استاد سیدعلی اکبر پرورش به سوی خدا پرواز کردد
وزیر آموزش و پرورش و نامزد ریاست جمهوری سابق استاد علی اکبر پرورش درگذشت/ تصاویر |
علی اکبر پرورش در در سال ۱۳۲۱ در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند سپس در دانشگاه اصفهان مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات اخذ نمود ایشان مدرک فوق لیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از صاحب نیوز، علیاکبر پرورش، از مبارزان سیاسی انقلاب اسلامی صبح امروز(جمعه) در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان به ملکوت اعلی پیوست.
وی از چند ماه پیش با بیماری دست و پنجه نرم میکرد.
علی اکبر پرورش در در سال ۱۳۲۱ در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند سپس در دانشگاه اصفهان مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات اخذ نمود ایشان مدرک فوق لیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت.
سوابق اجرایی
وزیر آموزش پرورش در دولتهای حجت الاسلام والمسلمین شهید محمد جواد باهنر، دولت موقت آیت الله مهدوی کنی و دولت میرحسین موسوی بودهاست.
نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی
عضو شورای عالی دفاع
نماینده مجلس شورای اسلامی در دورههای اول، سوم و چهارم و مدتی عضو هیات
رییسه (نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی دوره اول / نایب رییس دوم مجلس
شورای اسلامی دوره چهارم)
در سال ۱۳۶۱ بعنوان وزیر آموزش و پرورش از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.
سوابق سیاسی
محوریت در مبارزات قبل از انقلاب اصفهان که منجر به دستگیری شد در کنار شهید صیاد شیرازی و حجت الاسلام سالک
عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی
دو دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری (نامزد احتیاطی حزب جمهوری اسلامی)
عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی از سال ۱۳۷۲ تا کنون
قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۸۰
گوشهای از زندگی پربرکت استاد پرورش"پرورش" پرورش یافته مکتب امام بود
علیاکبر پرورش استاد برجسته اخلاق، پرورش یافته مکتب امام بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از نزدیکان علیاکبر پرورش که از ارتباط وی با امام و علاقه امام به وی اطلاع داشتند، کمترین پست و سمتی را که برای وی تصور میکرند، ریاست یکی از کمیتههای جدید التاسیسی بود که زیر نظر شورای انقلاب اسلامی و به دستور امام راحل پا به عرصه سیاست نوپای ایران و انقلاب میگذاشت.
اما دیدار علیاکبر پرورش با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در شهر مقدس قم و تکلیف امام به ایشان، نقطه عطفی شد در زندگی فردی و سیاسی مردی که تا پیش از این یکی از مبارزان خستگیناپذیر انقلاب تلقی میشد.
در آن دیدار امام رو به پرورش کرد و فرمود: آموزش و پرورش خیلی مشکل دارد، شما به اصفهان بروید و آنجا معلم پرورش دهید.
آن روزها حتماً امام میدانست که دبیر سادهزیست اصفهانی که در برابرش نشسته قرآن و نهجالبلاغه را حفظ است و تمام تلاشش را بر آن داشته تا به این دو کتاب مقدس و ارزنده عمل نماید.
پرورش بیهیچ درنگی به اصفهان آمد و دوستان و همفکرانش را جمع کرد تا دستور امام را عملی سازد، او که پیش از انقلاب در کنار شهید صیاد شیرازی، حجتالاسلام سالک، سید اکبر حسینی، سید احمد عاملیان و ... محوریت مبارزه علیه رژیم ستمشاهی را بر عهده داشت، خوب میدانست که امام بیحکمت سخن نمیگوید.
پرورش توانست تیمی از همکارانش را گرد هم آورد و تربیت دینی قشر تأثیرگذار در تعلیم و تعلم را رقم بزند. اما تقدیر الهی و خواست مردم علاوه بر این تکلیف شرعی و عقلی که امام بر دوشش نهاده بود، مسئولیتهای سیاسی و اجرایی متعددی را هم برای وی رقم زد.
پرورش 39 ساله، حالا علاوه بر تربیت معلم، میبایست به عنوان نماینده خبرگان قانون اساسی در نگارش و حفاظت از قانون اساسی تلاش میکرد و او که از جنس بیمسئولیتی نبود، در این سمت نیز دلسوزانه و مسئولانه وارد عمل شد.
بسیاری از دوستان و همکاران پرورش معتقدند با توجه به اعتمادی که به پرورش بود، او توانست تأثیر زیادی روی شهیدان بهشتی و باهنر در نگارش قانون اساسی داشته باشد.
پرورش و انجمن حجتیه
وی که پیش از انقلاب یکی از اعضای فعال انجمن حجتیه ایران بود و در اثر رفتارهای دوگانه ساواک با این انجمن از دوستان حجتیهای خود کناره گرفته بود، حالا به عضویت حزب جمهوری اسلامی در آمد و خیلی زود عضو شورای مرکزی این حزب شد.
حالا دیگر پرورش یکی از مردان موثر در دوران انقلاب به شمار میرفت که در کنار تمامی مسئولیتهای خود، تکلیف تربیت معلم را کنار نگذاشته بود. او آنچنان به این امر اهتمام ورزید که مدیران زیادی هم از نسل همانها مسئولیت بر عهده گرفتند، شاگردان وی به شمار میآیند.
با آغاز جنگ تحمیلی، پرورش عضو شورای عالی دفاع شد و در کنار مقام معظم رهبری، هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی مسایل مربوط به دفاع ایران برابر تهاجم نابرابر عراق و متحدانش به ایران نوپای اسلامی را زیر نظر گرفت.
وی در همین زمان در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز توانست از سوی مردم اصفهان با رأی بالایی به مجلس راه یابد. نمایندگی مجلسی که نه تنها در دور اول، بلکه در دورهای سوم و چهارم نیز تکرار شد و کشور در این زمان توانست بحرانهای زیادی مانند قائله کردستان، جنگ تحمیلی، قائله منافقین و ... را پشت سر بگذارد.
تمام این مسایل از پرورش مردی لایق ساخت و همین مسئله او را به نایبرئیسی مجلس شورای اسلامی رساند. در تمام این دوران او یکی از یاران بسیار نزدیک امام بود و یکی از افرادی که امام به وی اعتماد کامل داشت. موضوعی که امام جمعه اصفهان نیز که آن روزها یکی از شاگردان امام بود، وی را یکی از 10 نفر مرد نزدیک به امام راحل توصیف نمود.
پرورش در 40 سالگی
سال 61 پرورش دیگر 40 ساله بود، او در 40 سالگی توانست از مجلس شورای اسلامی برای تصدی سمت وزارت آموزش و پرورش دولت محمدجواد باهنر به ریاست جمهوری شهید رجایی رأی اعتماد بگیرد.
پرورش حالا باید بهجای وزیری تصمیم میگرفت که پس از عزل بنیصدر؛ با رأی بالای مردم رئیسجمهور ایران شده بود. او بهجای رجایی نشست که از سال 58 تا 60 وزیر آموزش و پرورش بود و خیلی زود در کابینه محمدجواد باهنر، با حبیبالله عسکراولادی، مرتضی نبوی، نژادحسینیان، مهدوی کنی، غرضی و ... همکار شد.
پرورش در این زمان کم، بارها در مورد احتمال شیطنت ضد انقلاب علیه شهیدان رجایی، باهنر ، بهشتی و مقام معظم رهبری، تذکر داده بود. تذکراتی که نشئت گرفته از بصیرت و دوراندیشی ایشان بود و تمامی آنها نیز عملی شد.
با انفجار دفتر نخستوزیری در هشتم شهریور سال 60 حجتالاسلام والمسلمین مهدوی کنی که وزیر کشور دولت باهنر بود، مسئولیت دولت را عهدهدار شد تا انتخابات برگزار گردد.
پس از دولت موقت آیتالله مهدوی کنی، آیتالله سید علی خامنهای، کاندیدای حزب جمهوری اسلامی، توانست با رأی حداکثری مردم رئیسجمهور ایران اسلامی شود و این بار نیز علیاکبر پرورش، با رفیقدوست، نامدار زنگنه، ولایتی، ری شهری، ناطق نوری و ... همکار شد.
پرورش در مجلس
وی در سال 64 صندلی وزارت را تحویل سید کاظم اکرمی داد و به عنوان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی مشغول به فعالیت شد.
وی پس از پایان دو دوره نمایندگی مداوم در دورههای سوم و چهارم از سال 1372 تا سال 80 به عضویت شورای مرکزی موتلفه اسلامی با سمت قائممقام درآمد.
پرورش که در سال 1321 در زرینشهر اصفهان دیده به جهان گشوده بود، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر خود سپری کرد و برای ادامه تحصیل در رشته ادبیات به اصفهان آمد.
وی پس از دریافت مدرک لیسانس ادبی از این دانشگاه، مدرک فوق لیسانس را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری گرفت.
او که در زهد و تقوا یکی از دولتمردان جمهوری اسلامی به شمار میآمد، در سخنرانیهای داغ و آتشین خود تلاش میکرد تا دست دولتمردان رژیم پهلوی را برای مردم رو کند. پس از آن نیز پرورش به خوبی توانست تفکرات منافقان را برای مردم تبیین نماید و زاویه آنها با انقلاب و امام را روشن سازد.
وی با سخنرانیهای شجاعانه و متعدد خود در اجتماعات کوچک و بزرگ سال 57 مردم را به مبارزه آگاهانه با رژیم شاه دعوت میکرد که از مهمترین سخنرانی در اجتماعات تأثیرگذار روزهای تاسوعا و اربعین سال 1357 است.
پرورش برای اداره بهتر مبارزه و راهپیمایی مردم، سازمان مخفی با کمک دوستان تشکیل داده بود که در آن حفاظت از جان مردم اهمیت ویژهای داشت. روش کار وی بدین ترتیب بود که ابتدا به کمک دستگاه بیسیم؛ اطلاعات حکومت نظامی را دریافت و متناسب با آن دستورات لازم برای چگونگی مبارزه با رژیم را صادر میکرد.
پرورش همچنین سازمان مخفی نظامی تشکیل داده و اطلاعات لازم را از ارتش و شهربانی کسب و از همین طریق برای برنامهریزی بهتر مبارزه با رژیم شاه تلاش میکرد.
خط فکری پرورش
این استاد برجسته اخلاق، یکی از خطوط فکری مورد تأیید امام را داشت که به همین دلیل محبوبیت و مقبولیت ویژهای نزد مردم به دست آورده بود.
شهید مطهری نیز ضمن تأیید زهد و تقوای این دبیر ساده اصفهانی، در متاب جاذبه و دافعه، زهد را از زبان ایشان بیان میکند و مینویسد: در جریانی در اصفهان بودم و دبیر فاضلی نزد ما آمد که در پاورقی این صفحه نوشته شده منظور از دبیر فاضل، علیاکبر پرورش است و به این طریق مطهری زهد را از زبان پرورش تعریف میکند.
پرورش به همراه دکتر آیت، نقش اساسی در پیرامون شخصیت شهید بهشتی و به ثمر رسیدن اندیشههای ایشان در تدوین قانون اساسی داشتند. بسیاری از افراد سرشناسی که در حال حاضر مسئولیتی دارند یا به تربیت جوانان مشغول هستند، تحت تعلیمات و تربیت استاد پرورش بودهاند.
علیاکبر پرورش یکی از معدود مردانی بود که در مراسم بزرگداشت خودش که در تاریخ 28 مهرماه سال 90 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، دکتر حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، سردار سرلشگر رحیم صفوی مشاور عالیمقام معظم رهبری و حبیبالله عسکراولادی و با حضور جمعی از دوستان و شاگردانش برگزار شد، به رغم آنکه حال جسمانی خوبی نداشت برای دقایقی حضور داشت.
وضعیت جسمانی این استاد برجسته از همان روزها وخیم و وخیمتر شد تا اینکه از چند ماه گذشته به طور کامل در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان بستری شد.
وی صبح روز جمعه، ششم دی ماه سال 92 در اثر بیماری در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان، دار فانی را وداع گفت و به دیدار حق شتافت.
مطالب مشابه :
اسامی مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه آتیه سازان اصفهان
بیمارستان شهید صدوقی . بیمارستان فیض . اصفهان – میدان فیض . 4452031. 14. بیمارستان بهشتی کاشان .
کنفرانس پزشکی از راه دور - ۲۱ مهر ۱۳۹۰ - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۲۱ مهر ۱۳۹۰ توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تالار اجتماعات بیمارستان صدوقی اصفهان
مرگ مشکوک در بیمارستان شهید صدوقی یزد/خلف وعده رییس دانشگاه علوم پزشکی
مرگ مشکوک در بیمارستان شهید صدوقی یزد/خلف ارسال نمونهها به اصفهان جهت بررسي و انجام
مراکز درمانی طرف قراردادشاغلین آموزش و پرورش
بیمه طلایی شاغلین آموزش و پرورش اصفهان بزرگمهر روبروی بیمارستان صدوقی ساختمان
جمشید شیبانی درگذشت
بیاضه، روستایی زیبا با نخلستانهایی افسونگر در کویر اصفهان+ بیمارستان صدوقی اصفهان,
بیمارستان گلدیس شاهین شهر اصفهان هم به سپاه واگذار شد.
حفا نیوز - بیمارستان گلدیس شاهین شهر اصفهان هم به سپاه واگذار شد. -
استاد سیدعلی اکبر پرورش به سوی خدا پرواز کردد
در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان به در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان، دار فانی را
مشکل کشاورزان شرق اصفهان گریبانگیر خبرنگاران هم شد
خبرنگاران یاد شده در بیمارستان صدوقی اصفهان تحت مداوای پزشکان قرار داشته و حال عمومی
وخامت حال وزیر اسبق آموزش و پرورش
رئیس بیمارستان شهید آیتالله شهید آیتالله صدوقی اصفهان از استاد علی اکبر
بیمارستانهای طرف قرارداد شرکت آتیه سازان حافظ
بیمه طلایی شاغلین آموزش و پرورش اصفهان بیمارستان اصفهان كلينيك بیمارستان شهید صدوقی.
برچسب :
بیمارستان صدوقی اصفهان