همه چیز در باره " آواتار "

 واژه " آواتار " به معنای حلول روح یک رب النوع در قالب خاکی وانسانی و همچنین تجسم نیکی هاست . در فلسفه آیین هندو " آواتار " حکایت از تناسخ و تجسم روحی برتر درقالبی خاکی و زمینی دارد که با هدف انجام ماموریتی مهم از آسمان به قلمرو خاک هبوط کرده است . در واقع " آواتار " ساخته جیمز کامرون هم ماموریتی دارد ، ماموریتی که تا هنگام  / استحاله شخصیتی اش/   به اهمیت و واقعیت آن پی نمی برد .

آنچه که دانشمندان در پی دستیابی به آن هستند امکان استفاده از منابع بسیار غنی و گران قیمت سیاره پاندورا است. سیاره ای راز آلود با پوشش گیاهی بسیار انبوه ، جانورانی بدیع و کوهستانی که رشته کوههایش درآسمان معلقند . دنیای پررمز و راز پاندورا برای دانشمندان بسیار ناشناخته است . ترکیب هوای سیاره پاندورا برای انسان قابل تنفس نیست ، سیاره پاندورا با همه زیبایی های خیال انگیزش به دلیل گونه های جانوری و گیاهی ناشناخته اش برای زندگی انسان بسیار خطرناک است . کرگدن های زرهپوش غول آسا، درندگان غول پیکر ، پرندگان بسیار بزرگ و علاوه بر همه این ها بومیان بلند قد و آبی پوست ساکن پاندورا ، ازجمله موانع مهم بر سر راه تحقیق اهداف آنان بشمار می آیند . به گونه ای که تلاش ها برای بدست آوردن اطلاعات دقیق از این سیاره و منابع آن ناکام مانده . به ناچار برای شناسایی بافت محیط زیستی و منابع طبیعی این سیاره دست به ابتکاری بسیار نادر و منحصربه فرد می زنند و با استفاده از پیشرفت های عظیم فن آوری و بیولوژیکی اقدام به شبیه سازی ژنتیکی بومیان سیاره می کنند ." آواتار" ها حاصل این شبیه سازی ژنتیکی اند ،موجوداتی کاملا" شبیه بومیان بلند قد و آبی پوست جزیره که در بخشی از زنجیره DNA   آنها چند ژن از ژن های دانشمندان نیز قرار داده  شده است . وجود این ژن ها  با عث می شود که دانشمندان بتوانند با قرارگرفتن در دهلیز مغناطیسی خواب مصنوعی به حالت خلسه فرو بروند . دراین حالت درست مانند کسی که خواب می بیند ، روح دانشمندان به دلیل اشتراک ژنتیکی با " آواتار" ها درقالب  آن حلول می کنند و به این ترتیب این امکان را پیدا می کنند که با استفاده از بدن آواتارها به راحتی و بدون نیاز به ماسک اکسیژن به دنیای ناشناخته سیاره پاندورا قدم گذاشته به اکتشاف و مطالعه بپردازند ، به عبارت دیگر دانشمندان با سفر از عالم واقعیت  به  عالم  رویا  یا دنیای مجازی در قالب  آواتارها درآمده  در دنیای  واقعی  بومیان  به اکتشاف می پردازند .

جیک سالی تفنگدار پیشین نیروی دریایی که در حادثه ای توان استفاده از پاهایش رااز دست داده به علت مرگ برادرش که از دانشمندان بوده و بر روی پروژه آواتار کار می کرده به دلیل اشتراک ژنتیکی به برادرش و بالطبع توان سفر در دنیای مجازی و فرورفتن در قالب آواتار به همکاری دعوت می شود تا در ازای دریافت دستمزدی کلان کار نیمه تمام برادرش را ادامه دهد. مهم ترین خواست و آرزوی جیک این است که بتواند باردیگر بر روی پاهایش بایستد و آزادانه به این سو و آن سو بدود . از اینروست که جیک بی مهابا در قالب آواتار فرو رفته و درقالب مجازی اش به اکتشاف می پردازد و البته باهر بیداری و بازگشت از دنیای مجازی جزئیات دقیق یافته هایش را ضبط کرده و دراختیار گروه قرار می دهد . شاید یک از جالب ترین صحنه های فیلم  را بتوان صحنه ای دانست که جیک در قالب آواتارش چشم باز می کند ، به رغم هشدارهای پزشکان مراقب ، بر روی پاهای خود می ایستد و سپس در حالی که از شادی در پوست خود نمی گنجد شادمانه به دویدن و جست و خیز می پردازد . سفرهای متعدد جیک از دنیای واقعی به دنیای مجازی و استقرار یکسان روح او در قالب انسان متعارف و در عین حال " آواتار " بومیان ناشناخته به نوعی حکایت از یکسان بودن سرشت آدمیان نیز دارد .

درست از همین جاست که سیر تکاملی کاراکتر جیک آغاز می شود ، چه تعمتی را که سال ها پیش دنیای واقعیت با بی رحمی از او سلب کرده بود ، دنیای مجاز به سهولت بار دیگر به او ارزانی می دارد و از این حیث  جیک ناخواسته و ناخودآگاه خود را در بند این دنیای مجاز می یابد . احساسی که جایی در پس ضمیر ناخودآگاه جیک لانه کرده بتدریج رشد می کند تا در موقع مناسب او را با دنیای واقعی اش در تقابل قرارداده ، او را تا حد ترک کامل دنیای واقعی به قصد دنیای مجاز سوق دهد .

آواتار ، فرستاده ای است که ماموریتش کنار زدن پرده غفلت و نادانی است با این پیام که اگر آدمی بخواهد شاهد حقیقت را در آغوش کشد ، ناگزیر باید که از خواب برخیزد ، / واقعیت مجازی و مجاز واقعی /را از هم بازشناسد ، وجود علیل و ناتوانش را به کناری نهد ، از مجاز به واقعیت گذر کند و همچون نوزادی نورسته بار دیگر رستن بیازماید و در این راه از هیچ فرو نگذاردکه شاهدی این چنین خواستن باید که گاهی به شهادت خواستن / بر/ خواستن .

 

                                                                                 منبع : cinemacallisto

                                                                                 تنظیم : مسعود عجمی

 

سخن جیمز کامرون درباره  " آواتار"

او می گوید : من این فیلم را برای کودک درونم ساخته ام . کودکی که از 14 سالگی در من خفته است . آن زمان تمام وقتم به نقاشی آدم فضائی ها ، روبات ها و سفینه های فضایی می گذشت . هم اکنون هم اگر یکی از دفترچه های دوران دبیرستان من را بازکنید ، با طراحی هایی از یک سفینه فضایی مواجه می شوید .

داستان  آواتار ، هنگامی که 14 سال بیشتر نداشتم به ذهنم رسید ، اما نمی توانستم آن را بسازم ، چون کاری نمی شد کرد جز صبر کردن . این درست همان کاری بود که تا به امروز کردم .


مطالب مشابه :


آخرین قسمت دوبله ی "آواتار " بالاخره منتشر شد

آواتار آنگ-کورا (دانلود و اخبار و گفتگو) که مربوط به 70 سال پس از مرگ آواتار. آنگ می باشد.




چند تا تئوری دیگه برای پایان فصل 3

آواتار آنگ-کورا و خودشو هیچ وقت نمیبخشه به خاطر مرگ کورا و واسه همین تو اون عکسی که




همه چیز در باره " آواتار "

تصور کن - همه چیز در باره " آواتار " - واژه " آواتار " به معنای حلول روح یک رب النوع در قالب




10 فيلم پرهزينه تاريخ سينما!

فيلمهاي «آواتار» و «هري پاتر و هديه هاي مرگ» عنوان پرهزينه ترين فيلمهاي تاريخ سينما را به




دو نقد از فیلم avatar (آواتار)

در این پست دو نقد از فیلم آواتار برای شما آنها براین باورند که همه زندگی و مرگ را از




برچسب :