معرفي كتابهاي مسعود بهنود
معرفي كتابهاي مسعود بهنود
از دل گریخته ها / مسعود بهنود
نشر: علم ( 1386) قیمت 75000 ریال تعداد صفحه: 336
شابک: 964-5989-83-3 قطع کتاب: رقعی چاپ اول 1376 چاپ ششم 1388
در آغاز :از دل گریخته ها، در حقیقت از دلی نگریخته اند، همچنانند که همه آدم ها و همه وقایع که فراموش می شوند. روزگارانی در دل ها بوده اند، اما با گذر زمان از یاد رفته اند.
آیا اگر دوباره به یادها آورده شوند، در دل ها جا می گیرند؟ این وسوسه ای است که آدمی را وا می دارد تا از کنج صندوقخانه یاد بیرونشان آورد و بر صفحه ی سفید بسپارد، شاید دوباره در دل ها جایی بگیرند.
از دل گریخته ها، قصه نیستند که ساخته ی تخیلی باشند. شاید گوشه هایی از چهل تکه وجودشان در تاریخ اثری گذاشته باشد اما تاریخ هم نیستند.
از دل گریخته ها، گاه به روزگار خود سری و سامانی داشته اند، چندان که رفته اند تا در میان هزاران و هزاران هزار خاطره مدفون شوند، اینک یادی دوباره از آنها می شود.
از دل گریخته ها، گاه چنان کوچک اند و بی نقش که بایددشان دوباره به تمامی ساخت، مانند زنی از دیار عقرب و گل سرخ، گاه در تاریخ به خاطری دیگر شهره اند مانند آن صاحبقران که پسربچه ای زشت را دوست می داشت و پسربچه زشت رویی که او را می پرستید و یادش را همیشه به زیبایی در کنج خانه دل نگاه داشت.
از دل گریخته ها، گاه آدمی نیستند، واقعه اند، حادثه اند، تکه ای از زمانند. و در این جا نیز گاه چنان مهجورند که بایدشان ساخت و دوباره مکان و زمان داد، مانند آن معلمی که انتخاب شد تا خودش نباشد، احمدرضا. گاهی چنان آشنایند که به اشاره ای می توان نشانی شان داد، مثل واقعه تنباکو، یا کاری که میرزارضا کرمانی کرد.
از دل گریخته ها، اشاره ای بودند، جمله ای و حتی کلمه ای گاهی نوشته در گوشه ای. اینک که آن اشاره ها شرح و بسط گرفته اند و دستی کوشیده تا سایه روشن هایی بر آنان بزند و چهل تکه پوسیده و بی تار و پودی را رفو کند، می دانم، گاه تصنعی هستند و ساختگی می نمایند و گاه اصیل و اصلی. این ضعف رفوگرست.
از دل گریخته ها، یافتم، چونان عکسی قدیمی و رنگ پریده اند که قلمی آمده است تا آنان را روشن و واضح کند، درختان را چنان که می بیند سبز کند و آسمان را چنان که می خواهد آبی. پس چشمی که آن تصویر را نگاه کند، گاه آن را عکسی می بیند از واقعیتی، و گاه جلوه ی تخیلی از یک نقاش نه چندان چربدست.
از دل گریخته ها، واقعیت بوده اند. بوده اند، حادثه شده اند، رخ داده اند، گیرم گاه در روایت، به دلخواه آسمانشان را که ابری و خاکستری بوده، آبی کرده ام و درختان خشک را سبزی داده ام. گاه حتی درختی کاشته ام در حیاط خالی شان. گاه آنها را عشقی بخشیده ام و گاه در غمی نشانده ام.
كوزه بشكسته / مسعود بهنود،
انتشارات علم تعداد صفحه: 400 قطع: رقعی
كوزه بشكسته، زندگي دختركي انگليسي به نام آليس است كه محمدرضا پهلوي براي ادامه تحصيل مدتي را در خانه آنها سپري مي كند. دختركي كه برخلاف جسته ظريفش روزگار نقشي برايش رقم مي زند و سال ها بعد او را در وزارت امور خارجه انگليس سمتي مي بخشد كه ....
گفت پیرزنی چینی هر روز به سرچشمه می رفت و دو کوزه خود را می برد که آب مصرفی خانواده را تامین کند. اما یکی از این کوزه ها شکسته بود و ترک خوره و در فاصله چشمه تا کلبه پیرزن بیشتر آبش به زمین می ریخت و هدر می شد. پیرزن این می دانست و کاری برای تعمیر یا تعویض کوزه شکسته نمی کرد و چنین بود ماه ها و فصل ها.
روزی کوزه بشکسته به پیرزن گفت چرا مرا نمی شکنی و از زحمت نجات نمی یابی. کوزه ای نو چرا نمی گیری که آبش هدر نرود و به خانه برسد.پیرزن دسته کوزه را گرفت و برد کنار جاده ای که هر روز از آن می رفت و می آمد، از چشمه به کلبه. نشانش داد که یک طرف جاده غرق گل بود. گفت می دانی این ها از اثر شکستگی تست.این همان آبی است که هر روز از ترک تو ریخته شده.من در راه دانه هایی کاشتم و تو آبشان دادی و اینک باغچه ای پر گل داریم.حالا کوزه سالم به تو حسد می برد.منت تو بر سر من و گل هاست./ برگرفته از کتاب کوزه بشکسته اثر مسعود بهنود.
بهنود درباره اين اثر مي كويد: آلیس تمام شد. پنج سال کار کردم و تمام شد. و انگار تمام شدم. در حدود سی قصه نوشته ام کوتاه و بلند. هیچ یک مانند آلیس انرژی نگرفت. حالا می شود کتابی و دیگر مال من نخواهد بود و متعلق است به تمام کسانی که آن را می خوانند. همان طور که خانوم دیگر مال من نیست و امینه هم و دیگران.
دیروز که تمام شد و دیدم که نامش را دادم کوزه بشکسته . در دفتر برای خودم نوشتم :
هيچ کس بی سئوال نمی رود از این جهان. همه کس کوزه ای لبريز سئوال بر بالای سر دارد وقت رفتن . مانند همان کوزه که بر کنار موميائی فرعونان مصر بود، وقتی کاوشگران اوایل قرن بیستم اهرام را گشودند و به درون رفتند بعد از هزاران. هيچ زندگی هم به تمامی پايان نمی گیرد. زندگی همه نقطه های خالی، نقطه چين دارند، نقطه چين هائی که هيچ گاه پر نشدند گوئی از ارزوها می گویم. آرزو که سلسله اقبال ناممکن است. آليس هم آيا آرزوئی داشت. آری به باورم ارزوئی محال داشت، اما از آن یک آرزو که بگذری به همه آرزوهای خود رسيد. از همين رو بود که در کهن سالگی هم در پشت لبخندهمواره اش، شادمانی ظریفی بود. انگار با گام های مطمئن به سوی خانه آخر رفت. فصه زندگی هیچ کس تنها زندگی نمی کند. آدمی با آدمی قصه حیات را می نویسد. در برخورد با آدمی دیگر، در عشق و کينه به او. در کشمکش با او. قصه آليس هم تنها قصه او نبود. آیا آلیس که کبرا شد همان سرورالسلطنه بود. آیا سرورالسلطنه آلیس بود.
حالا که قصه را تمام کردم از خود می پرسم آیا می شد بهترش گفت و نوشت. و مطمئن هستم که می شد. سهم من اما این بود. آلیس و سرورالسلطنه، همچون خانم، اول در واقعیت بودند از عالم واقع بیرونشان کشیدم، و به شهر قصه بردمش . ساختمشان از جنس آرزوهای خودم ساختم. وقتی درد کشیدند با هر دو درد کشیدم، وقتی سرورالسلطنه از سردار خواست به او تجاوز کند، دلم برایش لرزید. وقتی حاصل آن تجاوز را به جان بست دانستم چرا. وقتی به الیس گفت من مهرپور را با نفرت خواستم و با مهر پروریدم. جز خودم کسی ندانست چرا می گوید. و آلیس بود که مهر آن زن در دلش افتاد و سرورالسلطنه بود که از دخترک انگلیسی کبرا ساخت و او را همچون خیال خود کرد.
حالا من کتاب را تمام کرده ام اما اگر عمرم باشد باید الیس را باید ادامه بدهم. آلیس تمام نیست.
فقط وقتی به خود گفتم باز هم ترا خواهم نوشت دلم آمد که نقطه ای بگذارم و کتاب را به خزر واگذارم تا نگاهش کند. من در روزهای آخر انگار نمی توانستم غلط ننویسم. انگشتانم دنبال واژه های دیگری می گشت روی صفحه کلید ها و در پی درستی و نادرستی اش نبود. این کار به گردن خزر افتاد. که گفت اشک ریختم و خواندم. و گفت...بماند.
اما حالا گذاشته ام یک ماهی استراحت کنم و بازگردم به دنیا. آن وقت قصه دوم را چه نام می نهم. هنوز نمی دانم . / مسعود بهنود-شب نوشته ها
این سه زن: اشرف پهلوی - مریم فیروز - ایران تیمورتاش /مسعود بهنود
نشر: علم (03 مرداد، 1388) تعداد صفحه: 466
شابک: 978-964-5989-07-9 قطع کتاب: رقعی قیمت 85000 ریال
از سید ضیاء تا بختیار - مسعود بهنود
نشر: جاویدان (1381) تعداد صفحه: 980
شابک: 964-5732-37-9 قیمت 250000 ریال
دربند اما سبز /مسعود بهنود
نشر: علم (11 دی، 1386) قیمت 42500 ریال تعداد صفحه: 248
شابک: 964-405-131-9 قطع کتاب: رقعی
بعد از 11 سپتامبر: مجموعه مقالات (زمستان 80 تا بهار 82)
مسعود بهنود،(گردآورنده) فریبرز اعتمادی
تعداد صفحه: 504 قیمت 55000 ریال نشر: علم (12 دی، 1385)
شابک: 964-405-286-2 قطع کتاب: رقعی
ضد یادها / مسعود بهنود
نشر: علم (04 دی، 1386) قیمت 95000 ریال تعداد صفحه: 440
شابک: 964-405-401-6 قطع کتاب: رقعی
کشته گان بر سر قدرت - مسعود بهنود
تعداد صفحه: 716 قطع : رقعی
نشر: علم (02 دی، 1388) شابک: 978-964-405-055-8
امینه - مسعود بهنود
نشر: علم قیمت 75000 ریال تعداد صفحه: 386
شابک: 964-5989-40-X قطع : رقعی
275 روز بازرگان - مسعود بهنود
تعداد صفحه: 850 نشر: علم (03 شهریور، 1387)
شابک: 964-405-049-5 قطع کتاب: وزیری قیمت 165000 ریال
شاید حرف آخر، مقالات عصر آزادگان، گوناگون، آدینه، مهر 78 - تیر 79
مسعود بهنود نشر: علم (1383) تعداد صفحه: 444 قیمت 45000 ریال
شابک: 964-405-102-5
مطالب مشابه :
افسانه ی شیدایی
این هم رمان افسانه ی شیدایی از خانم گلرخ بیات. رمان های نشر علی رو من نمی تونم کاریش کنم چون
كتاب و رمان عربي دانلود كنيد 4
صفحه ای برای تمامی علاقمندان به زبان و ادبیات عربی و نشر دانلود کتاب د.علی ضیغمی سايت
بوسه خداحافظی با مادر/ جوی فیلدینگ/ ترجمه شهناز مجیدی/ نشر شادان
بوسه خداحافظی با مادر/ جوی فیلدینگ/ ترجمه شهناز مجیدی/ نشر علی الخصوص دانلود رایگان
دانلود رمان پرفروش "دا" برای موبایل و کامپیوتر + فایل صوتی کتاب
بــهتـــریـــن دانـلــود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای علی مشخصات نشر :
معرفي كتابهاي مسعود بهنود
نشر: علم قیمت الفبای مدیریت (علی حسین زاده ) آتنا سال 88 قصه های من و کتابام مرجع دانلود
پرفروش های سال 1389 چه کتاب هایی هستند
ضلع سوم این مثلث بی شک رمان « نگران نباش» نوشته مهسا محب علی است که با بردن جایزه نشر چشمه
برچسب :
دانلود رمانهای نشر علی