-193. آشنایی با نحوه نگارش یک رزومه مناسب و تاثیر گذار

آخرین بروزرسانی در متن یا نظرات این پست: پانزدهم مرداد 92

 

آشنایی با نحوه نگارش یک رزومه مناسب و تاثیر گذار

Curriculum vitae (CV)

 

  سلام

  این پست را بخصوص برای مهندس عظیم نژاد دوست خوبم تکمیل کردم.

رزومه چيست؟ رزومه مشخصات و سوابق حرفه اي شماست. هدف رزومه اين است كه كارفرما با مطالعه آن (سوابق شغلي داوطلبان استخدام) متوجه شود آنها از چه مهارتهايي برخوردار هستند، چه تجربياتي دارند، چه نوع كارهايي را انجام داده اند و از نظر علمي و عملي در چه سطحي هستند. البته يك كارفرماي دقيق مي تواند اطلاعات بيشتري را در مورد رفتارهاي كاري شما درك كند. بنابراين رزومه مهمترين وسيلۀ كاريابي شماست و هر چه آن را بهتر و حرفه اي تر تهيه كنيد امكان دست يافتن به شغل دلخواهتان بيشتر ميشود.

رزومه چيست؟ رزومه مشخصات و سوابق حرفه اي شماست. هدف رزومه اين است كه كارفرما با مطالعه آن (سوابق شغلي داوطلبان استخدام) متوجه شود آنها از چه مهارتهايي برخوردار هستند، چه تجربياتي دارند، چه نوع كارهايي را انجام داده اند و از نظر علمي و عملي در چه سطحي هستند. البته يك كارفرماي دقيق مي تواند اطلاعات بيشتري را در مورد رفتارهاي كاري شما درك كند. بنابراين رزومه مهمترين وسيلۀ كاريابي شماست و هر چه آن را بهتر و حرفه اي تر تهيه كنيد امكان دست يافتن به شغل دلخواهتان بيشتر ميشود.

معرفي بخشهاي رزومه

يك رزومه از چندين بخش مختلف تشكيل مي شود.

بخش اول اختصاص به معرفي و بيان مشخصات داوطلب دارد. مواردي مثل مشخصات شناسنامه اي، نام و نام خانوادگي، تاريخ تولد يا سن، تلفن و آدرس جزء ضروريات اين بخش هستند.

1-    بخش دوم شامل تحصيلات شماست. در اين بخش مدارك تحصيلي و تحصيلات تكميلي را عنوان مي كنيد. هدف از اين اطلاعات اين است كه كارفرما مطلع شود تا چه مقطعي و در چه رشته اي تحصيل كرده ايد. تحصيلات تكميلي، دوره هاي مختلف، سمينارهاي مرتبط را هم بايد در همين بخش ذكر كنيد تا كارفرما بتواند بنيه و سطح علمي شما را برآورد كند. از پشت سر هم چيدن تعداد زيادي مدارك مرتبط و غير مرتبط خودداري كنيد. واضح است كه اگر كسي مدرك كارشناسي داشته باشد ديپلم هم دارد. همچنين لازم نيست تمام كلاس­هايي را كه رفته­ايد ذكر كنيد. بعضي افراد روي اين بخش تاكيد بسيار دارند و آن را با حداكثر جزييات مي­نويسند. اما براي كارفرمايان آنچه مهم است اين است كه شما عملاً چه مي­توانيد بكنيد و تجربه عملي شما چقدر است .اگر لازم باشد مي توانيد مدارك مختلف را در ضميمه رزومه بياوريد.

ميزان آشنايي خود با زبانهاي خارجي را هم ذكر كنيد. با چه زبانهايي آشنا هستيد و تا چه حد؟ مثلاٌ آيا توانايي شما محدود به خواندن متون فني يا تخصصي مربوط به شغلتان است يا تسلط به مكالمه و درك مطلب هم داريد؟ آيا مي توانيد يك قرارداد را به زبان مورد نظر تنظيم كنيد؟ يا يك مذاكره تجاري را انجام دهيد؟ چنانچه در كشوري كه به آن زبان صحبت مي­كنند اقامت داشته ايد مدت آن را هم ذكر كنيد.

چنانچه اطلاعاتي كه در مورد آشنايي با زبانهاي خارجي مي دهيد زياد باشند مي توانيد آنها را تحت يك عنوان يا بخش جداگانه (مثلاٌ آشنايي با زبانهاي خارجي) قيد كنيد.

بخش بعدي وضعيت نظام وظيفه است كه مشخص كردن آن براي آقايان ضروري است. اطلاعات اين بخش مختصر است و شامل سال پايان خدمت يا نوع معافيت (كفالت، پزشكي،...) است. تجارب حرفه اي مهمترين بخش از رزومه است.آنچه براي كارفرما مهم است اين است كه افرادي را انتخاب كند كه از پس كار بر­مي­آيند و مي توانند براي مجموعه تحت مديريت او مفيد واقع شوند. بنابراين بسيار مهم است تجربيات برجسته خود را بصورت خلاصه و به صورتي بيان كنيد كه كارفرما مايل باشد با شما ملاقات و مصاحبه كند.

چگونه بايد اين بخش مهم را تدوين كنيم كه اثربخش باشد؟

يكي از مهمترين نكات نوشتن رزومه بخصوص بخش تجربيات حرفه اي اين است كه مطالب را با ذكر مثال ها و نمونه ها بصورت مشخص با اعداد و ارقام قابل بررسي بنويسيم. مثلاٌ چنانچه شما مدير يك پروژه بزرگ بوديد و توانسته ايد اين پروژه را با سرعت و كيفيت بالا با حداقل هزينه انجام دهيد، در بخش تجارب حرفه اي ننويسيد مديريت پروژه .... كه يكي از بزرگترين پروژه هاي ... است و انجام آن با حداقل هزينه و حداكثر كيفيت و سرعت. در عوض با آوردن اطلاعات دقيق درك درستي از كاري كه كرده ايد به خواننده رزومه بدهيد. مثلاٌ مديريت پروژه .... براي انجام اين پروژهx ريال هزينه و y روز زمان برآورد شده بود كه توانستم پروژه را با 5% هزينه كمتر و z روز زودتر از موعد، بدون اشكال و با كيفيت مورد نظر تحول دهم.

روشهاي ذكر تجارب حرفه اي

براي ذكر تجارب حرفه اي چندين روش وجود دارد:

1-    به ترتيب زماني از زمان شروع به كار تا بحال: در اين روش شركتها و سازمانهايي را كه در آنها كار كرده ايد به ترتيب تاريخ از ابتدا تا بحال ذكر كنيد. لازم است علاوه بر نام شركت، مدت اشتغال به كار و پست با مسئوليتي را كه بعهده داشته ايد بيان كنيد.

2-    به ترتيب زماني از زمان حال به گذشته: مثل مورد بالاست اما ذكر تجارب از زمان حال شروع و به گذشته ختم مي شود.

3-    روش تجارب مرتبط

در اين روش تجارب مختلف يا شغل هايي را كه داشته ايد در رزومه ذكر كرده و براي هريك توضيحاتي ارائه دهيد. حسن اين روش اين است كه ميتوانيد يك تجربه ناموفق يا مشاغلي را كه با درخواست فعلي شما همخواني و ارتباط ندارند را حذف كنيد. همانطور كه گفتيم سعي كنيد با ارائه آمار، اعداد، ارقام و مداركي كه ضميمۀ رزومۀ خود مي كنيد به كارفرما نشان دهيد فردي هستيد با تجربه و علم كافي و مي توانيد كار مورد نظر را با بهترين كيفيت انجام دهيد.

اگر تازه كار هستيد يا سوابق شغلي قابل توجه نداريد، باز هم مي توانيد رزومه داشته باشيد. كمي فكر كنيد. حتمأ مهارتها يا تجاربي داريد كه با اينكه شغل شما نبوده اند اما مي توانند قابليت هاي شما را نشان دهند. به عنوان مثال بعهده داشتن سرپرستي يك گروه در حين انجام خدمت نظام وظيفه يا در دوران تحصيل مي تواند نشاندهنده توانايي مديريت شما باشد يا مثلاٌ اگر گرافيست هستيد مي توانيد چند نمونه پوستر و آگهي و كارت ويزيت طراحي كنيد و آنها را روي CD كپي كرده يا پرينت رنگي با كيفيت خوب بگيريد و بعنوان نمونه كار ضميمه رزومه كنيد.

چند نكته:

1-    ظاهر رزومه بايد تميز و مرتب باشد. از كاغذ خوب استفاده كنيد. رزومه را تايپ كرده و پرينت كنيد يا از فتوكپي هاي با كيفيت استفاده كنيد.

2-    از دادن توضيحات مفصل بپرهيزيد- رزومه بايد مختصر و مفيد باشد. اگر لازم است مدارك يا مستنداتي ارائه دهيد آنها را به رزومه پيوست كنيد.

3-    هدف شما از نوشتن رزومه اين است كه كارفرما مايل باشد با شما مصاحبه كند. در مصاحبه است كه بايد او را قانع كنيد شما فرد مناسبي براي تصدي شغل مورد نظر هستيد. پس براي ارائه يك رزومۀ تميز و مرتب و مفيد تلاش كنيد و به اندازه كافي وقت صرف كنيد.

4-    واقع بين باشيد. نه از خودتان تعريف كنيد و نه شكسته نفسي كنيد. آنچه را كه قادر به انجام آن هستيد بيان كنيد نه بيشتر و نه كمتر.

5-    سعي كنيد خود را بجاي كارفرما بگذاريد، اگر شما مي خواستيد كسي را استخدام كنيد به چه نكاتي توجه مي كرديد؟

6-    سعي كنيد با مطالعه و تحقيق روشهاي عملي يافتن شغل، تكنيك­هاي رزومه نويسي، مصاحبه هاي استخدامي و غيره را بياموزيد. با اينكار يك قدم از رقباي خود كه بدون مطالعه و آمادگي در جستجوي شغل هستند جلو مي افتيد.

روزنامه بازارکار-سه شنبه ۱۹ بهمن ۸۹-صفحه۶

رام­ئيل شهباز-[email protected]

 


مطالب مرتبط:
-233. كاريابي، اشتغال و استخدام
- لیستی از استخدام ها
- نکات طلایی برای نوشتن رزومه ی بهتر
- نحوه نگارش رزومه برای مصاحبه شغلی
- درباره ی رزومه در ویکی پدیا (قسمت انگلیسی آن را هم ببینید بخصوص نمونه را)

 


مطالب مشابه :


نمونه رزومه

نمونه رزومه شرکت پخش جستجوگر فارسي




چند رابطه رياضي براي مهندسين دست اندر كار كنترل پروژه

رزومه كاري مدير وبلاگ دين و زندگي ساير رشته هاي مهندسي رياضيات و فيزيك يادبودها نمونه




-193. آشنایی با نحوه نگارش یک رزومه مناسب و تاثیر گذار

در مورد رفتارهاي كاري شما بگيريد و بعنوان نمونه كار ضميمه رزومه سازي #c به فارسي




بيوگرافي و رزومه كاري

بيوگرافي و رزومه كاري وبلاگ دریافت رایگان نمونه سوالات فرهنگ لغت فارسي به




نمونه قرارداد خريد و حمل قطعات اسكلت فلزي پروژه - قسمت اول

بانك مقالات فارسي اقتصاد و مالي رزومه كاري به تعداد كافي نمونه انتخاب و




به بهانه روز تولد پدر شعر نو فارسي « نيما يوشيج »

رزومه كاري مدير وبلاگ دين و زندگي ساير رشته هاي مهندسي رياضيات و فيزيك يادبودها نمونه




چند رابطه رياضي براي مهندسين فروش و حسابداران شركتهاي بازرگاني

فارسي سايت بنياد رزومه كاري مدير وبلاگ دين و زندگي ساير رشته هاي مهندسي رياضيات و فيزيك




سوگند نامه مهندسي

فارسي سايت بنياد رزومه كاري مدير وبلاگ دين و زندگي ساير رشته هاي مهندسي رياضيات و فيزيك




برچسب :