خط و نشان همه این مردان نامدار...

20سالی که بر مدیریت ارشد کردستان گذشت؛

999.jpg

 

بدون تردید می توان استان کردستان را با توجه به داشتن پتانسیل های عظیم فرهنگی، اجتماعی و همچنین موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد آن در مرکزیت غرب کشور به عنوان یکی از استانهایی دانست که می توانند سهم بسزایی در توسعه پایدار منطقه ایفا نمایند.

برخورداری از موهبت های الهی همچون آب فراوان برای کشاورزی، زمین های مستعد کشت و کار و باغداری، امکان مراودات مرزی گسترده با کردستان عراق، بهره مندی از امتیازات گمرکی و همچنین توسعه صنعتی، این استان فرهنگی را به رنگین کمانی از پتانسیل های مناسب برای ایجاد زمینه توسعه همه جانبه تبدیل نموده است.

اگرچه پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با تغییر نگرش توسعه ای نسبت به این استان و اختصاص اعتبارات تملک سرمایه ای و ملی قابل توجه، زیرساخت های توسعه ای به اشکال مختلف ترمیم، بازسازی و احداث شدند اما نکته قابل تامل در این روند این است که عوامل تاثیرگذار محیطی و محاطی به چه میزان بر این فرآیند تاثیرگذار بوده و در مقاطع مختلف چگونه بر آهنگ توسعه کردستان تاثیر افزاینده و کاهنده داشته اند.

با اذعان بر این نکته اساسی که حداقل طی 20 سال گذشته همواره دولت های مختلف - البته هر کدام به فراخور برنامه ها و سیاست های اجرایی خود- توسعه کردستان را در اولویت خود قرار داده اند، باید اقرار نمود که در بازه های مختلف زمانی بدلیل اعمال مدیریت های سلیقه ای، ناکارآمد و احساسی حاکم بر استان، روند توسعه کردستان گاه با شیب بسیار ملایم روبرو بوده است.

صرف نظر از اینکه دیدگاه سیاسی مدیران ارشد استان طی سنوات گذشته ازچه تفکری تبعیت نموده و با چه تیم کاری تلاش نمودند در راه توسعه استان گام بردارند، باید این نکته اساسی را همواره در نظر داشت که همه آنها با هدفی مقدس که همان خدمت به مردم بود، سکان هدایت استان را در دست گرفتند. اما اینکه چقدر توانستند در این راه موفق شده و تاچه میزان از معیار مورد نظر نظام در خدمتگزاری به مردم تبعیت کرده و یا انحراف پیدا کردند، موضوعی است که باید مخصوصا در این مقطع زمانی بیش از پیش به آن پرداخت.

با توجه به اتمام دولت دهم و پایان دوره زمامداری آخرین استاندار دولت محمود احمدی نژاد در استان و از طرفی انجام رایزنی ها و گمانه زنی های مختلف در خصوص انتخاب استاندار جدید کردستان، در این نوشتار تلاش خواهد شد تا با برشمردن ویژگی های مدیران ارشد استان طی 20 سال گذشته، نقاط قوت و ضعف هر دوره مورد واکاوی قرار گرفته شود.

***

17سال پیش "علیرضا شهبازی" به عنوان معاون سیاسی امنیتی در کنار«محمدرضا رحیمی» که آن روزها توانسته بود به عنوان استاندار در راستای برنامه های کلان دولت سازندگی، طرح ها و پروژه های بزرگ عمرانی در استان و علی الخصوص شهر سنندج را طراحی و اجرا کند، در استان مشغول فعالیت بود.

«محمدرضا رحیمی»  توانسته بود پس از طی کردن دوران نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی توانمندی هایش را به رئیس جمهور دولت ششم نشان داده و با شعار توسعه کردستان، سکاندار امور شود. فعالیت های عمرانی در زمان «محمدرضا رحیمی»، یکی از بارزترین شاخصه های این دوره است. آغاز به کار فاز اول احداث پارک جنگلی آبیدر و ساخت بلوار کردستان از شاخص ترین طرح های عمرانی است که در این مقطع زمانی در استان انجام شد.

مدیران آن دوره که برخی از آنها با بازگشتن علیرضا شهبازی به استان بازهم در بدنه مدیریتی استان قرار گرفتند، کارشبانه روزی را یکی از ویژگی های دوران حضور«محمدرضا رحیمی» در استان کردستان می دانند. استراتژی دکتر رحیمی، متأثر از فضای عمومی کشور، سازندگی و فعالیت های عمرانی در استان بود.

علیرضا شهبازی در طول این سالها در کنار رحیمی بود و به عنوان یکی از مدیران ارشد استان به کسب تجربه می پرداخت و برنامه های عمرانی و اقتصادی دولت را رصد می کرد.

به زودی سال 76 فرا رسید. «محمدرضا رحیمی» فردای روزی که در رسانه ملی استان گفته بود مثل کوه آبیدر سرجای خودش ایستاده است و هیچ کس نمی تواند او را بردارد ساختمان استانداری را ترک کردو به پایتخت رفت. دولت اصلاحات، دکتر عبدالله رمضان زاده را به استان فرستاد تا سیاست های دولت را در کردستان اجرایی کند. او هم مثل رحیمی بومی استان بود. توسعه فعالیت های سیاسی متاثر از برنامه های کلان کشور استراتژی «عبدالله رمضان زاده» را تشکیل می داد.

سال 1380 اما سال خاصی برای استان بود "دکتر اسدالله رازانی" در یک روز گرم تابستانی به کردستان آمد. اگرچه او هیچ سابقه ذهنی از کردستان نداشت و به گفته خودش توانسته بود پس از گرفتن حکمش، اطلاعات مختصری از سایت وزارت کشور در مورد کردستان کسب کند، اما حضور او در کردستان زمینه کار و تلاش مجدد را در استان فراهم کرد.

اسدالله رازانی دارای شخصیت خاصی بود و پرستیژ اداری و برنامه های کلاسیک خاصی برای خودش داشت.

اولین چالش او در نخستین روزهای حضورش در استان موضع گیری منفی نمایندگان مجلس در مورد او بود. مجمع نمایندگان استان به سرپرستی «مرحوم مهندس بهاالدین ادب» و «دکتر جلال جلالی زاده» با حضور رازانی در استان موافق نبود. آنها درست مثل این روزها بیانیه ای صادر کرده بودند و در نامه ای به موسوی لاری وزیر کشور وقت ، «برهان زره تن لهونی» مدیرکل اقتصاد و دارایی استان را به عنوان گزینه اصلی خود برای تصدی استانداری کردستان معرفی کرده بودند. اما این اتفاق هیچ گاه نیفتاد و «دکتر اسدالله رازانی» از سوی وزارت کشور به سمت استانداری برگزیده شد و «دکتر آرش زره تن لهونی» فرزند ارشد «برهان لهونی» که توانسته بود با گذراندن دوران موفق مدیریتی در جمعیت هلال احمر و جلب اعتماد مردم  سنندج برای راهیابی به شورای اسلامی این شهر طی سالهای متمادی به کسب تجربه بپردازد، درست 11 سال بعد از آنکه نام پدرش به عنوان استاندار کردستان مطرح شد معاون استاندار کردستان شد.

»دکتر اسدالله رازانی» اما یک مدیر کارکشته سیاسی بود و در ماه اول حضورش در استان با همسو کردن نمایندگان مجلس با خودش نشان داد چقدر می تواند بر  فضای استان تاثیرگذار باشد. او توسعه اقتصادی و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی به استان را از اهداف اصلی و استراتژیک خود می دانست.

انتخاب فرمانداران و مدیران بومی و اهل سنت - بمانند«حسین فیروزی» فرماندار سقز و یکی از گزینه ای امروز برای پست استانداری کردستان- در دوره رازانی نمود بیشتری به خود گرفت. او مدیری سیاسی نبود اما سیاسی کاری را خوب می دانست. شعارش توسعه اقتصادی کردستان بود و شاید تنها موضع گیری رسمی و سیاسی او که با حضور رسانه های استان انجام شد، موضع گیری در خصوص رد صلاحیت دو تن از نمایندگان استان بود.

از سوی دیگر استفاده از مدیران توانمند و کاردانی بمانند دکتر «بهرام نصرالهی زاده» که این روزها به عنوان یکی از گزینه های اصلی جهت تصدی پست استانداری کردستان مطرح شده است از ویژگی های دیگر این دوره است.

«دکتر بهرام نصرالهی زاده» در زمان تصدی «دکتر عبدالله رمضان زاده»، به عنوان مدیرکل سیاسی انتظامی استانداری نقش ویژه ای در ایجاد اعتدال در تصمیم گیری های سیاسی استان ایفا نموده و توانست در زمان دکتر رازانی نیز به بهترین شکل ممکن وظایف خود را اجرایی نماید.

او در سالهای پایانی دولت اصلاحات به عنوان معاون فرهنگی، اجتماعی دانشگاه کردستان معرفی شد و توانست با استفاده از تجارب ارزنده خود نقش ویژه ای را در توسعه فرهنگی دانشگاه ایفا نماید.

با انتقال «دکتر بهرام نصرالهی زاده» به دانشگاه کردستان «دکتر شعبان سپهر» که پیش از آن مدیرکل امور اجتماعی و شوراهای استانداری کرمانشاه و فرماندار شهرستان سرپل ذهاب بوده و به عنوان یک چهره معتدل معروف بود، سکانداری دفتر سیاسی انتظامی استان را بر عهده گرفته و پس از آن با درگذشت «مرحوم علیرضا جمشیدی»، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری شد.

اگرچه «دکتر اسدالله رازانی» نتوانست همه طرح های اقتصادی مدنظرش را برای توسعه کردستان اجرایی کند اما همگان براین نکته اذعان دارند که رازانی یکی از مدیرانی بود که توانست فضای اداری استان را با کمترین تاثیر از فضای افراط و تفریط به میزان قابل توجهی بازسازی و جهت دهی نماید. شاید بدلیل همین میانه روی و دوری از افراط و تفریط بود که باعث شد بتواند اقبال خود را در دولت نهم هم بیازماید.

سال 1384 که محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری پیروز میدان شد از همان ابتدا براساس سنت همیشگی گمانه زنی ها برای انتخاب استاندار کردستان برسر زبانها افتاد، اما خبر ابقاء «اسداالله رازانی» خیلی زود به خبر اصلی رسانه ها تبدیل شد. دولت جدید به این نتیجه رسیده بود که رازانی با ویژگی های مثبتی که دارد می تواند کماکان در کردستان سکان دار امور باشد.

اولین اقدام رازانی در این دوره انتصاب «موسی مرادیانی» به سمت معاون امورهماهنگی وعمرانی استانداری بود. در آن مقطع زمانی «موسی مرادیانی» در کنار «حاج محمد الله مرادی» که بعدها در زمان نجار فرماندار کامیاران شد و بواسطه انتقادهای فراوانش از نجار شهره بود، گزینه های اصلی تصدی استانداری کردستان بودند.

اسدالله رازانی در اولین شورای اداری استان که پس از برگزاری انتخابات نهم ریاست جمهوری و انتخاب محمود احمدی نژاد برگزار شد گفت که چمدانهایش را دوباره باز کرده و می خواهد کارهای نیمه تمامش را دراستان به سرانجام برساند.

در این جلسه او از اعتماد دولت نهم به خودش سخن به میان آورد و گفت که مدیران باید خط مشی خود را براساس وضعیت موجود عوض کنند. او در این جلسه گفت که دیگراز هیچ گونه کوتاهی مدیرانش نمی گذرد!!

اما حکم ابقاء «اسداالله رازانی» چند ماهی بیشتر دوام نیاورد. این بار «اسماعیل نجار» که روزگاری فرماندار شهرستان مرزی مریوان بود به عنوان استاندار به کردستان آمد. او در اولین روز حضورش در استانداری با مطبوعات و رسانه های جمعی جلسه ای مشترک گذاشت، جلسه ای که رازانی هم در آن شرکت جسته بود. او در این جلسه با تاکید برغنی بودن استان کردستان گفت که می خواهد از تمام ظرفیت ها برای توسعه استان استفاده کند.

در آن جلسه نجار که دانش آموخته روانشناسی و اهل سرخه سمنان بود برنامه هایش را که به هیات دولت ارائه نموده بود به خبرنگاران ارائه کرد. یک برنامه 16- 15 بندی که بیشتر به شعارهای انتخاباتی کاندیداها شباهت داشت!

حتی با دیدی بسیار خوش بینانه هم نجار گزینه ای نبود که بتواند کردستان را به سمت پیشرفت هدایت کند. او علی رغم اینکه دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد روانشانسی بالینی بود نتوانست مردم، مدیران و اقشار مختلف جامعه را روان شناسی کند. نجار بیشتر از اینکه استراتژی خاصی برای توسعه استان داشته باشد یک مبلغ بود و همواره در جلسات مختلف به تبلیغ برنامه های دولت نهم می پرداخت.

او کوچکترین انتقادی از سوی رسانه ها را برنمی تافت، نشان دادن خبر چند پاراگرافی انتقادی یکی از نشریات در جلسه شورای اداری و خط و نشان کشیدن در این مورد یکی از نقاط قابل ارزیابی در مورد نجار است.

نجار هم رفت بدون اینکه در زمان زمامداری او در استان اتفاق خاصی بیفتد.

«علیرضا شهبازی» خیلی بی سر و صدا جای نجار را گرفت و اسماعیل نجار به عنوان استاندار کرمان معرفی شد. علیرضا شهبازی به قول خودش آمده  بود که نام نیکی از خود باقی بگذارد و همان مسیری را طی کند که سالها قبل «محمدرضا رحیمی» در آن گام برداشته بود.

او با استفاده از ارتباطات گسترده «محمدرضا رحیمی» که در آن زمان معاون اول محمود احمدی نژاد بود توانست در زمینه جذب اعتبارات مختلف به استان نقش ویژه ای را ایفا کند.

از طرفی سفر تاریخی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به استان و اختصاص اعتبارات عمرانی مناسب جهت توسعه زیرساخت های استان یکی از ویژگی های این دوره است که در زمان نجار انجام شد و پیگیری انجام  طرح ها و پروژه های عمرانی آن سفر تاریخی در زمان شهبازی انجام پذیرفت.

استراتژی علیرضا شهبازی با تحلیل محتوای جلسات، سخنرانی ها و برنامه های ارائه شده او تلفیقی از برنامه های عمرانی و اقتصادی بود. او پرکار بود و غالبا تا پاسی از شب گذشته وقتش را به جلسات خصوصی افراد می گذراند

او توانست طی مدت حضورش در استان با عامه مردم ارتباط مناسبی را برقرار کند،برخی مدیران غیر همسو با خودش را تغیییر داده و برای خودمشاورین فراوان برگزیند. داستان ادامه دار مشاورین علیرضا شهبازی به آنجا رسید که بخش اعظم یکی از کریدورهای طبقه سوم استانداری با تابلو بزرگ و زیبای «مشاوران استاندار» آذین یافت و خیلی از مدیران سابق حکم مشاور گرفتند.

داستان مدیران ارشد او داستانی دیگر بود. موسی مرادیانی معاون عمرانی محمدرضا رحیمی، اسدالله رازانی، اسماعیل نجار و شهبازی بود و جابجایی او از پست معاونت عمرانی به معاونت توسعه نیروی انسانی خیلی هزینه ها برای استاندار به همراه داشت چرا که مرادیانی از نزدیکان محمدرضا رحیمی به حساب می آمد. اردوان نوسودی که از دیگر یاران محمد رضا رحیمی بود جای مرادیانی را در معاونت عمرانی گرفت. عزل قریب الوقوع  او نیز حکایتی دیگر است.

اما در این دوره از مدیریت استان، در میان مدیران ارشد نام یکی بیشتر از همه شنیده شد؛ ارسلان ازهاری معاون برنامه‌ریزی استانداری.

ارسلان ازهاری پیش از این معاون سازمان برنامه و بودجه سابق بود و با حمایت دکتر عبدالله رمضان زاده در 5 سال پایانی دولت اصلاحات رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان شد. در دولت نهم اما ازهاری با جلب اعتماد صد درصدی اسماعیل نجار و دولت مهرورز محمود احمدی نژاد به عنوان اولین معاون برنامه ریزی استانداری معرفی شد. خدمات ازهاری به دولت نهم به گونه ای بود که توسط دولتمردان دولت نهم و دهم از شهبازی خواسته شد تا او را همچنان در پست معاونت برنامه ریزی استانداری باقی بگذارد. 

جالب اینجاست که این روزها در برخی محافل شنیده می شود ارسلان ازهاری قصد دارد باز هم خود را برای مدیریت در دولت تدبیر و امید ارائه کند!!

***

این روزها با آغاز کار دولت تدبیروامید یکی از اصلی ترین مطالبات به حق مردم استان، صرف نظر از بومی یا غیر بومی بودن، انتخاب فردی است که زمینه رشد و توسعه پایدار و همه جانبه کردستان را فراهم آورده و با استفاده از تجارب موفق و ناموفق استانداران پیشین، خدمت به مردم را در اولویت اصلی خود قرار دهد.

به امید آن روز... 

مطالب مرتبط

25 سوال اساسی از آقای استاندار کردستان

%D8%B4%D9%87%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C12.j




مطالب مشابه :


نتایج آزمون استخدامی استانداری کردستان- مهر 92

آگهی استخدام - نتایج آزمون استخدامی استانداری کردستان- مهر 92 -




آخرین اخبار استخدام استانداری کردستان + اعلام نتایج

استخدامی - آخرین اخبار استخدام استانداری کردستان + اعلام نتایج - آگهی و چاپ سیلک - سنندج




خط و نشان همه این مردان نامدار...

سنندج؛ شهرم - خط و نشان همه این مردان نامدار - دیدگاه های رسمی بابک قنبری




خبر هایی از دامپزشکی کرماشان

معاون سیاسی امنیتی استانداری این وبلاگ متعلق به دانشجویان دامپزشکی دانشگاه آزاد سنندج




استخدام در سنندج: ایجاد ۳۲۰۰ فرصت شغلی از ابتدای سالجاری تاکنون در‌ سنندج

بازار كار( خبرهاي از آزمون هاي استخدامي) - استخدام در سنندج: ایجاد ۳۲۰۰ فرصت شغلی از ابتدای




نامه یک وبلاگ نویس سنندجی به استاندار کردستان

جامعه وبلاگ نویسان شهر سنندج - نامه یک وبلاگ نویس سنندجی به استاندار کردستان - Sanandaj blogging community




تله کابین آبیدر؛رویای دست نیافتنی شهروندان سنندجی

سنندج؛ شهرم - تله کابین آبیدر؛رویای دست نیافتنی شهروندان سنندجی - دیدگاه های رسمی بابک قنبری




برگزاری یازدهمین جشنواره منطقه ای فیلم کوتاه در سنندج

انجمن سینمای جوانان ایران -دفتر سنندج با همکاری اداره ارشاد و مساعدت استانداری کردستان




CDS چیست؟

cds شهر سنندج - cds چیست؟ - cds شهر شهرداری سنندج; استانداری استان




برچسب :