یعنی اروپا در قرون وسطی چه شکلی بود!!!!!!!


 

 یعنی اروپا در قرون وسطی چه شکلی بود!!!!!!!

 

در قرن سیزدهم و پس از ان پاریسی ها کاسه هايی که درآن ادرار و مدفوع ميکردند را درکنار اطاق میگذاشتند از فراز پنجره ها به داخل معابر می ريختند و تنها تامينی که عابر بيچاره داشت، اخطار صاحب خانه بود، که باصدای بلند می گفت: خيس نشوی!!!

مردم در خانه ها و از بالای خانه ها ادرار می کردند.حتی کاخ «لور» ملوّث بود.

پس از بروز طاعون در سال 1531به موجب فرمان ويژه ای به همه ی  مالکان و خانه داران پاريسی اخطار  شد که برای هر خانه ای دستشويی احداث نمايند، ولی بيشتر مردم نپذيرفتند

مثلاً بعد از آمدن طاعون و دیگر بیماری ها برای خود دستشویی و توالت درست کنند .

«برداشت از کتاب تاريخ تمدن ترجمه ابوالقاسم طاهری، بخش چهارم، ص 501»

 

در قرون وسطا، حمام، ويژه مسلمانان به شمار می آمد گردشگران مسلمان که در قرن سيزدهم ميلادی از شهرهای عيسوی ديدن می کردند، از کثافات و بوی عفونت شهرهای آنان شکایت داشتند .در کمبريج که امروز آن اندازه لطيف و زيباست،گنداب وفضولات در جوی های سربازمعابر جاری بود.

«برداشت از کتاب تاريخ تمدن ترجمه:ابوالقاسم طاهری، بخش چهارم، ص 501»

 


 

داستان سفرناصر الدین شاه به فرنگ و کاخ ورسای

پاریسیها قبل از ورود (محمد رضا بیک)سفیر ایران به پایتخت فرانسه حمام نمیرفتند و برای رفع بوی بد به حد افراط از عطر و ادکلن استفاده میکردند در حالی که فرانسه یکی از پر آبترین کشورهای اروپای غربی است..... به همین دلیل است که عطرو ادکلن فرانسه در تمام دنیا مشهور است !
به نقل از کتاب (پطر کبیر : نوشته: رابرت ماسی . ترجمه ذبیح الله منصوری)

                                                                                                                                                

 

در قرون وسطا که دوره انحطاط کامل تمدّن، در مغرب زمین و عدم توجه به احکام مذهبی یا مدنی بهداشتی بوده است قطع گردیده و در همین دوره است که متناوباً امراض مسری شدید هجوم آور می شده است؛ تا آن جا که بالاخره، در قرون جدید (از قرن 16 به بعد) به فکر بهداشت و نظافت افتادند...

مهدی بازرگان، مطهرّات در اسلام، ص 36-37

 

در قرون وسطا، حمام، که محل شست و شو و نظافت بود، ویژه مسلمانان به شمار می آمد و مسیحیان با حمام مخالف بودند و یکی از جرم های بزرگ از نظر«انگیزیسیون» تمایل به حمام رفتن بود! سیاحان مسلمان که در قرون سیزدهم میلادی از شهرهای عیسوی دیدن می کردند، از کثافات و بوی عفونت شهرهای مسیحیان شکایت داشتند. در «کمبریج» که امروز آن اندازه لطیف و زیباست، گنداب و فضولات در جوی های سرباز معابر جاری بود.

به طور کلّی در تعالیم مسیحیت، سخن از ذمّ و ترک تن بود، رعایت اصول بهداشتی نمی توانست در بردارنده اجر و ثوابی باشد. یکی از ثمرات جنگ های صلیبی این بود که حمام های عمومی، در اروپا به تقلید از گرمابه های مسلمانان، رایج گردید. کلیساها با گرمابه های عمومی نظر خوشی نداشتند؛ زیرا این گونه مراکز را مقدمه واداشتن مردم به اعمال منافی عفت می دانستند.

تاریخ تمدن، ترجمه ابوالقاسم طاهری، ج4، بخش چهارم، ص 501، ط اقبال

 

                                           

بسیاری از مسائل طهارت و نظافت اسلامی که امروزه برای ما امری عادی است، تا یک قرن پیش، ناشناخته بود و اروپاییان تا قرن شانزدهم میلادی، نه تنها با این مسائل آشنا نبودند که فرسنگ ها از نظافت و پاکیزگی به دور بودند. کلیسا سعی می کرد ابنای بشر و پیروان دین مسیح را همواره مورد توجه عاقبت زندگی کند؛ از این رو به مردم می گفتند زندگی هر گونه بگذرد، دوره آن کوتاه است و سرانجام آن، مرگ است و همیشه مؤمنان را به زندگی پس از مرگ و حیات جاودانی روح و دنیای دیگر امیدوار می نمودند. مردم، رنج ها و بیماری ها را گذرا می پنداشتند و در راه عشق به خدا و مسیح، همه چیز برای آنان قابل تحمل بود. بیماری را نتیجه مستقیم گناه، ناراحتی های بیماری را موجب وارستگی و پاک شدن گناه می پنداشتند و می گفتند مسیح برای سعادت برادران خویش، خود را قربانی کرد تا آنان را به راه راست هدایت کند؛ ما نیز با تحمل بیماری، قربانی دیگر مسیحیان و برادران خود هستیم. بر این پایه به بهداشت و نظافت توجهی نداشتند.

صدرالدین میرانی، زندگی و تمدن در قرون وسطا و نقش ایران در علوم مغرب زمین، ص 45

 

آلودگی کوچه ها موجب انتشار سریع ناخوشی می گردید. همین که هوا گرم می شد، بوی عفونت همه جا را فرا می گرفت ... . آلودگی گورستان نیز با آلودگی جوی ها دست به دست هم می داد؛ زیرا گورستان ها را مرکز شهر و بدون دیوار می ساختند؛ برای نمونه در پاریس، که از سده دوازدهم به بعد، «عروس دنیا» نام داشت، قبرستان «اینوسان» در کنار میدان خرید و فروش بود ... . در آن دوران، ناخوشی مسری، شیوع فراوان داشت.

ر.ک: آلبرماله و ژوال ایزاک، تاریخ قرون وسطی تا جنگ صدساله، ترجمه عبدالحسین هژیر، ص 391

 

 


در اواخر قرون وسطی که اروپا غرق در تاریکی بود و در آتش نادانی می سوخت و مردم در نهایت بدبختی و بیچارگی بودند، سلاطین و رجال آن دیار برای درمان به کشورهای اسلامی روی می آوردند و نیز دانشجویان ایشان برای کسب دانش به دانشگاه های اسلویل دورانت می نویسد:

"در مدرسه طب دانشگاه پاریس، دو تصویر رنگی از دو طبیب مسلمان آویخته اند که یکی رازی است و دیگری ابن سینا "

. ر.ک: عفیف عبدالفتاح طباره، روح الدین الاسلامی، ص 254، پی یر روسو، تاریخ علوم، ترجمه حسن صفاری، ص 152

تاریخ تمدن، ترجمه ابوالقاسم طاهری، کتاب چهارم، بخش دوم، ص 159

 

افراد معدودی قدرت کلیسا را زیر سوال می بردند، این افراد شدیدا مجازات می شدند. جمعیتی که مخالف تعالیم کلیسا بودند، ملحد نامیده می شدند. آنها را برای محاکمه به دادگاهی در صحن کلیسا می بردند و تحت قوانین خاص آنجا ممکن بود به تازیانه یا سوزانده شدن با هیزم محکوم شوند. فرقه کاتار در جنوب فرانسه با این ادعا که هر چیزی در این عالم به دست شیطان به وجود آمده است، عقاید کلیسای کاتولیک را رد کرد. در سال 1208، پاپ دستور مبارزه علیه این افراد ملحد را داد. در طی 26 سال، هزاران تن از کاتارها شکنجه و در آتش های بزرگ سوزانده شدند تا اینکه کاملا از بین رفتند.

کتاب"اروپا در قرون وسطی" نوشته اندرو لنگلی با ترجمه معصومه زارع

 

ويل دورانت گوشه اي از بي نظمي ها، شهوت راني ها و خونريزي ها و غارتگري هاي نخستين لشكر صليبي را در طول مسير از غرب تا فلسطين را اين گونه ترسيم مي كند: « همين گروه بي نظم و ترتيب بودند كه اغلب به يهوديان آلمان و بر هم هجوم بردند، به تقاضاهاي مردمان وكشيشان محل هيچ گونه ترتيب اثري ندادند و شهوت و خونريزي را در جامه دينداري پنهان ساختند و چند صباحي بدل به جانوران درنده شدند ... به چپاول مزارع و خانه هايي كه در سر راه آنها قرار داشت دست زدند،  ديري نپاييد كه هتك ناموس نيز بر تاراج اموال افزوده شد.»

(ويل دورانت، تاريخ تمدن،  عصر ايمان «بخش دوم» ترجمه ابوالقاسم طاهري، تهران، ص788)


نگاهی کوتاه به جنگهای صلیبی 

 

رمون مي نويسد: « چيزهاي بديعي از هر سو به چشم مي خورد گروهي از مسلمانان را سر از تن جدا كردند ... گروهي ديگر را با تير كشتند يا مجبور كردند كه از برجها خود را به زير افكنند، پاره اي را چندين روز شكنجه دادند و آن گاه سوزانيدند در كوچه ها توده هايي از كله و دست و پاي كشتگان ديده مي شد.»

(تاريخ تمدن، همان ص792)

 

زنان را به ضرب دشنه به قتل مي رساندند، ساق پاي كودكان شيرخوار را گرفته بزور آنها را از پستان مادرانشان جدا ساخته به بالاي ديوارها پرتاب مي كردند يا با كوفتن آنها به ستونها گردنشان را مي شكستند و چطور هفتاد هزار مسلماني كه در شهر مانده بودند به هلاكت رسيدند.»

(ويل دورانت، تاريخ تمدن، همان ص792)

 

گوستاولوبون فرانسوي مي نويسد: « بعد از يك چنين قتل عامي ... شايد تا كنون هيچ از بي رحم ترين و وحشي ترين كشور گيران عالم، دامن خود را به آلوده به چنين بلكه قتل عامي نكرده باشند براي اندلس جاي بسي تأسف است كه سه ميليون نفوسي كه در حقيقت روح ترقيات علمي و صنعتي مملكت بودند از كشور اخراج شدند و محكمه مذهبي آنان را به قتل يا نفي بلد محكوم نمود.«گوستاولوبون، تمدن اسلام و غرب، ترجمه محمدتقي فخر داعي، ص337-338

در فاصله ميان سقوط عزناطه(1492 ميلادي) و نخستين دهه قرن 17 ميلادي مسيحيان در حدود سه ميليون مسلمان را از وطن آواره كردند يا كشتند.

(فيليپ خليل، حتي، تاريخ عرب، ترجمه ابوالقاسم پاينده ، ص710



مطالب مشابه :


دو قرن سکوت

دو قرن سکوت صورت پیشوای ادبی و مذهبی علمی دیگر ملل در آمدند در نظر بگریم این دو قرن، قرون




نظریات جامعه شناسی یک ( دوره رنسانس به بعد)

در مورد تحولات قرون وسطی دو جریان تحلیلی 1- قرون وسطی از نظر زیربنای اجتماعی و اقتصادی




تئاتر قرون وسطا

به نام خالق زیبایی ها. تئاتر قرون وسطا. نمایش های مذهبی به دو دسته تقسیم میشد:1-میراکل(که




تاریخ اروپا در قرون جدید

قرون جدید تقریباً هم زمان با تاریخ ایران در اسپانیا و پرتغال دو دولت بزرگ استعمارگر




هنر در قرون وسطی 2 ( معماری )

فرا شناخت Meta-knowledge - هنر در قرون وسطی 2 ( معماری ) - فرهنگ و تمدن - Culture and Civilization




ادامه تاریخ(از قرون وسطا تا پیش شهرسازان فرهنگ گرا)

قرون وسطی(سده تاریکی یا عصرسیاه): قرون وسطی به دو یا سه دوره تقسیم می شود.ا) دوران ابتدایی




نرخ لحظه ای طلا، سکه و ارز در بازار تهران،قیمت روز ارز،قیمت روز دلار،قیمت روز پوند،قیمت روز رینگیت

آزاد سایت دو قرون مزنه دلار استخدامی جدید92 قيمت زنده دلار دو قرون.کام boorsekala




یعنی اروپا در قرون وسطی چه شکلی بود!!!!!!!

شکوه ایرانی اسلامی - یعنی اروپا در قرون وسطی چه شکلی بود!!!!! - اجتماعی فرهنگی مذهبی تاریخی




برچسب :