گزارش- سرویس مدارس
سرويس مدارس؛ خرمن وعده ها قبل از آغاز سال تحصيلي عقربه هاي ساعت روي عدد يک ايستاد. نگاه مادر به ساعت بود. با خودش گفت: «حتما بعد از مدرسه چرب زباني اش گل کرده است و دارد لوازمش را به دوستانش نشان مي دهد. هر کجا باشد الان پيدايش مي شود». خودش را دلداري مي داد اما دلشوره لحظه اي رهايش نمي کرد.دخترش مينا کلاس اول ابتدايي بود و سابقه نداشت اين قدر دير کند. نگاه مادر به در حياط دوخته شده بود و گوش هايش لحظه شماري مي کرد تا صداي زنگ در را بشنود.طنين آونگ ساعت، رشته افکارش را بهم ريخت. ساعت ۱۴. هنوز از مينا خبري نيست. گوشي تلفن را برداشت و براي بار چندم شماره مدرسه را گرفت. اين بار سرايدار مدرسه جواب داد: «خانم باور کنيد همه بچه ها رفته اند. تمام کلاس ها را گشتم، کسي داخل مدرسه نيست.»ديگر طاقت نياورد. چادرش را سرش کرد و به داخل کوچه دويد، هنوز چند قدم از خانه دور نشده بود که چشمش به سرويس مدرسه افتاد که داخل کوچه شد، مينا در صندلي جلو نشسته بود و به محض ديدن مادر سرش را از پنجره بيرون آورد و داد زد: «مامان... سلام» راننده که اضطراب را در صورت زن ديد، بلافاصله گفت: «باور کنيد تقصير من نيست. ماشين وسط راه خراب شد، هزار بار گفتم شماره موبايلتون رو توي کيف بچه ها بذاريد...» آغاز يک دغدغه
شروع سال تحصيلي جديد هر ساله دغدغه خانواده ها را به همراه دارد. از ثبت نام فرزندان گرفته تا خريد نوشت افزار و کيف و لباس مدرسه.اما چگونگي اياب و ذهاب دانش آموزان نيز از ديگر مسائل مورد توجه خانواده هاست.ترافيک، سهميه بندي سوخت و البته مشغله کاري والدين، به آن ها اين اجازه را نمي دهد که حتي در صورت داشتن خودرو، خودشان در تمام روزهاي سال تحصيلي مسئوليت اياب و ذهاب فرزندانشان به مدرسه را بپذيرند.از اين رو سرويس مدرسه به عنوان يک راهکار مورد توجه قرار مي گيرد، به ويژه در مقاطع تحصيلي پايين تر و البته براي فرزندان دختر.اما مسئله به همين جا ختم نمي شود و گرفتن سرويس براي فرزندان نيز مسائل و مشکلات خاص ديگري را به وجود مي آورد.
صحبت هاي والدينخانم «سالخورده» که يک فرزند در مقطع راهنمايي و يک فرزند در دوره ابتدايي دارد، مي گويد: در سال تحصيلي گذشته چندين بار راننده سرويس مدرسه فرزندانم عوض شد. ما انتظار داريم در طول سال تحصيلي با يک راننده سر و کار داشته باشيم تا بتوانيم با شناختي که از او به دست مي آوريم، به او اعتماد و اطمينان کافي کنيم.يکي ديگر از والدين به تخلفات برخي از رانندگان اشاره مي کند و مي گويد: متأسفانه برخي از راننده ها براي دستيابي به سود بيشتر قانون حداکثر ۵ سرنشين را رعايت نمي کنند.محمديان مي گويد: در يک خودروي سمند ۸ دانش آموز ابتدايي را روي هم سوار مي کنند و متأسفانه نظارت کافي هم صورت نمي گيرد.اين ولي دانش آموز ادامه مي دهد: برخي از اوقات يک راننده مسافر دربستي مي گيرد يا به هزار دليل نمي تواند سرويس مدرسه خود را انجام دهد و از يکي از همکارانش مي خواهد سرويس او را ببرد. آن راننده نيز بچه ها را روي هم تلمبار مي کند يا با سرعت سرسام آوري طي مسير مي کند تا به هر دو سرويس برسد.البته محمديان تصريح مي کند که خيلي از راننده ها با هدف سود بيشتر در حالت کلي ۲ سرويس را بر عهده مي گيرند.شهروند ديگري مدعي است: سال گذشته بعضي از کارکنان مدرسه به عنوان راننده سرويس نيز فعاليت مي کردند و اين باعث مي شد براي اين که بتوانند سر موقع دانش آموزان را به منازل خود برسانند، کلاس هاي درس را زودتر تعطيل کنند.
نحوه محاسبه کرايه، چند گلايه و پاسخ يک مسئوليکي ديگر از مشکلاتي که در سال گذشته اعتراض برخي از خانواده ها و حتي رانندگان سرويس مدارس را به دنبال داشت، نحوه محاسبه کرايه سرويس مدارس بود.يکي از والدين مي گويد: خيلي جالب بود سال گذشته براي دو پسرم که در يک دبستان ولي در ۲ شيفت متفاوت تحصيل مي کردند، دو مبلغ متفاوت را پرداخت کردم.خانم سهيلي درباره علت اين اتفاق مي گويد: در مسير تعيين شده يکي از پسرانم دانش آموز اول سرويس و پسر ديگرم که در شيفت ظهر به مدرسه مي رفت دانش آموز چهارم سرويس بود. در نتيجه مبلغ محاسبه شده براي کرايه آن ها در حدود ۱۰ هزار تومان اختلاف داشت، در حالي که فاصله منزل ما تا مدرسه مسافتي ثابت است! با اين حال مديرعامل سازمان مديريت و نظارت بر تاکسي راني مشهد در تشريح نحوه محاسبه کرايه سرويس مدارس در سال تحصيلي ۸۹-۸۸ به خراسان مي گويد: تا شعاع ۳ کيلومتر، کرايه محاسبه شده براي خودروهاي پيکان، پرايد، سمند و پژو مبلغ ۲۳ هزار تومان برآورد شده است و براي خودروهاي «ون» مبلغ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان.«غلامرضا زارعي» ادامه مي دهد: براي هر کيلومتر اضافه رانندگان خودروهاي سمند و پژو مي توانند هزار و ۶۰۰ تومان و رانندگان خودروهاي پرايد و پيکان مبلغ هزار تومان را اخذ کنند، همچنين رانندگان خودروهاي ون نيز مجاز هستند براي هر کيلومتر اضافه مبلغ ۹۵۰ تومان را دريافت کنند.وي تأکيد مي کند: بر اساس ماده ۷ دستورالعمل حمل و نقل دانش آموزان مصوب وزارت کشور، کار گروهي متشکل از سازمان تاکسي راني و سازمان آموزش و پرورش تشکيل و پيشنهادهاي سازمان تاکسي راني درباره ميزان کرايه سرويس مدارس بررسي شد که توافق حاصله در شوراي اسلامي شهر مصوب شده است.زارعي، سهم سازمان تاکسي راني از کرايه سرويس مدارس را يک درصد برآورد مي کند و ادامه مي دهد: از مبلغ باقي مانده، ۵ درصد ماليات کسر خواهد شد. ۵ درصد سهم شرکت هاي مديريت سرويس مدارس است و ۳ درصد نيز به آموزش و پرورش تعلق مي گيرد.مديرعامل سازمان تاکسي راني مشهد درباره چند و چون اجراي اين طرح مي گويد: در اين طرح حدود ۸ هزار خودرو، سرويس دهي دانش آموزان هزار و ۲۰۰ مدرسه را در سطح شهر مشهد به عهده دارند.کليه خودروها بايد داراي معاينه فني و بيمه نامه باشد که بعد از اخذ مجوز سرويس مدرسه، برچسب سرويس مدارس در نواحي هفت گانه آموزشي روي شيشه عقب نصب مي شود.وي تصريح مي کند: کليه رانندگان سرويس مدارس نيز بايد داراي پروانه تاکسي راني باشند يا نسبت به اخذ اين پروانه اقدام و مراحل سوء پيشينه و آزمايش هاي جسماني را طي کرده باشند. تا موفق به دريافت کارت سرويس مدارس شوند.
نحوه نظارت بر رانندگان سرويس مدارسزارعي در پاسخ به اين سوال که چه تدابير خاصي از سوي سازمان تاکسي راني درباره نظارت بر عملکرد رانندگان و شرکت هاي سرويس مدارس اتخاذ شده است، مي گويد: کليه شرکت هاي مديريت سرويس مدارس به ازاي هر ۵۰۰ دستگاه خودرو بايد يک خودروي گشت و بازرسي به همراه ۳ بازرس داشته باشند.وي تعداد بازرسان شرکت را ۳۶ نفر اعلام مي کند و ادامه مي دهد: البته سازمان تاکسي راني نيز براي نظارت ۷ سر بازرس تعيين کرده است که توسط ۷ خودرو گشت بازرسي را انجام مي دهند. همچنين ۴ گشت مشترک با خودروهاي پليس و با حضور نماينده آموزش وپرورش در اين طرح انجام وظيفه خواهند کرد.زارعي با بيان اين که ۸۰ درصد رانندگان سرويس مدارس دفترچه تاکسي راني دارند، اظهار اميدواري مي کند که در سال تحصيلي ۸۹-۸۸، بخش عمده اي از مشکلات سال قبل به وجود نيايد.وي همچنين با اعلام اين که ۲ هزار و ۵۰۰ راننده خانم مورد نياز اين طرح است، خاطرنشان مي کند: وجود راننده خانم در سرويس مدارس پسرانه ممنوع است و سعي مي کنيم در صورت تکميل شدن کادر رانندگان خانم در مدارس دخترانه به ويژه در مقاطع دبيرستان و راهنمايي، از رانندگان آقا استفاده نکنيم.زارعي در ادامه از تعاملات با کميته امداد امام خميني(ره) براي به کارگيري زنان سرپرست خانوار به عنوان راننده سرويس خبر مي دهد و مي گويد: بر اساس قوانين موجود براي رانندگي سرويس مدرسه گواهينامه «ب۲» مورد نياز است ولي ما از پليس راهنمايي ورانندگي خواسته ايم از خانم هاي داراي گواهينامه «ب يک» نيز امتحان بگيرند تا در صورت نياز از آنان نيز استفاده شود.مديرعامل سازمان تاکسي راني ضمن اين که از اولياي دانش آموزان مي خواهد نسبت به پرداخت به هنگام حق الزحمه رانندگان توجه کافي را داشته باشند، اعلام مي کند: از مقامات قضايي و نيروي انتظامي مي خواهيم تا با سخت گيري و اعمال قانون ديگر مدارس شهر مشهد را که در طرح سرويس مدارس شرکت نکرده اند موظف کنند تا اين طرح به صورت يک پارچه در سطح شهر مشهد و در هزارو ۵۰۰ مدرسه آن انجام شود.
برخورد پليس با رانندگان خاطيرئيس پليس راهنمايي ورانندگي مشهد با بيان اين که سرويس مدارس در سال گذشته با مشکلات زيادي روبه رو بود و عده اي قصد داشتند با مقاومت و سم پاشي سرويس مدارس را منحل کنند، از رسانه ها و مطبوعات خواست به اهميت سرويس مدارس اشاره کنند تا ثمره ها و نتايج آن مشخص شود.سرهنگ اسماعيلي با اعلام اين که از هر ۵ نفر عابر تصادفي يک نفر در رده سني زير ۱۰ سال است، ادامه مي دهد: متاسفانه هر سال در بحث سرويس مدارس تلفات جاني و مالي را شاهد هستيم ولي اميدواريم با همکاري سازمان تاکسي راني و آموزش وپرورش و اجراي صحيح قوانين کمترين حوادث را در اين زمينه داشته باشيم.وي علاوه بر خودرو که بايد داراي معاينه فني باشد، به لزوم سلامت رانندگان نيز اشاره و خاطرنشان مي کند: در صورت رعايت نکردن قوانين از جمله پخش موسيقي غيرمجاز، نبستن کمربند ايمني و... با رانندگان خاطي برخورد خواهد شد.«سرهنگ اسماعيلي» با بيان اين که سرنشين جلو تنها بايد يک نفر باشد، از رانندگان خواست که بچه هاي کوچک تر را در صندلي عقب سوار کنند و به هنگام پياده شدن نيز، از درب سمت راست استفاده کنند.به گفته وي بر اساس بند«ت» ماده ۱۶۱ آيين نامه راهور توقف ديگر خودروها در هنگام پياده شدن وسوار شدن دانش آموزان در سرويس مدارس ضروري است.
وظيفه بازرسان سرويس مدارس مچ گيري نيست
«وظيفه بازرسان سرويس مدارس پيش گيري و اصلاح است نه مچ گيري.» به گزارش خبرنگار ما معاون دادستان عمومي و انقلاب مشهد در حوزه اجتماعي و پيش گيري از جرم چندي پيش گفت: ناظران سرويس مدارس نبايد دچار احساس کاذب قدرت و اقتدار شوند، آ ن ها بايد لباس خود را لباس خادمي بدانند و بر اساس ضوابط و قوانين با متخلفان با قاطعيت برخورد کنند.
سيدامير مرتضوي با بيان اين که دستگاه قضايي از کليه اقدامات قانوني بازرسان حمايت مي کند و با قانون شکنان برخورد خواهد داشت، درباره وضعيت اجرايي شدن آيين نامه سرويس مدارس در مشهد گفت:
آيين نامه اجرايي سرويس مدارس براي اولين بار در مشهد اجرايي شد و در اين زمينه مشهد پيشتاز است.وي افزود: در سال گذشته نقايص و ايرادهايي وجود داشت که با همکاري و تعامل ديگر سازمان ها به حداقل رسيد و اگر حمايت ديگر سازمان ها نبود، سازمان تاکسي راني به تنهايي موفق به اجراي اين طرح نمي شد.
معاون دادستان با مهم دانستن بازرسي و نظارت خاطر نشان کرد: نظارت بر عهده آموزش و پرورش است و بازرسي در حيطه اختيارات تاکسي راني و پليس قرار دارد.
وي از مدارس خواست تا مشکلات سرويس مدارس را بلافاصله اطلاع دهند تا اگر مشکلي وجود دارد، در همان ابتداي کار برطرف شود.
اهميت انتخاب مسير ايمن براي تردد دانش آموزان
مديرعامل سازمان حمل ونقل و ترافيک مشهد بر اهميت آگاهي در انتخاب مسير مناسب و ايمن براي رفت وآمد دانش آموزان از خانه تا مدرسه تاکيد کرد.
«دکتر سيدمهدي امامي» با بيان اين مطلب به خراسان افزود: ايمني دانش آموزان در مسير رفت وآمد از خانه تا مدرسه و وضعيت سرويس مدارس از بيشترين دغدغه هاي خانواده ها در آغاز سال تحصيلي است و ارگانهاي ذيربط بايد تدابير و راهکارهاي مناسبي در اين زمينه ارائه دهند.
وي ضمن اشاره به همکاري سازمان حمل ونقل و ترافيک مشهد با پليس راهنمايي و رانندگي و آموزش وپرورش گفت: در سال تحصيلي جديد سازمان ترافيک اقدام به نصب علايم ترافيکي در خيابان هاي منتهي به مدارس، خط کشي گذرگاه هاي عبوري دانش آموزان، نصب سرعت گيرها و همچنين افزايش تعداد پل هاي عابر پياده در سطح شهر کرده است.
امامي از والدين خواست با توصيه هاي لازم به فرزندان خود، به بالا رفتن فرهنگ ترافيکي آن ها کمک کنند و مدارس نيز توجه لازم را در رعايت نکات ايمني در سرويس ها داشته باشند و با انتخاب ايمن ترين راه براي عبور از خيابان، دانش آموزان را در اين زمينه ياري دهند. وي تصريح کرد: افزايش ايمني نيازمند همکاري خانوادهها، دانشآموزان و رانندگان است.
به کارگيري ۸۰۰ دستگاه ميني بوس در سرويس مدارس مشهد در سال تحصيلي ۸۹-۸۸ از ۸۰۰ دستگاه ميني بوس براي حمل و نقل دانش آموزان استفاده خواهد شد.
رئيس اداره روابط عمومي سازمان اتوبوس راني مشهد با اعلام اين خبر به خراسان گفت: در راستاي اجراي آيين نامه حمل و نقل دانش آموزان ۵ شرکت که داراي ضوابط لازم در اين باره بودند، در سال تحصيلي جديد با بهره گيري از ۸۰۰ دستگاه ميني بوس اقدام به سرويس دهي به دانش آموزان مشهدي مي کنند.
هادي شاهي درباره چگونگي انتخاب شرکت ها تصريح کرد: با توجه به اهميت سرويس مدارس و تأکيد مسئولان مبني بر ايجاد فضايي امن، راحت و مناسب براي دانش آموزان، سازمان اتوبوس راني با استفاده از ديدگاه اعضاي شوراي اسلامي شهر، اقدام به اعلام فراخوان براي شناسايي شرکت هاي با صلاحيت براي سرويس مدارس دانش آموزان کرد.
وي ادامه داد: پس از بررسيهاي انجام شده و جمعبندي امتيازات توسط کارشناسان در نهايت ۵ شرکت برتر براي سرويس دهي به ۷ منطقه مشخصشده از سوي سازمان آموزش و پرورش در مشهد و تبادکان به عنوان شرکت هاي منتخب برگزيده و به سازمان آموزش و پرورش جهت خدمترساني در سال تحصيلي جديد معرفي شدند
مطالب مشابه :
نرخ سرويس دانش آموزي مصوب شوراي محترم شهر قزوين در سال تحصيلي91-90
و در هنگام قرار داد با شركت هاي حمل نقل يا راننده ها ؛متن قرار داد را طرف دوم سرویس مدارس
رئیس اداره آموزش و پرورش گرمی : سرویس مدارس در گرمي ارزیابی فنی میشود
با آغاز سال تحصیلی، سرویس مدارس مورد ارزیابی فنی قرار میگیرد تا خبر داد و افزود
ساماندهی سرویس دانش آموزی در سال تحصیلی 92-91
مي باشد،فلذا در هنگام قرارداد با شركت هاي حمل و نقل يا راننده،متن قرار داد سرویس مدارس
گفتگو
سرویس مدارس را به چه خودروهای شخصی و تاکسی به عنوان سرویس مدرسه قرار داد می
مخالفت با افزایش نرخ سرویس مدارس
مخالفت با افزایش نرخ سرویس مدارس نرخ سرویس مدارس، ادامه داد: اگر قرار باشد
جزئیات تفاهم نامه جدید سرویس مدارس
گروه امضا کنندگان این تفاهم نامه قرار تمام رانندگان سرویس مدارس معلم جواب داد :
گزارش- سرویس مدارس
گزارش- سرویس مدارس تاکسي راني و پليس قرار دارد. وي از مدارس خواست تا مشکلات داد: پس از
برچسب :
قرار داد سرویس مدارس