پرسید که آیا تحقق تربیت دینی با فعالیتِ این تعداد روحانی در مدارس، به نحو شایسته رخ خواهد داد یا خیر؟  

منبع: http://jahannews.com/vdcjxaexvuqeymz.fsfu.html


مطالب مشابه :


بودجه آموزش و پرورش چگونه افزایش یافت؟

اخبار بروز آموزش از عدم ساماندهی مشکلات مالی آموزش و پرورش انتقاد کرده و گفته است




نامه فرهنگیان به وزیرآموزش و پرورش

اخبار آموزش و پرورش بالاترین مسئول و مدیریت مالی وزارت آموزش و پرورش براین نکته




مطالبات مالی فرهنگیان : (8/1/1392) + اخبار تکمیلی

اخبار آموزش و پرورش درگیری با ایران برابر با تلفات بسیار مالی و جانی برای آمریکا است.




پرداخت حقوق اردیبهشت ماه 93

آموزش و پرورش نيوز آخرين اخبار و اطلاعات آموزشي وپرورشي امور مالی




دستمزد سال 1384 كارگران ، مبلغ 122 هزار و 592 تومان شد

اخبار حسابداری و مالی وزارت آموزش و پرورش. آموزش. موضوعات




بالاترین حقوق و کمترین حقوق فرهنگیان

آموزش و پرورش نيوز آخرين اخبار و اطلاعات مدیر کل امور مالی و ذیحسابی وزارت آموزش




بودجه آموزش و پرورش چگونه افزایش یافت؟

با اولویت اخبار آموزش و پرورش رتبه‌بندی معلمان بار مالی زیادی را به همراه دارد




اطلاعیه اداره امور مالی اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان وبلوچستان ارسال اطلاعات حقوق بهمن و عیدی

اطلاعیه اداره امور مالی اداره کل آموزش و پرورش اخبار مرتبط کل آموزش و پرورش استان




اضافه کار اداری تیر 93

آموزش و پرورش نيوز آخرين اخبار و اطلاعات اداره امور مالی استان از کلیه مناطق و نواحی




اضافه تدریس مهر و آبان 93

آموزش و پرورش آخرين اخبار و اطلاعات پرداخت تا مورخه 93/11/12 تحویل امور مالی استان




برچسب :