معرفی استان مازندران
معرفی
مازندران استانی در شمال ایران و در کرانههای جنوبی دریای خزر میباشد. مازندران به ترتیب ساعتگرد با استانهای گلستان، سمنان، تهران همجوار است. همچنین در غرب آن استانهای قزوین و گیلان جا گرفتهاند مردم مازندران به زبان مازندرانی (یکی از زبانهای ایرانی شاخه شمالغربی) علاوه بر فارسی صحبت میکنند.
هر ساله بیش از دوازده میلیون مسافر از مازندران دیدن میکنند.نام قدیمی و اصلی مازندران طبرستان است که در واقع تپورستان بوده و علت نامگذاری آن وجود قوم ؛البی که درآن وجود دارد به نام قوم تپور میباشد که از شهر بابل تا شهر گرگان امتداد دارد و مرکز آنها ساری (در منابع یونانی زاداکرتا) بود
رفتن به استان
با هواپیما
با هواپیما شما می توانید به سه شهر ساری و رامسر و نوشهر بروید
با قطار
قطار این استان را می توان از راه آهن های اولیه ایران نامید راه آهنی که از مسیرهای زیبا می گذرد ساخت تونل های فراوان و همینطور پل های زیبا که هنوز هم از آن استفاده می شود بیش از نیم قرن تعجب و حیرت سازندگان آن زمان را ستایش می کند
هر روز قطار برای مسیر تهران-ساری - گرگان وجود دارد
و قطار از شهرهای قائمشهر، ساری ، نکا ، بهشهر ، گلوگاه در استان مازندران می گذرد و راه آهنی نیز برای بندر تجاری امیر آباد وجود دارد
با اتوبوس
خطوط اتوبوسرانی از شهرهای مختلفی به این استان می آید این استان یکی از توریستی ترین استان های ایران است
با کشتی
کشتی های تجاری از کشورهای دیگر به این استان حرکت می کنند
با استفاده از قایق های شخصی می توانید از استان گلستان و گیلان به این استان بیایید
با اتومبیل
شما می توانید از طریق جاده خوب گرگان و بندرگز از شرق وارد استان شوید
از جنوب می توانید از راههای استان سمنان و از تهران جاده فیروزکوه- پل سفید و جاده هراز می توانید استفاده کنید
و راه دیگر و توریستی از جنوب جاده تهران-کرج-چالوس است که زمان زیادی را باید سپری کنید این جاده پیچ های زیاد و زیبایی دارد که یکی از جاده های توریستی ایران به شمار می رود و این جاده به چلوس معروف است
مسیر دیگر جنوبی تونلی است که از استان تهران به چالوس در حال احداث است و زمان سفر به مازندران را بسیار کاهش می دهد اما این جاده حتی به خوشبینانه ترین شرایط حدود 10 سال دیگر شاید افتتاح شود
از غرب مسیر ساحلی چابکسر از گیلان به رامسر
با تاکسی
تاکسی های زیادی از استانهای مختلف به این استان مازندران می آیند
نقاط دیدنی
بندپی بابل
در جنوب بابل وتقریبا ۲۰ کیلومتری شهر بابل منطقهٔ بند پی وجود دارد بندپی که در واقع محلی بین کوه جنگل و دشت است در ایران قبل از اسلام بنا به روایات محلی در حملهٔ اعراب یک سنگر قدرتمند برای وطن دوستان بوده است و در واقع قبل از اسلام دارای شهر و قلعه بودهاست.
منطقه شورچال گلوگاه
این منطقه از ابنیه مسکونی قرون اول و دوم اسلامی بوده و آثار باستانی فراوانی در دل تپههای آن جای گرفتهاند که متأسفانه بخش قابل توجهی، توسط حفاران غیرمجاز، از دل خاک خارج شده و از موزههای خارجی، سر در آوردهاست که نیازمند استقرار یگان حفاظت میراث فرهنگی است.زمینهای آن متعلق به ساکنان کوپچی محله گلوگاه بوده و در فاصله کمی از ساحل دریا قرار گرفتهاست و مکانی سرسبز و بسیار دیدنی است که نیازمند سرمایه گذاری و توجه بیشتر است.
امامزاده عباس
در حاشیه شمالی ورودی شرقی شهر ساری واقع شده و از نظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس، یکی از بناهای معروف استان مازندران است. تاریخ ساخت آن ۸۹۷ هجری قمری است و سه امامزاده بنامهای عباس ؤ محمد و حسن در آن مدفون میباشند.این بنا در منطقهای به نام ازادگله واقع شده است.
قلعه لاجیم در سوادکوه
در جنوب شرقی زیراب در شرق جاده سواد کوه به قائمشهر در منطقهای جنگلی و در کنار روستای لاجیم قرار دارد. این اثر معماری ارزشمند متعلق به قرن پنجم هجری است. آندره گدار باستانشناس فرانسوی که در سال ۱۹۳۳ میلادی به بازدید برج لاجیم آمده مینویسد: در داخل این حصار چند تل است که نشان میدهد این قلعه در واقع شهر مستحکمی است این محل که در قلب جنگل انبوه و دور هنگامه شهرها واقع شدهاست. مسلماً قرارگاه مهم یکی از سرکشان یا پناهگاه استوار یکی از پادشاهان مخلوع بودهاست که به امید بازگشت وقت مساعد در آنجا بدور از آسیب خصم در امان میداشتهاست. شخصیت مدفون در برج (کیا ابوالخوارس شهریار) از خاندان باوندیان بوده که در فاصله سقوط سلسله باوندیان اول و به قدرت رسیدن مجدد خاندان آل باوند پس از اشغال ناحیه آمل به دست قابوس وشمگیر به منطقه کوهستانی لاجیم پناه بردهاست.
چشمه عمارت بهشهر
این بنا متعلق به دوره صفویهاست که در دو طبقه احداث گردیده و در حال حاضر طبقه همکف و جزری از طبقه دوم باقی ماندهاست در وسط عمارتِ همکف مظهر چشمه قرار دارد که آب آن از چهار سمت توسط جویهایی از داخل بنا به خارج آن سرازیر و وارد حوضها و جویهای اطراف آن گردیده و بهوسیله نهرهای اصلی به خارج از باغ هدایت میشدهاست .
برج آرامگاهی امامزاده طاهر مطهر کجور
این بنای آرامگاهی واقع در روستای هزار خال بخش کجور در شهرستان نوشهر قرار دارد، بنایی است چهار ضلعی با کتیبههای آجری و تزئینات که در سال(۸۲۹) ه ق به دست ملک کیومرث بن بیستون استندار ساخته شدهاست.
قلعه ملک بهمن لاریجان
این قلعه از قلعههای عظیم البرز است که در جاده هراز بخش لاریجان شهرستان آمل و مشرف به قریه شاهان دشت در ۷۵ کیلومتری جنوب آمل قرار دارد این قلعه متعلق به حکام پادوسبان است که در سال (۴۵ الی ۱۰۰۵) ه ق به رویان نور و کجور و رستمدار حکومت داشتهاند بنای قلعه بر روی صخرهای حدود ۲۲۰ متر بالاتر ازسطح اراضی شاهاندشت از لاشه سنگهای بزرگ و کوچک و ملات گچ ساخته شده که بصورت طبقه طبقه و شامل اتاقها و قسمتهای مختلف ساختمانی است.
آرامگاه سه سید میر حیدر آملی
این مکان مدفن ابولقاسم پسر ابولحسن الرویانی است که در سده ششم ه ق وفات یافتهاست، در طی قرون هشتم و نهم هجری قمری سه تن از سادات و عرفا در این محل مدفون گردیدند که یکی از آنها علامه میر حیدر آملی است که از متفکران و مشاهیر شیعه بودهاست بانی این مکان سید عزالدین بن سید بهاالدین آملی است.
برج رسکت
برج زیبای رسکت در روستایی به همین نام، از دوران اسپهبدان مازندران که بر روی آن کتیبهای به دو خط پهلوی و کوفی وجود دارد.
برج باوند
برج بسیار زیبای باوند از دوران آل باوند از اسپهبدان مازندران در روستای سرخ آباد سوادکوه قرار دارد. این برج شبیه مهره رخ در شطرنج است.
نقش شاه
تنها تصویر ناصرالدین شاه قاجار و درباریان او که بر دل سنگ حکاکی شده است در جاده هراز و در کنار تونل وانا و جاده باستانی زمان ساسانی قرار دارد.
برجهای آهودشت
این دو برج در روستای آهودشت چمستان نور قرار دارند. برج بزرگ مزار شاه بالوی زاهد آملی، استاد شیخ خلیفه مازندرانی، استاد شیخ حسن جوری است.
سایت موزه گوهر تپه
سایت موزه گوهر تپه در نزدیکی بهشهر قرار دارد. کهنترین ابزار ساخته شده از آهن در جهان در این مکان یافت شده است.
لفورک
شهر باستانی لفورک در سواد کوه قرار دارد. در این شهر اسکلتهایی از انسان های دراز سر پیدا شده است
آب گرم لاهیجان:روستاي ييلاق و خوش آبوهواي آبگرم در دامنه قله دماوند قرار دارد. جاده دسترسي به آن پس از طي 70 كيلومتر در مسير توريستي هراز كه شهر آمل را به تهران متصل ميكند در محل گزنك توريستي هراز كه شهر آمل را به تهارن متصل ميكند در محل گزنك بخش لاريجان از راه اصلي جدا شده و به سمت غرب در مسير كوهستاني و آسفالته ادامه يافته و پس از عبور از روستاي ييلاقي گزانه به آبگرم ميرسد..
آلاشْت: یکی از شهرهای شهرستان سوادکوه در استان مازندران و زادگاه رضاشاه پهلوی میباشد. نام آلاشت در زبان محلی به معنی آشیانه عقاب است. وجه تسمیه آن نیز احتمالاً وجود عقابهای فراوان در کوههای بلند این منطقه است
بابلسر: ساختمان سازمان مرکزی دانشگاه مازندران یکی از قدیمیترین (و تا چند سال گذشته بلندترین) ساختمانهای این شهر است که در زمانهای گذشته بهعنوان استراحتگاه تابستانی رضاشاه و محمدرضاشاه پهلوی مورد استفاده قرار میگرفتهاست.
رودخانه بابلرود از میان شهر بابلسر میگذرد. وجود این رودخانه یکی از دلایل جذابیت این شهر در بین شهرهای مازندران برای گردشگران و حتی خود مازندرانیها است. چرا که هیچکدام از رودهای جاری در استان مازندران امکانات رفاهی مشابه بابلرود در بابلسر (مانند قایقهای تفریحی و...) ندارند
پارک جنگلی سیسنگان:این پارک که در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد، از شمال به دریای کاسپين ، از جنوب به سلسله جبال البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح الدین کلا محدود میشود. مساحت این پارک در حدود ۶۰۲ هکتار است و زیستگاه انواع گونههای درختی ، درختچهای خشبی و علفی و جانوری است در حال حاضر دو مدخل ورودی با پنج نگهبانی، یک اتاق اطلاعات، دو دستگاه واحد مسکونی، فروشگاه، پناهگاه بزرگ ، محوطه خور گشت (پیک نیک )، محوطه اردو (کمپینگ)، پارک کودک، ۱۳ دستگاه سرویس بهداشتی، سکوی آبخوری و ساختمان نمایشگاه دائمی منابع طبیعی در این پارک وجود دارد
دشت ناز : منطقهای در ۲۹ کیلومتری شمال شرق ساری است. پیش از انقلاب اسلامی ایران، این منطقه که جزء زمینهای ماترک رضاشاه بود، توسط عبدالرضا پهلوی توسعه یافت و در آن فرودگاه، کشاورزی مکانیزه و پناهگاه حیات وحش احداث گردید این منطقه حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و زیستگاه یکی از نادرترین گونههای گوزن در جهان، یعنی گوزن زرد ایرانی است.
پل ورسک: از شاهکارهای مهندسی زمان خویش به حساب می آمده است. این پل در زمان حکومت رضاشاه در ایران توسط آلمانها و در طول جنگ جهانی دوم در شهرستان سوادکوه استان مازندران و به رهبری سرمهندس آلمانی خود یعنی دانیال ورسک ساخته شد. این پل راه ارتباطی راه آهن سراسری شمال جنوب بوده که با شگفتی تمام و با ابزار آلات بسیار ساده مانند دینامیت و دریل دستی ساخته شده بود و در ساخت آن از هیچ سازه فلزی استفاده نشده است.
نام این پل و روستا و ایستگاه راهآهن نزدیک آن از نام مهندس بوهمی سازندهاش گرفته شده است. ورسک از شاهکارهای شرکت مهندسی دانمارکی کامپسکس به شمار میآید. این پل در دوران جنگ جهانی دوم پل پیروزی نامیده میشد.
این پل دردر دره ورسك واقع در ۸۵ كيلومتري جنوب قائمشهر در محور سوادكوه قرار دارد.و راه آهن سراسري تهران ـ شمال را به هم متصل مي كند. این پل دوكوه عظيم وسخت گذر عباس آباد را به يكديگر اتصال مي دهد
پُل مُحَمَّدحَسَنخان: پلی قدیمی است بر روی بابلرود در استان مازندران در شمال ایران.
این پل در سال ۱۱۴۶ در دوران زندیان توسط محمدحسن خان قاجار (نیای آغامحمدخان قاجار) احداث شد. محمدحسنخان طی جنگی بر کریمخان زند پیروز شدهبود و ناحیه بارفروش (بابل) و دیگر نقاط مازندران را بهدست خود گرفتهبود.
پل محمدحسنخان ۱۴۰ متر درازا و ۶ متر پهنا دارد و پیش از این یکبار توسط رضاشاه پهلوی مرمت شدهاست.
این پل دارای هفت چشمه (طاق) اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه ۱۱ متر است.
نکته جالب در ساخت این پل استفاده از سفیده تخم مرغ در ملات میباشد.
نمکآبرود: شهرکی گردشگری و ویلایی است در استان مازندران ایران. این شهرک دارای خط تلهکابینی به نام تلهکابین نمکآبرود است.
شهرک نمک آبرود بین راه چالوس به تنکابن در 12 کیلومتری چالوس قرار دارد و به بنیاد مسنضعفان تعلق دارد
شهرك جديد نمك آبرود كه در دوازده كيلومتري غرب چالوس واقع شده قسمتي از اراضي منطقه را با وسعت تقريبي 650 هكتار در بر مي گيرد . حد شمالي اين اراضي را درياي خزر و حد جنوبي آن را ارتفاعات مدوبن ( از ارتفاعات سلسله جبال البرز ) تشكيل داده است . وجود پارك هاي جنگلي بنفشه و شمشاد در قسمت شمالي اين مجموعه با وسعت تقريبي 200 هكتار مناظر بديعي را در اين قسمت از اراضي به وجود آورده است . ضمن آنكه در جنوب اين اراضي دامنه كوه مدوبن به صورت جنگلي فشرده و با جاذبه هاي بصري فوق العاده واقع شده است
جواهرده: (به مازندرانی/گیلکی: جور ده) یکی از روستاهای شهرستان رامسر در استان مازندران است. این روستا در فاصله ۲۷ کیلومتری رامسر در دهستان سختسر و در ارتفاعات ۲۰۰۰ متری البرز قرار دارد. جمعیت روستای جواهرده بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ حدود ۱۷۰ نفر (۷۶ خانوار) است[۱]. مردم روستا به دامداری، کشاورزی و باغداری مشغول اند و صنایع دستی آن شامل نمدمالی، سفال، آهنگری و مسگری است. تنها راه ارتباطی جواهرده به رامسر منتهی میشود و از راه کوهستان با قزوین نیز مرتبط است.
امروز آب آشامیدنی منطقه نیز از چشمههای متعددی چون «سلیمان»، «برشی» و «کوه کین» تأمین میشود که در گذشته افراد خیرخواه، آب چشمهها را تا نزدیکی ده هدایت کردهاند. «جواهرده» ۱۲ محله قدیمی دارد که «جولاخیل» بزرگ ترین محله ده و بعد از آن «اوشیان سر»، «سید محله»، «برشی محله»، «آموسی خیل»، «صیقل محله»، «چاک دشت»، «سراب یا کربلا بنه»، «رمک محله»، «تنگدره»، «فتوک محله»، «کهنه تنگدره» و «شل محله»از دیگر بخشهای این ده به شمار میروند. در داخل گورهای باستانی جواهرده حفاریهای غیر مجاز زیادی انجام میشود.
سد خاکی آویدر: در فاصله حدودا ۳۰ کیلومتری شرق شهر نوشهر و در نزدیکی پارک جنگلی سیسنگان در استان مازندران قرار دارد. این سد و دریاچه پشت آن دریاچه در فاصلهای دور از دریا و در دل کوهستان قرار دارد که این امر سبب کاهش رطوبت هوا در این منطقه شدهاست. سد خاکی آویدر در حقیقت متعلق به اداره آبیاری منطقهاست و دریاچه پشت سد نیز جهت تامین آب مورد نیاز زمینهای زراعتی منطقه ایجاد شدهاست این دریاچه در عرض جغرافیایی ۳۶ درجه و ۳۳ دقیقه شمالی و طول جغراقیایی ۵۱ درجه و ۴۸ دقیقه شرقی قرار دارد و ۱۲۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. روش دسترسی به این سد و مجتمع تفریحی، جادهای به طول تقریبی ۵ کیلومتر است که از جاده اصلی (نوشهر به نور) منشعب میشود. روستاهای نزدیک به این مکان تفریحی عبارتند از تاج الدین کلا، ملا کلا و صلاح الدین کلا؛ که همگی از توابع شهرستان نوشهر هستند. دریاچه پشت سد مکان مناسبی برای رشد و نمو موجودات آبزی است و برخی از گونههای ماهی و قورباغه در این دریاچه وجود دارد. گونههای گیاهی این منطقه همانند سایر گونههای گیاهی موجود در جنگلهای مناطق شمالی ایران است ,و امکانات تفریحی آن شامل:.
ماهیگیری
اسب سواری
دوچرخه سواری
قایق سواری از نوع پدالی
قایق سواری از نوع موتوری (تندرو
سد لار: یکی از سدهای تأمینکننده آب آشامیدنی حوالی تهران و تأمینکننده آبیاری های کشاورزی منطقه میباشد. مطالعات احداث این سد از سال ۱۳۳۰ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۶۱ گشایش یافت.
سطح حوزه آبریز این سد بالغ بر مساحت ۶۷۵ کیلومتر مربع میباشد و متوسط جریان آب سالانه ۴۸۱ میلیون متر مکعب دارد. از انتقال آب این سد و پیوستن آب آن به سد لتیان, جهت استفاده در نیروگاه های منطقه برای تولید متوسط سالانه ۱۵۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق-آبی استفاده میشود.
علمکوه: نام کوهی با ارتفاع قله ۴۸۵۰ متر است که در منطقه تخت سلیمان کشور ایران واقع شدهاست. قله علم کوه پس از دماوند دومین قله مرتفع ایران به شمار میرود. بیشتر شهرت این قله به خاطر دیوارهایست که در دامنه شمالی آن واقع است و دارای فنیترین و سختترین مسیرهای سنگنوردی و دیوارهنوردی در ایران است. این دیواره در ایران، جایگاهی مانند کی۲ در جهان را داراست
.
میدان ساعت:(به مازندرانی: پاساعتمیدانی) نام میدانی در مرکز شهر ساری مرکز استان مازندران ایران است.
این میدان دارای برجی با ساعت عقربهای بزرگ و مجهز به صدای زنگ ناقوسمانندی است که در هنگام تغییر ساعات به تعداد رقم ساعت آن لحظه به صدا در میآید و در سکوت شبهای ساری صدای ساعت ۱۲ شب را بدلیل تعداد بالای دفعات آن و نیز سکوت شب تا دورترین خیابانهای ساری میتوان شنید.
آن را درسال 1299هجری شمسی به دست رضا شاه کبیر ساختند.به آن بعد از گذشته 88سال هنوز میرسند و آن آیین قدیمی ساری است.ساروی ها و مازندرانی ها آن را دوست دارند و به میدانی که به استواری دارند افتخار میکنند. در شب نور اندازی آن را زیبا میکند
منطقه گزو: این منطقه بسیار بکر است و شما از جاده اصلی حدود 30 کیلومتر به سمت این منطقه حرکت میکنید در این منطقه سدی احداث گردیده است که گفته می شود بزرگترین سد خاکی خاورمیانه است
آب پری
آب معدنی قرمرض
امامزاده کتی
پارک جنگلی چالدره
پارک ملی دشت ناز
خانه نیما یوشیج
خشتپل
دریاچه ولشت
ساداتمحله
غار کمربند
قلعه شاهاندشت
قلعه گردن
کاخ رامسر
مجموعه باغ صفوی
مسجد جامع آمل
موزه بابل
موزه تاریخ طبیعی خشکهداران
موزه کندلوس
راهبند
هتل قدیم رامسر
غذا
بیشتر غذاهای محلی این استان را غذاهای محلی و گیاهی تشکیل می دهد
زبان
اکثر مردم محلی این استان مازندی صحبت می کنند و فارسی نیز می دانند
شهرهای استان مازندران:آلاشت - آمل - امیرکلا - بابل - بابلسر - بلده - بهشهر - بهنمیر - پل سفید - تنکابن - جویبار - چالوس - چمستان - خرم آباد - خوش رودپی - رامسر - رستمکلا - رویان - رینه - زرگرمحله - زیرآب - ساری - سرخ رود - سلمان شهر - سورک - شیرگاه - عباس آباد - فریدون کنار - قائم شهر - کتالم و سادات شهر - کلارآباد - کلاردشت - کله بست - کوهی خیل - کیاسر - کیاکلا - گزنک - گلوگاه (بهشهر) - گلوگاه - محمودآباد - مرزیکلا - نشتارود - نکا - نور - نوشهر
مطالب مشابه :
تصاویر از شهرستان بابلسر
مرکز تحقیقات میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع پل فلزی. معرفی کامل استان مازندران
گلیم بافی درایران (مازندران)
از صنایع دستی موجود در استان مازندران می توان به قالی بافی مشبک کاری فلزی انواع صنایع
استخدام شرکت صنایع فلری بنیاد پوشش در تهران
استان مازندران; استان شرکت صنایع فلزی بنیاد پوشش با ۳۰ سال سابقه کار در زمینه خط تولید و
شهرستان ساری
حجره هاو منارهها از مهمترین بناهای تاریخی استان مازندران به کارخانجات صنایع فلزی
انواع صنایع دستی 2
صنایع دستی استان مازندران (گلیمچه ) گلیم بافی مشبک کاری فلزی انواع صنایع دستی 2 قلم
جاذبه های گردشگری بابلسر
مرکز تحقیقات میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع استان مازندران اغلب فلزی معلق در
اولویت های سرمایه گذاری در استان یزد
صنایع فلزی: مزایای سرمایهگذاری در استان مازندران مزایای سرمایه گذاری در استان
معرفی استان مازندران
چرا که هیچکدام از رودهای جاری در استان مازندران امکانات از هیچ سازه فلزی صنایع دستی
برچسب :
صنایع فلزی استان مازندران