اصول اولیه شمع سازی
لوازم مورد نياز شمع سازي :
1- پارافين 12- رنگ پودري مخصوص پارچه
2- اسيد استئارين 13- قلاب يا ميله بلند
3- فتيله 14- براكس
4- قالب 15- عطر شمع
5- رنگ مخصوص شمع سازي 16- طلق مخصوص نگه دارنده فتيله
6- ظرف مخصوص ذوب كردن پارافين 17- سير خردكن
7- تيغ موكت بري يا چاقو 18- قلم مو
8- ورق موم 19- پودر صدفي( طلايي يا نقره اي )
9- چسب كاغذي 20- چشم متحرك
10- افشانه سيليكون 21- روبان
11- گليسيرين 22- وسايل تزييني
اصول كلي شمع سازي 1- پارافين
ماده اصلي شمع سازي پارافين است كه ماده اي است سفيد و نيمه شفاف كه از روغن هاي سنگين نفت به دست مي آيد و در شكل هاي قالبي ، پولكي، پودري، كريستال، گل، مايع، ژله اي و... در بازار موجود مي باشد.
2- اسيد استئارين
ماده اي است بي رنگ، بي بو و بي طعم كه در اكثر چربي ها موجود است. كريستال هاي آن به شكل ورقه ورقه اند كه در الكل و اتر داغ حل مي شود و براي ساختن شمع و صابون به كار مي رود. استئارين باعث استقامت شمع شده و موجب مي شود كه شمع ديرتر آب شود. در ضمن باعث مي شود كه شمع پس از خشك شدن كمي كوچكتر شده به راحتي از قالب خارج شود. ضمناً حلّال خوبي براي رنگ به شمار مي رود وباعث شفاف شدن آن مي شود. اگر مقدار استئارين بيشتر از حد معمول باشد، شمع ، حالت صابوني به خود مي گيرد.
3- رنگ
از رنگ مخصوص شمع سازي استفاده مي شود كه در رنگ هاي گوناگون وجود دارد . هميشه از رنگ به مقدار كم استفاده كنيد. زيرا اگر رنگ زياد به كار ببريد شمع شما خوب نمي سوزد.
4- قالب
قالب ها انواع و اقسام گوناگوني دارند و جنس آنها اغلب فلزي، پلاستيكي و شيشه اي است. بهترين نوع قالب براي شمع سازي قالب هاي شيشه اي هستند. شمع هايي كه توسط قالب هاي شيشه اي ساخته مي شوند صاف، صيقلي و شفاف هستند به شرطي كه با احتياط با اين قالب ها كار كنيد. در ضمن، شما مي توانيد از ظروف و لوازمي كه در منزل موجود است، مانند انوع ليوان ها، شكلات خوري ها و... به جاي قالب استفاده كنيد.
5- فتيله
جنس فتيله معمولاً كتان است كه در اندازه ها و ضخامت هاي گوناگون وجود دارد. اندازه فتيله بستگي به قطر شمع دارد و با نازك و يا كلفت شدن ضخامت شمع، اندازه فتيله نيز تغيير مي كند. طريقه آماده كردن فتيله، به اين ترتيب است كه فتيله را 5 دقيقه در پارافين ذوب شده قرار داده، سپس فتيله را از ظرف خارج كرده و به صورت صاف روي يك كاغذ روغني يا يك ظرف مسطح بگذاريد تا خشك شود.
6- ظرف مخصوص ذوب كردن شمع
براي ذوب كردن پارافين مي توانيد از 2 قابلمه كه يكي كوچك تر از ديگري باشد استفاده كنيد؛ به اين ترتيب كه در قابلمه بزرگتر مقداري آب بريزيد ، سپس قابلمه كوچكتر را داخل آن بگذاريد بعد پارافين را داخل آن بريزيد و قابلمه بزرگتر را روي حرارت قرار دهيد. سپس صبر كنيد تا پارافين ذوب شود.
- تيغ موكت بري يا چاقو
براي جدا كردن زايده هاي شمع و نيز براي برش دادن شمع هايي كه بدون قالب تهيه مي شوند، مثل شمع ماكاروني، شمع كوبيسم و غيره از تيغ موكت بري يا چاقو استفاده كنيد.
8- افشانه سيليكون
از وسايل مورد نياز شمع سازي است كه باعث مي شود شمع به راحتي از قالب جدا شود . در صورت دسترسي نداشتن به اسپري سيليكون مي توانيد از مقداري روغن مايع استفاده كنيد.
9- چسب كاغذي
از چسب كاغذي براي ثابت نگه داشتن فتيله در ته قالب و پوشاندن درزهاي احتمالي قالب استفاده مي شود تا پارافين ذوب شده از منافذ قالب بيرون نريزيد.
10- قلاب يا ميله بلند
از قلاب يا ميله براي نگه داشتن سر فتيله بر روي قالب استفاده مي شود؛ به اين صورت كه سر فتيله را به قلاب گره زده و روي قالب مي گذاريم.
11- رنگ هاي شب نما يا فلورسنت
اين رنگ ها به صورت پودر در بازار موجود بوده و در شمع هاي پودري، پولكي و بعضي از انواع كوبيسم مورد استفاده است.
12- براكس
براي نسوز كردن فتيله به كار مي رود. به اين ترتيب كه 1 استكان آب جوش را با 1 قاشق چاي خوري براكس و 1 قاشق چاي خوري نمك مخلوط كرده و مي گذاريم 5 دقيقه بجوشد. سپس فتيله را صاف روي يك سطح صاف قرار مي دهيم تا خشك شود.
طريق ديگر، استفاده از موم عسل است؛ به اين ترتيب كه موم را روي بخار ذوب كرده، فتيله را 5 دقيقه در آن قرار مي دهيم و سپس به طريق بالا آن را خشك مي كنيم. 13- عطر شمع
براي خوشبو بودن شمع در هنگام سوختن به كار مي رود. عطر شمع را هنگامي كه مي خواهيد پارافين ذوب شده را در قالب بريزيد به آن اضافه كنيد. عطر شمع در انواع گوناگون وجود دارد، مثل عطرهاي مايع، عطرهاي طبيعي و موم هاي جامد معطر كه به صورت آماده در بازار به فروش مي رسد.
تركيب و ساخت رنگ ها
رنگ هاي اصلي: آبي- قرمز- زرد
تركيب رنگها
1- نارنجي + زرد = خردلي 9- سفيد+ آبي تيره= آبي روشن
2- آبي + قرمز= بنفش 10- سياه+ قرمز= قرمز تيره
3- سياه+ نارنجي = قهوه اي 11- سفيد+ زرد تيره= زرد روشن
4- زرد+ قرمز= نارنجي 12- سياه + آبي = آبي تيره
5- سياه+ سفيد= خاكستري 13- قرمز+ صورتي سير= زرشكي
6- آبي+ زرد= سبز 14- قرمز+ بنفش= بنفش مايل به صورتي
7- سياه+ زرد= قهوه اي مايل به سبز 15- زرد+ سفيد= ليمويي
8- سفيد+ قرمز= صورتي
رنگ هاي روشن
رنگ اصلي + سفيد
رنگ هاي تيره
رنگ اصلي+ سياه
منبع رو هم نمیدونم اگر کسی میدونه بگه لطفا
یکی از دوستان فرمودند منبع هنرکده درستی و نادرستیش دیگه پای خودشون
مطالب مشابه :
اصول اولیه شمع سازی
طريقه آماده كردن فتيله، به اين ترتيب است كه فتيله را 5 دقيقه براي نسوز كردن فتيله به كار مي
وسایل شمع سازی
طريقه آماده كردن فتيله، به اين ترتيب است كه براي نسوز كردن فتيله به كار مي رود.
برچسب :
طريقه نسوز كردن فتيله