انواع مددكاري
مددکاری فردی:
یکی از شیوههای کار در مددکاری اجتماعی، مددکاری فردی است. دراین شیوه، مددکار اجتماعی رو در رو با یک مددجو می نشیند و با هدف باز توان کردن مددجو به ایجاد ارتباط وفعالیت می پردازد.
مددکاری اجتماعی برای موفقیت در مددکاری فردی باید روانشناسی بداند.باید مکاتب و نظریه های روانشناسی را بشناسد وازتئوریهای شخصیت آگاه باشد.
در حقیقت مددکار اجتماعی در این روش،نقش یک روانشناس را بازی می کند اما کاری فراتر از روان درمانی انجام می دهد. مددکار اجتماعی در مددکاری فردی با ارتباطی که ایجاد می کند سعی در شناخت نگرشها و رفتارهای مددجو دارد تا با بازخوردهای درست و دقیقی که نشان می دهد، مددجو را به بازتوانی اجتماعی -روانی و مهمتر از آنها بازتوانی در ارتباطات اجتماعی برساند.
در مددکاری فردی، مددکار باید به ابزارهایی مجهز باشد، این ابزارها علاوه برتئوریهای روانشناختی، توانایهای فردی و مهارتهایی را نیز طلب می کند. یکی از این ابزارها به «گوش سوم» معروف است. چشمهای مددکار اجتماعی، گوش سوم او هستند. یک مددکار حرفه ای با آگاهی از اینکه 55% پیامهای انسانها غیر کلامی رد و بدل می شوند، سعی می کند تمام رفتارهای مددجو را دیده و با استفاده از دانش بالای خود در شناخت زبان تحلیل کند.
مددکاری جامعه:
اصلی ترین شیوه مددکاری اجتماعی،مددکاری جامعه ای است؛ تا جای که در غرب به مددکاران اجتماعی مهندسان جامعه اطلاق می شود. مددکاری جامعه ای، کاربرد دانش جامعه شناسی است. برای اینکه یک مددکار اجتماعی می تواند مددکاری جامعه ای بکند، نیازمند دانش جامعه شناسی ونظریه های توسعه است. در این شیوه مددکار اجتماعی روی جوامع کار می کند و در رشد و توسعۀ آنها دخالت می کند. این جامعه ممکن است یک مدرسه باشد، یک بیمارستان، یک کارخانه، یک روستا، شهر و یا حتی یک کشور.
مددکاران اجتماعی برای رشد و توسعۀ جوامع به سه فعالیت دست می زنند. اول مطالعات اجتماعی است. در این فعالیت مددکار اجتماعی با ورود به یک جامعه، شروع به مطالعه و تحقیق می کند، نیاز سنجی و امکان سنجی می کند و منابع را می شناسد.
دوم برنامه ریزی اجتماعی است. مددکار اجتماعی بعد از بدست آوردن اطلاعات بر مبنای آنها بر نامه ریزی می کند. برنامه ریزی برای اینکه تغییری مثبت در جامعه ایجاد کند و جامعه به طرف توسعه خیز بر دارد.
سوم اقدام اجتماعی است. بعد از اینکه مددکاراجتماعی مطالعات و برنامه ریزیهای خود را انجام داد دست به اقدام اجتماعی می زند. در اقدام اجتماعی مددکار نقش یک رهبر را بازی می کند تا جامعه را به توسعه برساند.
مطالب مشابه :
انواع مددكاري
مشاوره و مددکاری - انواع مددكاري - مشاوره و مددکاری وارایه راهکارهای عملی برای حل مشکلات
مددکار کیست؟ومددکاری چیست؟
مددکاری اجتماعی ، حرفه ای است مبتنی بر دانش ، اصول ، مهارت وروش ها که هدف از آن کمک به افراد
انواع مددكاري
کلینیک مددکاری اجتماعی روزنه های امید - انواع مددكاري - انواع مددكاري
لسیت کتابهای مددکاری اجتماعی
لسیت کتابهای مددکاری تحليل انواع رفتارهاي اجتماعي از ديدگاه روانشناسي اجتماعي
نظریه در مددکاری اجتماعی
مددکاری اجتماعی همانطور که آن ها نظریه های فنی در ارتباط با انواع مددجویان را در همه زمان
مهارت برای زندگی یا زندگی برای کسب مهارت؟
مشاوره و مددکاری هر یک از انواع ذکر شده مصادیقی دارد که گاه تعیین مرز و جدا کردن آنها
درس گروه های هدف در مددکاری اجتماعی
علم ناب - درس گروه های هدف در مددکاری اجتماعی - برنامه های کلاسی دانشجویان رشته مددکاری
انواع ناهنجاري هاي اجتماعي
مدد - انواع ناهنجاري هاي اجتماعي - پيرامون مددكاري مددکاری از دیدگاه قرآن واهل
نقدی بر مددکاری اجتماعی در ایران(دکتر انور صمدی راد)
مددکاری اجتماعی و چالش های آن - نقدی بر مددکاری اجتماعی در ایران(دکتر انور صمدی راد
برچسب :
انواع مددکاری