سال1386 بازار طلا سکه بود
سرعت بالا رفتن قیمت طلا و سکه در سال گذشته بقدری زیاد بود که یک شبه خیلیها ثروتمند شدند و خیلیها دارو ندارشان به باد رفت. البته از حق که نگذریم، بالا رفتن قیمتها در حوزه طلا فقط مختص بازار داخلی نبود و از چین و ماچین گرفته تا غرب وحشی، همه جا قیمت طلا گران شد.
خلاصه اینکه سال 86 را باید سال «طلا» نام گذاشت. چرا که همه چیز بوی طلا داشت و با سکه محک میخورد. حتی وقتی قیمت ماست و سیمان و پارچه زیر شلواری مردانه هم بالا رفت، کاسبهای بازار گفتند بخاطر افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی است!!!! دولت هم امسال تصمیم گرفت «طلایی» رفتار کند و به جای عیدی به کارکنانش «سکه» هدیه بدهد.
این «تب طلا» بعد از تعطیلات نوروز 86 و به راه افتادن کسب و کار بازار بالا گرفت؛ وقتی که هر اونس (یعنی حدوداً هر 31گرم) طلا در بازارهای خارجی 650 دلار قیمت داشت و در بازار تهران هرگرم طلای 18 عیار (خام) 15 هزار و 300 تومان معامله میشد.
اگر خاطر مبارکتان باشد، اوایل فروردین امسال دلالان و صرافان خیابان فردوسی و چهارراه استانبول، هر قطعه سکه بهار آزادی (طرح جدید) را که مدتها قیمتی نسبتاً ثابت داشت، به نرخ 155 هزار تومان میخریدند. اما انتشار گزارشهایی مبنی بر کاهش سرعت رشد اقتصاد آمریکا در این زمان موجب شد تا ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارزها و به ویژه یورو به ناگهان سقوط کند و از این دوره به بعد سیستم بانکی آمریکا تصمیم به کاهش نرخ بهره در بانکهای آمریکایی گرفت. در نتیجه سرمایهگذاران بزرگ تصمیم گرفتند به جای سرمایهگذاری در بانکهای آمریکائی، پول خود را به طلا تبدیل کنند که هم قدرت اقتصادی بیشتری دارد و هم احتمال کاهش ارزش آن در مقایسه با «دلار» کمتر است.
در نتیجه از اوایل فروردین 1386 (مارس 2007) تقاضای خرید و انباشت طلا در بازارهای جهانی افزایش یافت و موجب بالا رفتن قیمت طلا در اغلب کشورها شد. همزمان با این رویکرد قیمت نفت نیز در بازارهای بینالمللی افزایش یافت و به تبع آن کشورهای صادرکننده ترجیح دادند درآمدهای نفتی خود را به طلا تبدیل کنند که این امر نیز به نوبه خود موجب افزایش تقاضای خرید و در نتیجه بالا رفتن قیمت طلا در بازارهای بینالمللی شد. این روند قیمت هر اونس طلا را تا اوایل اردیبهشت ماه به حدود 700 دلار رساند ولی در بازار داخلی نوسان قیمتها بسیار کمتر از بازارهای جهانی بود.
قیمت طلا در بازارهای خارجی و داخلی طی شش ماهه نخست سال 86 اگرچه سیری صعودی داشت ولی شیب حرکت آن ملایم و میزان نوسانات آن بسیار کم بود. نتیجه آنکه در پایان شهریور ماه هر اونس طلا در بازارهــای بینالــمللی حداکثر به 730 دلار رسید و قیمت هرگرم طلای 18 عیار در بازار داخلی از 16 هزار تومان فراتر نرفت.
اما با شروع فصل پائیز سرعت صعود قیمتها در بازار طلا افزایش یافت و روز به روز بر نرخها افزوده شد.
اولین عامل بالا رفتن قیمت طلا در بازارهای جهانی طی این دوره تداوم وخامت اوضاع اقتصاد آمریکا و رشد پیدرپی قیمت نفت در بازارهای بینالمللی بود.
هر چند با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و شروع جشنهای مذهبی در کشورهای مسلمان، تقاضای خرید و اهدای طلا به نحو چشمگیری بالا رفت و قیمت هر اونس طلا از 710 دلار به 750 دلار در پایان مهرماه افزایش یافت. در بازار داخلی هم به تبع رشد قیمت جهانی هرگرم طلای خام از 16 هزار و 200 تومان به 17 هزارو 500 تومان رسید و موجب شد هر قطعه سکه بهار آزادی نخستین جهش جدی قیمت در سال 86 را تجربه کند و با 20 هزار تومان افزایش نسبت به قیمت شهریور 86 به 176 هزار تومان در پایان مهرماه برسد.آبان ماه نیز برای بازار طلا در سطح بینالمللی، ماه تأثیرگذاری بود چرا که افزایش احتمال حمله ارتش ترکیه به شمال عراق موجب بالا رفتن قیمت نفت در بازارهای جهانی شد و سبب شد قیمت طلا برای نخستین مرتبه رکورد خود طی 28 سال گذشته را بشکند و از 780 دلار در هراونس عبور کند.
تا آن زمان بالاترین رکورد قیمت جهانی طلا در طول تاریخ مربوط به ژانویه سال 1980 میلادی بود که به 754 دلار در هر اونس رسید. اما تشدید ناآرامیهای سیاسی در منطقه خاورمیانه موجب شد قیمت طلا طی آبان 86 به راحتی رکورد قبلی خود را پشت سربگذارد و بیش از 25 دلار از آن فاصله بگیرد.
سرمای شدید آذرماه و کاهش ذخایر نفتی آمریکا و اروپا از این پس بر شتاب صعود قیمت نفت در بازارهای جهانی و به تبع آن رشد قیمت طلا در بورسهای آسیایی و آمریکایی افزود. طی این ماه قیمت جهــانی طلا از 830 دلار در هر اونس نیز فراتر رفت و هر گرم طلا در بازار داخلی به رقم بیسابقه 19 هزار و 300 تومان رسید. سکه بهار آزادی نیز به رکورد 183 هزار تومان در هر قطعه دست یافت.
طی دی ماه نیز روند صعود قیمت نفت و طلا بخاطر تداوم انتشار گزارشهای وخامت اوضاع اقتصاد آمریکا ادامه یافت ولی آنچه برسرعت این موتور جهنده افزود، ترور ناگهانی خانم بینظیربوتو رهبر حزب مردم در شهر راولپندی پاکستان بود که آرامش نسبی بازارهای جهانی را برهم ریخت و موجب شد قیمت هر بشکه نفت از مرز 99 دلار عبور کند و هراونس طلا به 870 دلار برسد. در این دوره قیمت هرگرم طلای 18 عیار (بدون مزد ساخت) در بازار تهران به 18 هزار و 500 تومان رسید و ارزش هرقطعه سکه بهار آزادی از مرز 186 هزار تومان عبور کرد.
اما هنوز بحران ناشی از ترور بینظیربوتو فروکش نکرده بود که مجدداً گزارشهای وخامت بازار مسکن آمریکا، سیستم بانکی این کشور را وادار به کاهش نرخ بهره کرد و سرمایهگذاران را به خرید و انباشت طلای بیشتر در بازارهای جهانی ترغیب نمود. این وضعیت طی بهمن 1386 قیمت هر اونس طلا در بازارهای بینالمللی را به 930 دلار و قیمت هرگرم طلای 18 عیار در بازار داخـلی را به حدود 20 هزار تومان رساند.
ارزش سکه بهار آزادی نیز طی این ماه با 30 هزار تومان افزایش نسبت به ماه پیش از آن به رکورد 215 هزار تومان رسید.بانک کارگشایی تقریباً از اوایل بهمن ماه حراج سکه را برای تعدیل در نرخ آن آغاز کرد ولی سرعت افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی و همچنین اشتهای خرید سکه در بازار داخلی بسیار بیشتر از تأثیر حراجهای بانک کارگشایی بود.
حتی اعلام خبر صدور مجوز اعطای سکه طلا به کارکنان دولت به عنوان پاداش پایان سال نیز نتوانست شتاب صعودی قیمت طلا و سکه در بازار داخلی را بگیرد و علیرغم تصور کارشناسان قیمتها بطور مداوم افزایش یافت.
البته سقوط ارزش سهام بورسهای اروپایی و آسیایی طی این ماه نیز در تشدید بحران طلا در بازارهای جهانی بیتأثیر نبود و موجب افزایش تقاضای خرید و در نتیجه بالا رفتن قیمتها در این بازار شد.
با شروع اسفندماه اوضاع سیاسی منطقه خاورمیانه به تبع حملات پیدرپی رژیم اشغالگر قدس به منطقه غزه و نیز حملات در عراق و افغانستان وخیمتر شد و ورود رسمی ارتش ترکیه به خاک عراق و سرکوب متجاوزین پ.ک.ک قیمت نفت را به بالاترین رکورد خود در طول تاریخ یعنی 103 دلار و 95 سنت در هر بشکه رساند. بانک مرکزی آمریکا نیز برای نخستین مرتبه به شکست برنامههای ترمیمی خود در اقتصاد مسکن این کشور اعتراف کرد و احتمال کاهش مجدد نرخ بهره را در سیستم بانکی آمریکا مطرح ساخت.
این بار ارزش دلار آمریکا به پایینترین سطح خود در برابر یورو اتحادیه اروپایی و ین ژاپن در طول تاریخ سقوط کرد بطوری که هر یورو از 5/1 برابر دلار نیز گرانتر شد. مجموع این عوامل قیمت طلا را در بازارهای جهانی به رکورد 1040 دلار در هر اونس رساند و موجب شد هرگرم طلای 18 عیار در بازار داخلی برای نخستینبار 22 هزار و500تومان معامله شود.
هر قطعه سکه بهار آزادی نیز که 6 ماه پیش 155 هزار تومان قیمت داشت، اینک به 236 هزار تومان در هر قطعه افزایش یافته است و شروع تعطیلات نوروزی همزمان با پایان ماههای محرم و صفر احتمال افزایش بیش از پیش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی را تشدید میکند. از اینروست که باید سال 1386 را سال طلایی قلمداد کرد، چرا که قیمت هرگرم طلا در این سال حدود 45 درصد افزایش یافته و هر قطعه سکه بهار آزادی نیز بالغ بر 40 درصد گران شده است.چنین رشد قیمتی برای یک کالا در طول یک سال واقعاً قابل بررسی است.
این مطلب در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۶ در صفحات ویژه نامه نوروز روزنامه اطلاعات درج شده است
مطالب مشابه :
قیمت طلا
چگونگي خريدوفروش طلا در ایران درمرحله اول برای خریدوفروش طلا ابتدا فرمولهای زیر راکاملا
سال1386 بازار طلا سکه بود
سرعت بالا رفتن قیمت طلا و سکه در سال گذشته بقدری زیاد بود که یک شبه خیلیها ثروتمند
[فندک کبریتی Honest] فندک کبریتی Honest قیمت: 320,000 ریال [فندك طرح دارنجك] فندك طرح دارنجك
قیمت طلا، قیمت طلا و سکه، قیمت طلا سکه، - [فندک کبریتی Honest] فندک کبریتی Honest قیمت: 320,000 ریال
نمودار رشد قیمت سكه طلا از 1360 تاكنون(قیمت ها به تومان)
نمودار رشد قیمت سكه طلا از 1360 تاكنون(قیمت ها به تومان) به گزارش آینده؛ در شرایطی كه تصمیمات
طلای اجارهای و قیمت طلا
طلای اجارهای و قیمت طلا. دکتر مرتضی بینا بالا رفتن قیمت طلا در سالهاي اخیر را میتوانيم
قیمت روز طلا، سکه و ارز - نما دانلود
قیمت روز. نرخ ارز , قیمت طلا و سکه قیمت آهن آلات قیمت موبایل قیمت خودرو اخبار بازار سایت ا
طلا - بیشتر بدانیم
اگرچه در ظاهر قیمت طلا در طول سالیان گذشته دائماْ صعودی بوده، اما این طلا نیست که گران می شود.
پیش بینی قیمت طلا در آینده 2/مسير آينده بازار جهانی طلا
پنگان - پیش بینی قیمت طلا در آینده 2/مسير آينده بازار جهانی طلا - مدیریت بازاریابی - محصول
طلا - پیش بینی قیمت طلا
اگرچه سقوط قیمت طلا و ادامه روند کاهشی آن قابل پیش بینی بود، لیکن ریزش عمودی قیمت به این شکل
برچسب :
قیمت طلا