انتخاب رشته
انتخاب رشته
انتخاب رشته تحصیلی ( ویژه دانش آموزان اول دبیرستان)هر كس در زندگي بارها دست به انتخاب ميزند. چرا كه انتخاب يكي از مهمترين فعاليتهاي انسان است. انسان با انتخابهاي خود مسير زندگياش را تعيين ميكند انسان آزاد آفريده شده است و به او اين اختيار داده شده است كه در بسياري از موارد آنچه را كه مناسب ميداند، برگزيند.به طور مثال كودك يا نوجوان از ميان همه دانش آموزان يا اطرافيان خود تنها عدهاي را به عنوان دوست خود انتخاب ميكند. او براي اين انتخاب دلايل و ملاكهاي مختلفي دارد. برخي وقتي راه يا چيزي را انتخاب كردند از كار خود راضي هستند و ديگران به دلايل مختلف انتخاب خود را نادرست ميدانند. موارد ديگري هم وجود دارند كه در آنها دست به انتخاب ميزنيم. انتخاب شغل ، انتخاب همسر ، انتخاب تيم ورزشي و ... از دسته اند.
لحظات انتخاب لحظاتي حساس هستند. چرا كه با تصميمگيري درباره روش يا پديدهاي خاص، فرد سرنوشت خود را رقم ميزند. انتخاب در زندگي از اهميت بالايي برخوردار است. با انتخاب درست ميتوان از منابع (مادي ، مالي ، انساني و اطلاعاتي) به شيوهاي مناسب بهرهبرداري كرده و از اتلاف اين منابع جلوگيري نمود. انتخابي كه مبتني بر اطلاعات و بينش باشد ميتواند به تصميمگيرنده در جلوگيري از ضايع شدن منابع كمك كند. از طرف ديگر به خاطر آن كه فرد تصميم گيرنده ، بايد نسبت به انتخاب خود پاسخگو باشد ، بنابراين انتخاب صحيح ميتواند به او در پاسخگو بودن و مسئوليت پذيري كمك كند.
برخي ميپندارند براي آن كه بتوان به توسعه كشور و ايجاد پيشرفتهايي در آن كمك كرد، بايد تحصيلات دانشگاهي داشت. بهتر است بگوييم افرادي كه در دانشگاه تحصيل كردهاند تا اندازهاي به رشد و توسعه جامعه كمك ميكنند. افراد ديگر نيز ميتوانند موجبات توسعه كشور را فراهم آورند. به طور مثال كارگران ساده، كشاورزان ،دامداران ، رانندگان و بسياري ديگر كه به دانشگاه نرفتهاند نيز در صورتي كه كار خود را به درستي انجام دهند سهم بسيار بزرگي در آباداني و پيشرفت جامعه دارند. مهمترين مساله اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد آن است كه افراد در زمينههايي مشغول به كار شوند كه ميتوانند بيشترين بازده را داشته باشند. يك كشاورز خوب بهتر از يك پزشك بد است. عدهاي هم بر اين باورند كه ميتوان در كنار كسب مهارتهاي شغلي و حرفه اي به يادگيري موضوعات مورد علاقه پرداخت. به عنوان مثال ممكن است فردي به حرفه تراشكاري اشتغال داشته باشد و در همان حال كتابهاي مربوط به مواد و تركيبات آن را مطالعه كند يا حتي به مطالعه منابعي در زمينه روان شناسي بپردازد.
در دوره متوسطه يك بار دانشآموزان انتخاب رشته تحصيلي را تجربه ميكنند. در واقع اين انتخاب يكي از سرنوشت سازترين انتخابهاي دانشآموزان است. با اين كار آنان در راهي قدم ميگذارند كه زمينه دانش و توانايي آنان را تعيين ميكند. فرصت بعدي براي انتخاب رشته تحصيلي هنگامي است كه دانشآموزان براي ورود به دانشگاه ثبت نام ميكنند. آنان پس از شركت در آزمون سراسري و در صورتي كه مجاز به انتخاب رشته شوند، رشته و دانشگاه محل تحصيل خود را بر ميگزينند و بدين شكل بار ديگر سرنوشت خود را با يك انتخاب رقم ميزنند.
انتخاب رشته تحصيلي اهميت فراواني دارد زيرا انتخاب نادرست رشته تحصيلي سبب افت علمي كشور، تضييع منابع اقتصادي و انساني، بي تفاوتي و بي انگيزه شدن دانشجو نسبت به مسائل اجتماعي و ايجاد اختلالات رواني در زندگي فردي و اجتماعي دانشجو مي گردد.
انتخاب رشته تحصيلي در هنگام پايان مقطع تحصيلي اول دبيرستان يکي از دغدغه هاي مهم دانش آموزان و والدين آن ها مي باشد زيرا انتخاب درست رشته تحصيلي يکي از دلايل موفقيت تحصيلي و شغلي دانش آموزان در آينده مي باشد.
براي يک انتخاب رشته درست بايد ويژگي هاي خود دانش آموز از جمله ميزان بهره هوشي ، نمرات تحصيلي او ، تعيين نقاط قوت و ضعف او در دروس مختلف ، بررسي علايق و استعدادهاي او در زمينه رشتهها و مشاغل مورد بررسي قرار گيرد و والدين در اين زمينه مي توانند با دادن اطلاعات فراوان و واقعي و همچنين ايجاد روحيه عالي و اعتماد به نفس قوي در فرزند خود اين توانايي را در او به وجود بياورند تا بتواند بهترين رشته مورد علاقه خود را انتخاب کند.
دانش آموزان براي انتخاب رشته بايد کاملا آزاد باشند و خودشان شخصا براساس استعداد و علاقه دروني خودشان تصميم بگيرند و طوري نباشد که دانش آموزي فقط براي رضايت والدين و يا اطرافيانشان رشته خود را انتخاب کنند.
نکته مهم در انتخاب رشته در دبيرستان علاقه و ميزان پيشرفت درسي و انگيزه خود جوش هر دانش آموز به درس هاي اصلي آن رشته تحصيلي است ، يعني دانش آموزان از خواندن و مطالعه درس هاي آن رشته شخصا لذت ببرد و احساس تسلط بر آن درس را در خود احساس کند.
رشته تحصيلي که مورد علاقه افراد نباشد باعث از بين رفتن بسياري از لذت ها و موفقيت ها در فرد مي شود و بسيار اتفاق افتاده است که دانش آموزان فعال و با استعداد به خاطر اينکه رشته تحصيلي مناسبي را در دبيرستان انتخاب نکردند در ادامه تحصيل و يا پيدا کردن شغل مرتبط با رشته خود ناکام ماندند.
شناخت رشته و سپس انتخاب رشته در هنگام انتخاب رشته تحصيلي بسيار مهم و موثر مي باشد و والدين ، دانش آموزان ، معلمان ، مشاوران و رسانه ها در شناخت و ارايه رشته هاي مختلف به دانش آموزان وظيفه سنگيني را بر عهده دارند.
داشتن علاقه از مهمترين مسائل انتخاب رشته تحصيلي مي باشد زيرا ميل و علاقه فرد به رشته مورد نظر باعث تلاش ، کوشش و صرف انرژي موثر مي شود.
يکي ديگر از عوامل مهم در انتخاب رشته را شناخت رشته تحصيلي و عاقبت انديشي در انتخاب آن است .توانايي علمي و استعداد فرد و همخواني آن با رشته مورد نظر گاهي مورد علاقه دانش آموز نيست و دانش آموز براي انتخاب رشته بايد تمامي جوانب از جمله علاقه ، استعداد ، آينده آن را مدنظر قرار دهد.
در انتخاب رشته بايد شرايط و توان اقتصادي فرد با شرايط و هزينه هاي رشته مورد نظر همخواني داشته باشد و همچنين مراکز آموزش بايد قابل دسترسي باشند.
در انتخاب رشته بايد شرايط و توان اقتصادي فرد با شرايط و هزينه هاي رشته مورد نظر همخواني داشته باشد و همچنين مراکز آموزش بايد قابل دسترسي باشند.
انتخاب رشته تحصيلي در دروه دبيرستان مقدمه اي براي انتخاب شغل مي باشد .
پدر و مادر بايد رقابت هاي ناسالم و سليقه و علاقه ناسالم خود را در انتخاب رشته تحصيلي فرزندشان کنار بگذارند و براي انتخاب رشته تحصيلي فرزندشان شيوه مشارکتي را پيش گيرند و از افراد صاحب نظر استفاده کنند.
انتخاب رشته نبايد براي دانش آموزان به صورت تحميلي باشد زيرا باعث عدم رضايت شغلي و ترک تحصيل دانش آموزان مي شود. ملاک اصلي در انتخاب رشته نمره ، سليقه و علاقه دانش آموزان مي باشد و والدين نبايد رشته اي را به فرزند خود تحميل کنند چون اگر دانش آموزي به اجبار وارد رشته اي شود در آينده دچار مشکل مي شود.
بهترين منبع براي هدايت دانش آموزان به سمت انتخاب رشته مشاوران تحصيلي مدارس هستند که در طول سال با برگزاري آزمون ها مختلف علاقه مندي و استعداد افراد را مي سنجند. مشاوران تحصيلي نظر دبيران ، نظر والدين و دانش آموزان را سوال مي کنند و شناختي که مشاوران تحصيلي از دانش آموزان دارند بهترين ملاک براي هدايت دانش آموزان به سمت انتخاب درست رشته تحصيلي مي باشد.
با دانلود،مطالعه و به کار بستن مطالب کتابچه وبلاگ ما،که براساس وضعیت کشور،آینده تحصیلی-شغلی و نیازهای حال و آیندۀ شنا نوجوانان نوشته شده است،می توانید این انتخاب مؤثر و مهم را با موفقیت و به طور صحیح پشت سربگذارید.
مطالب مشابه :
انتخاب يك ميزبان وب مناسب (web hosting)
تجارت الکترونیک در ایران - انتخاب يك ميزبان وب مناسب (web hosting) - مرجعی برای تجارت الکترونیک و
ذخيرهسازي کامل يک سايت
طراحی وب سایت - ذخيرهسازي کامل يک سايت - آموزش طراحی وب سایت دینامیک
ايجاد يك وب سايت توسط ويژوال استوديو 2005 (بخش اول)
فن آوری اطلاعات - ايجاد يك وب سايت توسط ويژوال استوديو 2005 (بخش اول) - این وبلاگ در زمینه معرفی
وب سايت جديد آل ديجيتال
از امروز وب سايت جديد آل ديجيتال شروع بكار كرد. در اين وب سايت كه كاملا از نو طراحي و اجرا شده
بهترين سيستم عامل براي وب سايت شما
يكي از اولين كارهايي كه براي راه انداختن يك وب سايت اينترنتي بايد انجام دهيد، انتخاب هاست است.
آموزشی : انتخاب نام مناسب براي سايت يا وبلاگ
کــد مــوزیک-قــالب وبــلاگ-کــد جــاوا - آموزشی : انتخاب نام مناسب براي سايت يا وبلاگ - بسم
ذخيرهسازي كليه صفحات يك پايگاه وب
اين نرمافزار به شما اجازه ميدهد تا وبسايت مثلا در منوي فايل شما ميتوانيد با انتخاب
انتخاب رشته
انتخاب رشته تحصیلی تمام حقوق اين وب سايت و مطالب آن متعلق به محمدلویمی مي باشد
انتخاب کارمند پتروشیمی پارس به عنوان کارمند نمونه شرکت ملی صنایع پتروشیمی
انتخاب کارمند پتروشیمی پارس به عنوان کارمند نمونه شرکت ملی صنایع آرشيو وب سايت.
آموزش اشتراك پست الكترونيكي رايگان در وب
از اين پس جهت استفاده از پست الكترونيكي مي توانيد به مرورگر يا وب سايت انتخاب زبان
برچسب :
انتخاب وب سايت