به گزارش کارشناسی آموزش راهنمایی آموزش و پرورش ناحیه یک اهواز و به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش پانا، در این همایش حمیدرضا حاجی بابایی، طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش کشور را جزء مطالبات به حق مقام معظم رهبری (مدظله العالی )، جامعه و فرهنگیان دانست و افزود: حضور من در آموزش و پرورش به عنوان کسب مقام وزارت نبود بلکه خدمتگذاری ملت بزرگ ایران به ویژه فرهنگیان عزیز برای آرمان ها واعتقاداتی بود که همواره برآن ها پافشاری کرده ام وهم اینک درقالب سند تحول بنیادین در آموزش وپرورش شکل گرفته است.
وی در ادامه به مبانی سند تحول به عنوان ارزشی ترین راهبرد که برگرفته از قرآن مجید، احادیث و سیره بزرگان دینی و متفکران حوزه و دانشگاه است، اشاره کرد و اظهار داشت: هرآنچه که باید در تعلیم و تربیت و نظام گسترده آموزش و پرورش اتفاق بیافتد در بیانیه این سند آمده است.
حاجی بابایی در ادامه به ماموریت های این سند اشاره کرد و گفت: ماموریت اصلی سند تحول بنیادین این است که دانش آموز را به مراتبی از حیات طیبه برساند.
وی همچنین جایگاه و ویژگی های مدرسه را در نظام تعلیم و تربیت کشور تعریف کرد و ادامه داد: ویترین نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش مدرسه است و آنچه در سند تحول تعریف شده است این است که، هیچ جایگاهی به اهمیت و والایی مدرسه وجود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش احراز رتبه اول تولید علم در منطقه و الهام بخشی به دیگر کشورها در سطح بین المللی را چشم اندازی از افق 1404 توصیف کرد و افزود: جایگاه آموزش و پرورش و معلم در نقشه علمی کشور در این افق جایگاه بی بدیلی است.
وی تمام فرهنگیان و آحاد جامعه را از نگاه های سطحی و کوتاه و ظاهری به زیرساخت های اساسی تعلیم و تربیت کشور در آموزش و پرورش برحذر داشت و گفت: تحول در آموزش و پرورش یعنی هر آنچه که در این دستگاه وجود دارد باید متحول شود.
حاجی بابایی به طرح هایی از جمله بیمه طلایی فرهنگیان، توسعه فعالیت های ورزشی، ایجاد مجتمع های آموزشی، تعیین تکلیف نیروها و ارتقاء سطح علمی معلمان، راه اندازی دانشگاه فرهنگیان، اجرای طرح هوشمند سازی مدارس و مبحث 3-3-6 اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح ها رفع مشکلات آموزش و پرورش و ارتقاء منزلت معلمان است و چنانچه بخواهیم سند تحول در مدرسه شکل بگیرد و جامع عمل به آن پوشانده شود باید تمام مشکلات آموزش و پرورش حل شود.
وزیر آموزش و پرورش مناسب سازی حجم و محتوای کتب درسی و ساعات و روزهای آموزش با توانمندی دانش آموزان را بخش دیگری از مفاد سند تحول در آموزش و پرورش عنوان کرد وگفت: در این سند دانش آموز به عنوان فردی پژوهشگر محور، تفکر محور، اندیشمند، نو آور وخلاق از حافظه محوری فاصله می گیرد و به سمت کاربردی کردن محفوظات و دانسته های خویش گام برمی دارد.
حاجی بابایی به شروع نهضت فناوری و هوشمند سازی مدارس در سطح آموزش و پروش کشور اشاره کرد و گفت: ضرورت دارد تمام نهادها و ارگان های دولتی براساس مصوبه دولت، حداقل یک مدرسه را به فناوری های روز و هوشمند مجهز کند.
وی خاطر نشان کرد: انتظار این است که استان اصفهان با وجود مراکز صنعتی بزرگ بتواند در این راستا سرآمد دیگر استان ها و حتی از تهران هم در هوشمند سازی مدارس پیشگام تر باشد.
حاجی بابایی در آستانه نزدیک شدن به هنگامه انتخابات گفت: آنچه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مدد می رساند و خواسته جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی )، ملت و پیام خون شهداء است،حضور گسترده پای صندوق های رأی است و من امیدوارم حضور فرهنگیان این بار نیز نمادی از اقتدار و پیشتازی معلمان وارسته و همکاران تلاشگر کشور در این عرصه باشد.
کد خبر : 223810 |