علت افزایش تولد نوزاد پسر
آنچه در زير مي خوانيد خلاصه ايست از نتايج تحقيقات گروهي از اساتيد و دانشجويان در گرايش هاي مختلف لف لف و با هدف اطلاع رساني عمومي و مبتني بر شواهد و مدارک علمي. |
به راستي علت افزايش شديد و بي سابقه نرخ تولد نوزاد پسر در 30 ساله اخير در جهان چه بوده است؟
جمعي از اساتيد و دانشجويان گرايشهاي آمار زيستي، جامعه شناسي و علوم طبيعي گرد هم آمده تا به بررسي برخي از اين دلايل بپردازند. افزايش نرخ تولد نوزاد پسر موجب پديد آمدن بسياري از مشکلات در جوامع کنوني گشته است. هم اکنون با وجود 8 سال جنگ تحميلي جامعه ايران با مشکل بيش از 1 ميليون پسر بيشتر نسبت به تعداد دختران آن هم تنها بين سنين 20 تا 30 سال مواجه بوده که اين رقم بسيار قابل توجه مي باشد. در صورت ادامه روند پسر زايي جامعه با مشکلاتي بسيار زياد رو به رو خواهد گشت و بسيار شايسته مي باشد که اين مشکل هم اکنون و به نحوي جامع مورد بررسي قرار گيرد.
در ابتدا به ذکر علل ژنتيکي افزايش شديد پسر زايي در 30 ساله اخير اشاره خواهيم نمود.
احتمال تشکيل جنين مذکر به مراتب بيش از احتمال تشکيل جنين مؤنث مي باشد. بر آورد محققان 120 جنين پسر در ازاي 100 جنين دختر مي باشد.
پرسش اينست که آيا تمامي جنين هاي تشکيل يافته به راستي تبديل به نوزاد کامل شده و متولد خواهند شد؟ خير، در هيچ کجاي جهان به طور طبيعي نرخ تولد 120 پسر در ازاي 100 دختر نمي باشد. از نظر محتواي ژنتيکي يک جنين مذکر بسيار ضعيف تر از يک جنين مؤنث مي باشد، و آن بدليل دارا بودن يک مجموعه کروموزومي فعال مي باشد. حال آنکه هر جنين مؤنث داراي دو مجموعه فعال کروموزومي بوده و مقاومت آن نسبت به عواملي که جنين را در بدو تشکيل تهديد مي نمايند به مراتب بيشتر از مقاومت جنين مذکر مي باشد. به دلايل ذکر شده درصد بسياري از جنين هاي مذکر در همان ابتدا از ميان رفته در زمان تولد نسبت پسر به دختر رقمي است برابر با 104-107 نوزاد پسر در ازاي هر 100 نوزاد دختر.
در اينجا به نکاتي شايان توجه در اين خصوص اشاره خاهيم نمود:
تفاوت مادران جوان و مادران مسن در پسر دار و يا دختر دار شدن:
تحقيقات نشان داده اند که احتمال تولد فرزند پسر از مادران جوان تر به مراتب بيشتر از احتمال تولد نوزاد پسر از مادران مسن تر مي باشد. اين بدين معناست که در کشور هايي که سن زن در هنگام ازدواج و بارداري پايين تر است نرخ تولد نوزاد پسر نسبت به دختر بيشتر خواهد بود.
نقش مليت در پسر دار يا دختر دار شدن:
آمار ها نشان داده اند که مادران چيني داراي بيشترين تعداد پسر مي باشند و مادران فيليپيني پس از آنها از لحاظ تعداد فرزند پسر در مقام دوم قرار دارند، در حالي که مادران سرخپوست داراي کمترين تعداد فرزند پسر مي باشند.
نقش بيماري ها در تايين جنسيت جنين:
تحقيقات نشان داده اند که ابتلاي زنان به برخي از بيماري ها مي تواند در تايين جنسيت جنين تأثير گزار باشد. به گفته محققين احتمال تولد نوزاد پسر از زنان مبتلا به بيماري هپاتيت نوع ب، 1،5 برابر بيش از زناني است که حامل اين ويروس نمي باشند. پروفسور اميلي اويستر، فارغ التحصيل دانشگاه هاروارد پايان نامه دوره دکتراي خود را بر روي ارتباط بيماري هپاتيت ب و نرخ تولد نوزادان به انجام رسانيد.
تيتر پايان نامه پروفسور اويستر: هپاتيت ب و زنان ناپديد شده" بود. وي اظهار داشت که مي توان از علم بيولوژي براي پاسخگويي به اين معما که چرا تعداد دختران متولد شده تا اين حد کم شده است استفاده نمود.
وي همچنين به مقاله آمارتيا سن Amartya Sen با عنوان: فقدان بيش از 100 ميليون زن More than 100 million Women are Missing اشاره داشت. آمارتيا سن در مقاله خود علل کمتر بودن تعداد زنان را دلايل اجتماعي ضد زنان بيان نموده بود، وليکن پروفسور اويستر به جنبه هاي بيولوژيکي اين پديده به زيبايي اشاره نمود.
به گفته مجله معتبر ساينس ديلي: هپاتيت ب به تنهايي علت فقدان 40 درصدي زنان در آسيا مي باشد.
نسبت طبيعي
و متداول پسر به دختر در
بدو تولد چگونه است؟
به طور طبيعي و در تمام جهان نرخ تولد 104-107 پسر در ازاي هر 100 دختر مي باشد. استثناهايي نيزدر اين ميان به چشم مي خورند، از جمله سال 1946 ميلادي در آمريکا سالي بود که بيشترين تعداد تولد پسر را به خود ديد، در آن سال 105.9 پسر در ازاي هر 100 دختر متولد شدند. و سال 2000 سالي بود که کمترين نرخ تولد پسر ها را داشت. در آن سال 104.8 پسر در ازاي هر 100 دختر متولد شدند.
نکاتي جالب در خصوص نسبت مرد به زن در رده هاي مختلف سني:
در بدو تولد همانگونه که قبلا نيز ذکر شد تعداد پسران بين 104 تا 107 در ازاي هر 100 دختر مي باشد. در سنين زير 15 سال نيز نسبت پسر به دختر مشابه است با نسبت آنها در بدو تولد. پس از آن تا سن 35 سالگي همچنين تعداد پسرها بيشتر از تعداد دخترها مي باشد. اما نسبت 104-107 کمي کاهش مي يابد و اين بدان دليل است که مردان در اين سن احتمال فوتشان بر اثر حوادث کمي بيشتر از احتمال فوت زنان مي باشد که اين نسبت را به 103-105 در ازاي هر 100 دختر مي رساند. **
** توجه داشته باشيد که در اينجا منظور از 100 دختر، 100 دختر "زنده" و نه ضررورتا 100 دختر "سالم" مي باشد. بدان دليل که نرخ ابتلاي دختران به برخي بيماري ها در سنين جواني و بين 15-35 سال به مراتب بيشتر از نرخ ابتلاي مردان به همان بيماري ها مي باشد. و اگر مي خواستيم تعداد دختران سالم را در اين معادله جاي دهيم تعداد به مراتب کمتر مي بود. مردان بيشتر مستعد بيماري هاي قلبي عروقي و برخي از انواع سرطان ها مي باشند و بدين ترتيب عمر متوسط مردان کوتاه تر از عمر متوسط زنان مي باشد. بدين ترتيب در سنين کهنسالي تعداد زنان (مسن) به مراتب بيش از تعداد مردان (مسن) خواهد بود. آمار ذکر شده در فوق براي تمام کشور ها صادق است جز کشور افغانستان که در اين کشور بر طبق آمار عمر متوسط زنان کمتر از عمر متوسط مردان مي باشد.
در اينجا به آمار کشورمان نظر مي اندازيم:
آمارهاي کشور ايران نشان مي دهند که نرخ تولد در کشور ما برابر است با 105 نوزاد پسر در ازاي هر 100 نوزاد دختر، که اين ميزان تا گروه سني 35 سال کمابيش به همين صورت مي باشد. در ايران هم اکنون (بر طبق آخرين آمار سال 2007) جمعيت مردان تا رده سني 65 سال بيش از جمعيت زنان مي باشد، و در رده سني 65 سال به بالا جمعيت زنان بيشتر از جمعيت مردان مي باشد. همچنين در کشور ما بر طبق آمار ها، طول عمر متوسط زنان 72 سال و طول عمر متوسط مردان 69 سال مي باشد. هم اکنون جمعيت مردان در ايران در حدود 1،600،000 (يک ميليون و ششصد هزار نفر) بيشتر از جمعيت زنان در ايران مي باشد. بديهي است که جمعيت دختران جوان کشورمان نسبت به پسران جوان به مراتب کمتر مي باشد به اين دليل که در سنين بالاي 65 سال قسمت عظيمي از جمعيت را زنان به خود اختصاص داده اند.
آمار ديگر نقاط جهان:
نرخ تولد به طور طبيعي بين 105 تا 107پسر در ازا هر 100 دختر مي باشد. حال آنکه در برخي از کشور هاي جهان نرخ تولد نوزاد پسر به مراتب بيشتر از نرخ تولد نوزاد دختر مي باشد. هم اکنون آمار تولد 113 پسر به 100 دختر در دو کشور چين و کره جنوبي، 110 پسر به 100 دختر در کشور تايوان، و 107 پسر به 100 دختر در ميان چيني هاي ساکن سنگاپور و مردم مالزي مي باشد.
شايان ذکر است که بر اساس گزارشات منتشره توسط China Population Publishing House نرخ تولد در سال 2001 در کشور چين برابر بوده است با 117 پسر در ازاي هر 100 دختر. همچنين در سالهاي 1993 و 1994 ;121 پسر به ازاي هر 100 دختر در کشور چين به دنيا آمدند.
بر طبق آمار ها تخمين زده ميشود که تا سال 2020 تعداد پسران جوان در کشور چين بيش از 35،000،000 (35 ميليون) و در کشور هند بيش از 25،000،000 (25 ميليون) بيش از تعداد دختران جوان در آن دو کشور باشد. که اين آمار ها مقامات چيني و هندي را به شدت نگران کرده است. همچنين در سال 2000 ميلادي سازمان ملل متحد در گزارشي اعلام داشت که تعداد زنان در جنوب قاره آسيا در حدود 79 ميليون (79،000،000) کمتر از جمعيت مردان در اين منطقه مي باشد.
اخيرا در مقاله اي تحت عنوان "افزايش وحشتناک پسرها" ، دانشمندان هشدار داده اند که افزايش بيش از اندازه و شديد تعداد پسر ها در کشورهاي آسيايي مي تواند صلح جهاني را تهديد نمايد. در اين مقاله آمده است که هم اکنون جمعيت زنان در دو کشور چين و هند بيش از 100 ميليون کمتر از جمعيت مردان در اين دو کشور مي باشد. اين رقم که به "پديده فقدان زن" شهرت يافته است The phenomenon of missing women. براي اولين بار توسط آمارتيا سن مورد توجه قرار گرفت.
منابع
^ a b c d A. Gettis, J. Getis, and J. D. Fellmann (2004). Introduction to Geography, Ninth Edition. New York : McGraw-Hill. pp. 200. ISBN 0-07-252183- X
? ^ a b Goodkind, Daniel. (1995). On Substituting Sex Preference Strategies in East Asia: Does Prenatal Sex Selection Reduce Postnatal Discrimination?. Population and Development Review, 22 (1), 111-125. Retrieved March 13, 2007.
? ^ Goodkind, Daniel. (1999). PPSIN>2.0.CO;2-B">Do Parents Prefer Sons in North Korea?. Studies in Family Planning, 30 (3), 212-218. Retrieved March 13, 2007.
Kang C, Wang Y. Sex ratio at birth. In: Theses Collection of 2001 National Family Planning and Reproductive Health Survey. Beijing : China Population Publishing House, 2003:88-98.
^"Hepatitis B Accounts For 40 Percent Of 'Missing' Asian Women", Science Daily, December 8, 2005
A Dangerous Surplus of Sons?Two political scientists warn that Asia 's lopsided sex ratios threaten world peace
http://chronicle. com
Section: Research &
Publishing
Volume 50, Issue 34,
Page A14
https://www. cia.gov/library/ publications/ the-world- factbook/ geos/ir.html
و لازم به ذکر عزیزان که من این مطلب رو از سایت روزنه گرفتم برای خودم جالب بود چون خیلی در مورد این مطلب شنیدم امیدوارم که برای شما دوستان خوبم جالب باشهمنتظر نظراتتون هستم باااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای
مطالب مشابه :
علت افزایش تولد نوزاد پسر
روز بارونی - علت افزایش تولد نوزاد پسر - آنچه در زير مي خوانيد خلاصه ايست از نتايج
نسخه های گیاهی موثر در تولد نوزاد پسر
الماس خوشبختي - نسخه های گیاهی موثر در تولد نوزاد پسر - الماس همان کربن هست که تحت فشار و
افزایش شدید نرخ تولد نوزاد پسر
دبیر زیست شناسی (کنکور - المپیاد) - افزایش شدید نرخ تولد نوزاد پسر - کنکور و المپیاد زیست
دختر می خواهید یا پسر؟ (راههای انتخاب جنسیت بدون جراحی و آسان)
پوست و مو و زیبایی - دختر می خواهید یا پسر؟ (راههای انتخاب جنسیت بدون جراحی و آسان) - لیزر
ناباروری و پسر شدن جنین
طب و درمان - ناباروری و پسر شدن جنین - تحقیقات در زمینه طب و درمان - طب و درمان
برچسب :
نوزاد پسر