آزمایش میلگرام-روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟!
آزمایش میلگرام-روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟! - مطالب و مقالات مرتبط با مدیریت اجرایی"> مدیریت اجرایی - آزمایش میلگرام-روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟! مدیریت اجرایی مطالب و مقالات مرتبط با مدیریت اجرایی
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو وبلاگ
عناوین مطالب وبلاگ
پیوندهای روزانه
پورتال گروه خودروسازی سایپا
گروه حسابداری 90
دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران مركزي - معاونت آموزشى
پايگاه مقالات علمي مديريت
Sharif MBA students forum
اثیر - سایت جامع مدیریت
دانشگاه آزاد اسلامی - واحد تهران مرکز
وبلاگ مدیریت عمومی
آرشیو پیوندهای روزانه
نوشته های پیشین
اردیبهشت ۱۳۹۴
فروردین ۱۳۹۴
اسفند ۱۳۹۳
بهمن ۱۳۹۳
دی ۱۳۹۳
آبان ۱۳۹۳
مهر ۱۳۹۳
شهریور ۱۳۹۳
مرداد ۱۳۹۳
تیر ۱۳۹۳
خرداد ۱۳۹۳
اردیبهشت ۱۳۹۳
فروردین ۱۳۹۳
اسفند ۱۳۹۲
بهمن ۱۳۹۲
آذر ۱۳۹۲
مهر ۱۳۹۲
شهریور ۱۳۹۲
مرداد ۱۳۹۲
تیر ۱۳۹۲
خرداد ۱۳۹۲
اردیبهشت ۱۳۹۲
فروردین ۱۳۹۲
بهمن ۱۳۹۱
دی ۱۳۹۱
شهریور ۱۳۹۱
مرداد ۱۳۹۱
خرداد ۱۳۹۱
اردیبهشت ۱۳۹۱
اسفند ۱۳۹۰
بهمن ۱۳۹۰
دی ۱۳۹۰
آذر ۱۳۹۰
آبان ۱۳۹۰
مهر ۱۳۹۰
شهریور ۱۳۹۰
آرشيو
آرشیو موضوعی
شرکتهای موفق
میلیاردرها
آزمون کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی
مدیریت منابع انسانی
مدیریت اجرایی
مقالات
تحقیقات و پایان نامه ها
خلاقیت و کارآفرینی
ادغام وتغییر ساختار شرکتها
بازاریابی
مدیریت استراتژیک
پیوندها
كنكور MBA
همه چیز درباره مدیریت
در سايه مديريت
Dr Amir Bayat Tork & Student
وبلاگ مدیر 87
آزاد نامه
وبلاگ مدیریت وبازاریابی
مهندسی مدیریت اجرایی EmE تبریز
کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی مجازی
مديرنت
مديريت اجرايي زاهدان
مقالات مديريتي
مدیریت MBA دانشگاه تهران (دوره مجازی)
كنكور حسابداري
وبلاگ دانشجویان MBA دانشگاه فردوسی مشهد
آزمایش میلگرام-روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟! آزمایش میلگرام-روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟!
- مردی که برای آزمایش آمده بود، دستش را در کاسهای کرد که در آن کاغذهای مختلف به صورت تا شده قرار گرفته بود. قرار بود با چیزی شبیه قرعه کشی، مشخص شود که او «آزمایشگر» خواهد بود یا «آزمایش شونده». برگه را درآورد و دید: نقش او «آزمایشگر» بود. روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟! هیچکس به مرد نگفت که روی تمام کاغذهای داخل آن کاسه، نوشته شده: «آزمایشگر». به همین دلیل، در تمام مدت آزمایش، آن فرد فکر میکرد که در اتاق مجاور، مرد دیگری نشسته است که قرعه «آزمایش شونده» به نامش درآمده. ژنراتور را روشن کردند. هدف از آزمایش، «ارزیابی اثر تنبیه بر روی حافظه و کارکرد آن» بود. به آزمایشگر لیستی از کلمات و معانی آنها داده میشد تا آنها را با میکروفونی که داخل اتاقش بود برای «آزمایش شونده اتاق مجاور» بخواند و سپس سوالاتی چهار جوابی را برای او میخواند تا ببیند آیا میتواند گزینهی درست را انتخاب کند؟
- آزمایش شونده، با انتخاب یکی از چهار کلیدی که پیش روی او قرار داده بودند، گزینه مورد نظرش را اعلام میکرد. گاهی درست و گاهی نادرست. هر بار که پاسخ نادرستی داده میشد، با فشار یک دکمه، شوک الکتریکی به مردی که در اتاق مجاور بود وارد میشد. میزان شوک با توجه به تعداد خطاها افزایش پیدا میکرد. طبیعی است که با افزایش شدت ولتاژ، صدای فریاد مردی که در اتاق مجاور بود به گوش میرسید. اگر دوست داشته باشید میتوانید از طریق لینکهای زیر، صدای ضبط شده واقعی آزمایش را (که بیش از ۵۰ سال قبل انجام شده) بشنوید: لینک اول - صدای ضبط شده در آزمایشگاه میلگرام لینک دوم - آزمایش شونده التماس میکند که اجازه دهند از آنجا بیرون برود بعضی وقتها، نگرانی و ناراحتی در چهره «آزمایشگر» دیده میشد. گاهی میپرسید: «واقعاً اینقدر زجر دادن لازم است؟ اصلاً انسانی است؟» و مردی که با لباس سفید آزمایشگاه، بالای سرش ایستاده بود توضیح میداد که: «بله. باید ادامه دهیم. چاره دیگری نداریم» . به آزمایشگر گفته نشد که صداهایی که میشنود، صداهای ضبط شده است و واقعاً شوکی در کار نیست. او در مقابل خودش ژنراتوری را میدید که هر بار، ولتاژش را بالا میبرد و با فشار یک دکمه، شوکی را به مرد دیگری که در اتاق مجاور است وارد میکند. این آزمایش ۴۰ بار و با ۴۰ نفر مختلف انجام شد. از این ۴۰ نفر، هیچکدام وقتی شنیدند که طرف مقابل میگوید: من مشکل قلبی پیدا کردم، آزمایش را متوقف نکردند. ۲۵ نفر از آنها، حاضر شدند تا ۴۵۰ ولت شوک به طرف مقابل وارد کنند. این در حالی است که از ۳۴۵ ولت به بالا، صدای جیغ و اعتراض قطع میشد و به نظر میآمد که آزمایش شونده، یا مرده یا از هوش رفته است!
- نکته دردناک این آزمایش، که استنلی میلگرام آن را ترتیب داد این بود که: این مردها، شوک را به یک غریبه وارد نمیکردند. آنها در زمان قرعه کشی، طرف مقابل را دیده بودند و کاملاً باور داشتند که یک تصادف، آنها را به «آزمایشگر» تبدیل کرده و ممکن بود خودشان روی صندلی اتاق مجاور نشسته باشند. آزمایش میلگرام در سالهای بعد به شکلهای مختلف تکرار شد و در هیچ آزمایشی، تعداد کسانی که اعمال این شوکها را متوقف کرده و به آزمایش اعتراض کردند از یک سوم جمعیت بیشتر نشد. میلگرام، در تفسیر آزمایش خود، به نکته مهمی اشاره میکند: رفتار ما انسانها به دو دسته تقسیم میشود. زمانهایی که بر اساس «مسئولیت شخصی» تصمیم میگیریم و زمانهایی که بر اساس «ماموریت شغلی» رفتار میکنیم. ما زمانی که بر اساس «مسئولیت شخصی» رفتار میکنیم، وجدان خود را دخالت میدهیم. از منطق خود استفاده میکنیم و به پیامدهای تصمیم و رفتار خود فکر میکنیم. اما زمانی که بر اساس «ماموریت شغلی» رفتار میکنیم، نیازی نمیبینیم که به منطقی بودن یا اخلاقی بودن کاری که انجام میدهیم فکر کنیم. اصطلاح «مامور هستم و معذور»، بیان دیگری از تجربه میلگرام است که در فرهنگ ما هم شنیده میشود. تجربه میلگرام، یک درس تاریخی بزرگ برای همه ماست. دعوت به اندیشیدن منطقی. دعوت به توجه به وجدان و اخلاق. چیزی که در دین ما اسلام نیز، بر آن تاکید شده و همواره مفهوم «مسئولیت» مورد تاکید قرار گرفته است و نه «ماموریت». شاید اگر هر یک از ما، میپذیرفتیم که مسئول همه اعمالی که انجام میدهیم هستیم و روزی، باید در برابر آنها پاسخگو باشیم و آن روز، اینکه «من مامور بودم و معذور» از ما پذیرفته نخواهد شد، فسادهای اقتصادی ما کمتر میشد. حرفهای گری افزایش مییافت. کارمندان سازمانها با مراجعانشان مهربانتر بودند. حسابدارها به دستور مدیرانشان، صورتهای مالی نادرست و دروغین تنظیم نمیکردند و جامعه، میزان بیشتری از لبخند، مهربانی، صمیمیت و انسانیت را تجربه میکرد..
- . . منبع : عصرایران ؛ محمدرضا شعبانعلی
مطالب مشابه :
اصول و فنون مذاکره تجاری
شعـــبانعلی. کارشناس ارشد MBA دانشــگاه صنعتی شریف- استاد Professional MBA دانشگاه و
همایش بین المللی مدیریت راهبردی کسب و کار
کارشناسی ارشد mba دانشگاه پيام نور همدان استاد محمد رضا شعبانعلی (دبیر علمی
نظام آموزشی چگونه خلاقیت را نابود میکند؟
مدیریت mba دانشگاه تهران (دوره مجازی) برچسبها: نظام آموزشی, خلاقیت, شعبانعلی,
"هاوثورن"، درس مهم تاریخ مدیریت جهان
Sharif MBA students forum اثیر - سایت جامع منبع : عصرایران ؛ محمدرضا شعبانعلی . برچسبها:
بمنچهـــــــنومچهــــــ|
پازل - بمنچهـــــــنومچهــــــ| - انگار که هر چه هست در عالم نیست؛ یا هست
منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی(دانشگاه آزاد)
زبان تخصصی mba و مدیریت اجرایی* اصلانی، مجبوری و غفارزادگان . * وب سایت رسمی محمدرضا شعبانعلی
شعر طنز
اخبار mba. پروژه دات وبسایت مدیریتی ایران. سایت رسمی محمد رضا شعبانعلی. متمم؛محل توسعه
آزمایش میلگرام-روانشناسی اطاعت: از مسؤولیت تا مأموریت / چرا گاه وجدان را فراموش می کنیم؟!
Sharif MBA students forum اثیر - سایت جامع منبع : عصرایران ؛ محمدرضا شعبانعلی ; برچسبها:
درس گفتار هایی از مکتب دیکتاتورها- قسمت اول
دوره هاي mba. چتروم ايراني. محمد رضا شعبانعلی. تراست
مقاله (بررسی رابطه میان رضایت شغلی و تعهد سازمانی با در نظر گرفتن عوامل سن وجنسیت در بین کارکنان بخش
کارشناسی ارشد: mba. کارشناسی ارشد: مدیریت سمینار هوش مذاکره با اجرای محمدرضا شعبانعلی .
برچسب :
شعبانعلی mba