اخبار آی تی
۱. بهترین تبلت ها با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی
گرچه در بازار تبلت، نمونههای ارزانقیمت سهم بزرگی از میزان فروش بازار را به خود اختصاص دادهاند، اما خریداران تبلت اکثرا به خرید نمونههایی با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی علاقه نشان میدهند.
نمونههایی که اکثرا در سایزهای کوچک به بازار عرضهشده و نقش گوشی تلفن همراه و تبلت را تواما ایفا میکنند. به گفته فعالان بازار تبلت، سهم محبوبیت تبلتهای مجهز به شیار سیمکارت با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی طی ماههای گذشته در حدی افزایش یافته است که شرکتهای عرضهکننده تبلت و بهویژه عرضهکنندگان نمونههای ارزانقیمت روی تولید و عرضه تبلتهایی با قابلیت برقراری ارتباط تلفنی تمرکز کردهاند. روزبه سامان یکی از فعالان بازار تبلت در این باره به «دنیایاقتصاد» میگوید تبلتهایی که قابلیت برقراری مکالمه تلفنی را دارند اکثرا از سوی کاربران مبتدی مورد استفاده قرار میگیرند، زیرا یک کاربر حرفهای از ابزارهای حرفهای کاربریهای خاصی دارد.
به گفته عماد یکی دیگر از فعالان بازار تبلت، اکثرا کاربران مبتدی که به تبلت بهعنوان دستگاهی چندکاره (تبلت/لپتاپ/موبایل) نگاه میکنند، از خریداران تبلتهایی با قابلیت برقراری مکالمه هستند.
این در حالی است که یکی دیگر از فعالان بازار میگوید عرضه گسترده تبلتهای ارزانقیمت با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی به معنای این نیست که کاربران و خریداران این نوع تبلتها را افراد مبتدی تشکیل میدهند، بلکه بسیاری از کاربران حرفهای نیز علاقهمند به چنین ویژگی در تبلتهایشان هستند. به گفته این فعال بازار، نمونههای گرانقیمت این تبلتها نیز در بازار موجودند.
به گفته فعالان بازار، اگرچه تبلتهایی با قابلیت نصب سیمکارت در بازار بسیار زیادند، اما برخی از این تبلتهای سیمکارتخور قابلیت برقراری مکالمه نداشته و سیمکارت تنها برای اتصال به اینترنت بهکار برده میشود. این تبلتها مخاطبان بیشتری دارند تا نمونههایی که دارای قابلیت برقراری مکالمه هستند. به گفته آنها، با توجه به نیاز بازار، شاهد رشد تنوع در بازار این کالا هستیم. با توجه به این موضوع در این بخش ما به معرفی برخی از محبوبترین تبلتها با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی میپردازیم:
SAMSUNG مدلهای Galaxy Note 10.1 N8000 - 16GB با قیمت یک میلیون و 429 هزار تومان، Galaxy Tab 3 10.1 P5200- 16GB با قیمت یک میلیون و 300 هزار تومان، Galaxy Tab 3 8.0 SM-T3110 - 16GB با قیمت یک میلیون و 50 هزار تومان و Galaxy Tab 3 7.0 SM-T211 - 8GB با قیمت 820 هزار تومان از تبلتهای گرانقیمتی هستند که دارای قابلیت برقراری مکالمه تلفنی هستند. در میان این تبلتها مدل Galaxy Note 10.1 N8000 - 16GB با صفحه نمایش 1/10 اینچی از گرانقیمتترین تبلتهای سامسونگ با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی است.
مدل Galaxy Tab 3 7.0 SM-T211 - 8GB هم با قیمت 825 هزار تومان و صفحه نمایش هفت اینچی از ارزانترین تبلتهای این برند با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی است.
ASUS از خانواده ایسوس مدلهای Fonepad ME371MG New - 8GB و Fonepad 7 ME372CG - 8GB از تبلتهای محبوب با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی است. مدل Fonepad 7 ME372CG - 8GB یک تبلت هفت اینچی آندرویدی با وزن حدود 320 گرم است که دارای ویژگیهایی چون تجهیز به پردازنده Intel Atom Z2560 Dual-Core، حافظه داخلی هشت گیگابایت و پردازنده گرافیکیPowerVR SGX544MP2 است.
قیمت اعلام شده برای این تبلت در حدود 725 هزار تومان است. قیمت مدل Fonepad ME371MG New که یک تبلت جدید با صفحه نمایش هفت اینچی است هم در حدود 689 هزار تومان است.
LENOVO این برند هم یک تبلت با قابلیت برقراری مکالمه با قیمت ارزان را به بازار عرضه کرده است. این تبلت که IdeaTab A3000 - 16GB نام دارد به پردازنده MediaTek 8125 , quad core processor، حافظه داخلی 16 گیگابایت، پردازنده گرافیکی PowerVR SGX544 و صفحه نمایش هفت اینچی مجهز است. قیمت در نظر گرفته شده برای این تبلت 615 هزار تومان است.
Huawei مدل MediaPad 7 Lite هم از تبلتهای ارزانقیمت این خانواده است که دارای قابلیت برقراری مکالمه تلفنی است. این تبلت هفتاینچی به پردازنده ARM Cortex-A8 CPU، حافظه داخلی هشت گیگابایتی مجهز است و دارای ویژگیهایی چون: قابلیت اتصال به اینترنت از طریق وایفای، قابلیت نصب سیمکارت به همراه قابلیت مکالمه و قابلیت نصب کارت حافظه و... است. قیمت درنظرگرفتهشده برای این تبلت هم در حدود 569 هزار تومان است.
AXTROM از این خانواده هم مدل Axpad 7E01 Plus دارای قابلیت برقراری مکالمه تلفنی است. این تبلت دارای ویژگیهایی چون: تجهیز به پردازنده ARM Dual-Core Cortex-A9 CPU، حافظه داخلی هشت گیگابایتی و صفحه نمایش هفت اینچی است. قابلیت اتصال به اینترنت از طریق وای فای، تجهیز به وب کم، بلوتوث، حسگر شتابسنج و... از دیگر ویژگیهای این تبلت است. قیمت اعلام شده برای این تبلت در حدود 469 هزار تومان است.
ViewSonic مدل VB737 هم از تبلتهای ارزانقیمت این خانواده است که قابلیت برقراری مکالمه تلفنی را دارد. این تبلت به صفحه نمایش 7 اینچ مولتی تاچ مجهز است و یک تبلت آندرویدی با قابلیت پشتیبانی کامل از زبان فارسی است.
قیمت در نظر گرفته شده برای این تبلت هم در حدود 600 هزار تومان است.
سایر برندها به غیر از این تبلتها برندهای Mercury، GLX، i-Life، Prestigio، TwinMOS و... به عرضه تبلتهایی ارزانقیمت با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی پرداختهاند. تبلتهای این برندها معمولا قیمتی بین 400 تا 600 هزار تومان دارد.
۲. زیباترین گوشی های هوشمند دنیا
معمولا ظاهر و طراحی گوشی، یکی از مهمترین گزینههایی است که هنگام خرید مورد توجه افراد قرار میگیرد. در این گزارش به پنج مدل گوشی خوش طرحی میپردازیم که هماکنون در بازار موجود است.
طراحی یکی از مهمترین ویژگیهای گوشیهای موبایل است زیرا اکثر کاربران هنگام خرید، طراحی و شکل و شمایل گوشی برایشان مهم است.
بر این اساس به پنج مدل از بهترین گوشیهای دنیا بر اساس طراحی میپردازیم.
آیفون 5 یکی از شیکترین گوشیهایی است که از سال گذشته تاکنون در رده بهترین گوشیهای دنیا به لحاظ طراحی قرار میگیرد.
بدنه گوشی از جنس شیشه تشکیل شده و داخل قابی فلزی با طراحی شکیل قرار گرفته است. آیفون 5 دارای صفحه نمایش چهار اینچی است و با وجود بدنه شیشهای فقط 112 گرم وزن دارد.
One یکی از بهترین گوشیهایی است که امسال توسط HTC وارد بازار شده است.
این گوشی به لحاظ طراحی زیبا و شکل ظاهریاش موفق به دریافت چندین جایزه طراحی شده است. صفحه نمایش این گوشی 7/4 اینچی است و در بخش بالا و پایین نمایشگر بلندگوها به شکلی مناسب قرار گرفتهاند. با وجود صفحه نمایش بزرگ، طراحی به گونهای است که گوشی به راحتی داخل دست جا میشود و وزن 143 گرم برای One متعادل به نظر میرسد. نسخه 32 گیگابایتی این گوشی هماکنون با قیمت یک میلیون و 870 هزار تومان در بازار موجود است.
Xperia Z یکی از پر سر و صداترین گوشیهای سونی است که با قابلیت ضدآب به بازار آمد.طراحی این گوشی تقریبا با همه گوشیهای موجود در بازار متفاوت است.
بدنه Xperia Z از شیشه تشکیل شده و به دلیل ضدآب بودن هیچ محفظهای روی گوشی وجود ندارد زیرا همه منافذ با درپوش پوشانده شدهاند.
طراحی تخت و مسطح، زیبایی خاصی به Xperia Z بخشیده است.
این گوشی صفحه نمایش چهار اینچی، دوربین 13 مگاپیکسلی و پردازنده چهار هستهای با قدرت 5/1 گیگاهرتز دارد و با قیمت یک میلیون و 540 هزار تومان در بازار موجود است.
PadFone Infinity یکی از بهترین محصولات ایسوس است که اوایل سالجاری میلادی به بازار عرضه شده است.
برخلاف سایر گوشیهای هوشمند که بدنه پلاستیکی دارند، گوشی Infinity از فلز ساخته شده و علاوه بر زیبایی حسی از مقاومت را نیز القا میکند.
صفحه نمایش گوشی پنج اینچی است، دو گیگابایت RAM دارد، از دوربین 13 مگاپیکسلی پشتیبانی میکند و پردازنده آن چهار هستهای با قدرت 1.7 گیگاهرتزی است.
Nexus 4 که سال گذشته وارد بازار شد، طراحی خمیدهای دارد و یکی از گوشیهایی است که به لحاظ طراحی زیبا محبوبیت یافت.
صفحه نمایش این گوشی 7/4 اینچی است و 139 گرم وزن دارد. Nexus 4 به دلیل اینکه با آندرویید خالص به بازار آمد، هم برای برنامهنویسان و هم کاربران کاربرد راحت و خوبی دارد.
از سوی دیگر پشتیبانی از دوربین هشت مگاپیکسلی، پردازنده چهار هستهای با قدرت 2/1 گیگاهرتز و قیمت مناسب بر محبوبیت این گوشی افزوده است. Nexus 4 هماکنون با قیمت یک میلیون و 270 هزار تومان در بازار وجود دارد.
گوشی خوشقواره بعدی محصول شرکت موتورولاست.
موتورولا نیز با عرضه XT912 انقلابی در طراحی به پا کرد. این گوشی بدنه باریکی دارد اما در بخش بالایی آن که لنز دوربین، فلش و بلندگو قرار گرفته ضخامت یکباره زیاد شده که این موضوع بر زیبایی گوشی افزوده است.
صفحه نمایش در این گوشی 3/4 اینچی است و اطراف نمایشگر انحنای جالبی دارد.
۳. گلکسی اس ۵ بزودی و ویژگی ها
گلکسی اس 4 یکی از گوشیهایی است که با ویژگیهای مختلف و عجیب و غریبش برخی مشتریان را هیجانزده و برخی دیگر را به خرید این گوشی بیرغبت کرده است. اما گلکسی اس 5 چه ویژگیهای غیر منتظرهای را در آستین خواهد داشت؟
گوشی گلکسی اس 4 سامسونگ
اگرچه هنوز مدت زیادی از عرضه گلکسی اس 4 نگذشته، اما گزارش جدیدی میگوید که سامسونگ در حال آماده شدن برای عرضه نسل آینده سری گلکسی اس یعنی گلکسی اس 5 تا حدود سه ماه دیگر است.
بنا به این گزارش، و به نقل از «افرادی درون سامسونگ»، این کمپانی از آمار فروش گلکسی اس 4 راضی نبوده است.با وجود آنکه اس 4 آمار فروش قبلی سامسونگ را شکست؛ اما ظاهراً آمار فروشش کمتر از حد انتظار بوده است. به همین خاطر سامسونگ تصمیم گرفته تا تاریخ عرضه اس 5 را دو ماه جلوتر بیاورد و از ماه مارس 2014 به ماه ژانویه منتقل کند.
سامسونگ پیشتر تأیید کرده بود که پردازنده گلکسی اس 5 مثل آخرین نسل از گوشیهای اپل، چیپ 64 بیتی و همچنین حسگر تشخیص اثر انگشت، پردازنده هشت هستهای و دوربین 16 مگاپیکسلی با حسگر و فناوری جدید تثبیتکننده اپتیکال تصویر خواهد داشت. به علاوه گفته میشود سیستمعامل این گوشی از همان ابتدا اندروید 4.4 کیتکت خواهد بود.
این گزارش ممکن است صحت داشته باشد؛ اما سؤالات مختلفی را نیز ایجاد میکند: اگر گلکسی اس 4 تا پیش از تعطیلات سال نو نتوانسته آمار فروش خوبی داشته باشد، چگونه میتوان از یک گوشی جدید و گرانتر انتظار داشت آمار بهتری کسب کند، آن هم در ماه ژانویه که اکثر کمپانیها در رکود بعد از تعطیلات فرو میروند؟ و آیا سامسونگ واقعاً میتواند به انتظارات تقریباً غیر ممکنش در آمار فروش دست پیدا کند؟
باید منتظر باشیم و ببینیم آیا گلکسی اس 5 واقعاً در ماه ژانویه به بازار میآید یا خیر، و دیگر برنامههای سامسونگ برای سال آینده چیست.
۴. گوشی های سونی با شارژ بی سیم
در حالی که شارژ بیسیم مدتی است به طور جدی مطرح شده و در حال حاضر مجموعه ای از اسمارت فون ها به آن مجهز هستند. و اکنون به نظر می رسد با توجه به طرح هایی همچون شارژ بیسیم مبتنی بر تشدید مغناطیسی سامسونگ این تکنولوژی در حال آماده شدن برای پرواز نهایی است. حداقل سونی در حال تغییر داستان است.
این شرکت در حال کار بر روی اسمارت فون جدیدی است که دو برابر موبایل های قبلی الکتریسیته را دریافت می کند و تنها در یک ساعت شارژ می شود. و مهم تر اینکه گزارش های منتشره حاکی از آن است که این شیوه شارژ جدید با استاندارد Qi سازگار است. یعنی اینکه نه تنها سریع است، بلکه بیسیم هم هست.
دانش پشت این شیوه شارژ واقعا پیشرو و البته ساده است: ابزار تازه سونی از ۱۰ تا ۱۵ وات نیرو برای شارژ استفاده می کند که دو تا سه برابر حداکثر میزان برق مصرفی اغلب اسمارت فون های امروزی است.
اما در حالی که تزریق چنین نیرویی به درون موبایل های امروزی تقریبا آنها را نابود می کند، پیشرفتهای سونی در شارژ به جایی رسیده که با استفاده از چیپهای کنترلی ویژه ای میزان گرمای اضافی در اثر شارژ را به حداقل می رساند.
خب، به نظر می رسد کمپانی های تکنولوی به دنبال این هستند که تلفن های ما روز به روز باتری های بهتری داشته باشند. به همان خوبی که آرزویش را داریم.
۵. سیستم عامل جدید اپل حضور کاربر را تشخیص می دهد.
حسگر حساس به نور رایانه های مک بوک پرو با استفاده از برنامه ای که در سیستم عامل ماوریکس نصب شده، می تواند حرکات کاربر را در برابر رایانه تشخیص دهد و در صورتی که عدم حضور وی در برابر رایانه طولانی شود، ابتدا نمایشگر خاموش شده و سپس هارددیسک نیز خاموش می گردد و رایانه در وضعیت sleep قرار می گیرد.
پیش از این دوربین iSight رایانه های مک برای اقدامات عادی دیگری مورد استفاده قرار می گرفتند، اما این اولین بار است که چنین قابلیتی با استفاده از سیستم عامل های اپل بر روی رایانه های مذکور فعال شده است. جالب آنکه با تغییر وضعیت نور محیط قرارگیری رایانه، عملکرد سیستم هم بر مبنای آن متحول می گردد.
گفتنی است حسگرهای نور محیطی در تمامی مدل های مک بوک پرو و همین طور مدل های اخیر رایانه های آی مک و نمایشگرهای پیشرفته و جدید این شرکت وجود دارد و لذا قابلیت یاد شده برای اکثر کاربران سیستم عامل مک قابل استفاده است. سیستم عامل ماوریکس که حدود ۱۰ روز قبل عرضه شد، مورد استقبال گسترده کاربران قرار گرفته است.
۶. روش باز کردن قفل فایلهای پی دی اف
فایل های محدود شده PDF، امکان کپی، پرینت یا تغییر فایل را به کاربر نمی دهند، مگر اینکه کاربر رمز عبور آن فایل را داشته باشد. مالک فایل پیدیاف، برای سند خود رمز تعیین می کند و به راحتی نمی توان از متن داخل آن کپی یا پرینت گرفت. اما هر کاری یک راه حلی نیز دارد. برای استفاده از این نوع فایل ها، باید آنها را از حالت SECURED (قفل شده) خارج کنید.
در ادامه به صورت تصویری 6 مرحله مجزا برای این کار را به شما توضیح داده ایم.
روش اول: پیدا کردن محدودیت ها
فایل پیدیاف را باز کنید. اگر برای باز کردن فایل به رمز عبور نیاز دارید باید نرمافزار رمزگشایی مناسبی از اینترنت دانلود کنید. این روش از پردازنده انرژی زیادی مصرف می کند و ممکن است ساده ترین رمزهای عبور نیز چند روز طول بکشد تا کرَک شوند. در این مدت نمی توانید از کامپیوتر خود هیچ استفاده دیگری داشته باشید. فایل هایی که رمزهای غیر قابل تشخیص دارند، احتمال رمزگشایی آنها بسیار کم است و شاید هرگز موفق به این کار نشوید. این مسایل را باید در نظر داشته باشید.
کنترل امنیت
اگر برای باز کردن فایل پیدیاف به رمز عبور نیاز ندارید، باید ببینید آیا فایل قفل شده است یا خیر. برای این منظور باید به آیکون قفل نگاه کنید. اگر فایل قفل باشد این آیکون در نوار بالای سمت چپ قرار دارد. روی آن کلیک کنید تا متوجه شوید چه مواردی محدود شده اند. به طور مثال، بیشتر فایل های پیدیاف قفل شده اجازه کپی به کاربر را نمی دهند. بنابراین امتحان کنید ببینید آیا می توانید محتویات فایل را کپی کنید، پس باید بدانید که فایل قفل شده است.
از دیگر موارد آزمایش این است که ببینید آیا فایل قابلیت ذخیره شدن دارد. فایل های قفل شده را نمی توان ذخیره کرد. برای انتقال آن به فایل مثلا Word باید قفل آن را باز کنید.
روش دوم: باز کردن قفل فایل پیدیاف به عنوان سازنده یا دارنده رمز
1. فایل قفل شده را باز کنید. برای این منظور به نرمافزار ادوبی آکروبات نیاز دارید. برای باز کردن آن نیز یا باید رمز عبور داشته باشید یا سازنده این فایل باشید.
2. روی کلید قفل کلیک کنید. این کلید در جعبه ابزار Tasks قرار دارد و با آیکون قفل نمایش داده شده است.
ابتدا برای باز کردن قفل گزینه «حذف قفل» را انتخاب کنید. اگر برای این کار نیز رمز عبور تاییدی گذاشته بودید، باید آن را وارد کنید تا بتوانید به طور کلی رمز و قفل فایل را از بین ببرید.
3. تنظیمات قفل فایل را تغییر دهید: اگر تمایل دارید تنظیمات قفل و امنیت فایل را تغییر دهید باید روی گزینه Permission detail در زیر کلید امنیت کلیک کنید.
سپس روی تغییر تنظیمات در قسمت داکیومنت در زیر تب امنیت کلیک کنید. البته این کار را باید پس از انتخاب Certificate security از منوی تاشو انجام دهید. در این قسمت می توانید گزینه های موردنظر خود به طور مثال، «بدون قفل» را انتخاب کنید.
درجه رمز خود را تعیین و روی گزینه بعدی کلیک کنید.
در این مرحله ممکن است برای رمزدار کردن فایل به آیدی دیجیتال نیاز داشته باشید. اگر آیدی دارید که از آن استفاده کنید اگر ندارید یکی جدید بسازید.
از صحت مشخصات خود اطمینان حاصل کنید. اگر تکراری است آن را تغییر دهید.
روی گزینه Finish و سپس OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند و پنجره مشخصات داکیومنت بسته شود. فایل پیدیاف را نیز ذخیره کنید.
روش سوم: استفاده از گوگل درایو
فایل گوگل درایو را باز کنید: برای این منظور باید در گوگل حساب کاربری داشته باشید. ابتدا باید تنظیمات را روی انتقال کامل تغییر دهید. در گوشه سمت راست بالا، روی گزینه چرخدنده کلیک و منوی تنظیمات را باز کنید. زیر گزینه Upload settings، گزینه «انتقال متن از پیدیاف آپلود شده و فایل های تصویری» را انتخاب کنید.
فایل پیدیاف را آپلود کنید: در کادر سمت چپ، روی کلید قرمز با نوار UP که در کنار کلید ساخت قرار دارد، کلیک کنید. گزینه Files را از منوی تاشو انتخاب کنید و پیدیافی که میخواهید قفل آن را باز کنید به آنجا منتقل کنید. گوگل درایو فایل را آپلود و منتقل می کند و فولدری در درایو برایتان می سازد.
البته از همه فرمت ها پشتیبانی نمی کند.
گوگل درایو محدودت آپلود تا دو مگابایت برای هر فایل را دارد.
۷. تبلت چینی هرگز
بسیاری از تبلتهایی که در آسیا به فروش میرسند، به ویژه آنهایی که در چین و جنوب شرق آسیا روانه بازار میشوند، فاقد طراحی مناسب هستند و از سوی دیگر مشکلاتی دارند که در اثر نبود نظارت کافی در کنترل کیفیت ایجاد شدهاند. برخی از تبلتهای طراحی شده در چین، در حال حاضر با شرکتهای معروف مقایسه میشوند.
برای مثال تبلت معروف Hyundai T7 ( البته نه شرکت هیوندای کره) از نظر مشخصات سختافزاری و قیمت، موقعیت بهتری در مقایسه با Nexus 7 دارد اما آیا به واقع بهترین تبلتهای چینی توانایی رقابت با جدیدترین تبلتهای روز مانند نسخه ۲۰۱۳ نکسوس ۷ را دارند؟
از نظر ما، پاسخ به این پرسش منفی است. شرکتهای چینی زیادی مانند Pipo و Ramos وجود دارند که عملکرد قابل قبولی دارند اما اکثر دستگاههای تولیدی انحصارا جهت فروش در کشور چین، فاقد استانداردهای شرکتهای بینالمللی هستند.
این مطلب به بررسی مشخصات سختافزاری و نرمافزاری تبلت هیوندای T7 پرداخته و مشکلات متداول در تبلتهای چینی را برخواهد شمرد. در هر قسمت، مقایسهای بین این تبلت و Nexus 7 سال ۲۰۱۳ انجام خواهد گرفت. نهایتا به این نتیجه خواهیم رسید که آیا تبلتهای چینی ارزش واردات را دارند یا خیر؟
آیا تبلتهای چینی توانایی رقابت با محصولات برندهای معتبر را دارند؟
برای پاسخ به این پرسش، دو تبلت Hyundai T7 و ASUS Nexus 7 را که هر دو از صفحه نمایش ۷ اینچی بهره میبرند رو در روی یکدیگر قرار دادیم. سوالی که همراه در ذهن ما بوده آنست که چرا چنین شرکتی، نام برند معروف کرهای، هیوندای را برای فروش تبلتهایش انتخاب کرده است.
شرکت هیوندای در کره، تقریبا هرچیزی از تلویزیون تا خودرو را به فروش میرساند اما این شرکت، تبلت نمیفروشد. تبلت T7 توسط شرکتی که با نام Toptech Technology شناخته میشود تولید و تحت لوای برند هیوندای به فروش میرسد. میزان واردات این تبلت بالا و بسیاری این تبلت را در محدوده کمتر از ۲۰۰ دلار، بهترین گزینه برای خرید معرفی میکنند. از نظر قیمتی این تبلت را میتوان با MemoPad HD7 شرکت ایسوس مقایسه کرد اما T7 از نظر مشخصات نامی، برتری محسوسی نسبت به همتای ایسوسی خود دارد.
بسته به شرکت سازنده، تبلتهای چینی کیفیت متفاوتی دارند. شرکتهایی مانند Pipo و Ramos، استانداردهای بهتری از نظر کیفیت ساخت و کارایی و قابلیتها ارائه میکنند اما تبلتهای ساخت شرکتی مانند Ainol و تبلتهای بدون برند، کیفیت مطلوبی ندارند. لازم به ذکر است که تبلتهای چینی از بعد سختافزاری اکثرا مشکلی ندارند اما در زمینه فیرمویر و نرمافزاری بسیار ضعیفند.
کیفیت فیرمویر
نقطه قوت نکسوس ۷ را میتوان در فیرمویر آن به حساب آورد. سوای دستگاههای تولیدی دیگر، سری نکسوس پادشاه دریافت به روزرسانی است. نه تنها گوگل و شرکایش ۱۸ ماه پشتیبانی بی عیب و نقض را تضمین میکنند بلکه توسعه دهندگان نیز تا مدتها بعد از اتمام پشتیبانی به تولید رامهای دستساز برای این دستگاه میپردازند.
به عنوان مثال، HTC Nexus One به روز رسانی غیر رسمی به اندروید بستنی حصیری ( اندروید ۴٫۰) را درحالی دریافت کرد که این دستگاه در سال ۲۰۱۰ روانه بازار شده بود. به همین منوال نسخه ۲۰۱۳ نکسوس ۷ نیز تنها چند روز بعد از عرضه، یک به روزرسانی را دریافت کرد که شامل اندروید ۴٫۳، یعنی جدیدترین نسخه اندروید به همراه پشتیبانی از TRIM بود. در مقایسه با این تبلت، T7، به روز رسانی آزمایشی به اندروید ۴٫۲٫۲ را دریافت کرد و در کمال تعجب این تبلت نیز یک رام دست ساز دارد که با نصب آن میتوانید از شر برنامههای چینی از پیش نصب شده راحت شده و شاهد بهبود کارایی دستگاه باشید.
متاسفانه، این رام دستساز بر پایه اندروید ۴٫۰ تولید شده درحالی که اندروید ۴٫۲ کارایی دستگاه را بهبود میبخشد و البته رام ۴٫۲٫۲ مشکلات گوناگونی اعم از عملکرد بد باتری، مشکلات عدم پایداری و هنگهای پی در پی را به دنبال خواهد داشت.
از فیرمویرهای بد میتوان به عنوان نقطه ضعف اصلی تبلتهای چینی یاد کرد. در بیشتر موارد، شرکتهای تولید کننده این دستگاهها کدهای مرجع آن را نیز منتشر میکنند اما بازهم توسعه دهندگان از پشتیبانی ضعیف این دستگاهها گلایه دارند. برنامههای زیادی با مشکل بر روی این تبلتهای چینی اجرا میشوند و رامهای با کیفیت برای این دستگاهها انگشت شمارند.
اندازه، کیفیت ساخت
هیوندای T7، حدودا دو یا سه میلیمتر ضخیمتر از نکسوس ۷ است. این دستگاه براق و بدنهای پلاستیکی دارد و حاشیه صفحه نمایش نیز نقرهای و از جنس پلاستیک است. نکسوس نیز مشکی رنگ و مات، با طراحی ساده و قابل تفکیک است.
مد نظر قرار دهید که نکسوس ۷ از نظر امکان تعمیر، از سایت iFixit نمره ۷ را دریافت کرده است. هر دو تبلت حس خوبی به کاربر منتقل میکنند اما از نظر کیفیت ساخت، نکسوس برتر است. رزولوشن صفحه نمایش و کیفیت آن نیز در تبلتهای چینی موجود در این رده قیمت کمتر مشاهده میشوند. تنها مشکل رایج در تبلتهای چینی، پیکسل پیکسل بودن صفحه نمایش است. موضوعی که میتوان به راحتی و با چشم غیرمسلح مشاهده کرد.
کارایی برنامهها
پردازنده Exynos 4412 سامسونگ که در T7 به کار گرفته شده است بسیار سریع است. در مقایسه با تبلتهای ارزان قیمت دیگر، این تبلت یکی از سریعترینهاست اما متاسفانه ضعف در قسمت نرمافزاری باعث شده شاهد عملکرد چندان مطلوبی از این تبلت نباشیم. اگرچه تعدادی از بازیها به راحتی و بدون لگ بر روی این تبلت اجرا میشوند اما مشکلات گرافیکی بیشماری در طول بازیها اتفاق میافتد. برنامههای خبرخوان مانند Feedly نیز به خوبی بر روی دستگاه اجرا شدند . سوای مشکلات گرافیکی، T7 عملکرد قابل قبولی به نمایش گذاشت.
در مقام مقایسه، Snapdragon S4 Pro به کار گرفته شده در نکسوس ۷، بدون هیچ مشکلی به اجرای بازیها و برنامهها میپردازد. به طور کلی، برنامههای قابل اجرا بر روی تراشههای متداول استفاده شده در محصولات چینی، آمار زیادی در مشکلات ناسازگاری با برنامهها دارند.
باتری
باتری ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی T7 از لحاظ تئوری باید عملکردی بهتر از باتری نکسوس ۷ به نمایش بگذارد. اما متاسفانه در عمل، این باتری عملکرد خوبی ندارد. در مواقع بیکاری، T7 نمیتواند مدیریت کاملی بر میزان استفاده از باتری داشته باشد و البته با استفاده از نرمافزارهای مدیریت برنامههای در حال اجرا میتوان شاهد عملکرد بهتری از این تبلت باشیم. مشکلات شایع در تبلتهای چینی عبارتند از عملکرد نا مطلوب باتری و گرم شدن بیش از حد دستگاه. این مشکل در T7 نیز به وضوح مشاهده میشود و این دستگاه نمیتواند به طرز صحیح به کالیبراسیون باتری بپردازد. اگر توجه کرده باشید نمایشگر باتری نوسان زیادی دارد و حتی بعد از کالیبراسیون دستی نیز قابل اعتماد نیست.
امتیاز دستگاهها در نرم افزار بنچمارک AnTuTu
سایت Anandtech اخیرا در مقالهای به تشریح مشکلی سیستماتیک در نرمافزارهای بنچمارک پرداخته که به شرکتهای سازنده این امکان را میدهد در نتایج بدست آمده تقلب کنند. البته استثنایی هم وجود دارد و این استثنا مربوط به دستگاههای نکسوس است. شرکتهای سازنده محصولات خود را به نحوی برنامهریزی میکنند که با اجرای برنامههای بنچمارک اورکلاک کنند و نتایجی تا ۲۰ درصد بیشتر از نتیجه واقعی به ثبت برسانند.
با این توضیحات، T7 نتیجهای در بازه ۱۷۰۰۰ را ثبت کرده که این تبلت را در بین بهترین تبلتهای بازار مانند ایسوس ترنسفرمر پد اینفینیتی قرار میدهد. اکثر پردازندههای ساخت چین، عملکرد مشابهی دارند. به عنوان مثال، Rockship RK3188 نتیجهای تقریبا برابر با Exynos 4412 در AnTuTu به ثبت میرساند. کمی بیشتر و کمتر، این واقعیت را باید پذیرفت که پردازندههای جدید چینی میتوانند بر روی محصولات شرکتهای معتبر، عملکردی خوب از خود به نمایش بگذارند.
مقایسه رو در رو
در کمال تعجب، رم استفاده شده در Hyundai T7، کیفیت بالاتری نسبت به نمونه استفاده شده در نکسوس ۷ دارد. به واقع این رم در بین با کیفیتترین رمهایی است که تاکنون در دستگاههای مختلف دیدهایم. نکسوس ۷ در بقیه موارد عملکردی برابر یا بهتر از T7 به نمایش گذاشت.
سخت افزار
پردازنده: در اکثر موارد، تفاوت اصلی بین تبلتهای معتبر و تبلتهای ساخته شده در چین، به کیفیت ساخت و سختافزار مربوط میشود. اکثر تبلتهای چینی ( و البته تعداد زیادی از تبلتهای معتبر) از یکی از سه تراشه ساخت ARM بهره میبرند که عبارتند از : MediaTek,ATM,Alleinner and Rockchip. مدل Exynos 4412 به کار گرفته شده در T7 در بین تبلتهای چینی کمی نامتعارف به نظر میرسد. به هرحال Snapdragon S4 Pro، سریعتر از Exynos 4412 است و در نرمافزار AnTuTu امتیاز ۲۰۰۰۰ را در مقابل امتیاز ۱۷۰۰۰ برای Exynos به ثبت رسانده است.
رم: عملکرد رم در T7 امتیاز ۱۷۰۰ را بدست آورد اما این امتیاز برای نکسوس ۷، معادل ۱۱۰۰ بود.
صفحه نمایش: رزولوشن ۸۰۰ در ۱۲۳۲ پیکسل در T7، برابر با رزولوشن نکسوس ۷ اصلی است. اما این مقدار برای رقابت با کیفیت فوق العاده و رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ نکسوس ۷ کافی نیست.
فضای ذخیره سازی: ۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی در T7، دقیقا نصف فضای ذخیره سازی ۱۶ گیگابایتی در نکسوس ۷ است. البته فراموش نکنید که نکسوس ۷ از مموری کارت پشتیبانی نمیکند اما T7 تا ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی اضافی را پشتیبانی می کند. تبلتهای چینی به ندرت از قابلیت تریم بهره میبرند و این بدان معناست که در طول زمان و برای جلوگیری از لگ، به بازگشت به تنظیمات کارخانه نیازمندند. البته با استفاده از روشی میتوان به طور دستی این قابلیت را به برخی از این تبلتها افزود.
قیمت: تفاوت ۸۰ دلاری بین قیمت دو دستگاه نمیتواند معیاری برای ترجیح دادن T7 باشد. اگرچه این دستگاه در این بازه قیمت، در بعد سختافزاری یکی از بهترینهاست اما در زمینه نرمافزاری فرسنگها با جدیدترین تبلتهای نکسوس فاصله دارد.
نرمافزار/ فیرمویر
به روز رسانی: نکسوس ۷ تا ۱۸ ماه پس از عرضه به طور رسمی پشتیبانی میشود اما T7 تنها به روز رسانی آزمایشی و نصف و نیمهای را بعد از سه ماه حضور در بازار دریافت کرده است.
رامهای دستساز: نکسوس ۷ دوجین رام دست ساز دارد که اکثر آنها برای استفاده روزمره مناسبند و باعث افزایش کارایی دستگاه میشوند اما T7، تنها یک رام دستساز و یک رام AOKP در حال توسعه دارد که اگر این رام به طور کامل، عرضه شود میتوان آنرا با رامهای موجود برای تبلتهای سری نکسوس مقایسه کرد.
پایداری: نکسوس ۷ در این قسمت بیرقیب است اما هیوندای T7 بارها و بارها به طور تصادفی هنگ میکند یا حتی خاموش و روشن میشود.
نتیجه گیری:
بار دیگر پرسش آغازین متن را تکرار میکنیم. آیا تبلتهای چینی توانایی رقابت با تبلتهای ساخت شرکتهایی مانند ایسوس و سامسونگ را دارند؟ متاسفانه خیر. در زمینه سختافزاری شاید این تبلتها مشخصات بهتری هم نسبت به نمونههای مطرح ارائه دهند اما به علت فیرمویرهای نامناسب، نمیتوان از این سختافزار، کارایی لازم را دریافت کرد.
فراموش نکنید که تبلتهای ساخت شرکتهایی مانند Pipo و Ramos، فیرمویرهای بهتری در مقایسه با T7 دارند اما طبیعتا از قیمت بالاتری نیز برخوردارند. بد نیست اشاره کنیم، یکی از بهترین سازندگان سختافزاری جهان در مکانی واقع شده که چین ادعا میکند متعلق به آنهاست ( تایوان). با این تفاسیر اگر شما همچنان مشتاق خرید تبلتهای چینی هستند، دلایل خود را در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید.
مطالب مشابه :
تبلت با اندروید 4 -سیم کارت خور
گوشی باران - تبلت با اندروید 4 -سیم کارت خور بهترین تبلت چینی سیم کارت
تبلت ۹٫۷ اینچی Q96 با ساپورت سیم کارت ۳G
گوشی باران - تبلت ۹٫۷ اینچی q96 با ساپورت سیم کارت ۳g بهترین تبلت چینی سیم کارت
تبلت سیم کارت خور 3G با اندروید 4.04 (( پشتیبانی از سیم کارت رایتل ))
گوشی باران - تبلت سیم کارت خور 3g با اندروید 4.04 بهترین تبلت چینی سیم کارت
GALAXY NOT 1 (( طرح اصلی ))
گوشی باران - galaxy not 1 (( طرح اصلی )) - ارزانترین فروشگاه اینترنتی انواع گوشی و تبلت های اندروید و
SAMSUNG galaxy ACE ( طرح اصلی )
گوشی باران - SAMSUNG galaxy ACE ( طرح اصلی ) - ارزانترین فروشگاه اینترنتی انواع گوشی و تبلت های
گلکسی اس5
بهترین تبلت چینی سیم کارت این گوشی از بهترین نمونه های گوشی طرح اصل موجود در بازار است.
اخبار آی تی
۱. بهترین تبلت ها با قابلیت برقراری مکالمه تلفنی گرچه در بازار تبلت، نمونههای ارزانقیمت
بهترینهای CES 2012 – تبلتها
خفن ترین ها - بهترینهای CES 2012 – تبلتها - Liverpool FC ارتشی به رنگ خونم.Liverpool FC
برچسب :
بهترین تبلت چینی