تصفیه آب

         ¯        مقدار ماده منعقد کننده

میزان کواگولانت باید به اندازه ای باشد که مقدار کدورت آب تا حد 10تا 25 ppm   تقلیل باید .

         ¯        نوع ماده منعقد کننده

معولا کواگولانت ها به صورت پودر یا محلول مورد استفاده قرار می گیرند که نوع محلول آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

         ¯        اختلاط

کواگولانت ها باید به طرز صحیحی با آب مخلوط شده و محلول یک نواختی را بوجود آورند . د ر آغاز 30 تا 60 ثانیه اختلاط سریع انجام می گیرد. هرچه اختلاط بیشتر باشد انعقاد بهتر و سریعتر انجام خواهد شد. در عمل برای بهتر مخلوط شدن آب و فاضلاب با ماده کواگولانت یک حرکت مارپیچی در آن حین تزریق دارو بوحود می آورند . لازم است همواره از موادی که ارزان تر  و راحت تر در دسترس قرار می گیرند استفاده شود.

         ¯        میزان pH

با در نظر گرفتن کیفیت آب و ماده منعقد کننده باید میزان pH   مناسب مشخص گردد. میزان pH باید مرتبا در آزمایش گاه اندازه گیری شود . معمولا برای کم کردن اسیدیته آب به آب آهک و برای کاهش قلیائیت به آن اسید سولقوریک اضافه میشود .

         ¯        سرعت

به فلوک ها باید اجازه داد که پس از اختلاط سریع به آرامی به طرف پایین سقوط نمایند . زیرا حرکت آرام فلوک ها در نهایت باعث برخورد آن با ذرات دیگر شده و فلاک ها از نظر اندازه بزرگتر می گردند . فرایند کواگولاسیون و فلوکولاسیون شدیدا تحت تاثیر مشخصات فیزیکی آب و ترکیبات و درجه حرارت آن می باشد.

         ¯        حرارت

آزمایشات زیادی در مورد تاثیر حرارت بر عمل کواگولاسیون  انجام شده و ثابت گردیده که وقتی حرارت نزدیک صفر باشد در عمل کواگولاسیون اختلال ایجاد می شود زیرا تمایل ذرات به تشکیل فلوک و ته نشین شدن کاهش یافته  و بیشتر آنها از لابه لای ماسه های صافی نفوذ خواهد نمود. ویسکوزیته هم زیاد می شود که شاید مربوط به کاهش سیالیت آب در اثر کم شدن درجه حرارت  باشد . سرعت فعل و انفعالات شیمیایی نیز در اثر کاهش درجه حرارت کاسته می شود . مقدار تزریق ماده کواگولاسیون در تابستان و زمستان فرق می کند  و اصولا مقدار مورد نیاز آن با درجه حرارت نسبت عکس دارد.

         ¯        انعقاد

ذرات لخته شونده در سوسپانسيونهای رقيق كه خواص سطحی شان به گونه ای است كه به محض تماس با ساير ذرات به آنها می چسبند و يا در هم ادغام شده تشكيل ذرات بزرگتر را می دهند و در نتيجه اندازه، شكل و احتمالاً وزن مخصوص شان پس از برخورد تغيير می يابد را نمی توان مانند ذرات مجزا ته نشين كرد، لذا مواد منعقد كننده را به مقادير لازم و كافی به آب اضافه می كنند تا ذرات كوچك، سبك و غير قابل ته نشين ، به ذرات بزرگتر و سنگين تر تبديل شده و به آسانی ته نشين شوند.

مواد غير قابل ته نشينی آب به دو دليل در برابر ته نشينی مقاومت می نمايند:

         ¬        اندازه ذرات

         ¬        نيروی طبيعی ميان ذرات

         ¬        پتانسیل زتا (Zeta Potential  ) 

معمولاً ذرات كلوئيدی دارای بار الكتريكی منفی بوده و يكديگر را دفع می نمايند. در تصفيۀ آب به اين نيروی الكتريكی دافع پتانسيل زتا می گويند. اين نيروی طبيعی كافی برای جدا نگه داشتن ذرات كلوئيدی از يكديگر است و آنها را به صورت معلق در آب نگه می دارد.

نيروی واندر والس.(Vander Waals)

نيروی واندر والس (Vander Waals)  ميان تمام ذرات موجود در طبيعت وجود داشته و دو ذره را به طرف يكديگر می كشانداين نيروی جاذب عكس پتانسيل زتا عمل می كند و تا زمانی كه پتانسيل زتا از نيروی واندر والز بزرگتر است ذرات به صورت معلق در آب باقی خواهند ماند.

فرآيند انعقاد و لخته سازی، نيروی ميان ذرات غير قابل ته نشينی را خنثی می كند و يا كاهش می دهد تا نيروی واندر والز ذرات را به طرف يكديگر بكشد و تشكيل گروه های كوچك ذرات را بدهد. اين گروه های كوچك ذرات به يكديگر چسبيده و گروه های بزرگتر ذرات ژلاتينی شكل و نسبتاً سنگين را تشكيل می دهند كه به آسانی ته نشين می شوند.

به طور كلی می توان گفت مكانيسم تجمع ذرات كلوئيدی شامل مراحل زير است:

         ¬        تقليل نيروی دافعه و ناپايدار سازی

         ¬         حركت ذرات ناپايدار و برخورد آنها با هم

در واحدهای تصفيۀ آب عمل انعقاد شيميايی معمولا ًدر اثر افزايش نمكهای فلزی سه ظرفيتی نظير سولفات آلومينيوم يا كلريد فريك انجام می پذيرد. مكانيسم دقيقی كه در اثر آن انعقاد انجام می گيرد كاملا ً قابل شناسايی نيست، اما چنين تصور می شود كه مكانيسم های اتفاقی به شرح ذيل عبارتند از:

         ¬        فشردگی لايه يونی

         ¬        جذب سطحی و خنثی شدن بار

         ¬        انعقاد جاروبی

         ¬        پل زنی بين ذره ای

         ¬        خود انعقادی

علاوه بر نيروهای جذب سطحی ،بار الكتريكی نيز ممكن است به فرآيند انعقاد كمك كنند. مواد منعقد كننده بار الكتريكی مثبت دارند كه بار منفی ذرات معلق در آب را خنثی كرده و رسوب می دهند.

کواگولانت های متداول :

متداول ترین نوع ماده کواگولانت که برای تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرد نمک های آهن و آلومینیوم است. به طور کلی انواع مواد کواگولانت  برای عمل فلوکولاسیون به شرح زیر می باشد:

         ¬        سولفات آلومینیوم

         ¬        سولفات فرو

         ¬        سولفات فریک

         ¬        آلومینات سدیم

         ¬        کلرور فریک

 


مطالب مشابه :


شعری بسیار جالب در مورد کار در صنایع نفت و گاز با نگاهی به ایمنی

من در مورد نویسنده این شعر تحقیق کردم ولی متاسفانه نتوانستم نویسنده ان را بیابم که از آن




شعر بهداشت محیطی

شعر بهداشت محیطی محلی برای تبادل نظر در مورد مباحث بهداشت محیط کار و رفتار




شعرهای بهداشت

بهداشت محیط خلق ایران شعر کودکانه در مورد نظافت و بهداشت فردي صحبت




تصفیه آب

بهداشت محیط آزمایشات زیادی در مورد تاثیر حرارت بر عمل و اما شعر بهداشت محیط




آب در طبیعت

اكنون در جهان بيش از 500كيلومتر مكعب آب در رابطه با صنعت مورد استفاده و اما شعر بهداشت محیط




حقایقی در مورد آزمایش آبهای معدنی در شرکت نفت (غیر کارشناسی بودن صورتجلسه مذکور)

محیط زیست و بهداشت های مهم در بحث کیفیت آب در مورد آن سنجیده شود و یا حداقل شعر زلال. rss




مقاله در مورد رابطه بهداشت حرفه ای و نانو تکنولوژی

مقاله در مورد رابطه بهداشت حرفه ای و نانو وبلاگ بهداشت محیط




شعر ایمنی

بازرسین ایمنی ، بهداشت و محیط زیست ابـزاري منـاسب را بگـيري در است مورد قبول




برچسب :