اقدامات آموزش و پرورش ، مدارس و معلمان که در اصلاح الگوی مصرف

  برخی از اقدامات آموزش و پرورش ، مدارس و معلمان که در اصلاح الگوی مصرف

.

 معلمان به عنوان تاثیر ،مربیان و کلیه فرهنگیان کشور هستند گذارترین افراد در کنار والدین ، می توانند نقش تعیین کننده ای در ایجاد نگرش و رفتارهای درست مصرف دانش آموزان داشته باشند و فرهنگیان با آوردن مثالها و مصادیقی از اسراف در جامعه ، ذکر آیات ،  احادیث و روایات ،عمل و رفتار معصومین ع و غیره در کلاس های درس و الگو بودن خود در این زمینه  در واقع به نقش سرمایه گذار بودن آموزش و پرورش در یک دوره زمانی طولانی  ، بها داده و منشاء خیر در جامعه باشند

      برخی از اقدامات آموزش و پرورش ، مدارس و معلمان که می تواند  در اصلاح الگوی مصرف ، مفید باشد در زیر آورده می شود ؛

1-      هماهنگی معلمان در جلسه شورای معلمان و در نظر گرفتن اقداماتی با توجه به وضعیت مدرسه و دانش آموزان برای این مورد .

2-   برگزاری سخنرانی هایی برای دانش آموزان در مدرسه و یا خارج از آن و دعوت از افراد مسلط به موضوع اعم از جامعه شناسان ، مهندسین ، روحانیون و آوردن مصادیق قابل فهم دانش آموزان در مورد اسراف و صرفه جویی .

3-      اختصاص دقایقی از کلاس توسط کلیه معلمان برای ذکر مذمت اسراف در جامعه اسلامی

4-   الگو بودن کارکنان مدرسه در صرفه جویی و پرهیز از اسراف مانند اقدامات ساده ای چون : بازنبودن پنجره ها هنگام روشن بودن بخاری یا کولر ،رسیدگی به وضع شیرهای آب ، استفاده از لامپ های کم مصرف در کل مدرسه ، خاموش کردن لامپ های اضافی در مواقع غیر ضرور و...

    5-   برگزاری مسابقات مختلف برای معلمان توسط ادارات آموزش و پرورش و بررسی راههای موثر و پیشنهادات معلمان در ترویج فرهنگ صحیح مصرف و انتقال آن به دانش آموزان

6-      تقدیر از مدیران و معلمانی که اقدامات موثری در این مورد داشته اند .

7-      برگزاری مسابقات مختلف انشاء و مقاله نویسی دانش آموزان ، برنامه های هنری و ادبی در موضوع صرفه جویی و عدم اسراف

     8-   برگزاری سخنرانی و همایش هایی برای کلیه معلمان و ارائه اطلاعات آماری دقیق و مقایسه مصرف در داخل و خارج کشور با مصادیق مستند ، جهت ترغیب آنها به انتقال اطلاعات به دانش آموزان

9-   تهیه تراکت و بوروشورهایی برای دانش آموزان و خانوده های آنان حاوی اطلاعاتی در مورد میزان  اسراف در جامعه یا مذمت آن و نیز ارائه راهکارهای عملی مصرف درست و القاء این نظر که  " صرفه جویی مصرف نکردن نیست ، بلکه درست مصرف کردن است "

10-   برگزاری مسابقات و مراسم هنری اعم از سرود و نمایش و غیره مرتبط با موضوع در سطح مدرسه ، شهر و استان

11-  اختصاص دقایقی از مراسم آغازین مدارس به ارائه آمارهای ساده و قابل فهم به دانش آموزان در رابطه با صرف هزینه های غیر ضروری در امور مفید و سرمایه گذاری های عام المنفعه ، توسط کارکنان مدرسه و یا سخنرانان دیگر

12-   اختصاص ساعاتی از درس انشاء به موضوع اسراف، در کلیه دوره های تحصیلی

      13-   در نظر گرفتن  شعار سال مدرسه در مورد اصلاح الگوی مصرف

14-   تشویق فرهنگیان به افتتاح وبلاگ هایی در رابطه الگوی مصرف درست و دوری از اسراف و انتخاب برترین وبلاگها و تقدیر از آنان.

15-  ترغیب دانش آموزان به ذکر آموخته های مدرسه و عمل بدان در خانواده و ایفای نقشی همانند " همیار پلیس" در هنگام رانندگی والدین در منازل  بعنوان " هميار انرژي"، مانند پیش قدم شدن برای خاموش کردن لامپهای اضافی ، کم کردن بخاری ، خاموش کردن تلویزیون و وسایل برقی در اوقات غیر ضروری و غیره

16-  برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت کوتاه مدت برای معلمان در مورد راههای اصلاح الگوی مصرف جهت آموزش به دانش آموزان در مدرسه

     17-  تهیه بروشورها ، تراکت ها و پوسترهایی حاوی اطلاعات آماری و مقایسه ای قابل درک دانش آموزان دوره های تحصیلی مختلف در مورد الگوی مصرف رایج .

           18- كاهش هزينه ها  ي غير ضروري مدرسه مانند كم ويا حذف كردن بعضي از طرح هاي غير مفيد كه هيچ گونه تاثيري در بهبود كيفيت اموزشي  ندارند .

19- استفاده صحيح وبهينه  از وقت و زمان . در اين مورد معلمان ومدير مدرسه بعنوان الگوي عملي  در مدرسه از دانش اموزان نيز خواسته شود كه از وقت خود نهايت استفاده را نمايند .

20-در سال اصلاح الگوي مصرف، روش‌هاي ياددهي و يادگيري بايد به درستي اجرا شود، تا برآيند فعاليت‌هاي آموزشي مدارس ارتقا يابد.

21-آموزش و پرورش در دستور العمل خود نحوه استفاده صحيح از فضاي فيزيكي، مصرف آب، تلفن، انرژي ، نوشت. افزار، وسايل كمك آموزشي، كاغذ و ملزومات ديگر را مورد توجه قرار دهد.

22- آموزش و پرورش همچنين در دستور العمل خود حداقل نيازمندي هاي ادارات و مدارس را پيش بيني مي‌كند تا مانع ريخت و پاش‌ها شود.

23- در سال اصلاح الگوي مصرف آموزش ضمن خدمت معلمان ارتقا يابد تا معلمان از بهترين روش براي تدريس در كلاس‌هاي درس استفاده كنند.

  علاوه بر آموزش و پرورش ، تمام دستگاههای دولتی و مراکز آموزش عالی و دانشگاهها  ، مبلغان ، روحانیون ، مراکز فرهنگی هنری و ... هریک می توانند با اتخاذ تدابیر و برگزاری مراسم و برنامه های مفید ، در تشریح ابعاد مختلف  صرفه جویی و دوری از اسراف ، موثر واقع شوند . از طرفی  برگزاری همایش ها و سخنرانیهای ساده و به دوراز تجملات در ادارات ، شرکت ها و مراکز اداری و آموزشی  موجب جلب توجه عموم به مسله مهم صرفه جویی شده و به تدریج این نگرش ایجاد خواهد شد که با دوری از اسراف می توان قدمهای بزرگی برای پیشرفت عمومی برداشت . اینجا ذکر یک مطلب می تواند مفید باشد گرچه بر گزاری این نوع همایش ها و عملی کردن پیشنهادات فوق ممکن است هزینه هایی داشته باشد ولی بسیار  ناچیز تر از مصادیق اسراف یا عدم اطلاع از الگوهای مصرف درست می باشد ، بنابراین نباید خیلی نگران هزینه های این نوع برنامه ها بود به عنوان مثال در یک شهر با جمعیت 50 هزار نفر اگر در طی سال 400 همایش و سخنرانی ساده ولی بامحتوا در تالار های اداری ، مراکز آموزشی و غیره برگزار گردد هزینه آن به زحمت از 20 میلیون تومان فراتر می رود( و نیازی به دعوت سخنرانان میلیونی از شهر های دیگر نیست و بهتر است از کارشناسان مسلط بومی استفاده گردد) اما اگر ساکنان دارای تلفن همراه این شهر فرضی ، در هر ماه فقط 1000 تومان از مکالمات غیر ضروری موبایل خود بکاهند در سال مبلغی حدود 250 میلیون تومان هدر نخواهد رفت همچنین اگر هر خانواده در مصرف گاز ، آب ،برق و تلفن منزل خود در ماه فقط حدود 7000 تومان صرفه جویی داشته باشد در طی سال حدود 850 میلیون تومان صرفه جویی صورت خواهد گرفت و موارد و مثالهای دیگر ... نتیجه می گیریم که نفع این همایش ها و آگاه سازی ها بسیار بیشتر از هزینه های آن خواهد بود .

         ارائه راهکارهای عملی و نوآورانه توسط کارشناسان و مسئولان فرهنگی ، اقتصادی و مذهبی در هر شهر ، موجب تشویق آحاد مردم برای اصلاح الگوی مصرف  خواهد شد  به عنوان مثال ترتیبی اتخاذ گردد تا تمام مردم یک شهر بتوانند  معادل صرفه جویی های  خود را با پس انداز در محلی مطمئن و تجمیع این سرمایه ها برای احداث یک کارخانه و جذب تعدادی از بیکاران منطقه خود در آن به نتایج  مشهود این کار خداپسندانه برسند و برای مراحل و اقدامات بعدی با رغبت و جدیت بیشتری پیش قدم شوند .

 سميعي  اموزگار  دبستان بسيج


مطالب مشابه :


سهم فرهنگیان و آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ مصرف درست در جامعه

9- تهیه تراکت و بوروشورهایی برای دانش مصرف نکردن نیست ، بلکه درست مصرف کردن




سهم فرهنگیان و آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ مصرف درست در جامعه

9- تهیه تراکت و بوروشورهایی برای دانش مصرف نکردن نیست ، بلکه درست مصرف کردن




راه های صرفه جویی و کاهش هزینه ها در مدارس

·56- تهیه تراکت و بروشورهایی برای دانش آموزان مصرف نکردن نیست ، بلکه درست مصرف کردن




آموزش فتوشاپ (قسمت دوم)

طراحی و چاپ کارت ویزیت ، تراکت از املای درست دارد که با فعال کردن آن این




یک نظر و یک خبرجالب از ثروتمندان بوکان

آره درست دولت در این و تراکت پخش کنی تا کارگری و سرویس تمیز کردن آپارتمان ها




نقش فرهنگیان و آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ مصرف درست در جامعه

آواي بابك الهياري - نقش فرهنگیان و آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ مصرف درست در جامعه - هرسين




دامن فرشته

درست کردن دامن فرشته بدون خیاطی !!!!! به نظرمن خبلیجالب تراکت آماده تبریک جشن جوانه




اقدامات آموزش و پرورش ، مدارس و معلمان که در اصلاح الگوی مصرف

9- تهیه تراکت و بوروشورهایی برای دانش مصرف نکردن نیست ، بلکه درست مصرف کردن




برچسب :