تقویت حافظه

روشهای تقویت حافظه
1 - من حافظه ضعيفى دارم و كارى هم نمى‏شود كرد! اين يك جمله كاملاً بى معناست. شما به سادگى مى‏توانيد حافظه ضعيف خود را تقويت كنيد و كارآيى آن را افزايش دهيد؛ همان گونه كه ضعف بينايى يا شنوايى خود را با استفاده از عينك يا سمعك اصلاح مى‏كنيد. پس قدم اول اين است كه شما بايد باور كنيد كه ضعف حافظه، يك بيمارى گذراست و به راحتى قابل علاج و اصلاح است. حالا وقت آن است كه دست به كار شويد.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2 -شما حافظه‏اى بسيار نيرومند داريد! باور نمى‏كنيد؟ آيا مى‏خواهيد اين امر را به خودتان ثابت كنيد؟ بسيار خوب، سعى كنيد چيزى را كه قبلاً مى‏دانسته‏ايد، فراموش كنيد؛ امكان ندارد! اين طور نيست؟ حافظه شما به شدت مقاومت مى‏كند و مطمئن باشيد كه بالاخره اين حافظه شماست كه برنده مى‏شود. در يك رويارويى كاملاً مستقيم با حافظه خود، مى‏توانيد باور كنيد كه حافظه شما هم قوى و نيرومند است تا براى تقويت بيشتر حافظه، بيش از پيش اعتماد به نفس پيدا كنيد.

3 -اولين قدم براى آماده ساختن حافظه، ايجاد يك ارتباط و پيوند و تداعى معانى است. تداعى معانى آگاهانه و كنترل شده، دقيقاً همان حافظه تربيت شده و قابل كنترلى را ايجاد مى‏كند كه شما به دنبال آن هستيد.

اين پيوند يا اتصال معانى، ممكن است آگاهانه و در اختيار يا نيمه هشيارانه و نيمه آگاهانه باشد. تداعى معانى نيمه آگاهانه، يعنى همان تداعى‏هاى ناخودآگاهى كه در ذهن شما ميان كلمات يا حركات يا تصاوير خاصى با يك خاطره يا معانى ديگر شكل مى‏گيرد.

اما تداعى معانى آگاهانه كه كاملا در كنترل اراده و خواست ماست، همان نيروى اتصالى است كه حافظه ما را بيدار و تربيت مى‏كند؛ پس ارتباط ميان معانى برقرار كنيد تا حافظه‏اى نيرومند بدست آوريد. مثلاً فرض كنيد كه مى‏خواهيد معناى كلمه انگليسى New را به خاطر بسپاريد؛ شما در ذهن خود با تكرار كلمه «نيو»، به ياد كلمه نو مى‏افتيد. نو و تازه، معناى كاملاً نزديك به جديد، يعنى كلمه Newدارد. سپس شما با نام نيو به ياد نو ودر نتيجه به ياد جديد و تازه مى‏افتيد.

4 -يكى از محرك‏هاى تقويت و توليد كننده جرقه حركت حافظه، علاقه است. به ياد آوردن چيزهايى كه به آنها علاقه داريم، هميشه آسان‏تر از به خاطر آوردن چيزهايى است كه مورد علاقه ما نيستند.

يكى از روان شناسان متخصص حافظه مى‏گويد: نيروى حافظه، بستگى زيادى به علاقه دارد. او هر روز صبح از كارهايى كه مى‏خواهد انجام دهد، فهرستى ذهنى تهيه مى‏كند و مى‏گويد نكته مهم اين است كه اتصال‏هاى ياد آورنده ذهنى، مارا مجبور كنند در لحظه مناسب، به آن چيزها علاقه‏مند شويم.

به عبارت ساده‏تر، تداعى، باعث ايجاد علاقه مى‏شود.

براى به خاطر آوردن هر چيز جديد، آن چيز بايد با چيز ديگرى مربوط شود كه از قبل آن را مى‏شناسيم يا آن را به راحتى به خاطر مى‏آوريم.

5 -بعد از اين كه دو چيز در ذهن ما به هم مربوط شدند، موضوعى كه از قبل آن را مى‏شناسيم، چيز جديد را به يادمان مى‏آورد انجام چنين كارى آن‏قدر ادامه مى‏يابد تا مطلب جديد به صورت اطلاعى در آيد كه از قبل آن را مى‏شناسيم و به عبارت ساده‏تر، در ذهن ما استقرار و استحكام يابد و به راحتى در حافظه ما حضور يابد.

چرا ما به سادگى نقشه ايتاليا را به خاطر مى‏آوريم؛ اما به دشوارى مى‏توانيم شكل سرزمين‏هاى آلمان يا فنلاند را به ياد آوريم؟ زيرا معلم از كودكى به ما آموخت كه ايتاليا شبيه يك چكمه است؛ يعنى شكلى كه ما از قبل آن را مى‏شناختيم.

از قدرت تصوير ذهنى خود بيشتر استفاده كنيد! متخصصان فن حافظه مى‏گويند: هر چه به تصوير درآيد، به سادگى به خاطر سپرده مى‏شود.

6 -وقتى شما فكر مى‏كنيد، تصوير هايى در ذهن شما پديد مى‏آيد. اين عمل تصور كردن، تصوير سازى يا تصويرى كردن است. اين كارى است كه شما هر لحظه و پيوسته انجام مى‏دهيد و هيچ مشكلى درباره آن نداريد.

ارسطو در يكى از كتاب‏هايش مى‏گويد:

«براى فكر كردن، ما بايد با تصويرهايى گفت‏وگو كنيم كه آنها را در ذهن خود مى‏بينيم. فرض كنيد من به شما مى‏گويم كه به صندلى فكر كنيد. شما در ذهن خود چه چيزى را مى‏بينيد؟ بدون شك، اولين تصويرى كه در ذهن شما ساخته مى‏شود، يك صندلى است.

شما مى‏توانيد با پيوند دادن بعضى معانى به بعضى تصاوير قرينه و نزديك به آن، به حافظه خود در ياد آورى آن معنا كمك كنيد؛ مثلاً يادگيرى يك مطلب علمى در كلاس درس با حادثه‏اى كه همان زمان موجب جلب توجه شما شده است، عجين مى‏گردد و به محض ياد آورى تصوير آن حادثه يا جريان، آن مطلب علمى نيز در ذهن شما حضور مى‏يابد. بسيارى از اين تصاوير جالب را مى‏توان به صورت خودآگاه و عامدانه به وجود آورد.

7 -اسپينوزا مى‏گويد: هر قدر يك چيز قابل فهم‏تر و روشن‏تر باشد، آسان‏تر در حافظه، حفظ و نگه دارى مى‏شود و بر عكس هر قدر مبهم‏تر باشد، آسان‏تر از ياد مى‏رود.

نتيجه مى‏گيريم كه بهتر است مفاهيم مبهم و مشكل را به اجزاى ساده و قابل فهم تبديل كنيم و يا تصوير ذهنى ملموسى از آنها بسازيم تا ساده‏تر در ذهن باقى بمانند و ياد آورى آنها آسان‏تر گردد.

8 -ما تمايل داريم چيزهاى ساده، ملموس، روزمره و معمولى را فراموش كنيم؛ اما به ندرت چيزهاى منحصر به فرد، خشونت‏آميز، غير معمولى، مضحك و فوق العاده را از ياد مى‏بريم.

ما مى‏توانيم با ايجاد پيوندهاى ذهنى ميان اشيا و كلمات، آنها را غيرمعمولى، تمسخرآميز يا غير ممكن سازيم تا مثل چسب به هم محكم شوند و در ذهن بمانند.

براى تصويرسازى از كلمات مبهم، از نيروى تخيل و ابتكار خود بهره بگيريد. يك ذره تخيل به اضافه مقدارى ابتكارى، به شما امكان مى‏دهد تا هر چيزى را تصويرى كنيد. تخيل مى‏تواند بسيار مهم‏تر و مفيدتر از اطلاعات باشد. اگر شما تخيل نداشته باشيد تا از اطلاعات خود استفاده كنيد فايده ذهن و مغز چيست؟

مثلاً براى به خاطر آوردن سوره‏اى از قرآن كريم كه سجده واجب دارند، اين گونه خيال‏پردازى كنيد: شبى در حالى كه ستاره در آسمان مى‏درخشيد، پدرم را ديدم كه در حال سجده، سوره فصلت را قرائت مى‏كرد. نام چهار سوره مذكور، در اين داستان آمده است: نجم (ستاره)، سجده، فصلت و اقرأ يا علق(قرائت).

9 -خوب مشاهده كردن در تقويت حافظه، كمك بزرگى است. نگاه كردن و ديدن،آسان است؛ اما به دقت و به درستى مشاهده كردن، مهارتى است كه بايد آن را كسب كنيد. حافظه و مشاهده، رابطه نزديكى با هم دارند و در كنار هم شما را به موفقيت نزديك‏تر مى‏كنند. تفاوت ديدن با مشاهده كردن چيست؟ تفاوت آن است كه ما با چشمان خود مى‏بينيم؛ اما با ذهن خود مشاهده مى‏كنيم؛ به عبارتى مشاهده كردن، يعنى با ذهن ديدن.

تنها قاعده براى مشاهده كردن خوب و حساس، دقت و توجه است. شما با تمرين آگاهانه يا نا آگاهانه، مى‏توانيد درست مشاهده كردن را به صورت يك قاعده در آوريد و آن گاه كه بر اثر كسب اين مهارت، از هر معنايى يك تصوير ذهنى دقيق و روشن و همراه با جزئيات در ذهن شما تشكيل شد، متوجه خواهيد شد كه چقدر در به خاطر آوردن آن توانا هستيد و چه حافظه نيرومندى پيدا كرده‏ايد.

10 -اطلاعات، قابليت اتصال به يكديگر را دارند و هر اطلاعى را مى‏توان به اطلاع ديگر متصل كرد. مهم نيست كه اتصال چقدر واضح و روشن يا مبهم و رمز گونه باشد؛ مهم آن است با تمرين در ذهن ما جايگزين شود.

اطلاعات به هم متصل شده‏اى كه شما زياد استفاده مى‏كنيد و در مدت كوتاهى به معلومات شما تبديل مى‏شوند، فقط به اين دليل است كه مورد استفاده قرار گرفته‏اند. حال با اطلاعاتى كه به طور مرتب مورد استفاده ما نيستند، چه كار كنيم؟ اصلاً نگران نباشيد! فقط كافى است چند وقت يك بار آنها را در ذهن مرور كنيد. در اين صورت، وقتى كه به آنها نياز داريد، آن اطلاعات به ياد شما مى‏آيند. اين كاربرد مرتب است كه بر چگونگى نگه دارى اطلاعات در ذهن، نظارت مى‏كند.

 


مطالب مشابه :


دعــا برای تـقویت حـافظه

دعــا برای تـقویت حـافظه به جـهت یادگیری سایت ستاره شناسی استرالیا. طلسم و




برای تقویت حافظه....

برای تقویت حافظه وبلاگی که در آن می توانید اذکار و اوراد و طلسمهایی برای آینده طلسم




تقویت حافظه

برای خودت زندگی کن روشهای تقویت حافظه 1 مى‏كنند هرگز نخواهند توانست طلسم فراموش كارى




فضیلت تهلیل های قرآن

دعا برای تقویت حافظه دعا برای باطل کردن هرگونه طلسم برای ماندگار کردن شوهر در




20 روش برای تقویت حافظه

20 روش برای تقویت حافظه. روش‏هاى تقویت حافظه فراوانند و شاید نخواهند توانست طلسم فراموش




روش ابراز عشق

دعا برای تقویت حافظه دعا برای باطل کردن هرگونه طلسم برای ماندگار کردن شوهر در




گشایش در کار و باز شدن بخت

دعا برای تقویت حافظه دعا برای باطل کردن هرگونه طلسم برای ماندگار کردن شوهر در




تکنیکهایی برای یادگیری و تقویت حافظه و یادگیری

نیز برای تقویت حافظه، مداومت دعای زیر را در قنوت نمازها » آموزش روشهای نوین طلسم




چند تمرین برای تقویت حافظه

چگونه دیگران را طلسم کنیم چند تمرین برای تقویت حافظه.




چگونه پیچیده ترین اعداد را به سرعت حفظ کنیم.http://www.kowsarpardaz.com

آلبوم تقویت حافظه کوانتمی برای حفظ 81- کتاب 82- متد 83 - طلسم 84 - تیزچرخ 85




برچسب :