ایمنی در منزل

1- در تعمیرات لوازم برقی از افراد مجاز استفاده نمایید .

2-  پریزهای برق را با در پوش ایمنی محافظت نمایید تا بچه ها آسیب نبینند .

3-با دست مرطوب و خیس به اجزاء برق مثل پریز - کلید دست نزنید .

4- همیشه بخاطر داشته باشید در اطفاء حریق لوازم برقی اول فیور اصلی منزل قطع و سپس اقدام به اطفاء حریق شود ومناسب ترین وسیله کپسول گاز منواکسید کربن می باشد .      

5- همیشه از لوازم برقی خانه در زمان های مشخص بازدید و وضعیت روکش سیم ها ، دو شاخه را بازدید و رفع نقص نمایید .

6- در موقع استفاده تجهیزات سیار ، سیم های لخت و ارتباط های سیم را دقیقا مراقبت نمایید . از دو شاخه و رابط های نو  برای افزایش طول استفاده نمایید. در ضمن خطر زدگی سیم و ضربات مکانیکی را نیز در نظر داشته باشید .

7- در موقع خارج کردن وسیله برقی همیشه دو شاخه مربوطه را از پریز جدا کنید و هیچ وقت سیم را نکشید ، چون خطر جدا شدن اتصال و خطرات بعدی وجود دارد.

8- وسایلی مثل تلویزیون بدلیل خطر دور از وسایلی که با آب ارتباط دارند مثل سماور برقی ، کولر ، ماشین لباسشویی استفاده نمایید.

9-در شوفاژ خانه به دلیل سیم کشی های غیر اصولی که امکان دارد در کف زمین احداث شده باشد و بدلیل وضعیت مرطوب و لوله  آب ، همیشه در تعمیرات خطر برقگرفتگی برای افراد وجود دارد مراقبت کامل نمایید .

10- از سه شاخه برای دستگاههای پر مصرف استفاده نکنید خطر گرم شدن محل اتصال و مسایل آتش سوزی وجود دارد .

11- در مواقعی که احتمال انتشار گاز در آشپزخانه است از قطع و وصل کلید خودداری نمایید.

12- ابزاری مثل دریل خطرات متعددی دراد مثل وضعیت چرخشی در صورت درگیرشدن با شال گردن یا امثالهم و حتی موی سر و حادثه جدی ایجاد نمایید. در ضمن خطر دیگر مته کردن است که امکان دارد در مسیر سیم برق باشد. مشکل بعدی شکسته شدن نوک مته است که بر اثر  عدم مهارت و استفاده صحیح از مته بخصوص شکسته می شود .

 13- در موقع تعویض لامپ سوخته بعلت استفاده از نردبان یا صندلی نامناسب و احتمال وجود برق همیشه خطر سقوط وجود دارد این مسئله را جدی بگیرید.

14- در مواقع آتش سوزی توجه نمایید آسانسور وسیله مناسبی جهت جابجایی نیست .

15- در موقع استفاده از وسائل الکتریکی گرما ساز (بخاری) همیشه خطر داغ شدن دو شاخه - وسایل مجاور بخاری را در نظر داشته باشید.

16- داشتن ترمینال جعبه تقسیم لوازم مجهز به چندین کلید میناتور مناسب در محل آشپزخانه کار مناسبی است که در صورت اتصال فورا قطع شده امکان تغییرات لوازم برقی در حالت برق را مهیا می سازد .

ایمنی در مورد تعمییرات و احداث بنای ساختمان

1-  در موقع حفاری و گود برداری بخصوص در قسمتهای پیاده رومراقبت نمایید که کابلهای زیر زمینی آسیب نبینند .

2-جهت کارهای ساختمانی که احتیاج به برق دارد مرابت نمایید ، عوامل ساختمانی به تجهیزات برق استفاده غیر مجاز و دستکاری نکنند چون در هر صورت شما به عنوان کارفرما در مقابل افراد و اداره مسئول هستید .

3- مسئله حریم سیمهای برق را جدی بگیرید ، چون حوادث منجر به فوت و قطع عضو ، بسیاری به اثر این بی توجهی ، اتفاق افتاده است . قبل از زدن داربست و مواردی که ایجاد خطر دارد حتما با اداره برق منطقه هماهنگ باشید .

4- در عملیات ساختمانی مراقبت نمایید که اشیاء فلزی از طبقات به سیم های برق برخورد نکند . همچنین اشیاو فلزی از بالا و پایین پرتاب نکنید(در حریم سیم های برق) .

5- در زیر خطوط فشار قوی اقدام به احداث بنا نکنید. خطر سرطان بچه ها را تهدید خواهد کرد .

ایمنی در مورد لوازم اندازه گیری (کنتور)

1- محل کنتور از آسیب های مکانیکی و رطوبت حفظ شود .

2- فیوزهای کنتور نباید دستکاری و اگر نوع فیوز فشنگی است در موقع قطع از سیم با قطر بیشتر یا لوازم دیگری استفاده شود.

3- دقت نمایید وقتی فیوز پای کنتور را قطع می کنید ، آیا با فازمتر در پریز آزمایش می شود : فاز متر روشن نمی شود.

4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور تخلف محسوب می شود .

5- محل نصب کنتور برق و کنتور گاز بایستی از یکدیگر فاصله مناسب داشته باشند .

6- اگر در پایه فیوز بر اثر حرارت داغ و ایجاد جرقه نمود ، فورا با احتیاط فیوز را باز کرده و به اداره حوادث منطقه جهت اصلاح اطلاع دهید .(در این گونه مواقع معمولا فیوز برداشته و موقتا برق یکسره شده و بایستی در وقت اداری به منطقه مراجعه تا بطور اساسی مشکل اصلاح شود)

7- جهت کارهای جوشکاری به دلیل ایجاد نوسان ولتلژ برق از کنتور برق استفاده ننمایید .

8- در مواقع ساخت و ساز که احتیاج به تغییر محل کنتور می باشد . قبل از اقدام به تخریب منطقه برق مراجعه و درخواست جابجائی انشعاب بدهید.

9- با دست مرطوب و خیس به فیوز پای کنتور دست نزنید.

10- در موقع نظافت در پارکینگ مراقبت نمایید تا آب به تجهیزات برقی و کنتور پاشیده نشود.

11- اگر ولتاژ برق شدیدا کم شدفورا پریز لوازم برقی را خارج و به منطقه برق خود اطلاع دهید.

12- اگر در قطع برق اقدام به گرفتن برق اضطراری از موتور های بنزینی یا گازوییلی می کنید، شدیدا مراقبت نماییدتا برق اضطراری به شبکه وارد نشود تمامی تمهیدات لازم را در نظر بگیرید.

13- بعد از قطع برق و وصل مجدد اگر پریزهای برق را خارج کرده اید ، کلید های آن قطع و به تدریج وارد مدار نمایید.

14- در صورتیکه بر اثر نقصی در برق به وسایل الکتریکی شما آسیبی برسد، مراتب را کتبا و شفاهی به منطقه برق اطلاع دهید . خاطر نشان گردد تعمیرات باری توسط مراکز مجاز و کاملا فاکتورها دقیق و در صورت امکان علت عیب ذکر شود . البته کارشناسان اداره برق موضوع را بررسی و در صورت  محق بودن مشترک طبق مقررات انجام می شود .

15- در مواقع طوفان و رعد و برق بهتر است لوازم برقی حساس مثل تلویزیون ، یخچال، کامپیوتر را خاموش و از پریز جدا نمایید.

16- فیوز پای کنتور را نباید افزایش آمپر داد.

17- نمراتور کنتور را مراقبت نمایید که بی حرکت نباشد و مراتب را در این صورت به برق منطقه خود اطلاع دهید.

 

 

(ایمنی در شبکه های عمومی توزیع برق)

احتیاطهایی در مورد سیم های برق و سایر تجهیزات که در معابر عمومی قرار دارند

1- در معابر عمومی به علایم هشدار دهنده که روی تابلو های برق و تابلو های سیار که کارگران نصب کرده اند توجه و مراقبت نمایید .

2- از دستکاری به جعبه های انشعاب و باز کردن درب آنها و سایر تجهیزات برقی مثل تابلو های برق ، پایه های فلزی روشنایی ، دریچه ترمینال آنها و امثالهم خودداری نمایید.

3- در صورتیکه حفاری جهت کابل برق احداث شده و یا کارگران مشغول به کار هستند مراقبت نمایید تا خطری متوجه شما نباشد. ضمنا مسیر حفاری که تا چند روز پر نمی شود به منطقه برق خود اطلاع دهید.

4- در صورت مشاهده هر گونه اتفاق غیر منتظره در رابطه با تجهیزات برقی مثل تیر شکستگی ، آتش سوزی در تجهیزات برقی ، سیم پارگی و ... مراتب را فورا به اداره حوادث منطقه خود اطلاع دهید.

5- در هوای بارانی و مرطوب ، تنه درختان و تیرهای برق بخصوص تیرهای فلزی را لمس نکنید.

6- از بچه مراقبت نمایید که به دریچه باز شده پایه های روشنایی فلزی نزدیک و دستکاری نکنند.

7- در جاهاییکه تیرهای سیمانی برق روی هم انباشته شده و خطر لغزش تیرها وجود دارد ، بچه ها را محافظت نمایید.

8- سیم های لخت که از روی تیرهای برق به سطح پایین یا زمین افتاده هرگز دست نزنید.

9- مراقبت نمایید ، اشیاء فلزی مثل آنتن تلویزیون به سیم های برق نزدیک نشود.

10- اشیاء فلزی را در ساختمان یا معابر به سیم های برق نزدیک نکنید.

11- ماشین خود را مقابل پست های زمینی پارک نکنید.

12- در صورتیکه اختلالی در برق منزل دارید ، هرگز تجهیزات برقی بیرون مثل جعبه انشعاب ها را باز و اقدام به تعمییر نکنید و هرگز از تعمیرکار الکتریکی نخواهید این کار را انجام دهد.

13- ماشین های مخصوص مثل جرثقیل و کامیون و کمپرسی در موقع عبور یا مانور به شبکه برق نزدیک و ایجاد خطر شود.بایستی این مورد را توجه نمایید.

14- در رانندگی دقت نمایید بخصوص در شبها که وسیله خودرو به تجهیزات برقی اصابت نکند.

15- لوله های فلزی محافظ کابل جعبه انشعاب و سایر متعلقات را هرگز دست نزنید.

16- چراغ های خاموش روشنایی را در اسرع وقت به نگهبانی منطقه اطلاع دهید.

17- از شبکه های برق اقدام به گرفتن برق غیر مجاز نکنید و سایر تخلفات مشاهده شده را به نگهبانی منطقه اطلاع دهید.

18- اگر افرادی در ارتباط با برق مراجعه نمایید ، کارت شناسایی در خواست و مراقبت نمایید که افراد مشکوک نباشند.

19- در موقع نصب یا جمع آوری تیر برق و ترانس برق که جرثقیل و کارگران مشغول به کار هستند، خطر باز شدن زنجیر و سایر خطرات وجود دارد شدیدا محوطه خطر را در نظر داشته باشید.

20- ممکن است بر اثر بی احتیاطی کارگران برق در لحظاتی درب ورودی تجهیزات برقی باز باشد. مراقبت نماییدکه بچه ها و بزرگترها داخل پست نشوند و تجهیزات برقی را دست نزنند.

21- در پشت بام ها مراقبت نمایید در هنگام برف روبی یا سایر موارد مواد به روی سیم های برق ریخته نشود ضمن اینکه در رطوبت، پارو و مواد عایق نیز هادی شده و خطر برقگرفتگی و حادثه وجود دارد.

22- تیر های چوبی که آغشته به مواد سمی هستند ، اگر تراشه آن در دست بچه ها بعلت مختلف فرو رود خطرات عفونت دارد ، مراقبت نمایید.

23- درختانی که درگیر با شبکه هستند بخصوص درختان میوه مثل توت ، برای بچه ها و جوانان که بالای درخت رفته اند در مواقعی امکان خطر دارد ، مراقب باشید.

24- هرگز روی تیر های برق و یا درب پست ها و سایر تابلو ها ، اعلانات نصب نکنید این مسئله بسیار خطرناک است بخصوص نصب آگهی ها روی تیر های برق که خطر برق گرفتگی وجود دارد .
تا بحال چندین حادثه منجر به فوت در این قبیل موارد مشاهده شده است .

25- کارگران در معابر برای اتصال کابل های زمین از قیر مذاب استفاده می نمایند . خطرات قیر مذاب بسیار جدی است . به بچه ها و جوانان احتیاط با برخورد به این موارد را یاد آوری کنید.

(توصیه های ایمنی ، فنی ، اقتصادی و اقدامات لازم هنگام قطع برق)

۱-چنانچه در زمینه برق تخصص ندارید با رعایت نکات ایمنی فقط کارهای ساده ای از قبیل تعویض لامپ های معمولی را انجام دهید و به کارهای مهمتر که نیاز به تخصص دارد اقدام ننمایید .
- در محیط مرطوب مانند حمام از وسایل برقی نظیر بخاری برقی ، سشوار ، ریش تراش و ماشین لباسشویی استفاده نکنید .
- به فرزندانتان بیاموزید که سیم های شبکه عمومی برق بدون روکش و فاقد حالت عایق بوده و لذا از نزدیک شدن به آنها خودداری نمایند .
- حریم برق را رعایت و از سقوط هر نوع میله فلزی مانند آنتن تلویزیون بر روی شبکه های عمومی برق جلوگیری فرمایید .
هنگام قطع برق از انجام هر اقدامی ابتدا چند لحظه صبر کنید .

۲-اگر در بررسی اولیه متوجه شدید که قطع برق تنها مربوط به منزل و یا محل کار شما نبوده و بقیه همسایگان نیز دچار مشکل خاموشی شده اند ، بنابراین در چنین حالتی با پرهیز از هرگونه دستکاری کنتور و یا تاسیسات برق رسانی بلافاصله مراتب را از طریق تلفن های مندرج در روی قبوض برق  مصرفی به واحد حوادث برق امور مربوطه اطلاع دهید . در صورتی که قطع برق فقط مربوط به منزل و یا محل کار شما باشد در آن صورت با احتیاط کامل نسبت به بررسی کلید و فیوز نصب شده در زیر کنتور اقدام نمایید . اگر قطع برق به علت سوختگی فیوز و یا در اثر عملکرد کلید باشد توصیه می شود قبل از وصل مجدد کلید و یا فیوز ، ارتباط کلیه وسایل برقی متصل به سیستم داخلی را از طریق قطع کلید وسیله مربوطه و یا کشیدن دو شاخه آن از پریز از سیستم داخلی جدا نموده و سپس نسبت به وصل کلید و یا فیوز قبل از کنتور اقدام نمایید . فراموش نشود پس از برقراری مجدد جریان برق نسبت به وصل آن دسته از لوازم برقی که کارکرد آنها مورد نیاز می باشد اقدام گردد .

۳-در صورتی که پس از بررسی کلید ویا فیوز نصب شده در جوار کنتور مشاهده گردید که کلید و یا فیوز سالم است و در حالت وصل می باشد ، این نشانگر آن استت که قطع برق مربوط به انشعاب قبل از کنتور بوده و در این مورد هم با پرهیز از هر گونه دستکاری کنتور و یا انشعابات قبل از کنتور مراتب را از طریق همان تلفن های مندرج بر روی قبض به واحد حوادث امور برق مربوطه اطلاع دهید .


مطالب مشابه :


توصیه های ایمنی برق

در موقع خارج کردن سیم وسیله برقی 4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور تخلف




ایمنی برق در منزل-ايمنی در شبکه های عمومی برق-توصيه هاي ايمني ، فني ، اقتصادي و اقدامات لازم هنگام ق

4- هرگونه دستکاري کنتور و باز کردن پلمپ 2- از دستکاري به جعبه هاي انشعاب و باز کردن درب




این مقاله در مورد برق گرفتگی و کارهایی هستش که باید در این مورد

4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور تخلف محسوب می شود .




ایمنی در منزل

4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور 2- از دستکاری به جعبه های انشعاب و باز کردن




کنتور

به بحث اصلی کنتور می شكستن پلمپ و يا باز كردن درپوش بهتر و مفید کردن این




واژگان بیگانه و معادل فارسی آن

اِف اِف: در باز پُلُمپ: مهر و موم. پور سانت (پورسانتاژ): درصدانه، درصد. پیج (کردن):




دستورالعمل نصب انشعاب آب

آن بخش از لوله فرعي که مقطع آن متناسب با کنتور و کنتور، از سالم بودن پلمپ باز شده و به




دستورالعمل حصول اطمینان از کارکرد درست کنتورهای عادی (تکفاز و سه فاز)و دیماندی (سه فاز)

برای تنظیم کردن کنتور سه فاز کنتور را تحت صددرصد باز نامی انبر پلمپ




کنتور آب

برچسب ها:کنتور یا مسیر باز (مانند كانال) فناوری نانو در شیرین کردن




کشاورزان بمی آب کشاورزی می نوشند (+تصاویر)

غیر مجاز پلمپ شده است با بدون کنتور و یا فک پلمپ یا گذاشتن کردن یک کار




برچسب :