استعداد یابی

علم استعداد یابی

 

بسیاری از والدین علاقه مند هستند تا کودکانشان موفقیت در یک     رشته ی ورزشی را تجربه کنند . برخی والدین حتی ممکن است تمایل داشته باشند کودک خود را در سطح نخبگان ورزشی و قهرمانان ملی و بین المللی ببینند.پیشرفت از سطوح ابتدایی به نخبگی در ورزش فرایندی بسیار پیچیده است.این فرایند نبازمند شناسای و انتخاب افراد با استعداد است که شرایط لازم جسمانی،مهارتی و رفتاری برای موفقیت در ورزش خاص را داشته باشند.

فرآیند کشف ورزشکاران با استعداد با شرکت در یک برنامه تمرینی سازمان دهی شده ،یکی از مهمترین موضوعاتی است که امروزه در ورزش مطرح می شود.

بنابرین در ورزش به عنوان یک هنر کشف افراد با استعداد و انتخاب آنها در سنین پایین و سپس هدایت ،کنترل و ارزیابی آنها در صعود به بالاترین سطح از مهارت اهمیت زیادی دارد .بنابرین برای فرآیند استعداد یابی در ورزش معیارهای خاصی مورد نیاز است که از آن جمله می توان به ویژگی های سلامت کامل جسمانی و روانی ، برخورداری از اندازه ی پیکر سنجی مناسب ، ویژگی های وراثتی بر جسته ،برخورداری از امکانات ورزشی مناسب ، شرایط محیطی مناسب و سر انجام دسترسی به متخصصین علوم ورزشی اشاره کرد.

بنابرین هدف اصلی شناسایی استعداد ، شناسایی و انتخاب ورزشکارانی است که بیشترین توانایی را برای رشته خاص دارا باشد . اکثراستعدادیابی ورزشی درسن نوجوانی انجام می شود.

مزایای استعدادیابی

 سایر متخصین و مربیان با تجربه مزایای استعدادیابی ورزشی را چنین

بیان میکنند :

۱- از زمان مورد نیاز برای رسیدن به اوج عملکرد ورزشی توسط افراد برگزیده میکاهد.

۲- از صرف حجم بالایی از کار ، انرژی از سوی مربی جلوگیری میکند .

ورزشکارانی که توانایی بالاتری دارند کارایی برنامه های تمرینی مربی را بالا می برند.

۳- تعداد ورزشکارانی را که هدف آنها رسیدن به سطوح بالای عملکرد ورزشی است و نیز تمایل به رقابت در آنها را افزایش می دهد.

۴- با این عمل افراد ورزشکار احتمالا نتایج بهتری را به دست می آورند و این مانع از سرخوردگی آنها به سبب عدم موفقیت می شود.

به سبب شناسا یی صحیح افراد عملکرد مفید ورزش قهرمانی آن رشته می شوند.

۵- افراد جذب مربیان بسیار کارامد تیم های بزرگ و مهم می شوند و بعضی در اختیار روانشناسان ورزشی قرار می گیرند.

فرآیند استعداد یابی

فرایند استعدادیابی یک روش علمی و منظم در جهت گزینش علمی ورزشی میباشد.

استعدادیابی میتواند خیلی ساده و یا بسیار ماهرانه و استادانه انجام شود.

اجرای تست های بیو شیمیایی برای بررسی تعیین عدم سازگاری به تمرین در بخش سلامت سنجی فرآیند عمومی استعداد یابی ورزشی ضروری به نظر می رسد . این تست ها شامل اندازه گیری هموگلوبین ، هماتروکریت، تعداد لنفوسیت ها ، نوتروفیل ها ، میزان کورتیزول و... که باید توسط پزشکان سلامت به اجرا در آیند. بی تردید با توجه به تفاوت های زیادی که در بین ورزش هاوجود دارد نیاز است استعداد یابی امروزه با دقت زیاد و لحاظ نمودن شاخص های بیشتر انجام پذیرد.در این بین ورزش کاراته بعنوان یکی از کامل ترین ورزشها نیاز به توجه بیشتری دارد. تا موفقیت بیشتری را برای هنرجو به ارمغان آورد.

 

در اینجا لازم به تذکر میدانم والدینی که فقط بفکر درس خواندن فرزندانشان هستند باید بدانند که این نوع انتظار از فرزندانشان با بی توجهی سلامتی و ورزش انان یک توقع بیجا ویک نوع زیاده خواهی است  چرا که انها هیچگونه اطلاعی از تاثیر ورزش بر روند یادگیری بچه ها ندارند و بفکر سلامتی انان نیستند و ازحاصل ورزش بر زیاد شدن هوش و استعداد فرزندانشان (بی تعارف) غافلند و بد بختانه اینکه فکر می کنند راهی که میروند بهترین انتخاب است و بر نظر خودشان پابرجا می مانند واز نظر خودشان دیگران رانیز با خبر میکنند و انان را نیز دعوت به چنین رفتارهای غلط میکنند.

  

عده ای از والدین هم هستند که ورزش را مقید به فصل تابستان می دانند و با شروع مدارس کلاْ رویه تفکر خودشان را نسبت به ورزش عوض کرده و حتی سرسختانه ترین رفتارها را برای منصرف کردن فرزندانشان از تمرینات ورزشی مورد علاقه اشان  بکار میگیرند و از اثرات منفی این عمل  کاملاْ غافل هستند .

اگر از همین اولیاء محترم سوءال شود تمرینات ورزشی چه ضرری به پیشرفت در کارها و درس فرزندانمان دارد جواب معقولی نمی دهند؟!! چرا که  تمرینات ورزشی درمدت :     یک ماه =۱۸ساعت میباشد . !حال انکه در طول ۳۰ روز ماه ۷۲۰ساعت در اختیار داریم .   با کمی دقت میشود به این نتیجه رسید که ما در هر ماه ۷۰۲ ساعت را به برنامه های غیر ورزشی میپردازیم و فقط ۱۸ساعت را به ورزش اختصاص می دهیم .! با این حال تا کوجکترین اتفاقی رخ میدهد اول توجهما ن به ورزش است که ان را از سر راهمان بر دار یم!!!؟؟   غا فل ازانکه تمرینات ورزشی یاری کننده و همراه ما میباشد نه مانع ما !   در کشورهای پیشرفته مثل چین فرزندانشان را از سنین پایین در مدارس ورزشی ثبت نام میکنند و همین ها وقتی بزرگتر میشوند در تمام رده های ورزشی قهرمان میشوندو در کنار سلامتی و پیشرفت علمی و......  کمک بسیار زیادی به اوضاء مملکت خود میکنند! حال با اینکه ما دین اسلام را برای خود پذیرفته ایم از فرامین ان در مورد ورزش غافلیم !!!!؟؟؟

در پایان به اطلاع کلیهء والدین و مراجعه کنندگان گرامی میرساند مدرسه قهرمانی شیتوکای کاراته  خود را از هر لحاظ آماده اطلاع رسانی به شما والدین و مراجعه کنندگان میداند و ازکلیه افراد واجد شرایط ثبت نام بعمل میاورد.                

                                      وقت طلاست!

 

 با امید به دلسوزی آگاهانه بیشتر والدین گرامی

   در تمریناتتان کوشاو موفق باشید                حسینی

 

 


مطالب مشابه :


آزمونهای استعداد

روان سنجی (مشاوره پایان نامه روانشناسی ) - آزمونهای استعداد - وبلاگ تخصصی روان سنجی (رحمت اله




تست هوش و استعداد سنجی(زیر نظر:جعفر صابری)

دکتر جعفر صابری - تست هوش و استعداد سنجی(زیر نظر:جعفر صابری) - بیوگرافی .معرفی آثار . سوابق .




تست هوش و استعداد سنجی(زیر نظر:جعفر صابری)

کانون مردمی اندیشه - تست هوش و استعداد سنجی(زیر نظر:جعفر صابری) - اجتماعی




فاکتورهای اثرگذار بر موفقیت برنامه‌های استعدادیابی

2ـ پیکر سنجی. 3ـ ویژگی‌های روانی ـ حرکتی (مهارتی) 4ـ ویژگی‌های فیزیولوژیکی و آمادگی استعداد




انتخاب رشته دانش آموزان متوسطه بر اساس «نمره،علایق و تست هوش»...

و سال اول متوسطه کسب می کند، آزمون های هوش به عمل آمده برای استعداد سنجی و استعداد و




هوش و استعداد تحصیلی

هوش و استعداد سنجی : سوالات-هوش و استعداد . سوالات-ریاضی و آمار . سوالات آی سی دی




استعداد یابی در ورزش

دانش و ورزش - استعداد یابی در ورزش 2ـ پیکر سنجی. 3ـ ویژگی‌های روانی ـ حرکتی (مهارتی)




برگزاری آزمون استعداد و رغبت سنجی اول دبیرستان

دبیرستان غیرانتفاعی رستگاران کامیاران - برگزاری آزمون استعداد و رغبت سنجی اول دبیرستان -




استعداد یابی

مدرسه قهرمانی کاراته شیتوکای - استعداد یابی - کاتا,کیهون,کمیته,مطالب اموزشی,فرهنگ لغات




استعداد یابی در فوتبال

آزمونهای پیکر سنجی نکات کلیدی در استعداد یابی : شناسایی بطور صحیح و با روشهای مناسب .




برچسب :