راهنمای خرید میز کامپیوتر
راهنمای خرید میز کامپیوتر
راهنماي خريد – ميز كامپيوتر
استفاده از كامپيوتر آنقدر فراگير شده كه ديگر هيچ كس نمي تواند زندگي خود را بدون وجود اين سيستم هوشمند تصور كند. رايانه ها نه تنها به تسهيل امور كاري كمك مي كنند، بلكه در خدمت مرتفع ساختن نيازهاي اجتماعي و حتي تفريحي-سرگرمي انسانها نيز هستند. شايد نتوانيد در همه خانه ها يك ماشين ظرفشويي پيدا كنيد، اما از چندي قبل كامپيوتر به صورت يكي از ملزومات لاينفك هر خانه اي درآمده است؛ و اما نتيجه آن چيست؟ يك محيط شلوغ و بهم ريخته، كاهش خلاقيت، و احتمالاً مچ درد و كمر درد. اين مسئله نياز افراد به تهيه يك ميز كامپيوتر مناسب را دو چندان مي كند. در اين مقاله به بررسي استراتژي هاي خريد يك ميز كامپيوتر مناسب پرداخته ايم:
سوال هايي كه بايد پيش از خريد ميز كامپيوتر از خود بپرسيد:
• مساحت اتاق مورد نظر چقدر است؟
• وسايل جانبي كامپيوتر چيست؟ اسكنر، اسپيكر، و ...
• پريز هاي برق اتاق در چه مكاني واقع شده اند؟
• چه كسي بيشتر از همه از كامپيوتر استفاده مي كند؟
• افرادي كه از كامپيوتر استفاده مي كنند، راست دست هستند يا چپ دست؟
• همراه ميز كامپيوتر نياز به قفسه، كتابخانه، و كشو هم داريد؟
مواردي كه بايد در حين خريد ميز كامپيوتر به آن توجه كنيد:
فضا– يكي از نكاتي كه بايد به آن دقت كنيد ميزان فضايي است كه براي ميز كامپيوتر جديد خود در نظر گرفته ايد. به تناسب فضا، مي توانيد از ميان مدل هاي كوچك الي بزرگي كه در بازار موجود هستند انتخاب عاقلانه اي داشته باشيد.
راحتي - اگر بيشتر وقت خود را با كامپيوتر مي گذرانيد، بايد ميزي را انتخاب كنيد كه پشت آن راحت باشيد و پاهاي خود را بتوانيد در داخل آن جا بدهيد. مطمئن شويد كه در حين نشستن پاها برخوردي با سيم ها نداشته باشند، چرا كه در صورت بروز چنين برخوردي، يا سيستم از كار مي افتد و بسياري از اطلاعات شما از بين برود، و يا اينكه ممكن است به كاربر شك الكتريكي وارد شود.
جريان هوا - هواي محيط هر چه خنك تر باشد، كامپيوتر راحتتر كار مي كند. برخي از ميزها به گونه اي طراحي شده اند كه اجازه مي دهند هوا به راحتي جريان پيدا كند.
پهنا – فراموش نكنيد كه ممكن است در حين كار با كامپيوتر مجبور به يادداشت برداري هم بشويد. اگر روي ميز شما به اندازه كافي فضا وجود نداشته باشد، نه تنها جاي موس، كيبورد، و مانيتور كافي نيست، بلكه امكان قرار دادن كاغذهاي يادداشت بر روي ميز از شما گرفته مي شود. بايد توجه داشت كه انتخاب ميز عريض مزاياي ديگري را نيز با خود به همراه دارد. در صورت لزوم مي توانيد پرينتر، ظرف غذا، جا خودكاري، عكس هاي خانوادگي، و يا هر وسيله ديگري كه مي خواهيد در دسترس باشد را روي آن قرار دهيد.
صفحه كشويي كيبورد – برخي از ميزهاي كامپيوتر داراي محفظه اي كشويي براي قرار دادن كيبورد هستند. مزيت اين طبقات كشويي اين است كه جاي بيشتري به شما مي دهند و از نظر ارگونومي براي كسانيكه دچار مشكلات مفصلي هستند مناسب تر مي باشند. از جمله معايب آنها هم مي توان به اين نكته اشاره كرد كه خيلي شكننده هستند و به راحتي حركت نمي كنند.
بزرگ و كوچك – برخي از انواع ميزهاي كامپيوتر هستند كه داراي كشوهاي متعددي مي باشند. ميز هر چقدر بزرگتر شده و امكانات بيشتري به آن افزوده شود، قيمتش هم افزايش پيدا مي كند. به هر حال بايد بر اساس شيوه زندگي خود تصميم بگيريد كه كدام گزينه براي شما مناسب تر است.
شكل – ميزهايي كه براي قرار دادن در سه كنج ديوارها طراحي شده اند، هم از نظر زيبايي بهتر هستند و هم كار كردن با آنها ساده تر است. ميزهاي l شكل هم براي چپ دست ها و افرادي كه دائماً بايد بچرخند مناسب تر مي باشند و به اين ترتيب فضايي 180 درجه براي كار كردن در اختيار كاربر قرار مي دهند.
انتخاب مانيتور – اگر قصد خريد مانيتور بزرگي را داشته باشيد، بالطبع فضايي كه بايد به مانيتور اختصاص دهيد نيز افزايش پيدا مي كند و بايد ميز بزرگتري را تهيه كنيد. كمي آينده نگر باشيد و پيش از خريد به قرار دادن اسكنر و دستگاه فاكس بر روي ميز خود فكر كنيد.
صندلي مناسب - زمانيكه انتخاب ميز تمام شد، بايد به انتخاب صندلي مناسب بپردازيد. صندلي را طوري انتخاب كنيد كه به راحتي روي آن بنشينيد. زمان تايپ كردن كمر بايد كاملاً صاف باشد و پاها روي زمين قرار بگيرند. اگر فكر مي كنيد موقع تايپ كردن دچار مچ درد يا كمر درد مي شويد، اين امكان وجود دارد كه اندازه ميز و صندلي شما با يكديگر همخواني نداشته باشند. ساده از اين مسئله نگذريد، به مرور زمان اين دردها مزمن شده و ممكن است اختلالات فيزيكي جبران ناپذيري را به شما تحميل كند.
انواع ميز كامپيوتر
ميز استاندارد
ميزهاي كامپيوتر معمولي ارتفاعي در حدود 50 تا 70 سانتي متر دارند و براي افرادي با قد نرمال ساخته شده اند. اغلب آنها داراي صفحه كشويي كيبورد هستند. زماني كه قصد خريد يك ميز كامپيوتر استاندارد را داريد، حتماً به نيازهاي بعدي خود فكر كنيد.
ميز مديريتي
ميزهاي مديريتي استادانه تر ساخته شده اند و داراي جزئيات بيشتري هستند. عرض ميز به مراتب بيشتر است، اما ارتفاع همان 50 الي 70 سانتي متر باقي مي ماند. اغلب داراي چند كشو و كمد كوچك اضافي نيز مي باشند.
ميزهاي l شكل
اين ميزها دو تكه هستند و زمانيكه اين دو تكه كنار هم قرار مي گيرند، ميز شكل l را پيدا مي كنند. بهترين مكان براي قرار دادن اين مدل ميز گوشه هاي اتاق است. به دليل آنكه همه چيز روي اين نوع ميزها در دسترس شما قرار مي گيرند، خيلي معروف و محبوب هستند.
ميزهاي u شكل
اين ميزها از سه بخش اصلي تشكيل مي شوند: يك قفسه كه در وسط قرار مي گيرد و دو ميز كه در طرفين آن قرار گرفته و شكلي مشابه u را ايجاد مي كنند. اين نوع ميزها به ويژه براي افرادي كه نياز به مكاني اضافي براي كار كردن دارند و در خانه اتاق اختصاصي براي كار در اختيار ندارند، مناسب هستند. با اين وجود فضايي كه اين مدل ميز اشغال مي كند نسبت به همه موارد بيشتر است.
نمونه هاي ذكر شده، مدل هاي اصلي ميزهاي موجود در بازار هستند. شما با در نظر گرفتن فاكتورهايي كه در بالا به آنها اشاره كرديم، به خوبي متوجه مي شويد كه به چه نوع ميزي نياز داريد؛ اما باز هم قبل از اينكه تصميم نهايي خودتان را بگيريد، بهتر است سري به چند فروشگاه مختلف بزنيد و قيمت ها و مدل هاي مختلف را با هم مقايسه كنيد.
منبع:http://www.parsianforum.com
دانستنیها در مورد میز کامپیوتر
مشخصه میز کار کامپیوتر، در میز کار استاندارد به دقت دنبال شده است. از جمله متحرک بودن پایه های میز کار، امکان استقرار دقیق و ایستا قطعات فیزیکی کامیپوتر و ... که به دقت رعایت شده است. یک نکته اساسی اینکه هر میز کار که میز کار کامپیوتر خوانده می شود مناسب کار با کامپیوتر و به قولی استاندارد نخواهد بود. اما به یاد داشته باشید فروشندگان و سازندگانی هستند که خواسته یا نادانسته اقدام به فروش میز و صندلی کامپیوتر غیر استاندارد و حتی غیر حرفه ای می کنند که ممکن است ضرر آن از بهره گیری از یک میز کار و صندلی مطالعه بیشتر شود.
نحوه استقرار میز کار کامپیوتر:
ناحیه اول یا قسمت اول که سطح انتهایی میز کار است و به ندرت از آن استفاده می شود، مکانی است که فقط جهت نمایش است. اشیایی همچون مانیتور، عکس، ساعت، گلدان، جای مداد و خودکار، بلندگو یا اسپیکر در این ناحیه قرار می گیرند. ناحیه یا قسمت دوم، سطح میانی میز کار است. در این ناحیه، اشیایی قرار می گیرند که گهگاه از آنها استفاده می شود؛ لوازمی همچون تلفن، ماشین حساب، سینی و... . ناحیه یا قسمت سوم، سطح آغازین یا جلویی میز کار است. در این منطقه ادواتی قرار می گیرند که همواره کاربرد دارند؛ ادواتی همچون کی برد، موس و موس پد. در مورد میزکار ذکر این نکته الزامی است که میزهایی که صفحات جداگانه ای برای صفحه کلید و موس دارند، به هیچ عنوان مناسب کار کاربران نیستند.
نحوه استقرار مانیتور
مانیتور باید به صورتی استقرار یابد که اولاً در ناحیه اول باشد و در ثانی دقیقاً روبه روی صورت باشد. به گونه ای که هنگام کار با آن، بتوان بالاترین نقطه مانیتور را مشاهده کرد یا به عبارتی دیگر، چشم کاربر به موازات بالاترین قسمت مانیتور باشد و فاصله مانیتور از چشم کاربر نیز بین چهل و هفتاد سانتی متر باشد.
نحوه استقرار صفحه کلید
ذکر این نکته بسیار مهم است که صفحه کلید هرگز نباید در ارتفاعی بالاتر یا پایین تر از سطح میز کار باشد. به عبارت دیگر، صفحه کلید باید دقیقاً روی میز کار و در قسمت سوم و روبه روی مانیتور باشد. در این حالت زاویه بین بازو و ساعد در هنگام کار نباید از نود درجه تجاوز کند. نکته دیگر در مورد صفحه کلید، نحوه استقرار مچ دست ها روی آن است. خیلی مهم است که هر دو مچ کاملاً به موازات هم روی صفحه کلید به نحوی قرار بگیرند که هر یک سهمی از صفحه کلید را به گونه مساوی تقسیم کند. جمع شدن مچ دست به سمت داخل یا خارج، هرگز اصولی نیست. زاویه گرفتن کف دست از مچ نیز باعث آسیب خواهد شد. نکته بسیار مهم و قابل اشاره، این است که دیده شده بسیاری از کاربران، پایه های زیر صفحه کلید را باز می کنند تا به کی برد زاویه بدهند؛ این کار بدترین حالت برای مچ دست است. بهترین حالت برای کی برد آن است که صفحه کلید، کمترین زاویه را داشته باشد.
نحوه استقرار موس
مانند صفحه کلید یا همان کی برد بیشترین کاربرد را دارد. محل استقرار آن برای کاربران چپ دست، سمت چپ و برای کاربران راست دست، سمت راست و در ناحیه سوم است. دیده شده که بسیاری از کاربران، موس و موس پد را در ناحیه دوم میز قرار می دهند و این باعث می شود که زاویه بین بازو و ساعد بیش از نود درجه شود. در مورد مچ دست نیز به این نکته باید اشاره کرد که هنگام کار با موس، دست بایستی با موس در یک امتداد باشد. یعنی خم شدن مچ به سمت چپ یا راست یا بالا و پایین صحیح نیست. محل استقرار انگشتان روی موس نیز به این قرار است که سه انگشت وسطی بر روی موس و انگشت های شست و کوچک در دو طرف موس قرار می گیرند.
صندلی کامپیوتر
یک نکته مهم و اساسی اینکه برخی از عزیزان پس از خریداری یک رایانه در منزل یا محیط کار به منظور صرفه جویی اقتصادی اقدام به خرید صندلی کامپیوتر یا صندلی مهندسی نمی کنند و از صندلی های معمولی منزل بهره می برند این موضوع وقتی خطرناک می شود که از صندلی چوبی و صندلی ایستا و غیر متحرک بهره می برید. اگر از نگاه اقتصادی به این موضوع نگاه می کنید مطمن باشید با استفاده از صندلی های چوبی و غیر استاندارد در آینده دچار بیماری ها شده که علاوه بر اعمال هزینه های گزاف؛ دردهای غیرقابل درمانی را بروز می دهد. پس توصیه اکید می شود در هنگام خرید کامپیوتر، یک میز و صندلی مخصوص کامپیوتر خریداری کنید که علاوه بر زیبایی و ظرافت در مبلمان محل کار و منزل ویا اتاق شخصی شما باعث جلوگیری از بروز خطرناک و بیماری های ناشی از کار با کامپیوتر می شود .
-صندلی شما باید متحرک و دوار و با پایه چرخدار باشد.
- ارتفاع صندلی نیز قابل تغییر باشد تا بر اساس قد و طول بدن شما و نسبت آن با طول دستهایتان به گونه ای تنظیم گردد که به راحتی با صفحه کلید کامپیوتر کار نموده و صفحه نمایشگر را رویت کنید.
-صندلی براساس وزن شما، دارای مفصلهایی باشد که بتواند حرکات شما را تنظیم کند.
- پشتی صندلی باید به صورتی طراحی شده باشد که از بروز کمر درد و دردهای مفصلی جلوگیری کندمحل نشستن آن قابل تنظیم به جلو و عقب باشد.
-محل نشستن آن از جنسی باشد که قابل سرخوردن نباشد.
- حداقل 5 پایه باشد (تعداد بیشتر بهتر است) و قابلیت چرخش 360 درجه داشته باشد. نکته مهم آنکه صندلی هایی که دارای تکیه گاه برای دست ها هستند، مناسب نیستند.
نحوه استقرار صندلی کامپیوتر
چگونگی تنظیم صندلی کامپیوتر هم قابل تامل است که باید به صورت جدی تلقی گردد.
مرحله اول: درست روبه روی صندلی بایستید. در این حالت زانوها باید با محل نشستن در یک راستا باشند. به عبارتی، زانوها با محل نشستن تماس داشته باشد. در این حالت محل نشستن تنظیم شده است.
مرحله دوم: روی صندلی بنشینید. در این حالت قسمت داخلی زانو با لبه صندلی بایستی به اندازه یک مشت جمع شده کاربر فاصله داشته باشد. توجه داشته باشید که زانو بایستی زاویه ای حدوداً نود درجه بین ساق و ران داشته باشد.
مرحله سوم: تکیه گاه یا پشتی باید به نحوی تنظیم شود که دقیقاً قسمت انحنا یا تورفتگی کمر را پر کند. اگر هر یک از این سه مرحله تنظیم نبود، در صورت اینکه صندلی کاربر دارای شرط ذکر شده باشد، به راحتی می توان آن را تنظیم کرد.
چگونگی نشستن بر روی صندلی کامپیوتر
هنگام نشستن، کف پاها باید به طور کامل روی سطح زمین قرار بگیرد. در این حالت دست ها از دو طرف به سمت پایین نگه داشته شود، آرنج ها باید با سطح میز در یک امتداد باشد و حتی الامکان هیچ چیزی را زیر پاها نباید قرار دارد. اما اگر با توجه به موارد یاد شده، اختلاف سطحی پیش آمد، می توان از یک کتاب عریض یا یک سطح مسطح عریض برای زیر پاها استفاده کرد که این سطح عریض حتماً باید از عرض هر دو پا بیشتر باشد(دو برابر سطح هر دو پا). لازم به توضیح است که سطح مسطح فوق، نباید هیچ زاویه ای داشته باشد.
منبع:http://www.prisons.ir
مقاله در مورد نحوه عملکرد لامپ تصویر تلویزیون crt + تعریف اصطلاحات
یکی از روشهای تصویرسازی در لامپهای تکثیر کننده فوتونی ، استفاده از لامپ تصویر است. لامپ تصویروسیلهای است که برای تصویرسازی مورد استفاده قرار میگیرد. سطح اول در یک لامپ تصویر درست مانند سطح اول در یکلامپ تکثیر کننده فوتونیاست. تفاوتی که هست این است که
یکی از روشهای تصویرسازی در لامپهای تکثیر کننده فوتونی ، استفاده از لامپ تصویر است. لامپ تصویروسیلهای است که برای تصویرسازی مورد استفاده قرار میگیرد. سطح اول در یک لامپ تصویر درست مانند سطح اول در یکلامپ تکثیر کننده فوتونیاست. تفاوتی که هست این است که توزیع فضایی نقش نورکه از سیستم اپتیکی تحویل میشود، برای کاربرد بعدی حفظ میشود.
انواع لامپ تصویر
دو نوع لامپ تصویر وجود دارد که یکی در تولید علائم الکترونیکی نظیر دوربين هاي تلويزيونيمورد استفاده قرار میگیرد کهلامپ ذخیرهنام دارد و دیگریلامپ مبدلیا تقویت کننده است که تولید تصویری از صحنه میکند که با چشم غیر مسطح دیده نمیشود.
لامپ ذخیره
یک لامپ ذخیره از دو قسمت تشکیل شده است: قسمت خواندن و قسمت نوشتن، که قسمت نوشتن از یکسطح فوتوالکتریکو یکسطح ذخیرهتشکیل شده است. با اعمال ميدان الكتريكيیامغناطیسیبین این دو سطح فوتوالکترونهای گسیلیده از کاتد به سوی نقطه متناظرشان در سطح ذخیره هدایت میشوند. در سطح ذخیره این الكترونهاولید یک توزیع بار نایکنواختی که به مانند یک تصویر آینهای توزیع نور در کاتد فوتوالکتریک است، میکنند.
ایننقش بار بوسیله یک باریکه الکترون در روی سطح ذخیره به صورت مجموعهای ازخطوط نزدیک به هم و متوازی خوانده میشود. از آنجا که مقدار بار مورد لزومبرای تولید یک توزیع یکنواخت بستگی به تابندگی دارد که نایکنواختی راتولید کرده است، تغییرات بار علائمی را بوجود میآورد که میتوان بعد ازتقویت برای تولید یکتصویر تلویزیونیبازنمون کرد.
مبدل تصویر یا تقویت کننده
تقویت کنندهها و مبدلهای تصویر تولید تصویر مرئی میکنند. یک تقویتکننده تصویر از یک صفحه تاریک ، تصویری تولید میکند که به آسانی قابلمشاهده است. مقابل انتهای این لامپها نظیر لامپهای ذخیره یکفتوکاتدگسیلنده و یکعدسی الکتروستاتیکبرای کانونی کردنتوزیع الکترونروی صفحه مخصوص قرار دارد. در مبدلهای تصویر یک صفحه فسفری تصویر را دریافت میکند. با یک ولتاژشتاب مناسب ، فوتوالکترون میتواند فسفر روی صفحه را تحریک کند و روشنایی تصویر را زیاد کند. در آن صورت تحریکفسفرهای مرئی ، تصویر روی فوتوکاتد را به تصویر مرئی تبدیل میکند.
تقویت تصویر
برای تقویت تصویر فوتوکاتد دوم در جلوی پرده فسفری اول قرار میگیرد و یک روش دیگر استفاده ازصفحه میکروکانالدرون لامپ تصویر است. این وسیله از تکثیرکنهای کانالی کوتاه و طولی زیادکه کناد هم لوله شده و تولید یک صفحه گرد را دادهاند، تشکیل شده است. فوتوالکترونها شتاب گرفته و وارد یک کانال میشوند و پیش از اینکه به پردهفسفری متصل و به روی صفحه میکروکانال برخورد کنند، تکثیر میشوند.
محدودیت لامپ ذخیره
اگر قسمتی از تصویر خیلی روشن باشد، منطقه اطراف را تحت تاثیر قرارمیدهد. اگر جسم تغییر نکند، تصویر به صورت یک تصویر بعدی نمایان میشود. این مورد از چارچوبی به چارچوب دیگر اتفاق میافتد. در موارد مشخص اینتاثیر ناکامل قدرت تفکیک سیستم را به اندازه نقش تصویر تحت تاثیر قرارمیدهد.
صفحه فسفري
هر مادهاي است كه در معرض تابش پرتو، (پرتوتابيده شده ممكن است فرابنفش يا پرتوالكتروني باشد)، نور مرئي تابش كندفسفر ناميده ميشود. رنگهاي فلورسنت نيز نور فرابنفش نامرئي را جذبميكنند و نور مرئي با يك رنگ خاص را تابش ميكنند.
در يك لامپاشعه كاتدي نيز سطح داخلي صفحه تلويزيون با فسفر پوشيده شده است. وقتيالكترونها با صفحه برخورد ميكنند، صفحه تابش ميكند. در تلويزيونهايسياه و سفيد فقط يك نوع فسفر وجود دارد كه با برخورد الكترون به آن نورسفيد تابش ميكند؛ اما در تلويزيون رنگي3نوع فسفر وجود دارد كه بهصورت نقاط يا رديفهايي هستند كه نور قرمز، سبز و آبي تابش ميكند. اگر بهصفحه تلويزيون نزديك شويد، ميتوانيد اين نقاط رنگي را ببينيد. در مقابل 3پرتو الكترون وجود دارد كه اين 3 رنگ را روشن ميكنند. رنگهاي ديگر ازتركيب اين رنگها به دست ميآيند. وقتي روي صفحه يك نقطه قرمز داريم، پرتوالكترون نور قرمز عمل ميكند و فسفر نور قرمز را روشن ميكند. وقتي يكنقطه سفيد داريم، هر سه رنگ با هم روشن ميشوند و تركيب آنها نور سفيد راتشكيل ميدهد. تا به حال هزاران فسفر مختلف براساس رنگي كه تابش ميكنند ومدت زماني كه تابش آنها طول ميكشد، فرمولبندي شدهاند.
پرتوالكترون در واقع تصوير را روي صفحه نقاشي ميكند. مدارهاي الكتريكي درونتلويزيون به كمك سيمپيچهاي مغناطيسي، پرتو الكترون را به صورت رفت وبرگشتي و بالا و پايين روي صفحه حركت ميدهند. پرتو الكترون يك خط ازتصوير را از چپ به راست نقاشي ميكند و سپس بسرعت برميگردد، كمي پايينميآيد و يك خط افقي ديگر را نقاشي ميكند و همين طور تا پايين ادامهمييابد. زماني كه پرتو به ابتدا برميگردد، خاموش است و اثري روي صفحهنميگذارد. زماني كه پرتو روشن است و خطوط تصوير را نقاشي ميكند با تغييرشدت پرتو درجههاي مختلف رنگ توليد ميشود و به اين ترتيب تصوير تشكيلميشود، چون فاصله بين خطوط بسيار كم است، مغز ما همه آنها را مانند يكتصوير ميبيند. از بالا تا پايين صفحه تلويزيون به طور معمول 480 سطر وجوددارد كه تصوير را تشكيل ميدهد.
عملكرديك سيستم تلويزيونعملكردفني يك سيستم تلويزيوني با كيفيت تصاوير توليد شده سنجيده ميشود و يكتصوير هنگامي با كيفيت بالا ارزيابي ميشود كه بازسازي نزديك به كامل يكصحنه واقعي باشد تغيير عمدهاي در تصوير يك صحنه به دلايل هنري (به عنوانمثال محو و يا مات كردن بخشهايي از پس زمينه تصوير)ممكن است انجام شوداما هدف اصلي از تكنيك تلويزيون بازسازي مجدد و يا حتيالمقدر مشابه تصويرصحنه اصلي ميباشد.
با توجه به مطالب فوق نتيجه ميشود كه ارزيابي شماتصاوير تلويزيوني در نهايت به صورت نظري خواهد بود و اين امر نميتواندبراي مهندسين و متخصصان تلويزيون مطلوب باشد زيرا آنها به معيارهاي عملي وكمي نياز دارند تا در طراحي و عملكرد تلويزيوني و توسعه محصولات جديد ازآنها استفاده برده و نتيجه كار خود را به صورت كمي ارزيابي نمايند.
تعيين معيارهاي كيفي عيني براي تصاوير تلويزيون با توجه به لزوم مقايسه مابين اين تصاوير با سيستم عكاسي و فيلم پيچيدهتر ميشود.
عكاسي مقدم بر تلويزيون بوده و كيفيت فيلم به طور سنتي مبنايي براي تعيين كيفيت تصاوير تلويزيون محسوب ميشود.
بارهاعنوان شده كه هدف سيستم تلويزيون آنالوگ متداول، مشابهسازي كيفيت فيلمسينمايي 16 ميليمتري ميباشد و همچنين هدف سيستم HDTV (تلويزيون با وضوحبالا) رسيدن به كيفيت فيلمهاي سينمايي صفحه عريض ميباشد
مقايسهكيفيت تصاوير تلويزيون و فيلم مشكل است و نميتواند دقيق باشد زيرا به طورذاتي تفاوتهايي مابين فرايندهاي به كار رفته در عكاسي و تلويزيون وجوددارد كه اين امر را غيرممكن ميسازد. با وجود اين تفاوتها، متخصصانتلويزيون ميبايست استانداردهايي عملي براي تعيين كيفيت تصاوير به كاربرندكه مشابه استاندارهاي مربوط به فيلم باشد گرچه اين مقايسه نميتواند دقيقباشد.
طي ساليان گذشته تحقيقات مفصلي توسط صنايع عكاسي و تلويزيون دراين خصوص به عمل آمده و تعاريف عملي از معيارهاي كيفي تصاوير تلويزيون بههمراه روشهاي اندازهگيري و مشخصات فني مربوط از اين تحقيقات حاصل شدهاست. ليست جامع اين معيارها همراه با روشهاي اندازهگيري براي سيستمهايرنگي و تكرنگ به طور مشترك توسط EIA (انجمن صنايع الكترونيك) و TIA (انجمن صنايع مخابرات) تحت استاندارد EIA-TIA-250-C تدوين و منتشر شدهاست. گرچه اين جزوات به منظور تدوين استانداردهاي سيستم ارسال سيگنالتدوين شده اما مبناي مناسبي براي ارزيابي عملكرد كل سيستم ميباشد.
ازآنجايي كه خرابي و ضعف عملكرد در يك سيستم معمولاً تجمعي ميباشد،استانداردهاي انتقال نيز نسبت به سيستم كامل، شديدتر و داراي معيارهايبالاتري ميباشد.
معيارهاي كيفيت تصوير
معيارهاي كيفيت تصوير راميتوان به دو گروه تقسيم كرد. معيارهاي اصلي كه در مورد كليه سيستمهايتصوير كاربرد دارد و عيوب تصويري كه بعضي از آنها مختص تصاوير تلويزيونيميباشد، معيارهاي اصلي شامل وضوح تصوير، مقياس خاكستري و نسبت سيگنال بهنويز و رنگسنجي ميباشند كه در اين نوشته به طور اجمال به آنها پرداختهميشود.
وضوح تصوير IMAGE DEFINITION
معناي لغت وضوح تصويردر لغتنامهها، مشخص بودن حدود و كنارههاي تصوير ميباشد كه از جنبه فنينيز قابل قبول ميباشد. يك تعريف سادهتر و با دقت كمتر از عبارت وضوحتصوير، ظاهر شدن تصوير به صورت متمركز در محل اصلي “IN FOCUS” ميباشد يادر تعريف ديگر، وضوح تصوير ميزان دقت در محلهاي گذر و يا لبههاي تصويرمابين ناحيههاي تاريك و روشن تصوير ميباشد.
در يك سيستم با وضوح بالا اين لبهها ميبايست خيلي نازك و تيز باشد.
باتوجه به بررسيهاي به عمل آمده وضوح تصوير بستگي كامل به حد تفكيك خطوطتصوير دارد كه به نوبه خود توسط كمترين زاويهاي كه خطوط تصوير از يكديگرقابل تشخيص ميباشد تعيين گردد.
زاويه مابين خطوط تصوير با توجه بهمشخص بودن نسبت ابعاد تصوير و نسبت با فاصله تماشاي تلويزيون به ارتفاعتصوير قابل تبديل به تعداد خطوط جاروب شده تصوير ميباشد و اين روش يعنيشمارش تعداد خطوط تصوير معياري براي تعيين وضوح تصوير گرديده است.
بهمنظور تعيين حد تفكيك گيرندهها، پترنهاي استاندارد مخصوص توسط EIA توصيهشده كه به طور گسترده به منظور ارزيابي عملكرد كلي سيستم تلويزيون و بهخصوص حد تفكيك خطوط كاربرد داشته و عدد تفكيك به راحتي از روي آناندازهگيري ميشود.
حد تفكيك خطوط در سيستمهاي تلويزيون آنالوگ بهطور عملي مابين 300 الي 400 بوده و در تلويزيون ديجيتال با وضوح بالا (HDTV) به 720 افزايش مييابد.
مقياس خاكستري تصوير IMAG GRAY SCALE
اهميتمقياس خاكستري براي اندازهگيري كيفيت تصوير ميتواند با مثال زير بهترتشريح شود.
هنگامي كه اسلايد بر روي يك پرده در اتاقي نمايش داده شود، اگرچراغها خاموش باشند، تصوير زنده و داراي وضوح ميباشد. حال اگر چراغهاروشن شوند با افزايش نور محيط بر روي پرده نمايش، تصوير رنگ پريده وبيروح ميشود با افزايش بيشتر روشنايي محيط بر روي پرده نمايش، نه تنهاتصوير روشنايي و كنتراست نسبي (عوامل مقياس خاكستري) بلكه وضوح كلي خود رانيز از دست ميدهد.
ـ مقياس خاكستري مشخصكننده روشنايي تصوير به عنوانتابعي از روشنايي صحنه موردنظر ميباشد و به آن مشخصه انتقالي روشنايي نيزگفته ميشود و توسط سه عامل زير به طور كامل تعريف ميشود.
ـ روشنايي حداكثر: روشنايي پرنور ترين ناحيه تصوير
ـ نسبت كنتراست: نسبت روشنترين بخش تصوير به تاريكترين بخش آن
ـ گاما: شيب مشخصه انتقالي روشنايي تصوير برحسب تابعي از روشنايي صحنه كه غالباً به صورت لگاريتيمي بيان
ميشود.
عوامل بسياري بر روشنايي و نسبت كنتراست تصاوير تلويزيوني مؤثرند كه مهمترين آنها مشخصات لامپ تصوير و نور محيط ميباشند.
درسالهاي اخير پيشرفت زيادي در ساخت لامپ تصويرها به عمل آمده به نحوي كهروشنايي حداكثر و نسبت كنتراست تصوير افزايش قابل ملاحظهاي يافتهاند. ميزان روشنايي حداكثر در زمينه سفيد درخشان از 10 به 65 فوت لامپرت افزايشيافته است، دلايل اين افزايش قابل ملاحظه، بهبود فسفرها، طراحي بهتر تفنگالكتروني، افزايش ولتاژ اشعه و كاربرد پوشش فلزي مناسب در پشت صحنه لامپتصوير ميباشد.
در جدول زير حدود تقريبي نسبت كنتراست و روشنايي حداكثر سيستمهاي مختلف با يكديگر مقايسه شده است.
سيستم
سينما (فيلم)
تلويزيون HDTV
تلويزيون مرغوب
تلويزيون معمولي
روشنايي (فوت لامبرت(
25
100
65
40
نسبت كنتراس
100-50
100-50
65-25
20-10
عملاًكنترانست به مقدار زيادي به نورپردازي محيط و يا در واقع نور محيط كه برروي لامپ تصوير منعكس ميشود، نيز بستگي دارد كه خارج از كنترل طراحانسيستم بوده و ميبايست توسط استفادهكننده از دستگاه تنظيم گردد.
گاما و كيفيت تصوير
گامايواحد تصوير، نشانگر اين امر است كه سيستم دقيقاً از جنبه مقياس خاكستري،صحنه اصلي را بازسازي ميكند كه اين امر از جنبه فني مطلوب ميباشد اگرچهگاهي به دلايل هنري تغييري جزئي در گاما اعمال ميگردد.
اگر گاما بيشتراز يك باشد تصوير به نظر زندهتر و واضحتر شده، اما دامنه عملكرد كنتراستكاهش مييابد با كاهش گاما تصوير ملايم و مات به نظر ميرسد، تعيين گامابراي تصوير تلويزيون به منظور ايجاد تصوير مطلوب امري سليقهاي بوده وبراي تصاوير رنگي، گاما مابين 2/1 تا 5/1 مقدار بهينه محسوب ميگردد.
گاميتصوير ايجاد شده توسط يك سيستم تلويزيون با ضرب كردن گاماهاي بخشهايمختلف سيستم بدست ميآيد كه مهمترين بخشهاي سيستم عبارت از دوربين، لامپتصوير و تقويتكنندههاي غيرخطي ويدئو ميباشند كه در بخش آخر يعنيتقويتكنندههاي ويدئو امكان تصحيح گاما وجود دارد.
نسبت سيگنال به نويز
نويزدر سيستمهاي آنالوگ در كليه بخشهاي سيستم و در كل سيستم به صورت تجمعيوجود دارد و نسبت سيگنال به نويز در سيستم كامل كمتر از هريك از بخشهايسيستم ميباشد. با وجود اين كه سيگنال آنالوگ با عبور از مراحل و بخشهايمختلف به تدريج كيفيت خود را از دست ميدهد. اما كامل از بين نرفته و قابلاستفاده ميباشد. در حالي كه در سيگنال ديجيتال، نويز سبب ايجاد خطا دراطلاعات شده و تا زماني كه نرخ خطاي بيتها BIT ERROR RATE (BER) كم باشد،مدارات تصحيح قادر به بازيابي اطلاعات بوده و عملاً افتي در نسبت سيگنالبه نويز اتفاق نميافتد، اما اگر قدرت نويز افزايش زيادي يابد نرخ خطا آنچنان بزرگ ميشود كه تصحيح خطا مؤثر نبوده و سيگنال از بين رفته و قابلدريافت نميباشد.
استانداردهاي تعيين شده براي نسبت سيگنال به نويزبراي دريافت مناسب سيگنال عاري از نويز 55db و براي دريافت سيگنال قابلقبول با نويز كم 42db تعيين شده است
منبع:http://forums.kiantim.in
مطالب مشابه :
راهنمای خرید میز کامپیوتر
زماني كه قصد خريد يك ميز كامپيوتر استاندارد را مختلف بزنيد و قيمت ها و مدل هاي
عكس شماره 9 - ميز اداري
كارگاه چهره كابين دقت - عكس شماره 9 - ميز اداري - توليد كننده دربهاي پروفيلagt، انواع کابینتmdf
عكس شماره 2 - کابینت و اپن MDF
كننده دربهاي پروفيلagt، انواع کابینتmdf، فلزی و کوره ای ،ويترين، ميز كامپيوتر قيمت و در
عكس شماره 10 - ميز كنفرانس
كارگاه چهره كابين دقت - عكس شماره 10 - ميز كنفرانس - توليد كننده دربهاي پروفيلagt، انواع
30 - مشاغل خانگي (تايپ كامپيوتري)
رديف: امكانات مورد نياز. سرمايه ثابت. سرمايه در گردش. قيمت. 1. ميز ، صندلي ، كامپيوتر ، پرينتر
48 - مشاغل خانگي (آموزش كامپيوتر)
قيمت. 1. كتاب ، تخته سياه (وايت برد) ، ميز ، صندلي ، كامپيوتر ، اينترنت ، فلاپي ، ديكست *
انواع صفحه كليد
مهندسي كامپيوتر خود در پشت ميــز كامپيوتر بنشينيد و سبك قيمتگذاري مي
آشنایی با انواع کامپیوتر
انواع كامپيوتر. نظر اندازه يا قيمت تقسيم بندي نمود ولي اند كه بر روي ميز كار
برچسب :
ميز كامپيوتر قيمت