تشکل های غیر دولتی گردشگری همدان صاحب خانه شدند .
ی با بیان پایبندی مردم به شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ابراز داشت: مردم همواره در دفاع از انقلاب اسلامی پای کار بوده و هستند.معاون حقوقی مجلس و امور استانهای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در گذشته تنها «میراث فرهنگی» دارای تشکل بود که با تشکیل دولت تدبیر و امید هر سه حوزه «میراث فرهنگی»، «صنایع دستی» و «گردشگری» دارای تشکلهایی شدهاند و امروز نیز خانه تشکلهای غیر دولتی در همدان دارای مکانی خاص شد.
وی با اشاره به نظارت تشکلها بر عملکرد دولت خاطرنشان کرد: تشکلها چشمان تیزبین مردم هستند و با حضور اقشار مختلف مردم در این تشکلهای اجتماعی مردم نیز میتوانند بر کارها و عملکرد دولت نظارت داشته باشند.
درویشقنبری از دیگر وظایف این تشکلها را بیان آسیبهای وارده به میراث فرهنگی دانست و بیات داشت: میراث فرهنگی سرمایه و ثروتی پنهانی است که متعلق به مردم است و باید به درستی حفظ و نگهداری شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با تغییر نوع نگاه مردم، دولتمردان و مجلس به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تولید ثروت، جذب ثروت خارجی و ایجاد اشتغال جوانان گامهای موثری برداشته شود.
معاون حقوقی مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر لزوم کمکرسانی بخشهای مختلف در این حوزه تاکید کرد و یادآور شد: تشکیل سمنها در میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به منظور مرمت حفظ و نگهداری میراث فرهنگی کشور است و همه باید برای رسیدن به این مهم تلاش کنیم.
*ایران صدها هزار آثار تاریخی ثبت نشده و یا مرمت نشده دارد
وی با بیان اینکه هماکنون 32 هزار سایت ثبت شده در کشور وجود دارد و تشکلها نیز باید حضور فعال داشته باشند گفت: صدها هزار آثار تاریخی ثبت نشده و یا مرمت نشده وجود دارد و این سرزمین با بیش از 10 هزار سال سابقه تاریخی و دارای تمدن، با شرایط کنونی و ساختار فعلی بدون حضور تشکلها، مشارکت مردمی و وجود سرمایههای مردمی قادر به مرمت، حفظ و حراست این آثار نیست.
درویشامیری با بیان اینکه تشکلها سازمان غیر رسمی هستند که فعالیتهای خود را در کنار یک سازمان رسمی پیگیری میکنند، افزود: این سازمانها در بند برخی قوانین جاری که بخشهای رسمی درگیر آن شدهاند، نیستید.
وی تشکلها را چشمان تیزبین جامعه دانست و ابراز داشت: مردم در هر کجا شاهد بیتوجهی، تخریب و یا نابودی آثار فرهنگی بودند باید اعتراض خود را مطرح کنند.
معاون حقوقی مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: صنایع دستی و هنرهای سنتی جزء افتخارات ملی مردم هستند که امروز شاهد حضور این آثار ایرانی در گوشه گوشه جهان هستیم.
وی ادامه داد: از 450 اثر صنایع دستی ثبت شده در یونسکو 350 اثر متعلق به ایران است که این موضوع افتخار بزرگی برای ملت ایران است.
درویشامیری با بیان اینکه نباید بگذاریم رشتههای صنایع دستی از بین برود تصریح کرد: در برخی از رشتهها تعداد محدودی فعالیت میکنند که نیاز به جایگزینی و آموزش در این رشتهها ضروری است. وی مهیا شدن دوباره برای فعالیت NGOها را مطرح کرد و ابراز داشت: در دولت سازندگی و اصلاحاتNGOها گسترش یافتند و همراه و کنار دولتها حضور داشتند که با تشکیل دولت جدید شرایط برای فعالیت این تشکلها مهیاتر شد.
معاون حقوقی مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: تشکلها در یک سال و نیم گذشته در پنج همایش بزرگ شرکت داشتند که نشان از اعتقاد و باور به این تشکلهاست.
وی با تاکید بر انتقادپذیری این سازمان تصریح کرد: حضور هر چه بیشتر این تشکلها باعث کنترل بیشتر خواهد شد و کجرویها و خطاهای موجود در ادارات و سازمانها کاهش مییابد که مشاهده این خطاها پشت کردن به تشکلها، بستن چشم و قلم آنهاست.
درویشامیری با اشاره به کمبود بودجه میراث فرهنگی در حفظ، احیا و مرمت آثار ابراز داشت: با شرایط اقتصاد کشور، سازمان میراث فرهنگی به تنهایی قادر به حفظ، احیا و مرمت آثار نیست.
وی ادامه داد: این سازمان تنها دو درصد بودجه اختصاص یافته در بخش میراث فرهنگی و پنج درصد بودجه در بخش گردشگری را تامین میکند که در همین راستا به کمک مردم و تشکلها نیاز دارد.
*با ادغام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از ظرفیت آنها استفاده نشد
معاون حقوقی مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: کم توجهی به میراث فرهنگی و گردشگری با توجه به شرایط حاکم بر کشور و این سه سازمان قابل مشاهده بود که با ادغام این سه سازمان باید از ظرفیتهای موجود استفاده میشد که متاسفانه به دلیل ضعفها این اتفاق رخ نداد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی و گردشگری سرمایه و صادرات نامرئی کشور است، ابراز داشت: در حال حاضر گردشگری بعد از نفت و صنایع ماشین سومین عنصر درآمدزایی کشورهاست که دنیا به آن روی آورده، اما ما در این زمینه کمتر به آن پرداختهایم.
درویشامیری با اشاره به ثبت برخی آثار تاریخی بدون تعیین حریم گفت: در دولت گذشته تعدادی آثار بدون تعیین حریم ثبت شده بود که مشکلاتی برای دستگاههای خدماتی، اجرایی و عمرانی و یا ساکنین اطراف این آثار ایجاد کرد.
وی ادامه داد: مدیریت سازمان میراث فرهنگی به دنبال راهکاری برای از بین بردن این دغدغههاست و به دنبال مقابله با هیچ نهاد و سازمانی نیست.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: ثبت آثار باید در چارچوب ضوابط و مقررات باشد و به دلیل مشکلات پیش آمده نیز بازنگری در قانون میراث در حال بررسی است.
درویشامیری شرایط واگذاری این اماکن تاریخی را نیز این گونه عنوان کرد: یکی از راههای حفظ و مرمت آثار تاریخی ورود بخش خصوصی در این حوزه است که با طراحی سازمان میراث فرهنگی و حفظ هویت تاریخی این آثار حفظ و مرمت میشوند.
وی بیان داشت: در ارزیابی عملکرد همکاران دو فاکتور تعامل ادارات با تشکلها و واگذاری بخش خصوصی مورد توجه قرار خواهد گرفت که امیدواریم همکاری لازم با این تشکلها صورت گیرد.
معاون حقوقی مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعامل تشکلها با نمایندگان مجلس را موثر دانست و گفت: در اقدام اخیر 349 قلم اشیاء قیمتی خارج شده از کشور با انجام امور حقوقی و پیگیریهای لازم که در آثار تاریخی و ملی بسیار حائز اهمیت بود در آبان ماه به کشور ارجاع شد.
وی تأکید کرد: این کار حاصل دیپلماسی و اقدام حقوقی در دولت بود که 210 نماینده نیز از این اقدام تقدیر کردند.
درویشامیری به ارتباط تشکلها با نمایندگان حاضر در مجلس تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به این که صنایع دستی همدان رتبه دوم را در کشور دارد فعالان این عرصه از طریق تشکلها میتوانند مطالبات خود را بیان کنند.
وی به تنظیم قانون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و بیان داشت: لالجین پایتخت سفال و سرامیک کشور است و نمایندگان آن میتوانند نقش بسزایی در بحث بیمه فعالان صنایع دستی و عوارض خروجی صنایع دستی در تصویب قانون داشته باشند.
مطالب مشابه :
مقاله(صنایع دستی استان همدان)
دانا - مقاله(صنایع دستی استان همدان) - مدیریت - دانش - مهارت - تجر به
صنایع دستی استان همدان
دانستنیها ی تاریخ وجغرافیایی ایران وجهان - صنایع دستی استان همدان - اشنایی کامل با شهرهای
صنایع دستی میبد
خرید وفروش صنایع دستی میبد یزد همدان با قیمت مناسب و ارزان خرید وفروش صنایع دستی میبد یزد
تشکل های غیر دولتی گردشگری همدان صاحب خانه شدند .
وی با بیان اینکه صنایع دستی و گردشگری با توجه به این که صنایع دستی همدان رتبه دوم را
بیات:بازارچه های فروش صنایع دستی روستایی در مراكز گردشگری استان همدان ایجاد شد
سلگی برزولی - بیات:بازارچه های فروش صنایع دستی روستایی در مراكز گردشگری استان همدان ایجاد
درباره صنایع دستی
انسجام روابط عمومی های همدان - درباره صنایع دستی - وبلاگ گروهی - فعالان عرصه روابط عمومی در
صنایع دستی لالجـین - سفال گری
.::ایران شناسی و ایران گردی::. - صنایع دستی لالجـین - سفال گری - ایران شناسشی و ایران گردی
تاریخچه صنعت دستی سفالگری
صنایع دستی - تاریخچه صنعت دستی سفالگری - ( در استان همدان ) ، روستای مندگناباد
آشنایی با شهر تاریخی همدان
هکمتانه - آشنایی با شهر تاریخی همدان صنایع دستی. صنایع دستی به ویژه از نظر صنایع چرمسازی ,
برچسب :
صنایع دستی همدان