وضعیت معادن کرمانشاه و اسلام آباد غرب؛به بهانه گزارش نظام مهندسی معدن
اندیشه اسلام آباد غرب: رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه گفته است: بسیاری از معادن استان در حال تعطیلی هستند.
مرتضی عزیزی ،کرمانشاه را استانی با پتانسیل های فراوان در حوزه ذخایر معدنی دانسته اما درعین حال، نبود استراتژی مناسب و درست درحوزه اکتشافات و برداشت معادن را مهمترین دلیلی دانست که باعث شده استان کرمانشاه علی رغم همه پتانسیل هایی که در حوزه معادن دارد، نتواند جایگاه خوبی را در کشور کسب کند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن کرمانشاه با اشاره به اینکه خیلی از معادن استان در حال تعطیلی هستند، یادآوری کرد: عمق اکتشافات در استان ما حدود هشت متر است و این در حالیست که عمق اکتشافات معدنی در دنیا به 200 متر می رسد.
عزیزی با بیان اینکه 75 درصد ذخایر قیر طبیعی کل کشور در استان کرمانشاه است و در این خصوص رتبه اول کشور را داریم، خاطر نشان کرد: علی رغم تشکیل کانون ملی قیر طبیعی در استان به دلیل اینکه بخش مهندسی دراین کانون عضویت ندارد، عملا نتوانسته ایم در زمینه اکتشاف و استخراج و بهره برداری از قیر طبیعی کار مهمی انجام دهیم.
وی در خصوص پتانسیل سنگهای تزیینی و نما هم تصریح کرد: در این بخش نیز از نظر کیفیت رتبه دوم یا سوم کشور و از نظر کمیت رتبه دهم را دارا هستیم.
یادآور می شود، هرسین، اسلام آباد غرب و جنوب کرمانشاه، از جمله بخشهایی است که ذخایر سنگهای تزیینی قابل توجهی دارد و رییس سازمان نظام مهندسی معدن کرمانشاه به آن اشاره کرد.
* نگاهی به وضعیت معادن استان کرمانشاه و شهرستان اسلام اباد غرب
در ابتدا باید یادآور شود که پنج شهرستان کرمانشاه، اسلام آباد غرب، گیلانغرب، قصرشیرین و هرسین، مجموع معادن درحال استخراج استان را به خود اختصاص داده اند. در این میان، کرمانشاه دارای 10 معدن، اسلام آباد غرب دارای 5 معدن، قصرشیرین و گیلانغرب هریک دارای دو معدن و هرسین دارای فقط یک معدن بزرگ می باشد.
معادن استان که سهم اندکی از اشتغال را به خود اختصاص داده اند، عمدتا غیر فلزی هستند و محصولاتی چون مرمریت، سنگ گچ، بیتومین(قیر طبیعی)، سنگ لاشه و آهک از آنها استخراج می شود.
نکته دیگر آنکه مجموع پروانه های معدنی صادر شده در استان کرمانشاه، 243 فقره می باشد که معادن مطالعه شده و ثبت شده استان دارای ذخیره قطعی 1655705 هزار تن انواع مواد معدنی هستند که البته 1143806 میلیون ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و اعتبارات نیز برای استحصال این معادن درنظر گرفته شده است.
مهمترین معادن شهرستان اسلام آباد غرب عبارتند از: سپیدکان(مرمریت) ، پارسیان گلسنگ(مرمریت)، ستاره سنگ فیروزآباد(مرمریت)، کانی کوه(سنگ لاشه) و مرجان(بیتومن) می باشند.
نکته ای که در این حوزه، ضرورت توجه مسوولین را طلب می کند، وجود باندهای مافیایی در حوزه معدن است. بخصوص در منطقه جنوب اسلام آباد غرب و گیلانغرب که معادن قیر طبیعی وجود داشته و کسانی که با کنار زدن صاحبان اصلی، بر این معادن چنگ می زنند، روزانه دهها میلیون تومان بیتومن(قیر طبیعی) می فروشند درحالیکه تنها زحمت آنها، اجاره یک دستگاه بیل مکانیکی و چند ماشین حمل و نقل با 10درصد فروش محصول می باشد و ... مافیای فعال در استان را همه مردم فعال در قلمرو این معادن، به خوبی می شناسند.
مطالب مشابه :
معرفی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران
شهروند نیوز کرمانشاه - معرفی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران
وضعیت معادن کرمانشاه و اسلام آباد غرب؛به بهانه گزارش نظام مهندسی معدن
اندیشه اسلام آباد غرب: رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه گفته است: بسیاری از
خرید نهال
نظام مهندسی کشاورزی سازمان نظام مهندسی کرمانشاه سازمان خواروبار جهانی(فائو)
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه باز هم در صدور خدمات فنی و مهندسی درخشید
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه باز هم در صدور خدمات فنی و مهندسی
شروع ثبت نام استخدام از مهندسين ناظرین کشاورزی
مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی کرمانشاه سازمان عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی
برچسب :
سازمان نظام مهندسی کرمانشاه