فیستول (فیشر)، کیست مویی و دمل

فیستول مقعدی

فیستول یک ارتباط غیر طبیعی بین دو سطح اپی تلیال بدن می باشد . در مورد فیستول مقعدی (یا فیستول آنال)، دهانه خارجی این مسیر در پوست اطراف مفعد ( آنوس) و دهانه داخلی آن داخل مقعد( آنوس یا رکتوم) قرار دارد. در صورتیکه مسیر فیستول از میان عضله اسفنکتر خارجی بگذرد، فیستول از نوع High می باشد ولی در صورتیکه مسیر فیستول کوتاه بوده و اسفنکتر خارجی را دربر نگیرد، فیستول از نوع low می باشد.

 

 

screenshot-35

فیستول آنال(فیستول مقعدی) شکل مزمن عفونتهای آنورکتال می باشد و بسیاری از بیماران، سابقه آبسه اطراف مقعد را در گذشته و یا اخیراً ذکر می کنند ولی گروهی از بیماران نیز هیچ سابقه ای از چنین آبسه ای ندارند. ولی در هر حال 50% آبسه های اطراف مقعد به فیستول تبدیل خواهند شد. فیستول آنال همچنین می تواند بدنبال عفونت ناشی از تروما، فیشر، TB ، بیماری کرون، کارسینوما، رادیاسیون، اکتینومیکوزیس و کلامیدیا بوجود آید.

screenshot-37

 

علائم و نشانه ها

شکایت اصلی معمولا ترشح مداوم یا متناوب است. معمولا سابقه آبسه عود کننده که خودبخود یا با جراحی تخلیه شده است وجود دارد گاهی یک برجستگی که از آن چرک خارج می شود یا بهبود یافته دیده می شود. مجرای فیستول مانند طنابی لمس می شود و مسیر آن در مجاورت اسفنکتر و سوراخ اولیه قابل لمس است. فیستول هایی که به مدت طولانی عفونی و بدون درمان مانده اند می توانند سبب عفونت های منتشر بشوند. سرطان(کارسینوم) در فیستول هایی مزمن و درمان نشده درموارد زیادی گزارش شده است و درمان موثر فیستول در واقع پیشگیری از این واقعه است.

بیمار بدلیل ترشح چرکی مداوم از دهانه خارجی فیستول مراجعه می کند و چون ترشحات فیستول بطور مداوم تخلیه میشوند، درد نمی تواند عامل مهمی برای مراجعه بیماران باشد ولی احساس سوزش یا خارش ناشی از ترشحات می تواند عامل مراجعه بیماران باشد. در معاینه این بیماران معمولاً دهانه خارجی فیستول قابل مشاهده بوده و در لمس با انگشت ممکن است بتوان مسیر فیستول را که به شکل یک مجرای سفت شده (tract) می باشد لمس کرد. دهانه داخلی نیز در صورتیکه نزدیک آنوس باشد قابل لمس است و از طریق رکتوسکوپی ممکن است بتوان آنرا مشاهده نمود.

از آنجا که پیش بینی مسیر فیستول و تعیین دهانه داخلی و خارجی آن، نقش اساسی را در مورد درمان تمام انواع فیستولها دارد، آقای گودسال، قانونی در این مورد بیان کرده است که بنام خود او مشهور است. بر اساس این قانون، اگر با یک خط عرضی، آنوس را به دو قسمت خلفی و قدامی تقسیم کنیم، در صورتیکه دهانه خارجی فیستول، در سطح قدامی باشد، دهانه داخلی آن با یک مسیر کوتاه و مستقیم در دیواره قدامی آنوس قرار دارد ولی اگر دهانه خارجی در سطح خلفی باشد، فیستول یک مسیر منحنی را طی کرده و دهانه داخلی آن در خط وسط دیواره خلفی آنوس قرار خواهد داشت.( یک استثنا زمانی است که در سطح قدامی یک فیستول با فاصله بیش از 3 سانتی متر از آنوس قرار داشته باشد که در این صورت دهانه داخلی به احتمال زیاد در خط وسط دیواره خلفی آنوس قرار دارد).

screenshot-36

فیستولوگرافی جهت تشخیص و یا تعیین مسیر فیستول توصیه نمیشود و در صورت نیاز به تعیین مسیر فیستول از طریق اقدامات پاراکلینیکی بهتر است از MRI یا سونوگرافی اندوآنال (داخل مقعدی) استفاده نمائیم.

 

درمان

 نکته مهم در درمان فیستول آنست که درمان داروئی به کمک آنتی بیوتیک و غیره هیچ جایگاهی نداشته و تنها درمان موثر انجام جراحی با لیزر یا بصورت سنتی می باشد. درمان جراحی(فیستولوتومی) معمولا تنها درمان موثر است و جهت انجام آن سوراخ خارجی و داخلی(اولیه) باعبور پروب (میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق باید پیدا شوند و مجرا یا مجاری فیستول باید بطور کامل مشخص شوند و مجرا در تمامی طول آن بازunroffed شود بطوریکه فیستول به شکل یک زخم باز درآید و باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح بطور خود به خود ترمیم می شود. و در تمام روش های درمانی اعم از جراحی معمولی و یا لیزر 5 تا 10 درصد بسته به طول و عمق فیستول احتمال عود وجود دارد. 

اصل مهم برای درمان فیستول  آنال(فیستول مقعدی)، از بین بردن اپی تلیالیزاسیون 0(لایه سلولی) داخل فیستول می باشد. فیستولهایی که از نوع low می باشند براحتی با یک فیستولوتومی که شامل باز کردن سقف فیستول و تخریب نسج اپی تلیالیزه داخل آن با کورت یا کوتر می باشد، قابل درمان است. در این عمل مسیر فیستول تبدیل به یک زخم باز میشود که بتدریج با نسج گرانولاسیون پر میشود. فیستولکتومی به این معنی که تمام مسیر فیستول بطور کامل برداشته شود توصیه نمیشود چون به نسوج سالم اطراف آسیب می زند. در مورد فیستولهای High ، فیستولوتومی خطرناک است چون می تواند با قطع اسفنکتر، بیمار را دچار بی اختیاری نماید. یکی از روشهای قدیمی برای این فیستولها که هنوز نیز از آن استفاده میشود عبور دادن Seton از مسیر فیستول و باقی گذاشتن آن در این محل می باشد. Seton که می تواند نخ سیلک یا نوار پلاستیکی  باشد بتدریج با ایجاد فیبروز در مسیر فیستول، نسج اپی تلیال داخل آن را تخریب می کند و خودش نیز از میان نسج سالم عبور کرده و خارج میشود. برای توصیح اینکه چرا عبور Seton از نسج سالم باعث تخریب اسفنکتر نمیشود گفته میشود وقتی شما یک تکه یخ را با سیم فشار دهید سیم بتدریج یخ را قطع خواهد کرد و از طرف دیگر آن خارج میشود ولی یخ مجدداً بهم می چسبد بطوریکه اثری از عبور سیم در آن نمی ماند.

درمانهای جراحی دیگری مانند فلاپ اندوآنال و پرکردن داخل فیستول بابیومتریال (fistula plug) وجود دارد که در موارد خاص انجام میشود.

فیستول آنال(فیستول مقعدی) در صورتیکه درمان نشود علاوه بر آنکه موجب آزار و اذیت جسمی و روحی بیمار میشود ممکن است منجر به عفونتهای شدید  و حتی ایجاد کارسینوما (سرطان بدخیم )در فیستول گردد.

 آبسه مخرج (آبسه پرآنال - کورک یا دمل): 
یکی از علل شایع درد مقعد و اطراف آن آبسه پرآنال یا دور مقعدی می باشد و معمولا در هر سنی اتفاق می افتد اما در سنین 20 تا 35 بیشتر می باشد. در شروع علائم به صورت درد مبهم ناحیه مقعد همراه با کوبیدگی بدن و بی اشتهایی و گاهی این علائم با یک سرماخوردگی معمولی که همین علائم دارد از سوی بیمار به اشتباه تفسیر می شود اما به تدریج که بیماری پیشرفت می کند درد مقعد سریع تر شده به طوری که حتی با حرکت و یا سرفه کردن درد بیمار تشدید می گردد و بیمار حتی به علت درد شدید نمی تواند بنشیند و تمایل دارد به طور ایستاده قرار گیرد . تب بیمار در مراحل پیشرفته تر بیماری به 39 درجه سانتی گراد و حتی بالاتر همراه با لرز شدید می رسد. 
درمان آن حتما و در هر مرحله ای جراحی و به صورت تخلیه آبسه و یا دمل می باشدو معمولا با لیزر و به صورت سرپایی قابل انجام است. بلافاصله بعد از پایان عمل بیمار احساس راحتی و بهبود کامل نموده و تب بیمار قطع می گردد .

 فیستول مخرج:

معمولاً بدنبال یک آبسه (دمل) اطراف مقعد به وجود می آید که معمولاً آبسه نیاز به تخلیه اورژانس با لیزر یا جراحی داشته و در 50 درصد موارد به دنبال درمان آبسه فرد دچار فیستول می گردد. علامت اصلی آن ترشح چرکی طولانی مدت از یک سوراخ و گاهی چند سوراخ از اطراف مخرج می باشد.
بنا به تعریف یک فیستول باید حداقل 2 دهانه داشته باشد که بوسیله یک مجرای توخالی به یکدیگر متصل می شوند. اغلب فیستول های مخرج از غدد مترشح بلغم(muccos) مستقر در کانال مخرج منشا می گیرند. این غدد ابتدا عفونی می شوند و سپس عفونت به آبسه منجر می شود و زمانیکه آبسه باز یا پاره شود فیستول پدید می آید که ممکن است زیر پوستی- زیر مخاطی- داخل عضلانی و یا زیر عضلانی باشد. و نیز فیستول می تواند قدامی یا خلفی و یا منفرد یا مرکب یا نعل اسبی باشد.
 سینوس پیلونیدال(موئی)

بیماری شایع ناحیه انتهای ستون فقرات یا دنبالچه بوده وبا ترشح چرکی مزمن که گاهی همراه با خون است می باشد و این ترشحات گاهگاهی است و از سوراخهای منفرد یا متعدد در خط وسط بیرون میریزد.گاهی این سوراخها بسته شده و ترشحات داخل کیست جمع میشود و باعث تورم و درد شدید همراه با تب میشود که به بیمار حالت اورژانس میدهد.در مورد علت بیماری همواره از برگشت مو بداخل ذکر میگردید اما مطالعات نشان میدهد حتما زمینه ژنتیک جهت بروز بیماری لازم است و گاها بیماری در چند فرزند یک خانواده یا پدر و فرزند مشاهده میشود

درمان
حتما جراحی میباشد و تا زمانی که کیست حاوی مو با حاشیه ای از بافت سالم همراه آن برداشته نشود بیماری خود را بصورت عودهای مکررهمراه با ترشح چرک و درد به رخ میکشد و بنابراین درمان داروئی جایگاهی در درمان سینوس موئی ندارد
آیا سینوس موئی با لیزر قابل درمان است و اصولا با جراحی معمولی چه تفاوت هایی دارد؟ 
پاسخ سوال مثبت است و به کمک لیزرهای برش دهنده مثل لیزرco2 ودر هر اندازه و مرحله ای قابل انجام است واز نظر میزان برداشتن ضایعه هیچ تفاوتی با جراحی ندارد اما تفاوت های مثبتی نسبت به جراحی معمولی دارند وعبارتند:

  • عدم نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن دربیمارستان
  • عدم وجود درد در جراحی با لیزر بطوریکه بیماراز روز بعد از عمل میتواند راحت بنشیند در حالی که درجراحی معمولی بیمار بمدت چند هفته باید در منزل بماند و از کار روزانه باز بماند.
  • درجراحی با لیزر نیازی به پانسمان داخل زخم وتراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار میتواند حمام بگیردو داخل زخم را با آب و صابون بشوید در حالی که در جراحی معمولی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم ضروری است.
  • میزان عود در هر دو روش جراحی ولیزر یکسان بوده و حدود 10% میباشد اما اگر بعد از جراحی با لیزر و بهبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرهای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به 2% میرسد

 

آنچه يك بيمار پس از جراحي هموروئيد، فيستول آنال، فيشر بايد بداند:

۱- بيمار گرامي رژيم غذايي شما مايعات فراوان، سوپ، شير، كمپوت و ميوه‌جات خام و رژيم غذايي معمولي و پر فيبر مي‌باشد براي اينكه دچار يبوست نشويد بايد از مايعات فراوان، شير، سبزيجات، ميوه‌جات، آلو، انجير و برگه هلو استفاده كنيد.

در صورتي كه باز هم يبوست شديد به پزشك خود اطلاع دهيد.

۲- كمتر از توالت فرهنگي استفاده كنيد.

۳- اين دو هفته بعد از عمل بدنبال هر بار دستشوئي رفتن ابتدا با آب ولمر خود را شسته و تميز نمائيد و سپس داخل لگن آب گرم بريزيد و ۲۰-۱۰ دقيقه داخل آن بنشينيد و محل را خشك كنيد.

توجه: استفاده از لگن آب گرم سبب كاهش درد و تورم شده و همچنين ناحيه مقعد را تميز مي‌كند.

۴- براي اينكه دردتان كمتر شود و خونريزي نداشته باشيد ۱۰-۵ روز اول بعد از عمل به پهلو بنشينيد و به پهلو بخوابيد.  

۵- در محل‌هاي سفت و مرطوب ننشينيد.

توجه: رطوبت سبب خارش و تحريك ناحيه ركتوم مي‌شود.

۶- براي جلوگيري از درد و تحريك، به مدت طولاني رانندگي نكنيد.

۷- اگر ۳-۲ هفته بعد از عمل هنگام دفع مدفوع خونريزي داشتيد، نگران نباشيد اين خونريزي كم كم از بين مي‌رود اگر خونريزي خيلي شديد بود و يا بعد از مدت فوق ادامه داشت حتماً به پزشك خود مراجعه كنيد.

۸- پياده‌روئي براي شما بسيار مفيد است.

۹- هنگام دفع مدفوع از زور زدن خودداري كنيد.

۱۰- هر وقت احساس مدفوع داشتيد حتماً به دستشوئي برويد و از حبس كردن آن خودداري كنيد.

۱۱- دو تا سه هفته بعد از عمل مي‌توانيد فعاليت‌هاي عادي را سر بگيريد.

۱۲- پس از دفع مدفوع، خودتان را با آب گرم بشوئيد (حتي در تابستان) و خودتان را با دستمال توالت سفيد بدون عطر و بو خشك كنيد.

۱۳- از صابون‌هاي معطر جهت شستشو استفاده نكنيد زيرا مواد رنگي و معطر سبب تحريك و خارش و خونريزي مي‌شوند.

۱۴- در صورتي كه فشار عصبي داريد با پزشك خود تماس گرفته و با دستور از او از داروهاي آرام بخش استفاده كنيد. چون فشار عصبي باعث يبوست مي‌شود.

۱۵- در صورتي كه بعد از بهبودي كامل باز هم خونريزي شديد داشتيد سعي كنيد فقط با پزشك خود در تماس باشيد.

و به توصيه ديگران از هر دارويي استفاده نكنيد.

۱۶- به خودتان عادت بدهيد تا برنامه دفعي منظمي داشته باشيد.

۱۷- پنج نكته مهم و ضروري براي جلوگيري از عود بيماري

الف- يبوست ممنوع

ب- زور زدن ممنوع

ج- طهارت با آب گرم

د- نشستن در جاي مرطوب و سرد ممنوع

ر- نشستن و ايستادن به مدت طولاني ممنوع

نكته: بخاطر داشته باشيد براي اينكه مبتلا به يبوست نشويد رژيم غذايي (پر فيبر) زير را رعايت نمائيد.

۱- استفاده از نان و غلات سبوس‌دار (سنگك)

۲- ميوه‌جات و سبزيجات خام و ميوه‌جاتي كه با پوست و دانه مصرف مي‌شوند.

۳- مصرف مايعات حداقل تا ۸ ليوان افزايش يابد.

۴- در صورت عدم استفاده از غذاي پرفيبر اضافه كردن تدريجي پودر پسيليوم در رژيم غذايي

 

عوارض:

۱- تب، درد و بي‌حالي به دليل عفونت ناحيه عمل

۲- احتباس ادراري بعد از عمل

۳- بي‌اختياري گاز و مدفوع

۴- تنگي كانال آنال و تشكيل فيشر

منافع:

- كاهش درد

- كاهش پيشرفت بيماري

- احساس آرامش و كاهش استرس

بررسی  این بیماریها از نظر طب سنتی 

افزایش اخلاط بدن راهی برای خروج خود انتخاب می کنند که یکی از راهها همان ایجاد آبسه و نهایتا فیستول می باشد تعیین مزاج فرد و تشخیص نوع خلط اضافی و دفع آن از بدن بوسیله منضج و مسهل خلط مربوطه می تواند بهترین راه درمانی آن باشد تعدیل مزاج جلوی بوجود آمدن آن را خواهد گرفت و هرگز فرد دچار این بیماری نخواهد شد این کار توسط یک متخصص طب سنتی باید انجام گیرد 

عطاری صدگیاه و درمان فیستول ، دمل و کیست مویی : 

در این عطاری با استعانت از علم پزشکی و الهام از طب سنتی بصورت عملی اقدام به درمان این بیماریها شده و نتیجه حصل بسیار رضایت بخش بوده بطوری که افرادی با سابقه 15 ساله فیستول در عرض کمتر از 6 ماه بطور کامل درمان گرفته و اکنون بیش از 2 سال از درمان آن گذشته و هنوز نشانه عود دیده نشده است امید است این تجربیات را ارج نهاده و بتوانیم با استفاده از این تجربیات افراد بیشتری را از این بیماری بدون عمل جراحی و عوارض ناشی از آن راهایی دهیم 

محاسن درمان فیستول ، دمل و کیست مویی با داروی گیاهی عطاری صدگیاه :

- نحوه مصرف دارو بسیار آسان است 

- ارزان قیمت است.

- بدون عارضه می باشد

- بدون امکان عود است.

- از کارتان عقب نمی افتید 

- هزینه های گزاف بستری و عمل را ندارید

داروی عرق ترکیبی فیستول و دمل صدگیاه و نحوه مصرف آن : 

روزی سه وعده و هر وعده یک استکان به مدت 40 روز 

بعد از مدت 40 روز نصف استکان سه وعده مصرف می شود .

بعد از سه ماه روزی یک استکان کافی است تا مدت بهبودی کامل که معمولا بیشتر از شش ماه طول نمی کشد .

مقدار عرق ترکیبی لازم برای 40 روز 9 لیتر 

مقدار عرق ترکیبی لازم برای 90 روز 15 لیتر 

مقدار لازم برای شش ماه 22 لیتر خواهد بود.

 هزینه هر لیتر عرق با ارسال 12 هزار تومان خواهد بود 

  تلفن مشاوره و درخواست دارو 04136551287

09366309421

شماره ملی کارت بنام جعفرصادق سلیمی شجاعی جهت واریز

٦٠٣٧٩٩٧١٢٦٨٣٠٥٣٩

آدرس عطاری جهت مراجعه حضوری :

 تبریز : چهار راه عباسی،ایستگاه حاج هاشم جنب موسسه عسکریه،

عطاری صدگیاه

 


مطالب مشابه :


فیستول (فیشر)، کیست مویی و دمل

درمان: حتما جراحی میباشد و تا زمانی که کیست حاوی مو با حاشیه ای از بافت سالم همراه آن برداشته




کیست تخمدان و تنبلی تخمدان

طب سنتی و درمان - کیست تخمدان و تنبلی تخمدان - درمان بیماریها با طب سنتی ، کیست مویی و




کیست پیلونیدال و درمان

کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مشهور است؛ به (و در کتب طبّ سنّتی به




کیست مویی

کیست مویی. کیست مراحل درمان این عارضه به شیوه طب سنّتی در ادامه آمده است.




موهای زائد بدن یا هیرسوتیسم را با نگاه طب سنتی درمان کنیم

تجارب طب سنتی چای نعناع برای کنترل پر مویی. ( تخمدان + کیست تخمدان )




درمان

کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مراحل درمان این عارضه به شیوه طب سنّتی




موی زاید را با روش طب سنتی چگونه درمان کنیم

تجارب طب سنتی لذا اکثر افرادی که دچار تنبلی تخمدان ،کیست چای نعناع برای کنترل پر مویی.




دليل ايجاد كيست مويي، کیست پیلونیدال

دليل ايجاد كيست مويي، کیست مردم به کیست مویی مشهور است؛ به شیوه طب سنّتی در




عطاری صد گیاه

طب سنتی و درمان کیست تخمدان و تنبلی فیستول (فیشر)، کیست مویی و




برچسب :