كمين غول گراني پشت ديوار مدرسههاي شهر
ويترين مغازهها 20 روز مانده به شروع پاييز با اجناس و كالاهاي مورد نياز براي آغاز سال تحصيلي، تزيين شده تا شايد ركود حاكم بر بازار، بدين وسيله شكسته شده و جادوي مهر طلسم نبود مشتري را باطل كند.
هر چند كه هنوز بازار از هياهوي آغاز مدرسه خالي است و آنچنان كه بايد و شايد شلوغ نشده اما هستند پدر ومادراني كه به همراه فرزندان خود آمدهاند براي خريد زود هنگام به آن اميد كه تب اول مهر، جيب آنها را نسوزاند ولي كم هم نيستند پدران و مادراني كه ظهر و شب هنگام، خسته از چرخيدن در خيابانها و سرك كشيدن به حراجيها، بازار و مغازهها، سرانجام دست خالي به خانه باز ميگردند تا جمله «دخل و خرجها به هم نميخورد» به صورت عيني و واقعي متجلي شود.
اين روزها رسانهها بر مساله خريد و توليد لوازم مدرسه با طرحها و نقشهاي ملي، توجه ويژه نشان ميدهند، در شرايط فعلي هر چند كه صحبت پيرامون اين موضوع و ترويج فرهنگ ايراني- اسلامي بايد مدنظر قرار گيرد اما بايد به اين مساله نيز اشاره كرد كه در حال حاضر خريد لوازم مدرسه براي تعدادي از خانوادهها به مسالهاي حاد تبديل شده و به همين دليل آنها به رنگ و شكل دفاتر، لوازم التحرير و كيف و كفش حتي نگاه هم نميكنند چرا كه «فانتزيهاي گران قيمت» به كار آنها نميآيد.
آنها در وهله اول، محتويات جيب را با قيمتهاي بازار ميسنجند و شايد در گام بعدي به شكل و رنگ هم دقت كنند اما از نظر متوسط جامعه، قيمت و كيفيت جنس خريداري شده از ساير موضوعات مهمتر است.
وقتي كفشها ترمز ميبرند
از اواخر سال گذشته تاكنون،كفش و كيف با نرخ دلار بالا و پايين ميشود. به نوعي ميتوان گفت كه اين روزها كفشهاي طلايي با قيمت نجومي پشت ويترينها جا خوش كردهاند و البته مشتري چنداني هم ندارند. متوسط قيمت كفش درجه يك توليد داخل به 80 تا 90 هزار تومان رسيده و كفشهاي درجه 2 و 3 حداقل 40 تا 50 هزارتوماني نرخ گذاري شدهاند. اما در گوشههايي از شهر ميتوان ردپاي حراجيهايي را ديد كه كفشهايي با رويه پلاستيك به قيمت 15 تا 20 هزار تومان را اطراف مغازه آويزان كردهاند وجاي سوزن انداختن هم از مشتري ندارند. كفشهاي كتاني كه هميشه با نام اول مهر و مدرسه از آنها ياد ميشود با حداقل 55 تا 60 هزار تومان به فروش ميرسند و درجه يكهاي چيني تا 150 هزار تومان هم رسيدهاند.
كيفهاي چرم را بايد در رويا خريد كه پرداخت 350 تا 600 هزارتومان براي يك كيف چرم با قيافه اداري از هر كسي ساخته نيست. كيفهاي معمولي كه يك سالي بدون دغدغه از كتاب پر شده و خم به ابرو نياورند كمتر از 80 هزار تومان نيستند. كيفهاي ايراني 20 هزار توماني ؟؟؟؟ و البته كيفيت مطلوبي ندارند. كوله پشتي كه مورد پسند كودكان و نوجوانان است از 20 هزار تومان شروع ميشود و انواع چرخدار و شيك آن حداقل از 40 تا 70 هزار تومان در بازار ديده ميشود كه البته روي همه آنها عكسهايي از شخصيتهاي كارتونهاي خارجي تزيين شده است.
اكبر زاهدي، رييس اتحاديه كفاشان اصفهان از كاهش توليد كفش نسبت به سال گذشته خبر ميدهد كه گراني ونبود مشتري را ميتوان از مهمترين دلايل آن دانست. او از رشد قيمت دلار و گراني مواد اوليه به عنوان مهمترين علت رشد قيمت كفش ياد ميكنند و از مردم براي حضوردر نمايشگاه پاييزه با حضور 20 غرفه كفش دعوت مينمايد شايد كه آنجا بتوانند كالاي مورد نظر خود را تهيه كنند.
لوازم التحرير گران موجود است
سال گذشته، چنين روزهايي قيمت خودكار و دفتر لحظهاي بالا و پايين ميشد اما امروز بازار ثابت است و گران.
قيمت دلار كه چندان كاهش نيافته تا لوازم التحريرهاي خارجي، قيمتشان سقوط كند. توليدهاي داخل هم كه مواد اوليهشان وارداتي است و نرخ زيرساختها هم كه بالا كشيده، پس نبايد از كاهش قيمت حرفي زد. قبلا نزديك اول مهر كه ميشد مغازهها درشت مينوشتند «دفتر تعاوني موجود است» اما امسال همانها هم چنان گران شده كه ديگر دولتي و تعاوني و معمولي معنايي ندارد.
روي جلد اين دفاتر هم كه از شخصيتهاي كارتونهاي خارجي خبري نيست پس با خيال راحت ميتوانيد يك دفتر 100 برگ را بخريد 1400 تومان كه سال گذشته، همين كالا را با 1100 تومان هم ميتوانستيد تهيه كنيد.
خودكارهاي معروف خارجي از 800-700 تومان تا 2 هزار تومان و بيشتر هم هستند و ايرانيها كمتر از 500 تومان پيدا نميشود.
كاغذي هم كه آن همه حرف وحديث درست كرده بود حالا آرام گرفته است. نه آنكه قيمتش كم شده باشد كه روي اوج ثابت مانده تا هر بسته كاغذ A4 مرغوب درجه يك 12 هزار تومان و درجه سه آن 9 هزار تومان، قيمتگذاري شود.
رييس اتحاديه كتاب و لوازم التحرير اصفهان از قيمتهايي ميگويد كه همانند دلار بالا و پايين ميشود و هر چند كه افزايش يافته اما سرسام آور نيست چرا كه در مواردي در اجناس خارجي، قيمتها همانند سال گذشته بوده و تغيير چنداني نكرده است. چيت ساز تاكيد ميكند كه علي رغم افزايش قيمتها اما كليه اقلام لوازم التحرير در بازار فراوان است و هيچ كمبودي وجود ندارد.
قيمت دفتر كه با كاغذ گره خورده، امسال دوباره رشد داشته به طوري كه كتابهاي درسي 30 درصدي نسبت به پارسال گرانتر شدهاند. دفاتر فانتزي هم از 1700 تا 5 هزار تومان به فروش ميرسند. او نيز مردم را به حضوردر نمايشگاه پاييزه كه 15 غرفه لوازم التحرير با 15 تا 20 درصد تخفيف فعال هستند دعوت ميكند و در عين حال درخواست ميكند كه مردم با خريد زياد و خارج از محدوده، نظم بازار را بر هم نزنند.
لباس در ويترين گراني
حراجيها آغاز شدهاند اما با مانتوهاي رنگيني كه 49 هزار تومان قيمتگذاري شدهاند به كار مدارس نميآيند، با پارچهاي كه نسبت به سال گذشته 20 درصدي گرانتر شده و از خريد چكي هم خبري نيست نميتوان انتظار داشت كه مانتوي 20 هزار توماني در ويترينها بگذارند. مانتو شلوار معروف سورمهاي مدارس كه پارسال 35 تا 40 هزار تومان به فروش ميرفت امسال به 65 هزار تومان رسيده است. خطابخش رييس اتحاديه پوشاك دوخته فروشان اصفهان اعلام ميكند كه مانتو با پارچه و دوخت اعلا و درجه يك در سايزهاي بزرگ 60 تا 65 هزار تومان است اما ميتوانيد مانتو و شلوار با دوخت و جنس درجه 2 و 3 از 45 تا 55 هزار تومان هم در بازار پيدا كنيد. از اين موضوع بگذريد كه مانتوي مدارس 70-80 هزار توماني هم در بازار ديده شده چرا كه با گراني 20 درصدي قيمت پارچه و افزايش هزينهها وحقوق كارگر بازار بايد انتظار قيمتهاي درشتتري را ميكشيد كه احتمالا نبود مشتري،آتش به قيمتها زده تا شايد قفل ركود بشكند.
قيمت شلوار پسرانه مقطع دبيرستان به همراه پيراهني مرغوب كه چند ماهي با شيطنتهاي پسرانه دام آورد 60 هزار توماني آب ميخورد. تكليف مقاطع ابتدايي و راهنمايي هم كه توسط مدارس مشخص ميشود و از 40 تا 50 هزار تومان كمتر نيست.
خطابخش اما دل خوشي از پوشاك مدارس ندارد. پوشاكي كه به گفته او مدارس با توليديهاي بدون مجوز و زيرپلهاي در زينبيه و ساير نقاط شهر قرارداد ميبندند و هنوز هفتهاي از شروع مدارس نگذشته كه سيل شكايتها از فرمهاي آب رفته و شل شده به سوي اتحاديه سرازير ميشود.
او از مدارس تقاضا ميكند كه براي هر گونه عقد قرارداد جهت دوخت فرم مدرسه با اتحاديه هماهنگيهاي لازم انجام شود كه در اين صورت تخفيف لازم نيز اعمال شود. خطابخش در اين زمينه از نامه نگاريهايي خبر ميدهد كه بيجواب مانده و همچنان فرمهاي مدارس بيكيفيت، بازار را دچار مشكل كرده است. خطابخش نيز مژده نمايشگاه پاييزه را ميدهد با 30 غرفه پوشاك كه 10 تا 15 درصد تخفيف ميدهند به همه كساني كه روزهاي شهريور را به اميد مهر شماره ميكنند.
قوز بالا قوز چشم وهم چشمي
در وانفسايي كه آمارهاي بانك مركزي اعلام كرده كه قيمت كيف، كفش، پارچه و پوشاك نسبت به سال گذشته 5/63 درصد رشد كرده و در حالي كه روانه كردن يك دانشآموز ابتدايي به مدرسه با در نظر گرفتن تمامي ملزومات، جزوههاي كمك آموزشي، هزينههاي جانبي،ثبت نام و سرويس مدرسه و... حداقل يك ميليون تومان هزينه در پي دارد، چشم و هم چشمي خانوادهها و دانشآموزان براي خريد ملزومات تحصيلي، قضيه را مشكلتر كرده است. پافشاري كردن براي خريد دفاتر وخودكار و مداد فانتزي، تهيه كفش و كيف خارجي با رويه و قيافه فانتزي، قيمتهاي گزافي را به خانوادهها تحميل ميكند كه براي بسياري از آنها از توان خارج است.
در اين ميان هستند كودكاني كه تابستان را كار كردهاند براي تامين هزينه تحصيل اما با مشاهده قيمتهاي درشت، لب به دندان ميگزند و براي ادامه تحصيل به ترديد ميافتند.
دور نبود سالهايي كه زميني وقف ميشد براي خريد كوزه آب بچههايي كه در زمان رفتن لب چشمه، كوزهشان ميشكست و كتك ميخوردند. كجاست خيري كه قسمتي از اموالش را وقف دل شكسته كودكاني كند كه توان تامين هزينههاي تحصيل خود را ندارند.
مطالب مشابه :
ويترين مغازه كفش
دکوراسیون داخلی - ويترين مغازه كفش - دکوراسیون منزل و تزیینات داخلی و آموزش های بانوان
ویترین
در این مغازه همه چیز میفروشند از بالش و روتختی گرفته تا گل سر و لباس باور نمیکنید بنگرید.
کفش پاره
پشت ويترين مغازه ايستاده بود . به کفشهاي پاره اش نگاه ميکرد. هزار و يک سوال از ذهنش ميگذشت.
كمين غول گراني پشت ديوار مدرسههاي شهر
ويترين مغازهها 20 روز مانده به شروع پاييز با اجناس و كالاهاي مورد نياز براي آغاز سال تحصيلي
لامپ هاي ميني پارتي
تالارها - مصارف شخصي جشن تولد و پارتي - ويترين مغازه ها و مشخصات
كرامات امام رضا علیه السلام
بعد از گفتن اين حرف، شروع به قدم زدن در خيابان كرديم، از جلوي هر مغازه ويترين مغازه
پنجاه روش جذب مشتری
۱۵-واحدهای خدماتی خود و يا محصولاتتان را در نمايشگاه و يا ويترين مغازه ای به نمايش
50 روش جذب مشتري
واحدهاي خدماتي خود و يا محصولاتتان را در نمايشگاه و يا ويترين مغازهاي به نمايش
برچسب :
ويترين مغازه