بروشور شغلی(پزشکی)

بروشور شغلی(پزشکی)

 

عنوان شغل :

پزشكي

                                                     

تعريف و شناسائي شغل

پزشكي علم مطالعه و تشخيص بيماري ها ونيز راههاي درمان آن به منظور مداواي بيماران پيشگيري از بروز بيماري ها وكاهش مرگ ومير است . پزشك كسي است كه به امور فوق مي پردازد.

 

مطلب قابل بیان در خصوص رشته پزشکی، طول دوره این رشته است. پشتکار درونی و حقیقی عامل موفقیت و حفظ نشاط در سپری کردن این رشته با ارزش هست، تأمل و دقت در انتخاب این رشته جایگاه ویژه ای دارد که با انتخاب آگاهانه می توان به وظایف سنگین این انتخاب به خوبی عمل کرد و در پایان سرافراز و پیروز به درجه دکتری رسید.

 

 

نمونه وظايف ومسئوليت هاي شغل

ازجمله وظايف مربوط به اين شغل عبارتند از

معاينه ومعالجه ي بيماران و كمك به بهبود آنان- مطالعه ي دائمي در زمينه ي يافته هاي جديد علوم پزشكي- مسئوليت راز داري وجلب رضايت بيمار- بردباري- خوشروئي ومهرباني در برخورد با بيماران .

 

 

خصوصيات جسماني و توانايي هاي ذهني لازم براي احزاز شغل

براي احزاز اين شغل فرد بايد از سلامت كامل جسماني ورواني برخوردارباشد . كساني كه داراي نقس عضو شديد نباشند مي توانند در اين رشته تحصيل كنند . دارابودن حضور ذهن- عشق و علاقه به همنوعان-استعداد يادگري وحافظه ي قوي لازمه ي اين شغل است.اين شرايط خصوصا باري كساني كه بخواهند جراح شوند ضروري است زيرا جراح علاوه برداشتن توانايي و مقاومت زياد بايد شخصي كالا دقيق و تيزبين باشد .

  

 

مدارك تحصيلي و دوره هاي آموزشي ضروري براي احزاز شغل

براي احزاز اين شغل دارندگان ديپلم متوسطه (تجربي ورياضي ) مي توانند در كنكور سراسري شركت كنند ودر صورتي كه نمره ي قبولي در اين رشته به دست آورند به تحصيل مشغول شوند . دانشجويان اين رشته دو سال آموزش علوم پايه ي پزشكي را مي گذرانند سپس آموزش نظري و عملي را به صورت كارآموزي در بخش هاي مختلف بيمارستان ها در مدت تقريبي چهار سال طي مي كنند . در اين دوره با انواع بيماري ها وروش تشخيص ودرمان آنها آشنا مي شوند . بعد از آن دوره ي آموزش اترنتي است كه معلومات بدست آمده را به طور عملي تجربه مي كنند . در پايان دوره ي اترنتي دانشجويان پزشك عمومي خوانده مي شوند و چنانچه مايل به ادامه ي تحصيل باشند بايد در آزمون ديگري شركت كنند ودر صورت قبولي دوره ي تخصصي را بگذرانند .    

 

  

مدت آموزش ‘محل آن و هزينه هاي احتمالي

مدت دوره ي آموزش در مرحله ي عمومي شش سال و در دوره هاي تخصصي با توجه به نوع تخصص بين سه تا چهار سال طول مي كشد . در خارج از كشورطب عمومي هفت سال و تخصصي سه تا چهار سال طول ميكشد . محل تحصيل كليه دانشكده هاي پزشكي است. دانشجويان در صورت سپردن تعهد خدمت از كمك هزينه ي تحصيلي برخوردار مي شوند. اين رشته يكي از رشته هاي پرخرج است ودانشجويان بايد كتاب ها ووسايل متعددي براي كار خود تهيه كنند.

 

  

شرايط محيط كار- محل احتمالي استخدام ووسايل كار

محيط كار هر پزشك به انتخاب خود او بستگي دارد كه در بيمارستان يا مطب خصوصي ويا درمانگاه مي باشد. محل كار او بايد اتاقي آرام و مرتب و نظيف باشد.محل احتمالي استخدام كليه مراكز درماني اعم از خصوصي نيمه خصوصي ودولتي است.وسايل كار يك پزشك به نوع تخصص او بستگي دارد.وسايلي كه عموما يك پزشك از آن ها استفاده مي كندعبارتند از گوشي پزشكي- فشار سنج- ميزان الحراره- وزن سنج-تخت-قاشقك-چكش-چراغ قوه و بسياري لوازم ديگر. 

 

  

حقوق و مزاياوشرايط ارتقاي شغل

حقوق يك پزشك عمومي در بيمارستان دولتي تابع قانون استخدام كشوري است.شرايط ارتقاي شغل يك پزشك مانند ساير مستخدمين استخدام كشوري است.درآمد يك پزشك كه در مطب خصوصي ويا كلينيك كاركندبه مراتب بيشترازنبالغ بالاست.

 

 

روابط انساني حاكم بر محيط كار

يك پزشك بايد نسبت به همنوعان خودعلاقه ي وافري داشته باشد ودر زندگي خود را وقف مردم كندودر هيچ شرايطي از زير بار مسئوليت شانه خالي نكند.در عين حال بايد مهربان-خونسرد-باوجدان وبراي مريض خود دوست ومشاور خوبي باشدوبا حفظ اسراربيماراعتماد او را جلب كند.

 

 

آينده نگري در باره ي شغل با توجه به شرايط اجتماعي

در هرزمان ودر هر حال جامعه محتاج به پزشك است وتغييروتحولات اجتماعي نمي تواندكاهشي دراين نياز به وجود آورد. ازطرف ديگربا پيشرفت علم پزشكي در جهت ارتقاي سطح بهداشت وپيشگيري ازبروزبيماري ها وباتوجه به رشد جمعيت نياز به پزشكان متخصصدر زمينه هاي گوناگون بيشترمي شود. 

 

 

هدف:

هدف تربيت پزشك عمومي با خصوصيات زير است:

1) در راه آشنايي بيشتر با مكتب و تزكيه و تعالي روح كوشا باشد. كمك به تامين بهداشت و درمان دردهاي مردم را وسيله‌اي براي رضاي خدا و تقرب به او بداند.

2) با فرهنگ اسلامي و نظام جمهوري اسلامي آشنا باشد و خود را ملزم به رعايت قوانين و مقررات حاكم به جامعه اسلامي بداند.

3) از شناخت مسائل عمده بهداشت و درمان و نظام ارائه خدمات بهداشتي و درماني كشور به قدر كافي برخوردار و از مسئوليت‌ها و وظايف خود در اين نظام آگاه باشد.

4) قابليت علمي و عملي كافي در تشخيص بيماري‌ها و ارجاع بيماران به سطوح بالاتر بهداشتي و درماني كشور و شركت در برنامه‌هاي پيشگيري و بهداشت عمومي را دار باشد.

5) قادر به استفاده از آخرين منابع علمي و بهره‌گيري از اطلاعات جديد كار خود باشد.


مراكز بهداشتي درماني شهري يا روستايي كه اغلب مديريت و سرپرستي اين مراكز به عهده پزشكان عمومي مي‌باشد و همچنين اين مراكز از پزشكان عمومي براي تشخيص، درمان و پيگيري بيماريها نيز استفاده مي‌نمايند.

 


توانايي‌هاي مورد نياز و قابل توصيه :

سلامت تن و روان برابر ضوابط مربوط به تشخيص كميسيون پزشكي متعهد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي داوطلبان رشته پزشكي امري ضروري است.
علاوه بر آن داوطلبان ورود به رشته پزشكي بايد از دانش و علاقه بالايي در زمينه درسهاي زيست‌شناسي و علوم پايه نيز برخوردار بوده، دقت كافي و حوصله زياد در زمينه فراگيري جزئيايت مربوط به بيماري‌هاي مختلف را داشته باشند.

 


محل كسب اطلاعات بيشتر در مورد شغل

براي كسب اطلاعات بيشتر مي توان به دانشكده هاي پزشكي-سازمان نزام پزشكي-بخش پزشكي سازمان بهداشت جهاني-بيمارستان هاي مختلف-پزشكان متخصص ودانشجويان پزشكي مراجعه واطلاعات جامع تري در اين زمينه كسب كرد.

 

 

نظام آموزش پزشکی عمومی شامل ۵ دوره است:

۱- علوم پایه

۲- فیزیوپاتولوژی

۳- کارآموزی بالینی

۴- کارورزی بالینی

۵- کارورزی


 

دوره آموزش دکترای حرفه‌ای پزشکی شامل مراحل زیر است:

الف ) علوم پایه:

این دوره ضمن آشنانمودن دانشجویان با مباحث پایه، آمادگی لازم را برای یادگیری علوم بالینی در آنان بوجود می آورد.طول این دوره ۲ سال است که در پایان این دوره دانشجو در آزمونی شامل کلیه دروس این دوره شرکت می‌کند و در صورت موفقیت به دوره بعدی راه می‌یابد. هر دانشجو حداکثر دوبار می‌تواند در این آزمون شرکت کند.

 

ب) فیزیوپاتولوژی :

آگاهی از مبانی فیزیولوژیک، شناخت مکانیزم بیماریها و عوامل موثر در آنها نشانه های بیماریها و تشخیص و درمان آنها مطالبی است که شما می توانید آنها را فرا بگیرید.طول این دوره ۶ ماه است و طی آن دانشجو ضمن آگاهی از مبانی فیزیولوژیک ، با مکانیزم بیماریها و عوامل موثر در آنها به طریق تحلیل گرانه آشنا می‌شود و نشانه‌های بیماریها و تشخیص و درمان آنها را یاد می‌گیرد.

 

ج ) کارآموزی بالینی :

شناخت آثار و علائم بیماریها از دیدگاه بالینی و آزمایشگاهی و بدست آوردن توانائی های لازم در به کار بردن اندیشه، استدلال و نتیجه گیری سریع در طراحی عملیات پیشگیری و درمان است.طول این دوره ۲۰ ماه است و هدف شناخت آثار و علائم بیماریها از دیدگاه بالینی و آزمایشگاهی به دست آوردن توانایی‌های لازم در به کاربردن اندیشه ، استدلال و نتیجه‌گیری سریع، به منظور برخورد منطقی و صحیح با بیمار و طراحی عملیات پیشگیری درمانی است.

 

د) کارورزی بالینی:

پرورش مهارت ها، تقویت قدرت تصمیم گیری در مقابل با مسائل بهداشتی و درمانی و قبول مسئولیت در مقابل اقدام لازم هدف های این دوره مهم است.طول دوره ۱۸ ماه است و هدف پرورش مهارتها، تقویت قدرت تصمیم‌گیری ، افزایش اتکاء به نفس و تکمیل پرورش اندیشه از طریق رویارویی مستقیم کارورز با مسائل بهداشتی ، درمانی و تقبل مسوولیت مستقیم امور بهداشتی، درمانی به عهده همه است.

 

هـ ) کارورزی:

دانشجویان قبل از شروع مرحله کارورزی ، در کنکور کارورزی که شامل کلیاتی از دروس پایه و اصلی و عمومی فیزیولوژی علوم بالینی است و به طور سراسری برگزار می‌شود شرکت می‌کنند چون گذراندن موفقیت‌آمیز این آزمون برای راه‌یابی به دوره کارورزی ضروری است. فارغ‌التحصیلان ملزم به خدمت در مناطق محروم کشور هستند.

 

 

تواناییهای فارغ‌التحصیلان


فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند بعد از پایان تحصیلات، مسوولیتهای متفاوتی را عهده‌دار شوند، از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1) تشخیص - درمان و پیگیری بیماران در مطبهای شخصی، درمانگاهها و بیمارستانها.

2) مدیریت و سرپرستی مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی.

3) مشارکت در امر تحصیلی و پژوهشی در ارتباط با بیماریهای مختلف.


 

دوره پزشکی شامل ۴ مرحله :

علوم پایه ، فیزیوپاتولوژی (نشانه‌شناسی) ، کارآموزی و کارورزی می‌باشد.

مرحله علوم پایه درواقع عامل ارتباطی‌ای بین درسهای دبیرستان و پایه با درسهای تخصصی پزشکی است، بدین ترتیب که شامل آن قسمت از درسهای پایه است که به بدن انسان مربوط می‌شود؛ برای مثال، بیوشیمی قسمتی از علم شیمی است که در مورد شیمی بدن موجود زنده (در این‌جا انسان)‌ صحبت می‌کند و همین‌طور سایر درسهای این مرحله که در بخش درسها شرح داده می‌شوند.

مرحله شناخت نشانه و علایم بیماری و چگونگی پیدایش علایم بیماری، در ارتباط با عامل بیماری‌زا و چگونگی پیدا کردن آن در معاینه‌ها و آموزش نظری دستگاههای تشخیص ، بدون توجه به درمان است. در این دوره ، دانشجو مفهوم بیماری و علایم آن و نحوه تشخیص آن را به صورت نظری مطالعه نموده،‌ چگونگی آن را با توجه به درسهای علوم پایه فرا می‌گیرد.

مرحله بعدی شامل دوره کارآموزی (استاژری) است که دانشجو در این مرحله ، به بیمارستان و بالین بیماران می‌رود و در کنار درسهای نظری، روشهای تشخیص و درمانی را در بالین بیمار می‌آموزد. در این قسمت، استادان در مورد هر بیمار، توضیحات لازم را به دانشجویان ارائه می‌دهند و دانشجو نیز زیرنظر استاد، فرآیندهای معاینه بالینی و فنون تشخیص را به کار می‌برد و شیوه درمان و تجویز دارو را نیز در هر مورد می‌آموزد. در این مرحله درسهای نظری نیز ارائه می‌شود که مکمل کار بالینی در بخش خواهد بود.

مرحله بعد دوره کارورزی (انترنی) است ، دانشجو پس از فراگیری راههای تشخیص و درمان به صورت مستقل و با نظارت کلی روزانه استادان ، اقدام به بیماریابی، تشخیص و درمان نموده، مواد آموخته شده در مرحله کارآموزی (استاژری) را در عمل به کار می‌برد و تجربه می‌اندوزد.

در کل دوره پزشکی عمومی دو امتحان اصلی (حیاتی) وجود دارد که شامل امتحان جامع علوم پایه و دیگری امتحان جامع پرانترنی می‌باشد. قبولی در این دو امتحان، لازمه ورود به مرحله بعدی است.

 

 

آینده شغلی ، بازار کار ، درآمد:

رشته پزشکی با همه سختی هایی که یک دانشجو در راه آن متحمل می شود متأسفانه در بازار کار خود دچار مشکلات فراوانی شده که بعضی مطالب نگران کننده آن در حد حرفهای معمولی مردم کوچه بازار درآمده ولی واقعیت هر رشته - جدای از مدیریت توانمندی که جهت جذب فارغ التحصیلان دانشگاه ها لازم است- این است که دانشجوی باانگیزه و دارای پشتکار، کار شایسته خود را می یابد.

بازار کار رشته پزشکی از منزل شخصی پزشکان شروع و تا بیمارستانها، کلینیک ها، درمانگاه ها، اورژانس ها و کلیه مراکز درمانی در بخش های دولتی و خصوصی، ورزشگاه ها و غیره گسترش می یابد و در صورت بضاعت و توانائی مالی امکان تأسیس مطب را نیز می توان یکی از بخش هایی دانست که پزشک اشتغال خود را فراهم می کند.

 

 

عمده‌ترین موقعیتهای شغلی که بیشتر پزشکان می‌توانند جذب آنها شوند، عبارتنداز:


الف ) مطبهای شخصی که بر حسب تمایل پزشک و نیاز منطقه در شهرها و روستاها دایر می‌گردد و پزشکان ویزیت مراجعان را در مطبها انجام می‌دهند.

ب ) بیمارستانها و درمانگاههای خصوصی و دولتی که در آنها پزشکان به تشخیص و درمان بیماریهای مراجعان خود می‌پردازند.

ج ) مراکز بهداشتی درمانی شهری یا روستایی که اغلب مدیریت و سرپرستی این مراکز به عهده پزشکان عمومی می‌باشد و همچنین این مراکز از پزشکان عمومی برای تشخیص، درمان و پیگیری بیماریها نیز استفاده می‌نمایند.

 

 

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر :

ادامه تحصیل دانشجویان رشته پزشکی بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی در دو مرحله امکان‌پذیر است:

الف ) ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی بالینی که داوطلب بعد از قبولی در امتحان پذیرش دستیاری سراسری کشور می‌تواند در رشته‌های تخصصی که در حال حاضر در داخل کشور ارائه می‌شوند ادامه تحصیل دهد.
رشته‌های تخصصی بالینی در حال حاضر شامل ۲۳ رشته می‌باشد که عبارتند از : جراحی عمومی ،‌ جراحی مغز و اعصاب، جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی) ، جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی (ارولوژی) ، بیماریهای اعصاب، بیماریهای داخلی ، بیماریهای عفونی و گرمسیری ، بیماریهای قلب و عروق ، بیماریهای کودکان، بی‌هوش ، پزشکی اجتماعی، پزشکی هسته‌ای ، آسیب‌شناسی (پاتولوژی) ، پوست ، پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی، چشم‌پزشکی ، پرتودرمانی (رادیوتراپی) ، پرتوشناسی تشخیصی (رادیولوژی) ، زنان و زایمان ، روان‌پزشکی، گوش و حلق و بینی ، پزشکی قانونی و طب کار می‌باشد.

ب) ادامه تحصیل در رشته‌های علوم پایه ، فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی می‌توانند در تخصصهای علوم پایه پزشکی نظیر فیزیولوژی ، ایمونولوژی، ژنتیک، ویروس‌شناسی پزشکی، میکروب‌شناسی پزشکی ، انگل‌شناسی پزشکی، بیوشیمی ، آمار حیاتی و تغذیه نیز شرکت نمایند.

 

 

دوره علوم پایه

مرحله علوم پایه، اولین مرحله آموزش پزشکی بوده، مدت این مرحله دو سال است. در این مرحله ، دانشجویان بخش اول درسهای عمومی و درسهای پایه و اصلی را می‌گذرانند. هدف از این مرحله، آموزش ساختمان بدن انسان و اعمال فیزیولوژیک و نقش آن در سلامت انسان و همچنین شناخت عوامل بیولوژیک بیماری‌زا و شیوه‌های دفاعی بدن در برابر آنها و اصول آسیبهای بدن انسان و آشنا ساختن دانشجو با اصول مسائل بهداشتی است. دانشجویان باید در هر نیمسال تحصیلی ۲۰ واحد درسی ارائه شده از طرف دانشکده را به طور اجباری بگذرانند. حداکثر زمان مجاز برای گذراندن این مرحله ۳ سال است.

 

 

در ذیل به شرح برخی از این درسها می‌پردازیم :

بیوشیمی:

مربوط به بدن موجودات زنده و انسان است. در این درس، با شیمی آلی مولکولها و اتمها و واکنشهای آنها در بدن آشنا می‌شویم.

 

آناتومی:

در آناتومی، دانشجو با کلیه ساختهای بدن شامل انواع ماهیچه‌ها ، استخوانها، اعصاب و احشا و با محل آنها و اعضای مجاور آنها به طور دقیق و در حالت طبیعی بدن، آشنا می‌شود، به طوری که بتواند اجزای هر ناحیه را به صورت سه بعدی شناسایی کند.

 

فیزیولوژی :

در این درس چگونگی عملکرد اندامها و بافتها مورد مطالعه قرار می‌گیرد؛ به این ترتیب که دانشجو بعد از آشنایی با آناتومی و بافت‌شناسی اندامها با شیوه عمل آنها در شرایط مختلف و در وضعیتهای ویژه آشنا می‌شود.


 

ایمونولوژی:

این درس به بررسی سازمان دفاعی بدن ، سلولهای دفاعی و واکنشهای موثر در این شبکه می‌پردازد.


 

انگل‌شناسی:

این درس به انگلهای موثر در ایجاد بیماریهای انسانی اعم از حشرات ، کرمها ، قارچهار و غیره می‌پردازد. در این درس‌، این انگلها به طور دقیق شناسایی شده، در درس عملی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به این وسیله چشم دانشجو با انواع انگلها آشنا می‌گردد.

 

پاتولوژی عمومی :

در این درس انواع آسیبهای بافتی و تغییرهای بافتهای بدن در هنگام بروز یک ناهنجاری ، تحریک و یا آزار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

 

دوره فیزیوپاتولوژی (نشانه شناسی)

مدت مرحله دوم شش ماه است. در این مرحله دانشجو پس از این که با آموختن درسهای فیزیولوژی به چگونگی عملکرد طبیعی سازمان بدن پی‌ برد و در درس پاتولوژی وضعیت واکنشهای بدن در بیماری و تغییرهای بافتها را در هنگام ورود عوامل مضر به خوبی فراگرفت، به مرحله‌ای می‌رسد که اکنون باید بتواند با تلفیق این دو ، واکنشهای بدن را در هنگام یک بیماری از زمان شروع تا انتهای آن دنبال کرده، سلسله توالی نشانه‌های آشکار و ماهیت یکایک آنها را شناسایی کند.

در این قسمت دانشجو در مقطعهایی که با عنوان کورس (دوره)‌از آن یاد می‌شود، یک سرفصل از بیماریهای داخلی مثل بیماریهای خون را به طور مشروح مطالعه می‌کند و در هر قسمت، عوامل شروع کننده، شیوه عمل، واکنش بدن ، سیر بیماری و نشانه‌های اختصاصی مربوط را بررسی می‌نماید. این مطالعه صرفا شامل نشانه‌شناسی بیماریهاست و شامل مباحث درمان و تشخیص در بالین بیمار و معاینه‌های فیزیکی نمی‌شود. در این دوره دانشجو، فارماکولوژی را به صورت مروری کلی بر دسته‌های دارویی و چگونگی اثر داروها، می‌گذراند. این آشنایی با فارماکولوژی به صورت کلی بوده، دسته‌های اختصاصی داروها و راههای تجویز آنها رد هر بیماری ، در فارماکولوژی اختصاصی به طور مشروح مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

 

 

دوره کارآموزی (استاژری)

دوره سوم که از آن به عنوان دوره کارآموزی یاد می‌شود، شامل دو مجموعه درسهای نظری و کار عملی است. اساس تدریس درسهای نظری مانند سایر درسهای علوم پایه و فیزیوپاتولوژی است ولی در برنامه عملی، دانشجو در بالین بیمار با مجموعه‌ای از دانسته‌های نظری خود با نشانه‌های بیمای به صورت مستقیم مواجه می‌شود و با صحبت با بیمار و به دست آوردن تاریخچه بیماری، نوع آن را تشخیص داده، اقدامهای درمانی لازم را فراخواهد گرفت. برنامه کار در دوره کارآموزی به طور خلاصه شامل کنفرانسهای صبحگاهی در مورد بیماران بستری در بخش، صحبت در بالین توسط استاد مربوط و یادگیری معاینه‌ها و گرفتن شرح حال، انجام کارهای تشخیصی و تا حدودی نسخه‌نویسی است. عموما درسهای نظری بعد از ظهرها تدریس می‌شود و صبحها به کار در بیمارستان و برنامه‌های آن اختصاص دارد.

زمان گذراندن کارآموزی بالینی به طور مطلوب ۲۰ ماه و حداکثر ۲۷ ماه است که طی آن ، دوره‌های داخلی ، جراحی ،‌ کودکان ، زنان و زایمان ، چشم ، گوش و حلق و بینی ، روان‌پزشکی ، رادیولوژی و پوست و واحدهای باقی مانده درسهای عمومی گذرانده می‌شود. محل گذراندن کارآموزیها بیمارستانهای آموزشی است.

 

 

دوره کارورزی (انترنی)

دوره انترنی یا کارورزی در واقع نقطه عطف آموزش بالینی دانشجویان رشته پزشکی است. کارورز پس از آموختن علوم پزشکی و گذراندن یک دوره کارآموزی بالینی در تمام بخشهای بیمارستانی، اینک بدان حد از اطلاعات پزشکی و قضاوت بالینی رسیده است که به طور مستقل در مواجهه با بیماران قرار بگیرد و با به کار بستن عملی تمام آموخته‌ها ، به طور مستقیم با بیماران در تماس باشد و با انجام معاینه‌های بالینی و دستور آزمایشهای پاراکلینیک، به تشخ یص رسیده، به درمان بیمار بپردازد. این فعالیتها همگی زیر نظر استادان و دستیاران مربوط صورت می‌گیرد.


 

 

تواناییهای فارغ‌التحصیلان دوره دکترای تخصصی پزشکی و فرصتهای شغلی آنان

این فارغ‌التحصیلان می‌توانند در بیمارستانهای آموزشی یا غیرآموزشی کشور استخدام و کار درمان بیماران و آموزش دانشجویان رشته پزشکی و پیراپزشکی مشغول شوند. همچنین می‌توانند به کار درمان بیماران در درمانگاههای تخصصی یا مطبهای خصوصی مبادرت ورزند.

ریاست بیمارستانهای دولتی یا خصوصی معمولا به عهده پزشکان متخصص است. همچنین ریاست و معاونت دانشکده و دانشگاهها علوم پزشکی کشور نیز به عهده پزشکان متخصص می‌باشد.

 

 


مطالب مشابه :


لیست دندانپزشکان اراک

دکتر علی احمدی،خ شهید دکتر نرگس حسنی : جراح _ دندانپزشک




واكنش 85 استاد دانشگاه علوم پزشكي شيراز به بداخلاقي عليه لنكرانی

به حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام 27 دکتر بهاره حامدی جراح و متخصص 45 دکتر علی




بانک اطلاعات مشاغل تکیه ناوه ایها

دکتر علی آقا دکتر زهرا شیخ حسنی، متخصص پوست تبلیغاتی ، بیلبورد، فلکس ، نئون پلاستیک.




واکاوی علل اقدام به اعمال جراحی زیبایی

1334 با حضور هفت جراح فوق تخصص پلاستیک در تهران آغاز به بهنام حسنی دکتر امید علی




زن‌ایرانی‌که با سوسک ثروتمند شد+عکس ///

وب سایت اختصاصی دکتر فاطمه جراح می بستم و توی پلاستیک هایی که از دکتـر علی




ستاره‌هایی كه زیبایی خودشان را مدیون جراحان هستند+عکس

وب سایت اختصاصی دکتر فاطمه جراح 52 جراحی پلاستیک نامـه ای عاشـقانه از دکتـر علی




تومور(مصطفی نجفی)

در واقع یك جراح مغز می تواند دکتر علی بهزاد حاجی علی محمدی، بیژن حسنی راد ، سعید




بروشور شغلی(پزشکی)

ي قوي لازمه ي اين شغل است.اين شرايط خصوصا باري كساني كه بخواهند جراح ( دکتر اسمعیلی




برچسب :