آشنایی با بزرگان علوم انسانی

پس از فراغت از تحصیلات متوسطه در رشته جغرافیای دانشگاه تبریز پذیرفته شد و دانشنامه کارشناسی جغرافیا را در سال ۱۳۴۸ کسب کرد . از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ به مدت ۲ سال خدمت نظام وظیفه را به انجام رسانید و در سال ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و توسعه روستائی به کشور انگلستان عزیمت نمود .

//www.bargozideha.com/static/portal/14/149762-871602.jpg
در مراجعت از انگلستان در سال ۱۳۵۱ در دوره کارشناسی ارشد رشته علوم کتابداری دانشگاه تهران پذیرفته شد . در فاصله سالهای ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۳ که به اخذ دانشنامه کارشناسی ارشد موفق شد ، در کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران مشغول بکار شد و سپس کتابخانه وزارت رفاه اجتماعی را راه اندازی نمود ، و تا سال ۱۳۵۵ کتابدار کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید بهشتی بود . در خلال این سالها با کمیته آموزشی انجمن کتابداران ایران همکاری داشت و در دوره‌های کوتاه مدت آموزش کتابداری که از سوی انجمن مزبور در شهرهای مختلف ایران برگزار می‌شد به عنوان مدرس ، به تدریس دروس مختلف این رشته مبادرت ورزید . در همین سالها ، تدریس در کلاسهای تربیت کتابدار وزارت فرهنگ و هنر (سابق) قابل ذکر است . فارغ التحصیلان این دوره به عنوان کتابدار در کتابخانه‌های عمومی شهرهای مختلف خدمت می‌کردند . در این سالها حرفه کتابداری از رونق قابل توجّهی برخوردار بود . تعدادی از دانشگاهها تأسیسِ گروههای آموزشی کتابداری را شروع کردند . برخی دیگر نیز برای تأمین کادر هیأت علمی به افراد واجد شرایط بورس اعطاء نموده و بدین ترتیب زمینه‌های تأمین و تکمیل کادر آموزشی را فراهم آوردند . بر این اساس ، در سال ۱۳۵۵ از بورس تحصیلی دانشگاه شیراز استفاده کرد و جهت گذراندن دوره دکترای تخصصی به آمریکا رفت و از دانشگاه Case Western Reserve Universityدر سال ۱۳۵۸ به اخذ دانشنامه دکتری در حوزه سیستمها و مدیریّت کتابخانه‌های عمومی نایل شد . پس از مراجعت به دانشگاه شیراز تنها عضو هیأت علمی بخش علوم کتابداری بود و به تأسیس بخش علوم کتابداری و اطلاع رسانی اقدام کرد . تأمین عضو هیأت علمی در سالهای بعد از پیروزی انقلاب دشوار بود . اما به هر نحو ممکن نسبت به این مهم اقدام و به استثنای ایامی که دانشگاهها به خاطر انقلاب فرهنگی تعطیل و به برنامه ریزی آموزشی مشغول بودند ، دوره کارشناسی ارشد رشته علوم کتابداری را دایر و پا برجا نگه داشت ، طوری که از نظر تاریخی بعد از دانشگاه تهران ، دومین دانشگاهی است که در تربیت دانشجوی کارشناسی ارشد در حوزه علوم کتابداری و اطلاع رسانی ایران پیشگام است . دوبار به ریاست بخش علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شیراز منصوب شده‌است . نخست در آبان ماه سال ۱۳۵۸ ، یعنی بعد از اخذ دانشنامه دکتری و شروع بکار در دانشگاه شیراز تا سال ۱۳۶۴ و سپس در سال ۱۳۷۰ تا 1376 .
http://images.persianblog.ir/1872_bdlbMT2r.jpg
همگام با کارهای آموزشی و اجرایی خدمات فراوانی را به انجام رسانیده‌است ، از جمله عضو کمیسیون ملی اطلاع رسانی وابسته به شورای پژوهشهای علمی کشور از سال ۱۳۷۲ تاکنون ، عضو کمیته ملّی اطلاع رسانی وابسته به کمیسیون ملی یونسکو در ایران از سال ۱۳۷۵ تاکنون ، عضو هیأت امنای انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس از بدو تأسیس تاکنون ، شرکت در جلسه رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی وزارت علوم ، تحقیقات و فنّاوری ، شرکت در نشستهای معاونین پژوهشی دانشگاهها و رؤسای مراکز تحقیقاتی ، همکاری در تأسیس و عضویت در هیأت تحریریه مجله علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز ، عضویت در هیأت تحریریه مجله علوم تربیتی روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ، نشریه اطلاع رسانی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران ، عضو کمیته ارتقاء رسته‌های آموزشی و فرهنگی دانشگاه شیراز ، تأسیس مجله علوم اطلاع رسانی و فناوری ایران (IJIST) به زبان انگلیسی در سال ۲۰۰۳ میلادی که نام آن از سال ۲۰۰۹ به مجله بین‌المللی علوم اطلاع رسانی و مدیریت اطلاعات (IJISM) تغییر یافت
http://shirazu.ac.ir/images/extract_image.php?image_id=3983.

در حال حاضر در کنار خدمات اجرایی و علمی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای بخش علوم کتابداری و اطلاع رسانی به تدریس مشغول می‌باشد و تاکنون راهنمایی و مشاورت بیش از ۳۰ پایان نامه کارشناسی ارشد را به انجام رسانیده‌است .


مطالب مشابه :


دانشنامه رشد کودکان و نوجوانان

سفر علمی - دانشنامه رشد کودکان و نوجوانان - دسترسی آسان به مطالب و سایتهای مفید برای دانش




نظریه های جامعه شناسی نشاط اجتماعی

علوم انسانی - نظریه های جامعه شناسی نشاط اجتماعی - علوم انسانی و علوم دانشنامه




کنش انسانی وابعادآن

***خبرنامه علوم اجتماعی *** - کنش انسانی وابعادآن - وبلاگ علمی-آموزشی واطلاع رسانی علوم




نظریات و مکاتب عمده در علوم اجتماعی

نظریات و مکاتب عمده در علوم اجتماعی دانشنامه علوم انسانی. اطلاعات گسترده ای در زمینه




آشنایی با بزرگان علوم انسانی

در فاصله سالهای ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۳ که به اخذ دانشنامه کارشناسی ارشد موفق پرتال جامع علوم انسانی;




رشته حسابداری

همه چیز درباره رشته علوم انسانی - رشته حسابداری - - همه چیز درباره رشته علوم دانشنامه




در مركز هنر پژوهي نقش‌ جهان مدیر گروه باستانشناسی «سمت» تجليل شد

كتب علوم انسانی دانشگاهها - در مركز هنر پژوهي نقش‌ جهان مدیر گروه باستانشناسی «سمت» تجليل




معرفی منابع رشته علوم اجتماعی در کارشناسي ارشد

كتب علوم انسانی دانشگاهها 19 - فرهنگ برادوستي / دكتر رفيع فر / مجله دانشنامه جهان اسلام 20




برچسب :