شهر لواسان
شهر لواسان در سال 1385 بعنوان یکصد و یکمین شهر ایمن جهان از سوی سازمان بهداشت جهانی (یونیسف) معرفی گردید
رودبار قصران و لواسان دو بخش شهرستان شمیران محسوب می شوند که در بین دره ها و کوه ها و قلل مرکزی البرز،شمال و شمال شرقی قله توچال واقع شده است.رودبار قصران با داشتن شهر هایی مانند:اوشان،فشم و میگون یکی از نقاط ییلاقی تهران به شمار می رود.شهر لواسان با داشتن مناظر تاریخی و طبیعی فراوان همواره بسیاری از ساکنان پایتخت را در ایام تعطیلی به سوی خود جلب می نماید.در کنار مناظر طبیعی، رودخانه ها، آبشارها، درختان، امامزاده و زیارتگاه، دریاچه، چشمه سارها و ... مناطق لواسان و رودبار قصران آثار تاریخی و فرهنگی زیادی به چشم می خورد که می توان آنها را به شکل زیر دسته بندی کرد.32مورد امامزاده و زیارتگاه،21 مورد محوطه و تپه تاریخی،8 مورد قلعه و خانه تاریخی،5 مورد کاخ و عمارت ،4 باب حمام تاریخی، 3 مورد کاروانسرا،یک مورد مسجد تاریخی،2 مورد پل و راه تاریخی
امام زاده ها و اماکن مذهبی
بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)
بقعه متبرکه امامزاده اسماعيل (ع)
بقعه متبرکه امامزاده اسماعيل (ع)
بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)
سقاخانه مسجد ابو الفضل(ع)
بقعه متبرکه امامزادگان پير جبار و شاه چراغ (ع)
بقعه متبرکه امامزادگان پنج تن (ع)
بقعه متبرکه خواجه سلطان احمد(ع)
بقعه متبرکه امامزاده سيد ناصرالدين (ع)
بقعه متبرکه امامزادگان سيد طاهر و سيد زاهد (ع)
بقعه متبرکه امامزاده سيد مير سليم (ع)
بقعه متبرکه امامزاده شاهزاده حسين (ع)
بقعه متبرکه امامزادگان طيب و موسی (ع)
بقعه متبرکه امامزاده طيب حسين طاهر(ع)
بقعه متبرکه امامزاده عبدالله (ع)
بقعه متبرکه امامزاده عبد الله (ع)
بقعه متبرکه امامزاده علی اکبر (ع)
بقعه متبرکه امامزاده فضل علی (فضل بن علی)(ع)
بقعه متبرکه امامزادگان فضل و فاضل(ع)
بقعه متبرکه امامزاده محمد باقر (ع)
بقعه متبرکه امامزاده محمد (ع)
بقعه متبرکه امامزاده محمد شعيب (ع)
بقعه امامزاده محمد (ع)
بقعه متبرکه امامزاده محمود (ع)
بقعه متبرکه امامزاده نور (ع)
حیات وحش لواسان
در منطقه رودبارقصران و لواسانات حدود 40 نوع از انواع حیوانات پستاندار شناسایی شده بودند که به علت شرایط نامساعد محیط زیست از جمله تخریب زیستگاه و شکار بی رویه و نظارت و مواظبت نکردن باعث شده که تعدادی از این گونه ها یا از بین بروند و یا اینکه مهاجرت نمایند. امروزه البرز مرکزی و ورجین حفاظت شده می باشد که از یک امنیت نسبی برخوردار می باشد.طبقه بندی پستانداران منطقه به ترتیب راسته خانواده و گونه
راسته حشره خورها:
خانواده خارپشت: گونه خارپشت گوش بلند – گونه خارپشت اروپایی
خانواده حشره خور: گونه حشره خور دندان سفید
راسته خفاش ها:
خانواده خفاش نعل اسبی: گونه خفاش نعل اسبی
خانواده خفاش های معمولی: گونه خفاش حنایی، گونه خفاش بال بلند، گونه خفاش گوش پهن
خانواده خفاش های دم آزاد: گونه خفاش دم آزاد اروپایی
راسته جوندگان:
خانواده سنجاب: گونه سنجابک درختی
خانواده تشی: گونه تشی
خانواده خرگوش: گونه خرگوش
خانواده موش ها: هامستر گونه دم دراز، هامستر خاکستری، ول آبزی، ول حفار افغانی، ول معمولی، جرو ایرانی، موش ورامین، موش خانگی، موش صحرایی
راسته گوشتخواران:
خانواده سگ سانان: گونه گرگ، گونه شغال، گونه روباه معمولی
خانواده خرس ها: گونه خرس قهوه ای
خانواده کفتارها: گونه کفتار
خانواده گربه سانان: گونه گربه وحشی، گونه سیاه گوش، گونه پلنگ
خانواده راسوها: گونه راسو، گونه سمور، گونه شنگ، گونه زرده بر، گونه رودک، گونه گربه وحشی، گونه سیاه گوش، گونه پلنگ
راسته زوج سمان:
خانواده گاوسانان: گونه آهو، گونه پازن، گونه قوچ البرز مرکزی
خانواده خوک ها: گونه گراز
سد لتیان
در جنوب شهر لواسان سد لَتیان قرار دارد که در سال ۱۳۴۶ به بهره برداری رسیدهاست.این سد بتونی نقش بسزایی در تامین آب و برق شهر تهران دارد. نام این سد قبل از انقلاب فرحناز بودهاست. رودخانهٔ جاجرود که از ارتفاعات کوههای شمشک، گرمابدر، ایگل، زایگان و قسمت جنوبی توچال (بخشی از کوههای البرز مرکزی) سرچشمه میگیرد آبریز اصلی سد است. رودخانههای لوارک (کند)، افجه و لار (برگ جهان) که قبل از احداث سد شاخههایی از رود جاجرود بودند و به جاجرود میریختند با گذر از لواسان، امروزه به خود دریاچهٔ سد میریزند. قبل از احداث سد در مکان امروزی دریاچهٔ سد، روستاهای آبادی وجود داشته که دولت با قیمت خوبی زمینهای اهالی را در سال ۱۳۴۳ خریداری نمود و اهالی در روستاهای نجارکلا، شورکاب، ناران و کلاک که امروزه در محدودهٔ شهری هستند ساکن شدند. لتیان، گارکلو (گهواره کلو یا زینکوه محله نیز میگفتند زیرا در پایکوه زینکوهاست) و ده سید روستاهای زیر آب رفته هستند.مکان های تاریخیآبشار ناران
باغ نظام السلطان
امامزاده عبدا... جائیج
امامزاده فضلعلی ناران
حمام تاریخی ناران
حمام تاریخی سبو کوچک
چنار کهنسال سربسته ناران
چنار کهنسال سقاخانه افجه
چنار کهنسال انباج
سد لتیان
ویلای ییلاقی (سلطنتی) سد لتیان
آبشار چرند افجه
آبشار دم اسبی برگ چهان
آبشار دوقلو برگ جهان
آبشار اشکسته کند
دشت هویج
قله ساکا
قله آتش کوه
قله پرسون
قله اراکو
تپه باستانی شهروا (سرک)
تپه باستانی شورکاب
تپه باستانی سیدپیاز
قلعه باستانی کلاک
قنات احمدخان (گلندوک)
قنات محمدخان (شهروا)
قنات دکتر معتمد (نجارکلا)
اردوگاه امام خمینی (ره)
1 – رود گرمابدر: از به هم پیوستن رودهای کوچک و بزرگی که از دامنه های شمال و شمال شرقی و جنوب مناطق شیورگاه، جانستان و خاتون بارگاه سرچشمه گرفته و با پیوستن رودهایی که از آبادیهای در مسیر مانند گرمابدر، آب نیک، لالان، زایگان، روته و سایر رودهایی که در مسیر این رود قرار دارد ادامه می یابد و در فشم با رودی که از میگون می آید متصل و به سمت لشکرک سرازیر می شود.
2 – رود میگون: این رود از ارتفاعات شمال، غرب و شرق و جنوب دربندسر و شمشک سرچشمه گرفته و در ادامه با رودهایی که در مسیر این رود قرار دارند به هم پیوسته و در دره هملون با آبی که از چشمه سید گاهره و آبهای حاصل از ذوب برفهای سی چال متصل می شود.این رود از آبادیهای دربندسر، شمشک، جیرود و میگون گذشته و در فشم با آبی که از گرمابدر می آید به هم می پیوندند.
3 – رود باغگل: سرچشمه این رود از دامنه های شمالی و جنوبی کوههای شکراب، آهار، باغ گل و ایگل می باشد. این رود پس از جمع آوری آبهایی که در مسیر قرار دارد و پس از تامین آب روستاهای در مسیر مانندآهار، ایگل، باغگل و اوشان در قسمت ورودی اوشان به آبی که از فشم وارد می شود متصل می گردد.
این سه رود اصلی که در رودبارقصران جریان دارد در ابتدای اوشان تبدیل به یک رود شده و در مسیر خود رودهای کوچک را در بر گرفته واز گذرگاه کلوگان و روستای رودک و زردبند و لشکرک گذشته ودر جنوب گلندوئک شده به دریاچه سد لتیان وارد می شود.
4 – رود کند: این رود ارتفاعات شمالی کند بالا، راحت آباد و ناصرآباد سرچشمه گرفته و پس از جمع آوری آبهای کوچک و بزرگ و مشروب نمودن مزارع راحت آباد، نصیرآباد، خوریان، کند بالا و پایین در جنوب آبادی جائیج به دریاچه پشت سد می رسد.
5 – رود افجه: از ارتفاعات شمال افجه سرچشمه گرفته و پس از جمع آوری آبروهای کوچک و بزرگ و مشروب نمودن آبادیهای افجه، سینک، هنزک وناران در نزدیکی حسن آباد به دریاچه پشت سد منتهی می شود.
6 – رود لوارک: از قسمتهای شمال و شمال شرقی لواسان سرچشمه گرفته و پس از جمع آوری آبروهای کوچک و بزرگ و مشروب نمودن آبادیهای لواسان، کلان، جهارباغ، رازینان به شعباتی که از شمال برگیجان سرچشمه می گیرد پیوسته و به دریاچه پشت سد می ریزد.
علاوه بر اینها رودهای کوچک دیگری وجود دارد که فصلی و دائمی بوده وهمه آنها به همین رودهای اصلی می پیوندند که پس از مشروب کردن آبادیهای در مسیر به دریاچه پشت سد لتیان وارد می شوند.همه اینها رذود جاجرود را بوجود می آورند. علاوه بر اینها رود دماوند هم در انتها وارد جاجرود می شود که خارج از رودبارقصران و لواسان بوده که دشتهای ورامین را مشروب می سازد.
شاخه اصلی جاجرود به طول 140 کیلومتر بوده و در مواقع پر آبی بخصوص در مواقع سیلابی آب مازاد بر احتیاج از طریق مسیل شریف آباد به طرف کویر هدایت می شود.قسمت اعظم آب جاجرود از آن بخش از حوضه که بالاتر از سد لتیان واقع شده و مساحتی برابر 692 کیلومتر مربع دارد تامین می کند و سهم بخش دیگر با مساحت 1200 کیلومتر مربع به علت پایین بودن میزان بارندگی در تامین آب رودخانه کمتر است.دبی متوسط ایستگاه رودک طی دوره 28 سالهاز سال آبی 37 – 36 برابر 07/7 متر مکعب در ثانیه. دبی متوسط ایستگاه لتیان در دوره 22 ساله پیش از احداث سد از سال آبی 26 – 25 لغایت 47 – 46 برابر 47/9 متر مکعب در ثانیه و در دوره 17 ساله پس از احداث سد از سال آبی 48 – 47 لغایت 64 – 63 برابر 80/6 متر مکعب بر ثانیه.
حداکثر آبدهی در اردیبهشت و حداقل آن شهریور ماه می باشد.موقعیت جغرافیایی
لواسان با مرکزیت گلندوئک که شامل دو دهستان به نام دهستان لواسان کوچک و دهستان لواسان بزرگ و کلا دارای 21 آبادی است.این دو بخش در شمال شرقی تهران که از شمال به شهرستان نور، از غرب به شهرستان کرج، از شرق به شهرستان دماوند و از جنوب به شهر تهران منتهی و در موقعیت جغرافیایی 51 درجه و24 دقیقه تا 51درجه و 50 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و46 دقیقه تا 36 درجه و 3 دقیقه عرض شمالی واقع شده است. مساحت این دو بخش 1060 کیلومتر مربع که در بین دو منطقه کوهستانی و سرسبز البرز مرکزی از ناحیه شمال غربی و منطقه استپی خجیر در جنوب شرقی واقع شده است.به لحاظ همین تنوع اقلیمی ، تنوع کشت و زرع را میسر می سازد.عمده ترین کونه های گیاهی شامل( کما، کلاه میرحسن، زرشک، بادام کوهی، گون، شیرخشت، اُرس و غیره ) می باشد.بارزترین جانوران این منطقه(تشی، گرگ، خرس قهوه ای، کفتار، پلنگ، بزکوهی، قوچ، میش و کبک) را می توان نام برد. طبق سرشماری نفوس و مسکن در سال 1375 جمعیت این دو بخش 30984 نفر بوده که به علت کوهستانی بودن اراضی مزروعی و سکونتگاهها بیشتر در کف دره ها و در دامنه های کم شیب که دارای خاک رسوبی یا سنگریزه دار نیمه عمیق تا عمیق می باشد، قرار دارد.
شهر لواسان را از شمال، کوههای ورجین، باغدره، کند و افجه، از سمت باختر کوههای قصران، از سمت شمال خاور و خاور کوههای ایرا، فیل زمین، لواسان بزرگ (اسم روستایی) و جاجرود و از جنوب کوههای تلو، قوچک، زینکوه و ارا کوه در بر میگیرند.
ناصر خسرو قبادیانی در اوایل سفرنامه خود مینویسد: «میان ری و آمل کوه دماوند است مانند گنبدی و آن را لواسان گویند»
مطالب مشابه :
وضعیت منابع دروس
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - وضعیت منابع دروس - - پیام نور واحد لواسانات و رودبار
ادرس دانشگاه پیام نور لواسان
ادرس دانشگاه پیام نور ابتدای بلوار امام خمینی کمربندی لواسان دانشگاه پیام نور لواسانات
اطلاعیه تربیت بدنی عمومی
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - اطلاعیه تربیت بدنی عمومی - - پیام نور واحد لواسانات و
15 فصل کامل مستند بی نظیر How It's Made
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - 15 فصل کامل مستند بی نظیر How It's Made - - پیام نور واحد
خطبه بدون الف از امام علی (ع)
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - خطبه بدون الف از امام علی (ع) - - پیام نور واحد
شهر لواسان
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - شهر لواسان - - پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران
دانلود
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - دانلود - - پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران
اطلاعیه ....
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - اطلاعیه . - - پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران
انتخاب واحد
پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران - انتخاب واحد - - پیام نور واحد لواسانات و رودبار قصران
برچسب :
پیام نور لواسانات