نماهاي شيشه اي
نماهاي شيشه اي
امروزه استفاده از نماهای كاملاً شيشه ای در بين معماران و طراحان اروپايی بسيار رايج شده است. در اقليم های مختلف ساختمان های كاملاً شيشه ای نياز به ابزاری (پرده) جهت سايه اندازی دارند.
ابزارهای سايه انداز بيرونی بسيار مؤثرتر از ابزار سايه انداز درونی هستند. اگرچه ابزارهای سايه انداز بيرونی به خاطر هزينه و مسائل مكانيكی و دلايل اكوستيكی زياد مرسوم نيستند به همين دليل از ابزار سايه اندازی كه در داخل پوسته در يك كاواك تهويه شده قرار می گيرد، استفاده می شود. در دهه هفتاد ايده پنجره های اقليمی توسعه پيدا كرد. بيشترين پيشرفت اخير مربوط به ايده façade Double skin می باشد .
پيش بينی عملكرد Double skin façade كار ساده ای نيست.
درجه حرارت و جريان هوا نتيجه فرآيند تغييرات آنی دما و جريان سيال و روان
هوا می باشد. اين فرآيندها به هندسه، فيزيك حرارتی، تركيب گوناگون انواع
آيروديناميكی ساختار
Double skin façade
و نيز درجه حرارت فضای داخل، دمای محيط،
سرعت باد، مسير باد، جذب و
عبور اشعه تابشی خورشيد و زاويه
آن بستگی دارد.
بطور عموم پوسته هوشمند بعنوان يك
ضد گرمايی در جلوی ساختمان عمل
می كند و اين موضوع سه تأثير
گرمايی برای ساختمان دارد:
1- در اكثر اوقات روز درجه حرارت هوا در داخل پوسته هوشمند از دمای محيط بيشتر خواهد شد. رسانش پايين گرمای از دست رفته و رسانش بالای گرمای بدست آمده در تابستان بستگی به دمای محيط و سطوح تابش اشعه خورشيد دارد.
2- لايه شيشه ای اضافی پوسته هوشمند مقدار تابش اشعه آفتاب به پوسته داخلی را كاهش می دهد. بنابراين بازتابش اشعه خورشيد به ساختمان به خاطر عبور از شيشه كاهش می يابد.
3- پوسته هوشمند امكان قرار گرفتن پرده در داخل پوسته را فرآهم می آورد. بنابراين بار اشعه تابشی از پنجره كاهش می یابد. اينكه كداميك از اين سه مورد در يك زمان مخصوص مهم تر است بستگی به خصوصيات و عملكرد سازه و ديناميك پيچيده گرمايی بين نما، دماها، جريان هوا در پوسته هوشمند و فضای بيرونی دارد.
· طراحي معماري
برای اشخاص شاغل در ساختمان سازی بررسی توانايی كنترل موقعيت خود از لحاظ ( روشنايی، درجه حرارت و شرايط آب و هوايی ) بسيار ضروری و مهم است. صاحبان ساختمان ها اهدافی مثل خدمات و سرويس بلندمدت برای زندگی، مزايای تكنيكی و علمی، ارزش های مازاد خوب و توسعه فضاهايی را برای كار در شرايط محيطی مورد نظر ترجيح می دهند. مالكين، سرمايه گذاری در نماهای دو جداره را با ارزش می دانند. نمای دو جدار ( پوسته هوشمند) قسمتی از انتخاب ها و تصميمات پيچيده و مؤثر در يك طراحی عمومی است كه نيازهای عملی را برآورده می كند.
نمای هوشمند يك روند حركتی معماری اروپايی است برای:
اهداف اكوستيكی برای يك نمای شيشه ای كه منجر به افزايش شفافيت می شود.
يك نياز عملی برای فضای درونی
توسعه اكوستيك در ساختمانهايی كه در محل های شلوغ و آلوده واقع شده اند.
كاهش مصرف انرژی در ساعات كاری ساختمان
اگرچه پوسته هوشمند ايده جديدی است. با اين وجود تمايل زيادی از طرف معماران و مهندسان برای استفاده از آن نشان داده شده است.
تحقيقات کلی بر روی اين مسائل متمركز است:
طراحی و معماری پوسته
نمای كاملاً شيشه ای
استفاده بهتر از محيط پيرامون
توسعه نيمرخ اطراف ساختمان (توسعه نمای بيرونی ساختمان)
آرامش گرمايی (آسايش گرمايی)
امكان استفاده از انرژی خورشيدی در تمام مدت سال
جلوگيری از گرم شدن ساختمان
تنظيم دمای داخل ساختمان در طول زمستان و تابستان
آسايش مصرفی:
توسعه آسايش بصری مانند اجتناب از روشنايی خيره كننده و زننده
استفاده از تهويه طبيعی به جای تهويه مكانيكی
مصارف انرژی
- كاهش نياز به گرما در طول زمستان
- كاهش نياز به سرما در طول تابستان
- حداكثر كاهش وسايل گرمازا و سرمازا
- استفاده از نور طبيعی به جای نور مصنوعی تا آنجا كه ممكن باشد.
- تنظيم دمای داخلی ساختمان در طول تابستان و زمستان (دمای مطلوب داخلی در طول تابستان و زمستان)
کف پوش مناسب
چه پوششى براى كف خانه مناسب تر استكف پوش هاى چوب پنبه اى
اين نوع كف پوش ازچوب پنبه حقيقىساخته مى شود كه از پوست درخت بلوط گرفته مى شود كه اغلب در مناطقمديترانه اىمخصوصاً در كشور پرتغال بسيار يافت مى شود. به دليل اين كه براى توليداين كف پوشاحتياج به پوست درخت بلوط داريم لذا توليد آن براى اكوسيستم مخرب نيست. اين نوع كفپوش در مكان هايى استفاده مى شود كه انعكاس صدا در آنجا مهم محسوب مىشود و مىخواهند محيطى آرام داشته باشند مانند استوديوها. رنگ چوب پنبه رنگى گرماست و بهدكوراسيون خانه يا اتاق حالتى بسيار زيبا و طبيعى مى بخشد. اين كف پوشمعروف است بهاين كه جزو راحت ترين نوع كف پوش براى پا محسوب مى شود و همچنين «عايقصدا»ى مناسبىنيز است و در تمام نقاط خانه مانند آشپزخانه و حتى كتابخانه كف پوشمناسبى است. ، كفپوش چوب پنبه اى مى تواند مانند كف پوش هاى چوبى به وسيلهواكسو يا پلييوريتنبراقشود.
متداول ترين نوع براق كردن کفپوش، استفاده از واكس است كهبه كف پوش ها جلاى بسيار زيبا مى بخشد و لازم است حداقلسالى يك بار واكس زده شوند. اما براى كف پوش هاى استفاده شده در آشپزخانه بهتر استازبراق كنندهپلييوريتناستفاده شود زيرا احتياج به مراقبت كمترى دارد و استحكامبيشترى همدارد. به دليل اين كه اين نوع كف پوش جاذب آب است مى بايست كاملاً مراقببود و هرزمان كه آب يا مايع ديگرى بر روى آن ريخت سريعاً توسط پارچه پاك و تميز شودچون ايننوع كف پوش هم به راحتى منبسط و منقبض مى شود( كف پوش هاي چوب پنبه اى هموجود داردكه از پلاستيك ساخته مى شوند).
كف پوش هاى لينوليوم
اين نوع كف پوش يك مخلوط طبيعىساخته شده از روغن تخم كتاناكسيد شده، خاك اره، سنگ آهك پودر شده، صمغ كاج ورنگدانه هاى مختلف است. اين مخلوطاولين بار در سال 1863 توسط يك انگليسى به نامفردريك دالتون ساخته شد. اين موادبسيار مستحكم هستند و به صورت وسيعى در تمامىمناطق مانند آپارتمان ها و حتى مناطقصنعتى استفاده مى شد تا اين كه كف پوش هاىپلاستيكى در سال 1940 در دسترس مردم قرارگرفت. كف پوش هاى پلاستيكى مصنوعى درمقايسه با اين نوع كف پوش از نظر نگهدارىبسيار راحت تر بود و به طور چشمگيرى بازارفروش لينوليوم را كساد كرد.
در بعضىمواقع مردم اين دو نوع كف پوش (لينوليوم وكف پوش مصنوعى) را با يكديگر اشتباه مىگيرند، در صورتى كه مواد تشكيل دهنده آن دوكاملاً با يكديگر متفاوت هستند. تنوعرنگ در كف پوش هاى لينوليوم بسيار زياد است ومعمولاً به صورت ورقه اى در بازارموجود هستند.
كاشى هاى كف چرمى
اين نوع از كاشى ها نيز در رنگ هاو سايزهاى مختلفى وجوددارد. آنها مى توانند خيلى زيبا و شيك باشند و عايق هاى بسيارخوبى براى صدا محسوبمى شوند. در زير پا خيلى نرم و لطيف احساس مى شوند و ظاهرىبسيار لوكس و گران قيمتدارند. در طول زمان شكل چرم عوض مى شود و رنگ و جنس آنهاتغيير مى كند و هميشه دستنخورده و تازه به نظر نمى آيد. استفاده از كف پوش هاى چرمىزياد مقرون به صرفه نيستاما بسيار زيبا و فريبننده هستند. اين نوع كاشى هاى كف باطراحى مد روز و يا حتىمدل هاى قديمى و سنتى براى كتابخانه ها بسيار مناسب هستند. بهتر است كه كاشى هاىچرمى در محيط هايى با آب و هواى خشك يا در رطوبت زياد استفادهنشوند. كاشى هاى كفچرمى بايد حداقل 2بار در سال واكس بخورد و بدين منظور مى بايستبا فروشنده، نصاب ياتوزيع كننده آنها قبلاً مشورت كنيم.
موزائيك
اين نوع كف، يك طرح يا تصويرمجازى از قطعات كوچك است. اينقطعات كوچك شامل مرمر يا شيشه مى باشند. روميان چيزىرا كه ما امروزه موزائيك مىناميم ايجاد کردند و آن را بر روى كف و ديوارها استفادهمى كردند. كليساهاى وابستهبه روم شرقى نمونه بسيار خوبى است از کاربرد موزائيك هاىبسيار رنگارنگ و شگفتانگيز كه در آنها قطعات كوچكى از طلا نيز ديده مى شود.
براى اين كه ثابت كنيمايده هاى بزرگ و قديمى از بين نمى روند در طراحى هاى جديدنيز به صورت گسترده اى ازموزائيك استفاده مى شود. نمونه ها و طرح هاى قديمى موزائيكرا مى توان در شهر pompeii (يكى از شهرهاى ايتاليا) مشاهده كرد و نمونه هاى مدرن وامروزى آن كه داراىرنگ هاى بسيار شفاف و زنده اى هستند در حمام، آشپزخانه يا اتاقاصلى خانه استفادهمى شود.
پوشش هاى ارتجاعى كف
اين پوشش ها از موادى ساختهشدهاست كه شكل خود را حفظ مى كند. اين نوع كف شامل موادى مانند چوب پنبه، لينوليوم (يكنوع مشمع كف)، لاستيك و كف پوش پلاستيكى است. آنها از سنگ سراميك، كف هاىسيمانى وحتى از كف پوش هاى چوبى نرم تر هستند؛ اين بدين معنى است كه آنها در زيرپا بسيارراحت هستند و شما مى توانيد براى مدت طولانى روى آنها بايستيد. كف پوش هاىارتجاعىهمچنين عايق هاى ضد صداى بسيار مناسبى محسوب مى شوند و از آنجا كه آنها ازانواعديگر كف پوش ها نرم تر هستند، به راحتى خراش پيدا مى كنند و نبايد با اجسامسخت شستو شو شوند. پوشش هاى ارتجاعى كف به راحتى منقبض و منبسط مى شوند كه اينمسئله بستگىبه رطوبت و درجه هوا دارد. پس قبل از نصب اين نوع كف پوش ابتدا اجازهدهيد تا اين كفپوش ها خود را با محيط و نوع آب و هوا تطبيق دهند و سپس آنها را برروى زمين نصبكنيد.
ساختمان پانلي
اين نوع ساختمان ساختماني است با اسكلت فولادي
¯ ديوارهاي اين ساختمان يك سري سيمهاي فلزي هستند كه به صورت تور بافته شدهاند و در فضاي خالي بين دو سيم توري يونوليت قرار گرفته است.
¯ بسته به اين كه نقش ديوار به چه صورت تعريفشده باشد ضخامت ديوار نيز فرق ميكند چنانچه ديوار جداساز باشد و نقش باربري نداشته باشد ضخامت cm 4 دارد چنانچه ديوار باربر باشد و متعلق به طبقات نباشد ضخامت cm 6 دارد چنانچه ديوار باربر طبقات باشد ضخامت cm 10 دارد.
¯ بعد از جا انداختن ديوار بتن بر روي پاشيده ميشود اصطلاحاً شاتگريت ميشود كه به صورت دستي يا با دستگاه امكانپذير است.
¯ بتن استفاده شده براي اين امر داراي طرح اختلاط خاصي است به طوري كه درشتدانه ندارد و به صورت دستي در محل ساخته ميشود.
ساختمان پانلي
¯ درهاي اين ساختمان فلزي هستند كه به ديوارها جوش داده ميشوند.
مزايا:
1) صرفهجويي اقتصادي:
به علت اين كه وزن اين ديوارها در مقايسه با ديوارهاي آجري بسيار ناچيز بار بسيار كمتري به تير وارد ميشود و باعث كاهش اندازه مقطع و به طبع كاهش هزينه ميشود.
2) صرفهجويي سوخت:
ديوارها تبادل حرارتي پاييني با بيرون دارند و از هدر دادن سوخت و گرما توليدشده در ساختمان جلوگيري ميكنند.
3) ايمني ساختمان:
به علت وزن كمي كه ساختمان پيدا ميكند و همچنين به علت اين كه تمام اجزاي سازهاي به هم ارتباط دارند (تنها راه خرابشدن ديوار اين است كه بتن آن خرد شود) عملكرد بسيار عالي و مطمئني در مقابل زلزله دارد.
4) آساني كار تأسيساتي:
لولههاي تأسيسات به آساني از هر جاي ديوار كه بخواهند عبور داده ميشود و به خصوص كار برقكار بسيار آسان است كه بدون احتياج به خرابكاري ديوار لولههاي برق را از هر طرف كه بخواهد عبور ميدهد و ميتواند به آساني و به تميزي كار خود را انجام دهد.
تاسیسات و معماری
از اونجایی که تاسیسات بخش مهمی از معماری هست و واقعا یه معمار باید آگاه به مسائل تاسیساتی باشه تا بتونه طرح های موفق تری داشته باشه تصمیم گرفتم یه تاپیک تاسیسات داشته باشیم که در اون به بحث در مورد انواع تجهیزات تاسیساتی مکانیکی و برقی که در ساختمان استفاده میشن بپردازیم سیستم کارشون ابعادشون کجا قرار میگرن و وظیفشون و کلا چیز هایی که مربوط به معماری میشه و بگیم
قبل از اینکه شروع کنم اینو بگم که از همکاری کلیه عزیزان از مهندسین مکانیک یا برق و هر کسی از دوستان که اطلاعاتی در مورد این تجهیزات و کلا تاسیسات تو یه ساختمان داره در این تناپیک خوشحال میشم .
بعدم از دوستای عزیز معمارم هم خواهش می کنم منو یاری کنین و حتی در حد یه خط اگر اطلاعاتی دارین بزارید چون واقعا یک دست صدا نداره.
اولین چیزی که می خواستم در موردش صحبت کنیم چیلر هست
من فکر کردم بهتره با زبان خیلی ساده اینارو توضیح بدم که هم قابل فهم تر باشه هم برای کسی خسته کننده نشه.البته شاید زیاد علمی و تاسیساتی نباشه ولی برای یه معمار فکر کنم کافی باشه.
چیلر سیستمی هست که وظیفش ایجاد برودت هست که براساس سیکل استاندارد تبریدی کار میکنه .(کمپرسور,کندانسور,اواپریتو ر)
چیلر ها دو نوع هستن اگر چیلر مرحله اول سیکل تبرید یعنی کمپرس کردن رو با استفاده از برق و کمپرسور انجام بده چیلر برقی یا تراکمی هست ولی اگر از حرارت استفاده کنه میشه چیلر جذبی یا Absorbtion که در نقشه ها اون رو با ABS نشون میدن.
محل نصب چیلر در موتورخانه می باشد.
انشعاباتی که به چیلر وصل میشن عبارتند از:
دو لوله رفت و برگشت به برج خنک کننده که این لوله ها نباید عایق شوند.
دو لوله رفت و برگشت به مصرف کننده مثل فن کویل یا هواساز
و برق که برای چیلر تراکمی هست
ابعاد چیلر بسته به نوعش متفاوت هست و لی معمولا حدود
3.5*2*1.2 هست
در مورد چیدمان چیلر این نکات رو باید رعایت کنیم
یکی اینکه اطراف چیلر در موتورخانه باید حدود 80 سانتی متر تا یک متر فضا باشد و همچنین در جلوی چیلر باید فضایی به اندازه طول مبدل چیلر خالی باشد به منظور انجام تعمیرات در صورت لزوم.
برای دفعه بعد سعی می کنم روش کار چیلر رو به طور ساده توضیح بدم .و عکس هایی از چیلر
از شما دوستان هم خواهش می کنم اگر چیزی به نظرتون کم هست یا اشتباه هست تذکر بدین
__________________
سيستم گرمايش كفي
سیستم گرمایشی تابشی
اين سيستم که با گرمايش هوا مورد استفاده قرار ميگيرد در سالنهاي مختلف قابل استفاده مي باشد. کوره هواي گرم ساخت آساد صنعت و سيستما ايتاليا قادر است با راندمان بالاي 98٪ و کاهش مصرف سوخت رقابت چشمگيري با نمونه هاي موجود داشته باشد. اين سيستم داراي فن و ترموستات ميباشد که هواي گرم را با دماي لازم در طول سالن توزيع مي کند. هواي ورودي و خروجي هيتر از بيرون سالن تهيه مي شود و قابل نصب بر روي پنجره مي باشد.
تجهيزات گرمايشي تابشي
در اين سيستم نيازي به گرم كردن هواي داخل سالن نيست و گرما به صورت تابشي نظير تابش خورشيد توسط يك صفحه بازتاب به نقاط مورد نظر در كف سالن تابيده مي شود.
مدل Baf-Mc منحصراً براي سالنهاي پرورش دام و طيور طراحي و ساخته شده و در دنيا منحصر به فرد است و از مزاياي آن:
- تلفات كمتر و كاهش هزينه هاي دامپزشكي
- عدم نياز به ساخت تاسيسات گرمايشي
- كاهش قابل توجه مصرف انرژي
- سازگار با محيط زيست
- ايجاد شرايط محيطي مطلوب براي رشد طيور
- رطوبت نسبي كمتر در محيط.
- فقدان مواد آلاينده در هواي سالن
- ضريب رشد بيشتر
- راندمان بالاي 90% - عدم جابجايي هوا وگرد و غبار در داخل سالن
- يكنواختي توزيع دما(1 تا 2 درجه)
- يكنواختي احساس گرما در طيور در نقاط مختلف سالن و كاهش استرس در جوجه و مرغ
- بازگشت سرمايه در مدت 2 تا 3 سال
سيستم گرمايش تابشي SYSTEMA (مدلInfra Baf Radiant tubes)
الف- اجزاء و نحوه كار سيستم
سيستم گرمايشي ” SYSTEMA “ از يك مشعل گاز يا گازوئيل سوز در ابتداي لوله و يك فن در انتهاي لوله تشكيل شده است. هواي ورودي از بيرون سالن تهيه و پس از اشتعال گازهاي سوخته شده توسط فن به بيرون سالن اگزوزست مي شود. در اين سيستم نيازي به گرم كردن هواي داخل سالن نيست و گرما به صورت تابشي نظير تابش خورشيد توسط يك صفحه بازتاب به نقاط مورد نظر در كف سالن تابيده مي شود. به كمك يك ترموستات مركزي دماي مورد نظر كنترل ميشود.
ب- مزاياي سيستم گرمايش تابشي:
- يكنواختي توزيع دما در طول مدول
- تمركز گرما در كف سالن
- عدم جابجايي هوا وگرد و غبار در محيط داخل سالن
-گرماي فرحبخش همراه با استنشاق هواي تازه
- گرم شدن سريع و سرد شدن سريع
- عدم نياز به ساخت تاسيسات گرمايشي
-كاهش قابل توجه مصرف انرژي
- راندمان بالاي 90%
- سازگار با محيط زيست
- بدون سر و صدا
- نصب و تعمير آسان
- بازگشت سرمايه در مدت 2 تا 3 سال
- جذب مستقيم گرماي تابشي توسط طيور
مزاياي سيستم تابشي SYSTEMA مدل BAF-MC
اين مدل منحصراً براي سالنهاي پرورش طيور طراحي و ساخته شده و در دنيا منحصر به فرد است.
- در اين مدل با نصب مشعلهايي به فواصل مشخص در طول مدول اختلاف دماي ابتدا و انتهاي سيستم بين 1 تا 2 درجه سانتيگراد مي باشد.
- ارتفاع اين سيستم قابل تغيير است و مي توان متناسب با رشد جوجه تغيير داد.
- در مواقعي كه جوجه ها كوچك هستند لزومي ندارد كل سالن را گرم نمود در اين حالت با ايجاد ديوارهايي از مقوا يا مواد ارزان ديگر جوجه ها را در يك فضاي كوچكتر نگهداري نمود و فقط قسمتي از سيستم تابشي Baf-Mc راروشن نمود و همزمان با بزرگ شدن جوجه ها ديوارهها را برداشته و كل سيستم روشن ميشود. با اين روش :
- هزينه نگهداري جوجه ها به طور قابل توجهي كاهش مييابد.
بلوک بتا استایرن
بتااستایرن یا پلی استایرن یکی از انواع بتن های سبک حاوی گرانول های سبک از نوع پلی استایرن می باشد که به دلیل وزن کم - ضریب هدایت حرارتی پایین برخی قابلیت های کار پذیری ومزیت مناسب جذب انرزی و صدا در سطح جهانی مورد استفاده و توجه قرار گرفته و منابع بین المللی متعددی از جمله ACI 523 به آن اشاره نموده اند.
این مواد به صورت
بلوک سبک دیواری یا سقفی
دیوار های پیش ساخته (ساندویج پنل )
دیوارهای سبک درجا
ساندویج پنل مسلح
مزایای بتااستایرن
کاهش قابل توجه وزن دیوار
امکان انتخاب ضخامت مورد نظر برای دیوار
کاهش موثر میزان تبادل حرارتی
مقاومت مناسب در برابر
کاهش ضریب انتقال صوت
رفتار مناسب در برابر نیرو های ناشی از تغییرشکل و نشت در ساختمان
پایائی در برابر عوامل مخربی چون یون های خورنده و املاح اسیدی
یک پارچگی و انسجام در برابر زمین لرزه و انفجار به واسطه نیرو و استهلاک آن در داخل خود .
سرعت و سهولت در حمل و اجرا در سطوح وسیع
پرت کم مصالح
انعطاف پذیری و قابلیت اجرای سطوح و احجام منحنی
قابلیت پذیرش میخ و گیرش پیچ و پلاک
سهولت برش ی مانند اره
امکان تراش آسان سطوح به مدت زمان کوتاهی پس از اجرا
سهولت اجرای تاسیسات برقی ومکانیکی
نصب و اجرای آسان انواع ابزار ، اندودو رنگ های تزئینی
حذف لایه استر نازک کاری و بسنده نمودن به پوشش چند میلی متری
کاهش عملیات و هزینه نظافت تمان از ضایعات بوجود آمده.
درباره سازه های چادر
سازه های غشایی در سال 1960 توسط فرانک اوتو رواج دوباره ای گرفت. دو طرح پیشنهادی او عبارتند از:
شبکه سیمی آویخته که در نمایشگاه مونترال و همچنین ورزشگاه المپیک مونیخ استفاده شد که هر دو، جزءعظیم ترین و پیچیده ترین سازه های غشایی هستند.
امروزه با پیشرفت فناوری ها سازه های غشایی به کلی دگرگون و متحول شده اند،هر چند بهبود مصالح موجب بهبودعمکرد پوشش های غشایی شده است، ولی روش های نوین طراحی عامل اصلی بهره وری این سازه ها می باشد .
ویژگی های این سازه ها:
1- ریشه در سنت کهن چادر سازی دارند.
2- به لحاظ ارزانی مصالح، سهولت اجراو سرعت برپایی بسیار جذاب می باشند.
از اولین کاربرد های این نوع چادر ها در سالن های نمایشی و سیرک ها و چادر های ارتش می باشد پیشرفت فن آوری های امروز باعث شده است تا:
1) دوام و طول عمر مصالح بیشتر شود.
2) مقاومت در برابر آتش سوزی بیشتر شود.
3) گسترش حریق و دودهای ساطعه کاهش می یابد.
4) انرژی کمتری برای تنظیم شرایط محیط حاصل می شود.
مثلا در مناطق گرمسیر با استفاده از این غشاء ها می توان مقدار زیادی از نور خورشید را منعکس کرده و دمای ساختمان را با صرف انرژی کمتری تنظیم نمود و در مناطق سردسیر با بهره گیری از لایه های عایق حرارتی که منعطف و مات می شوند با انژری کمتری شرایط مطبوع حاصل می شود.
ویژگی محصولات
درصد اشتعال پایین
دارای عالی ترین خواص فیزیکی
دارای پرداخت صیقلی بالا و براق
استفاده از تارپولین وزن متوسط
دارای خاصیت ضد قارچ یا ضد کپک زدگی
قابلیت جوش ، با تکنوژی هوای گرم و فرکانس بالا
مقاومت بسیار بالا در برابر اشعه های مضر آفتاب (UV)
استفاده از رنگدانه های با کیفیت بالا (ثبات و دوام بالای رنگ)
عدم فرسایش در شرایط مختلف آب و هوایی و طول عمر بسیار بالا
دارای رنگ لاکی (لاک و الکل) اکریلیک و پوشش PVC در هر دو سمت
کلیه سازه ها دارای دفترچه محاسباتی فنی و مهندسی بوده و تمام مراحل طراحی تولید و اجرا زیرنظر مهندسی ناظر صورت می پذیرد.
سازه های کششی
سلام بچه ها بالاخره این بروژم تموم شد وحالا می تونم چیزی رو که بهتون قول داده بودم عمل کنم این شما واین هم
ســـــــــــــــازه های کــــــششی
پیش تنیدگی یک روش تسلیح بتن با فولاد با مقاومت بالا می باشد که باعث مقاومت بیشتر اعضای بتنی در مقابل بارهای وارده می شود.
پیش تنیدگی در احداث ساختمان های اداری و آپارتمانی ، پارکینگ ، S-O-G ، استادیوم های ورزشی ، تکیه گاه های خاک و مهار سنگی و همچنین در پل سازی، ساخت مخازن بتنی و سازه های ویژه نظیر اسکله ها و کاربردهای فراوانی دارد.
هر چند سیستم های پیش تنیدگی نیازمند دانش و نظرات فنی خاصی برای ساخت و نصب کردن می باشد ، اما توضیح دادن مفهوم آن آسان است.
•کاربرد پیش تنیدگی به 440 سال قبل از میلاد بر می گردد. زمانی که یونانی ها کشش و تنشهای خمشی در بدنه کشتی های جنگی خود را با پیش تنیدگی ساختار بدنه به وسیله طنابهای کشیده شده کاهش می دادن.
•یک مثال دیگر که نشانگر سادگی پیش تنیدگی می باشد، بشکه های چوبی قدیمی است که کشش ایجاد شده در حلقه های فلزی به طور موثری قطعات چوبی را به یکدیگر می فشارد تا مقاومت و پایداری آن را افزایش دهد.
•یکی از ساده ترین مثال های پیش تنیدگی تلاش برای بلند کردن یک ردیف کتاب می باشد . ابتدا لازم است به دریف کتاب ها، از دو طرف فشاری اعمال کنیم تا باعث افزایش مقاومت در مقابل لغزش بین کتابها شده به طوریکه بلند کردن آنها را ممکن سازد . این
•مثال همچنین نشانگر یکی از اصول متداول در بیشتر کاربردهای پیش تنیدگی است.
•با توجه به مثال های فوق می توان پیش تنیدگی را به سادگی تعریف نمود:
•«اعمال نیروهایی به سازه ، علاوه بر بارهایی که سازه برای تحمل آنها طراحی می شود، به منظور افزایش ظرفیت باربری سازه.»
•بتن دارای مقاومت کششی کمی است ولی در برابر فشار بسیار مقاوم است ، با پیش فشرده کردن یک عضو بتنی ، پس از خمش در اثر اعمال بار نیز کلا تحت فشار باقی می ماند و بدین دلیل طراحی کارآمدتری را فراهم می آورد . اصول اولیه بتن پیش تنیده در شکل مجاور نشان داده شده است.
•یک تیر بتنی پیش تنیده هنگامیکه تحت اعمال بار قرار می گیرد خم می شود و تنشهای فشاری داخلی کاهش می یابد، هنگامی که بار برداشته می شود ، نیروی پیش تنیدگی باعث می شود که تیر به حالت اولیه خود برگردد که نشان دهنده خاصیت ارتجاعی بتن پیش تنیده است . به علاوه آزمایش ها نشان داده اند که تعداد بسیار زیادی بارگذاری متناوب می تواند به تیر اثر کند بدون آنکه روی قابلیت تیر برای تحمل بارهای سرویس یا ظرفیت نهائی آن تاثیری بگذارد . به عبارت دیگر پیش تنیدگی به تیر امکان مقاومت بسیار بالایی در برابر خستگی می دهد.
•اگر به هنگام اعمال بار، تنش های کششی حاصل از بار وارده از تنش های پیش تنیدگی فراتر نرود، بتن در ناحیه کشش ترک نمی خورد ، اما اگر نیروی اعمال شده زیاد شده و تنش های کششی بر پیش تنیدگی غلبه کند، ترک اتفاق خواهد افتاد. با وجود بارگذاری بیشتر تیر تا حد ظرفیت نهایی آن، در صورت برداشتن بار، ترکها کاملا بسته شده و تحت بارهای سرویس دوباره نمایان نمی شوند.
روش برای اعمال پیش تنیدگی در یک عضو بتنی وجود دارد:
الف) روش پیش تنیدگی
در این روش ، بتن پیرامون کابل های از قبل تنیده شده قرار می گیرد . با کسب مقاومت گرفتن و گرفتن بتن ، به تدریج کابلهای تنیده شده با بتن درگیر شده و هنگامیکه بتن مقاومت لازم را کسب کرد، کابل ها آزاد می شوند و بدین ترتیب انتقال نیروها به بتن انجام می گیرد. برای ایجاد تنش در کابل ها نیروی قابل توجهی لازم است ، بنابراین پیش کشیدگی اصولا در بتن پیش ساخته مورد استفاده قرار می گیرد که در آن نیروها توسط بست های ثابتی که در دو انتهای بستر پیش کشیدگی قرار دارد و یا توسط قالبهای مخصوص و محکمی در کابلها مهار می شوند.
ب)روش پس کشیدگی
این روش بتن به دور غلاف محتوی کابل های کشیده نشده ریخته می شود در زمانی که بتن به مقاومت کافی رسید کابل ها کشیده شده وتوسط گیره های مخصوص قفل میشوند در این سیستم تمام نیروی کابل ها مستقیما به بتن منتقل می شوند واز آنجایی که هیچ تنشی به قالب اعمال نمی شود استفاده از هر نوع قالب عادی ممکن می باشد .
توسعه روش پس کشیدگی
نو آوری بتن پیش تنیده منسوب به Eugene freyssinetمیباشد که اولین بار سیستم پس کشیدگی را بطور عملی در سال 1939بکار برد اکثر موارد کاربرد اولیه در طرح واجرای سازه های پل انجامگرفت این سیستم با استفاده از کابل های چند رشته ای در غلا فهای بزرگی که در مقطع بتن تعبیه ودر هر دو انتها ثابت می شد توسعه یافت کابل ها توسط جک از یک یا هر دو طرف کشی ده شده وسپس داخل غلا فها دوغاب ریزی می شد در این سیستم که به سیستم چسبیده (bonded)معروف است دوغاب در تمام طول مقطع به کابل می چسبد ماهیت چسبندگی در اینجا شبیه به حالتی است که در آن میلگردها در داخل بتن مسلح به بتن می چسبد پس از تکمیل تزریق دوغاب برای انتقال فشار به مقطع مهارتهای انتها ئی کارایی خود را از دست می دهند موارد کاربرد متداول دیگر در ساخت قطعه ای می باشد که در آن قطعات پل بتنی پیش ساخته بوسیله کابل ها ی فولادی یا میل گرد به یکدیگر پیش تنیده می شوند که در این مورد توسعه همان ایده ساده فشردن کتا بها می باشد.
بیشتر سیستم پیش تنیدگی به دلیل اندازه بزرگ غلافها وگیره های انتها یی در ساختمان سازی فقط طراحی تیرهایی با دها نه بزرگ که بار های سنگینی را تحمل می کنند مورد استفاده قرار می گرفت اما از سال 1970میلادی شرکتهای معتبر پیش تنیدگی در دنیا اقدام به طراحی وتولید ادوات پس کشیدگی مطابق با استاندارد ساختمان سازی نموده
وتا به امروز میلیون ها متر مربع از این نوع ساختمان ها با کاربری های متفا وت اجرا
شده است . 3-سیستم های چسبیده وغیر چسبیده
پیشر فتهای اخیر پس کشیدگی خصوصادر زمینه اجرای دال کف درجا منجر به استفاده از دو روش ساخت شده است :الف)سیستم چسبیده ب)سیستم غیر چسبیده
الف) سیستم چسبیده
با این روش کابلهای پیش تنیده از میان غلاف های تخت ، ممتد و کوچک عبور می کند که داخل غلافها بعد از کشیده شدن کابلها با دوغاب پر می شود . این سیستم برای کاربردهای تخصصی استفاده می شود.
خصوصیات عمده سیستم چسبیده به شرح زیر می باشد:
- موثرترین طراحی پیش تنیدگی وقتی حاصل می شود که کابلهای پیش تنیدگی با خروج از مرکزیت نسبت به مقطع بتنی و نه در یک خط مستقیم بلکه در یک مسیر منحنی و یا خطوط شکسته قرار داده می شود.
- اندازه غلاف استفاده شده در این سیستم و حداقل پوششی که بایستی فراهم شود. میزان حداکثر خروج از مرکزیتی که می توان به آن دست یافت را محدود می کند.
- غلاف ها از نوارهای فلزی گالوانیزه که به شکل مارپیچی خم شده اند. درست می شود.
- میزان انحناء و یا مسیر کابلهای پیش تنیدگی به قابلیت انعطاف غلاف ها بستگی دارد.
- غلافها پس از کشیدگی کابلها ، باید با دوغاب پر شود که این عمل فعالیت دیگری را به فرآیند ساخت اضافه می کند.
- چسبندگی در سراسر طول کابلها توسط ملات سیمانی به نام دوغاب به دست می آید.
- نیروی پس کشیدگی کابلها تابعی از تغییر شکل بتن می باشد.
درباره سازه های چادری
درباره سازه های چادری
سازه های غشایی در سال 1960 توسط فرانک اوتو رواج دوباره ای گرفت. دو طرح پیشنهادی او عبارتند از:
شبکه سیمی آویخته که در نمایشگاه مونترال و همچنین ورزشگاه المپیک مونیخ استفاده شد که هر دو، جزءعظیم ترین و پیچیده ترین سازه های غشایی هستند.
امروزه با پیشرفت فناوری ها سازه های غشایی به کلی دگرگون و متحول شده اند،هر چند بهبود مصالح موجب بهبودعمکرد پوشش های غشایی شده است، ولی روش های نوین طراحی عامل اصلی بهره وری این سازه ها می باشد .
ویژگی های این سازه ها:
1- ریشه در سنت کهن چادر سازی دارند.
2- به لحاظ ارزانی مصالح، سهولت اجراو سرعت برپایی بسیار جذاب می باشند.
از اولین کاربرد های این نوع چادر ها در سالن های نمایشی و سیرک ها و چادر های ارتش می باشد پیشرفت فن آوری های امروز باعث شده است تا:
1) دوام و طول عمر مصالح بیشتر شود.
2) مقاومت در برابر آتش سوزی بیشتر شود.
3) گسترش حریق و دودهای ساطعه کاهش می یابد.
4) انرژی کمتری برای تنظیم شرایط محیط حاصل می شود.
مثلا در مناطق گرمسیر با استفاده از این غشاء ها می توان مقدار زیادی از نور خورشید را منعکس کرده و دمای ساختمان را با صرف انرژی کمتری تنظیم نمود و در مناطق سردسیر با بهره گیری از لایه های عایق حرارتی که منعطف و مات می شوند با انژری کمتری شرایط مطبوع حاصل می شود.
ویژگی محصولات
درصد اشتعال پایین
دارای عالی ترین خواص فیزیکی
دارای پرداخت صیقلی بالا و براق
استفاده از تارپولین وزن متوسط
دارای خاصیت ضد قارچ یا ضد کپک زدگی
قابلیت جوش ، با تکنوژی هوای گرم و فرکانس بالا
مقاومت بسیار بالا در برابر اشعه های مضر آفتاب (UV)
استفاده از رنگدانه های با کیفیت بالا (ثبات و دوام بالای رنگ)
عدم فرسایش در شرایط مختلف آب و هوایی و طول عمر بسیار بالا
دارای رنگ لاکی (لاک و الکل) اکریلیک و پوشش PVC در هر دو سمت
کلیه سازه ها دارای دفترچه محاسباتی فنی و مهندسی بوده و تمام مراحل طراحی تولید و اجرا زیرنظر مهندسی ناظر صورت می پذیرد.
سقفهای متحرک
- ساخت بناهایی با سقف منعطف از اعصار پیشین رواج داشت. بناهای تاریخی بسیاری با سقف بازشو وجود دارد. از ولا[1]های رومی تا چادر عشایر.
- ولاهای نوع اولیه تاتر رومی مرکب از تیرهای چوبی و ترکه های عمودی است که با طناب به هم متصل شدند. طناب های میتوانستند به طور موازی مابین تیرها حرکت کنند. با کشیدن طنابها میتوانستند زاویه قرارگیری سقف را با توجه به نور خورشید تغییر دهند.
- سازه اصلی چادرهای مخروطی شکل از تیرهای چوب است. محل قرارگیری راه خروج دود در راس چادر مطابق جهت باد تغییر میکند. همچنین پوستههای یکسان با ارتفاع متفاوت قابل برپایی بودند. (Walter, 2006)
- قدیمیترین تصویر باقیمانده از سقف چتری شکل متعلق به 13 قرن قبل از میلاد تصویر پادشاه آشور، آشوربانیپال[2] را با چتر خورشیدی، نشانگر قدرت و سلامت جاویدان، نشان میدهد. این ساختمان پس از گذشت سالها همچنان به شکل اولیه خود باقی مانده است. پرده با نیروی کششی و تیر مرکزی که نیروی فشاری هر واحد را تحمل میکند.
- در قرن پانزدهم میلادی لئوناردو داوینچی بر اساس مطالعات فراوان سازهای، یک مکانیزم مسطح ساده قابل گسترش را طراحی و در جلد اول کتاب[3] خود معرفی کرد. (چیلتون, 1386)
- در باغسازی دوران قاجار ایران سازههای سبک در باغها برای برافراشتن چادر میان چمن رواج داشت. (ایرانی بهبهانی, 1382) در زیر این چادرها در تابستان فضایی مفرح برای گذران اوقات فراغت و برپایی میهمانیها و مراسم جشن و عزا به وجود میآمد.
- چادر ایلات و عشایر در ایران نمونه بارز انعطافپذیری مطابق با شرایط اقلیمی منطقه میباشد. برپایی چادرها در فضاهای تفرجگاهی برای استفاده محدود هنوز استفاده زیادی دارد. در این حالت اعضا بیشتر از آنکه به عنوان حصار عمل کند به عنوان یک ***** عمل میکند. (Chilton, 2003)
- سازههای قابل گسترش در ابتدا برای حفظ حالت باز و بسته شونده خود در اندازههای کوچه ساخته میشدند. (Melin, 2004) در پی تصمیم دولت ایالات متحدهآمریکا در سالهای 1980 برای تاسیس یک پایگاه فضایی، ناسا هزینه تحقیق در خصوص سازههای باز و بسته شونده را فراهم کرد. هدف از این تحقیق ساخت سیستمهای مهندسی بازو بسته شوندهای بود که بتواند جهت حمل به فضا در فضاپیما جای گیرد. این سازههای میبایست پس از حمل به فضا گسترش یافته و به اصطلاح منبسط یا منفجر شوند.(مشایخ فریدنی, 1377) به این طریق حجمهای مثل آنتنها و خودروی فضایی بسته بندی شده ساخته شد تا زمانیکه به مدار یا سطح سیاره رسیدند باز شوند. حجم بستهبندی کم، سرهم بندی سریع و گسترش و بسته شدن آسان از معیارهای طراحی این سازهها بود. (Melin, 2004) اگر چه طرح مذکور در سطح کلان اجرا نشد، ولی هنوز هم سازههای کوچک یا اشیاء باز و بسته شوندهای مانند گیره خورشیدی و آنتنها، کماکان مورد استفاده است.
- دانشگاه کمبریج از جمله مراجعی است که در زمینه سازههای قابل گسترش تحقیق کرده است. سرجیو پلگرینو[4] از این دانشگاه حلقهای را ساخت که قابل گسترش است. حلقه از میله و کابل تشکیل شده و تعداد میلهها در هر اتصال 4 عدد است که در وسط طول دو به دو به شکل قیچی به یکدیگر اولا شدهاند. اتصالات را تعدادی کابلهای فعال و غیر فعال به یکدیگر متصل میکنند. به این ترتیب که با حرکت و گسترش سازه، کابلهای فعال توسط قرقرهها[5] جمع شده و رفته رفته کابلهای غیر فعال وارد عمل میشوند تا در نهایت در کشش کامل قرار گرفته و سازه شکل نهایی خود را ثابت کند.
- سازمان فضایی و هوانوردی ژاپن نیز تحقیقات جامعی در خصوص سازههای قابل گسترش انجام داده است. کوریر میورا[6] با همکارانش توانستهاند اصول پیچیده ریاضی را با هنر اوریگامی[7] ترکیب نموده و به سطوح قابل گسترش دست یابند. در واقع مجموعه تاشده کاملا مسطح را تنها با قطعات مسطح میتوان به دست آورد به نحویکه وقتی این قطعات به روی هم قرار میگیرند، مجموعه بدون انحنا باقی بماند. (مشایخ فریدنی, 1377)
- در دو دهه اخیر هزینه برپایی مسابقات ورزشی و کنسرت ها به نحو چشمگیری افزایش یافته و هزینههای لغو هر کدام از آنها بیش از پیش سنگینتر گردیده است. در فاصله زمانی بین سالهای 1998 تا 2002 نه مرتبه مسابقات تنیس ویمبلدون[8] در شرایط آب و هوای بارانی برگزار گردید. به دلیل نیاز چمن زمین به نور خورشید و لزوم سرباز بودن زمین، یافتن راهی برای سرپوشیده نمودن مرکز زمین در زمانهای مقتضی ضرورت یافت. برای غلبه بر چنین مشکلاتی ساخت استادیومها و استخرها با سقف متحرک رواج یافت. ایده ساخت سقف متحرک از سوی پینهرو مطرح شد. او سازه قابل بسطی را به کمک مکانیزم قیچی طراحی کرده بود. (Buhl et al., 2004) به دلیل عمر کوتاه پینهرو تمام تحقیقات او در این خصوص تنها 9 سال به طول انجامید. اما تاثیرات شگرفی بر آیندگان داشت. او درکل بر روی دو نوع سازه مختلف کار کرد.
- 1-سازه مشبک مجزا
- 2-سازه قابل گسترش
- اکثر سازههایی که پینهرو به آن توجه داشت، اغلب در حوزه تمرین و قدمهای نخستین یک حرکت بودند. مانند:
- -تئاتر متحرک برای فستیوالها
- -سالن سینما پروجکشن
- -سقف موزه پالئوکریستین در تاراگونا[9]
- -گنبد موزه دالی
- سامانه سازه قابل گسترش او به لحاظ آسانی و سرعت عمل در باز و بسته شدن، ایدههایی را که تا آن زمان در این خصوص وجود داشت، متحول نمود. او از ترکیب ورقهای نازک حجمهای مسطح و محدب پدید آورد.(Belda, 2003)
- در سال 1964 معمار آلمانی " فرای اتو[10]" موسسهای برای تحقیق در خصوص سقف های متحرک را بنیان نهاد. فرای اتو و همکارانش سیستم طبقه بندی آنرا توسعه دادند. آنها بین سقفهای صلب و سقفهای پوستهای تمایز قایل شدند. همچنین در این راستا فرمهای ممکن سقفهای متحرک را در ماتریس زیر طبقهبندی کردند.
- در دو دهه اخیر توان بشر برای ساخت سقفهای متحرک افزایش بینظیری یافته است. اساس این تحول انعطافپذیری و بهینه شدن اقتصادی اجرای آنها نسبت به سایر سقفهای ثابت و سنتی است که معیار ارزیابی مزیت این گونه سازهها نیز گردید. (Jensen, 2005) از لحاظ تطابق سقفهای منعطف با اقلیم منطقه در تمام روزهای سال مزیت چشمگیری بر سایر روشها دارد. (Mollaert, 2003)
- یکی از کاربردهای شبکههای فضایی قابل گسترش و تاشونده، ایجاد سازههای بزرگ برای حفاظت از تجهیزاتی مانند صفحات فتوولتائیک است. این شبکه فضایی میتواند به صورت فشرده ساخته شده و به فضای مورد نظر منتقل گردد.(چیلتون, 1386)
- Belda, E.F. (2003) Constructine Problems in Deployable Structure of Emilio Perez pinero. Transactions on the Built Environment, 21, 141-142.
- Buhl, Thomas, Jensen, Frank V. & Pellegrino, S (2004) Shape optimization of cover plates for retractable roof structures. Computers and Structures, 82, 1227-1236.
- Chilton, John (2003) Environmental aspects. IN LORENS, J., Textile roof 2003 - Eigth international workshop, Berlin.
- Jensen, Frank V. (2005) Concepts for Retractable Roof Structures, Ph.D. Dissertation, University of Cambridge
- Melin, Nicholas O'brien (2004) Application of Bennett Mechanisms to Long-Span Shelters, PhD Dissertation, University of Oxford
- Mollaert, Marijke (2003) A classification for the application of technical textiles and lightweight structures. IN LORENS, J., Textile roof 2003 - Eigth international workshop, Berlin.
- Walter, Vortrag Von Matthias (2006) Convertible Roofs. Ferienakademie.
- ایرانی بهبهانی, هما (1382) شاخص ها و ویژگی های باغسازی دوران قاجار در تهران. محیط شناسی ضمیمه 31, 99-81.
- چیلتون, جان (1386) سازههای مشبک فضایی, تهران, دانشگاه تهران.
- مشایخ فریدنی, سعید (1377) سازههای باز و بسته شونده. صفه
سقفهای متحرک
- ساخت بناهایی با سقف منعطف از اعصار پیشین رواج داشت. بناهای تاریخی بسیاری با سقف بازشو وجود دارد. از ولا[1]های رومی تا چادر عشایر.
- ولاهای نوع اولیه تاتر رومی مرکب از تیرهای چوبی و ترکه های عمودی است که با طناب به هم متصل شدند. طناب های میتوانستند به طور موازی مابین تیرها حرکت کنند. با کشیدن طنابها میتوانستند زاویه قرارگیری سقف را با توجه به نور خورشید تغییر دهند.
- سازه اصلی چادرهای مخروطی شکل از تیرهای چوب است. محل قرارگیری راه خروج دود در راس چادر مطابق جهت باد تغییر میکند. همچنین پوستههای یکسان با ارتفاع متفاوت قابل برپایی بودند. (Walter, 2006)
- قدیمیترین تصویر باقیمانده از سقف چتری شکل متعلق به 13 قرن قبل از میلاد تصویر پادشاه آشور، آشوربانیپال[2] را با چتر خورشیدی، نشانگر قدرت و سلامت جاویدان، نشان میدهد. این ساختمان پس از گذشت سالها همچنان به شکل اولیه خود باقی مانده است. پرده با نیروی کششی و تیر مرکزی که نیروی فشاری هر واحد را تحمل میکند.
- در قرن پانزدهم میلادی لئوناردو داوینچی بر اساس مطالعات فراوان سازهای، یک مکانیزم مسطح ساده قابل گسترش را طراحی و در جلد اول کتاب[3] خود معرفی کرد. (چیلتون, 1386)
- در باغسازی دوران قاجار ایران سازههای سبک در باغها برای برافراشتن چادر میان چمن رواج داشت. (ایرانی بهبهانی, 1382) در زیر این چادرها در تابستان فضایی مفرح برای گذران اوقات فراغت و برپایی میهمانیها و مراسم جشن و عزا به وجود میآمد.
- چادر ایلات و عشایر در ایران نمونه بارز انعطافپذیری مطابق با شرایط اقلیمی منطقه میباشد. برپایی چادرها در فضاهای تفرجگاهی برای استفاده محدود هنوز استفاده زیادی دارد. در این حالت اعضا بیشتر از آنکه به عنوان حصار عمل کند به عنوان یک ***** عمل میکند. (Chilton, 2003)
- سازههای قابل گسترش در ابتدا برای حفظ حالت باز و بسته شونده خود در اندازههای کوچه ساخته میشدند. (Melin, 2004) در پی تصمیم دولت ایالات متحدهآمریکا در سالهای 1980 برای تاسیس یک پایگاه فضایی، ناسا هزینه تحقیق در خصوص سازههای باز و بسته شونده را فراهم کرد. هدف از این تحقیق ساخت سیستمهای مهندسی بازو بسته شوندهای بود که بتواند جهت حمل به فضا در فضاپیما جای گیرد. این سازههای میبایست پس از حمل به فضا گسترش یافته و به اصطلاح منبسط یا منفجر شوند.(مشایخ فریدنی, 1377) به این طریق حجمهای مثل آنتنها و خودروی فضایی بسته بندی شده ساخته شد تا زمانیکه به مدار یا سطح سیاره رسیدند باز شوند. حجم بستهبندی کم، سرهم بندی سریع و گسترش و بسته شدن آسان از معیارهای طراحی این سازهها بود. (Melin, 2004) اگر چه طرح مذکور در سطح کلان اجرا نشد، ولی هنوز هم سازههای کوچک یا اشیاء باز و بسته شوندهای مانند گیره خورشیدی و آنتنها، کماکان مورد استفاده است.
- دانشگاه کمبریج از جمله مراجعی است که در زمینه سازههای قابل گسترش تحقیق کرده است. سرجیو پلگرینو[4] از این دانشگاه حلقهای را ساخت که قابل گسترش است. حلقه از میله و کابل تشکیل شده و تعداد میلهها در هر اتصال 4 عدد است که در وسط طول دو به دو به شکل قیچی به یکدیگر اولا شدهاند. اتصالات را تعدادی کابلهای فعال و غیر فعال به یکدیگر متصل میکنند. به این ترتیب که با حرکت و گسترش سازه، کابلهای فعال توسط قرقرهها[5] جمع شده و رفته رفته کابلهای غیر فعال وارد عمل میشوند تا در نهایت در کشش کامل قرار گرفته و سازه شکل نهایی خود را ثابت کند.
- سازمان فضایی و هوانوردی ژاپن نیز تحقیقات جامعی در خصوص سازههای قابل گسترش انجام داده است. کوریر میورا[6] با همکارانش توانستهاند اصول پیچیده ریاضی را با هنر اوریگامی[7] ترکیب نموده و به سطوح قابل گسترش دست یابند. در واقع مجموعه تاشده کاملا مسطح را تنها با قطعات مسطح میتوان به دست آورد به نحویکه وقتی این قطعات به روی هم قرار میگیرند، مجموعه بدون انحنا باقی بماند. (مشایخ فریدنی, 1377)
- در دو دهه اخیر هزینه برپایی مسابقات ورزشی و کنسرت ها به نحو چشمگیری افزایش یافته و هزینههای لغو هر کدام از آنها بیش از پیش سنگینتر گردیده است. در فاصله زمانی بین سالهای 1998 تا 2002 نه مرتبه مسابقات تنیس ویمبلدون[8] در شرایط آب و هوای بارانی برگزار گردید. به دلیل نیاز چمن زمین به نور خورشید و لزوم سرباز بودن زمین، یافتن راهی برای سرپوشیده نمودن مرکز زمین در زمانهای مقتضی ضرورت یافت. برای غلبه بر چنین مشکلاتی ساخت استادیومها و استخرها با سقف متحرک رواج یافت.
مطالب مشابه :
نمای دو پوسته ، هوشمندی و پایداری ، مدیریت انرژی
memary emroooz - نمای دو پوسته ، هوشمندی و پایداری ، مدیریت انرژی معایب نماهای دو پوسته :
پوسته های هوشمند
پوسته های هوشمند: (نماهای دو پوست ) نماهای دو پوست که در دهه اخیر به سرعت در معماری اروپا
نماهای دو جداره Double skin façades
معماری - نماهای دو جداره Double skin façades - Architecture. نمای دو جدار ( پوسته هوشمند)
پیدایش صنعت بزرگ شیشه گری و دستاوردهای جدید در صنعت بزرگ شیشه
نماهای چند پوسته در حال حاضر به یک تکنولوژی نمای دو پوسته بیشتر برای مکان هایی مناسب
جزئیات اجرائی نمای دو پوسته ساختمان
معماری و شهرسازی برای دانشجویان - جزئیات اجرائی نمای دو پوسته ساختمان - هنر -معماری و شهرسازی
جزئیات اجرایی نمای دو پوسته
جزئیات اجرایی نمای دو پوسته ساختمان Potsdamer Platz. مدتهاست معماران ومهندسان این آرزو را در سر می
پوستههای سبز
پوستههای سبز. 1-2-1 بام سبز یک بام سبز، بامی است که مقدار یا تمامی آن با پوشش گیاهی و خاک، یا
آموزش طراحی نماهای آلمینیوم کامپوزیت :
معماران جوان - آموزش طراحی نماهای آلمینیوم کامپوزیت : - farhad & farzad varvani farahani - معماران جوان
نماهاي شيشه اي
مالكين، سرمايه گذاری در نماهای دو جداره را با ارزش می دانند. نمای دو جدار ( پوسته هوشمند)
نمای ساختمان ، آنچه باید در مورد نماسازی و طراحی نما بدانید.
نماهای با جنس سنگ های نشکن، دو یا چند لکه دارشدن، پوسته پوسته شدن، کنده
برچسب :
نماهای دو پوسته