درمان طبیعی بيماريهاى پوستى
خوردن غدد و کیست
قال امام علی (ع) : اذا اشتری احدکم لحماً فلیخرج منه الغدد فانّه یحّرک عرق الجذام :هر گاه کسی از شما گوشت خرید غده ها را از آن بیرون آورد زیرا آنها رگ جذام را تحریک می کنند.
خوردن گردو در گرمای شدید
قال علی (ع) : اکل الجوز فی شدّه الحَرّ یهیّج الحرّ فی الجوف و یهیّج القروحَ علی الجسد
خوردن گردو در گرمای شدید حرارت را در بدن بر می انگیزد و زخمهای تن را تحریک می کند .
جوش آمدن خون
قال الصادق (ع) : ان للدّم و هیجانه ثلاث علامات البثره فی الجسد و الحکّه و دبیب الدواب
خون و جوش آمدنش سه نشانه دارد : جوشی که از اندام برآید خارش ( کهیر ) و حرکت جنبندگان ( مور مور شدن بدن)
بيماريهاى پوستى
گال یک بیماری پوستی خارش دار است. موجودی میکروسکوپی بنام مایت که به زحمت با چشم قابل دیدن است با نقب زدن در پوست انسان، باعث بروز واکنش حساسیتی در پوست میشود. خارش شدید اغلب به قدری ناراحت کننده است که میتواند مانع خوابیدن فرد مبتلا در طول شب شود. ضایعات معمولا در نواحی چیندار بدن مانند زیر بغل و کشاله ران بصورت دانههای قرمز خارشدار دیده میشوند. نقاط دیگر ابتلا عبارتند از: شیار بین انگشتان دست، مچ دست، نشیمنگاه، ناحیه کمر و اطراف ناف، اطراف نوک پستان در خانمها و روی آلت تناسلی در آقایان است. درکودکان معمولا درگیری گسترده تر است و سراسر بدن حتی کف دست و پا و سر نیز ممکن است مبتلا شود. خارش بیش از حد پوست گاهی باعث ایجاد خراشهای عمیق و حتی زخم و بدنبال آن عفونتهای چرکی پوست میشود.
چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به گال میباشند ؟
مایت میتواند تمام افراد یک خانواده را در هرسنی که باشند مبتلا کند. تماس نزدیک بدنی با بیمار مهمترین راه انتقال این انگل است. به این ترتیب افراد مستعد بیماری عبارتند از:
بچهها، مادران کودکان شیرخوار، سالمندان ساکن در سرای سالمندان، سربازان و زندانیان
لازم به ذکر است که ابتلای به گال نشانه عدم رعایت بهداشت نیست.
جربجرب بثورات خرد و کوچکى شبیه به دانه ارزن تا دانه عدس قرمز رنگ و خارش دارى است که با خارش شدیدى مخصوصا در شبها در ناحیه دستها و انگشتان تظاهر مى نماید.
عامل اصلى این بیمارى انگلى به نام سارکوپت است که شبها حرکت کرده و در مسیر حرکت خود خارش شدیدى ایجاد مى کند این خارش گاهى در همه تن به وجود آمده و موجب ناراحتى شدید بیمار مى گردد. بیمارى واگیردارى است که ممکن است همه اهالى یک منزل را آلوده نماید. بثورات حاصله از بیمارى جرب گاهى با ترشح ماده زرد رنگى تواءم است ، زمانى بدون ترشح و خشک است در هر دو صورت باعث خارش شدید بدن بیمار خواهد شد.
درمان:
طبق معمول بایستى خلط غالب را معالجه و درمان کرد تا از پیشرفت بیمارى کاسته شود اگر علائم ازدیاد صفرا در بیمار دیده شود، از جوشانده پوست هروهر، کاس پیند، اصفورن ، پرستو ، و افسنطین از هر کدام 10 گرم براى 7 روز صبح و شب هر قسمت را جوشانده میل نمایند شربت بنفشه یا یک گرم اوزای زرد را در نصف لیوان آب تمرهندى حل کرده میل نمایند این عمل را سه روز صبح ناشتا انجام دهند آنگاه سه روز ترک کرده و دوباره سه روز ادامه دهند تا جمیعا 9 روز شود اگر بیمار مبتلا به اسهال گردد 20 گرم روغن بادام شیرین میل نماید و 8 ساعت غذا تناول نکند اسهال قطع خواهد شد.
ماءالشعیر، شربت بنفشه ، شربت آب لیمو، شربت تمرهندى ، میل نمایند. عرق شاه تره هر روز صبح ناشتا نوشند و در حمام روزانه بدن را با آب برگ چغندر و گل پنیرک و کمى آب لیمو و سبوس گندم بشویند و آرد باقلا و آرد جو را مخلوط کرده در حمام به بدن بمالند پس از زمانى تاءمل بدن را با داروى زیر بشویند.
در صورتیکه بیمارى جرب با دانه هاى آبدار همراه باشد، مورد، پوست انار، روغن گل و گل بنفشه را مى توان نرم کوبیده در سرکه حل کرده بمالند.
خارش یا حساسیت هاى پوستى
علت پیدایش این بیمارى زیاد و هر عامل ناسازگارى مى تواند موجب خارش گردد، از این رو بهترین درمان از بین بردن عامل محرک آن است بطور کلى غذاها در پیدایش خارش و یا تحریک آن رل بسیار مهمى را به عهده دارند مثلا با خوردن غذاهاى نمک سود و ماهى کهنه و نمک زده و پنیر کهنه و غذاهاى سرخ کرده اى که با مواد رنگین و محرک مثل ، فلفل ، زنجبیل ، دارچین ، هل و میخک و غیره تزئین شده باشند، بیمارى شدت مى یابد، درمان خارشها بطور کلى با از بین بردن عامل محرک سودبخش بوده و در بیشتر آنها مى توان از ماءالشعیر و ماءالجبن استفاده نمود این گونه بیماران از غذاهاى خنک بایستى استفاده کنند و مرتب حمام گیرند و با گل ارمنى 10 گرم کافور یک گرم سرکه یک استکان آب زردچوبه یک استکان روغن بادام روغن گل از هر کدام نصف استکان همه را مخلوط کرده مکرر در حمام بمالند یا مازو را نرم کوبیده در سرکه حل کرده با آرد عدس در سرکه حل کرده و به آن روغن گل افزوده در حمام به بدن بمالند یا سرکه و مورد و گل ارمنى یا مالیدن بوره و گل ارمنى و گلنار یا پوست انار یا آرد جو و تخم ترشک یا ریشه مرغ ، مریم گلى و آویشن یا آب برگ عناب و آب چغندر و آب کرفس و سرکه بمالند، اگر محل خارش در لاى چین سرین (کفل ) باشد کمى زاج را بو داده در روغن بزرک حل کرده بمالند یا تخم کتان را جوشانده بمالند اگر خارش در محل بیضه ها باشد آقاقیا و مامیثا، از هر کدام 5 گرم ، صبر زرد 5/2 گرم ، نشادر 3 گرم ، نشاسته 15 گرم ، همه را نرم کوبیده در 2 استکان سرکه حل کره بمالند.
در کسانى که مدتى به خارش قسمتى از بدن مبتلا هستند که باعث ناراحتى شدید آنها شده است ، بهترین معالجه زالو انداختن به آن ناحیه است خون گیرى و کم کردن آن ، داروى مؤثرى براى خارش بدن است انداختن زالو بر محل خارش و شستشوى آن با گل بنفشه و گل سرخ و گل نیلوفر سودمندتر است .
نسخه :
مبتلایان به خارش مى توانند هر روز صبح 5 گرم پوست هلیله زرد را در نصف استکان سکنجبین و مقدار آب حل کرده بنوشند ادامه این امر موجب رضایت بیمار است .
شری:
بیمارى خارشدار مزاحمى است اکثر در مزاجهای گرم و صفراوى به وجود آمده و موجب عدم آرامش بیمار مى گردد،این بیمارى عبارت است از دانه هاى ریز قرمز وخارشدار، زمانى دانه ها آبدار و گاهى خشک هستند دفعتا ظاهر شده و فرو مى نشیند شب ها بیشتر شده و با خارش محل ، بیمارى بدتر مى شود.
درمان :
و براى تبرید و تسکین شدت خارش و مانع شدن از افزایش ماده بیمارى زا و براى پاک سازى پوست و باز شدن مسام پوست ، این دارو را بمالند:
گلاب و سرکه از هر کدام نصف لیوان
در صورتیکه خارش و حرارت و گرمى پوست شدید باشد نیم گرم کافور در یک لیوان دوغ ترش یا یک لیوان شیره خرفه یا لعاب اسپرزه حل کرده در سه وعده میل نمایند و 250 گرم آرد جو را با آب تاجریزى یا با آب برگ گشنیز حل کرده در حمام به بدن خود بمالند و پس از ساعتى بشویند براى این کار از آرد عدس و آب گشنیز یا تاجریزى نیز میتوان استفاده نمود.
سوپ مرغ که در آن اسفناج ، خرفه ، برگ کاهو، و گشنیز، و کدو پخته شده باشد مفید است مى توان این سوپ را با تمرهندى یا با سرکه و یا آب غوره میل نمود.
جمره
دانه هاى کوچکى به اندازه نخود و پراکنده در سطح همه بدن که با خارش شدیدى همراه است که موجب ناراحتى شدید بیمار مى گردد موقعى که خارش شروع مى شود مانند آن است که آتشى در محل بیمارى افروخته شده باشد این دانه ها بدون چرک بوده و اگر به علت خارش یا عفونت آلوده نشوند هیچ وقت چرکین نمى گردند این بیمارى بیشتر در مزاج صفراوى و دموى دیده مى شود.
درمان :
اگر غلبه با خون باشد فصد و در زیادى صفرا پاکسازى آن اساس اصلى درمان است گل ارمنى یا گل سرشوى با مقدارى کم کافور نرم کوبیده در سرکه حل کرده بمالند انار ترش را خورد کرده با پوست و دانه ها پخته تاله شود سپس با سرکه آمیخته روى پارچه تمیزى ریخته (مانند مالیدن خمیر) به محل بیمارى بگسترانند روزى 3 مرتبه این عمل را تکرار کنند.
مطالب مشابه :
دانه های قرمز ریز روی پوست
خالها، ضایعات پوستی مسطح یا برجستهای است که از به هم خوردن ترکیب طبیعی بافتهای پوست بر
دانه هاي قرمز مخملي روي پوست بدن
دانه هاي قرمز معمولاً هم سريع به يكديگر مي پيوندند و پلاكهاي بزرگ ومسطح به رنگ پوست
همه چیز در مورد جوش صورت علت و درمان قطعی کامل آن
اگر ویژگیهای منفی این باکتری بیشتر باشد موجب ایجاد آکنه روی پوست دانههای قرمز، جوش
دانههای سفید پوست زیر چشم!!!
«میلیا» به دلیل بسته شدن منافذ عرق روی پوست ایجاد ببیند و قرمز شود. از آنجا که دانه
درمان طبیعی بيماريهاى پوستى
با نقب زدن در پوست انسان ران بصورت دانههای قرمز خارش در خانمها و روی آلت
دانههای سفید پوست زیر چشم
«میلیا» به دلیل بسته شدن منافذ عرق روی پوست ایجاد ببیند و قرمز شود. از آنجا که دانه
دانههای پوستی
دانههای پوستی بهصورت لکهای قرمز در روی پوست ایجاد دانههای پوستی بر روی
قرمزی پوست
قرار دادن برشهای خیار بر روی پوست، آن را سپس عسل را به روی پوست قرمز دانه ها سفید اطراف
راهکارهای فوق العاده که بچه ها را در سرما حفظ می کند
دانه هاي ريز قرمز روي پوست صورت حساسيتهاي پوستي كه در آن پوست خشك قرمز و ملتهب و خارش
مسائل مربوط به پوست و موی نوزادان
میکروبها وقارچها همیشه روی پوست بدن موجود بوده وچون این قرمزی یکدست ، دانههای قرمز
برچسب :
دانه قرمز روی پوست